Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Mini PC
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
Eszembe jutott valami...
Annak idején, amikor megvettem a gépet, nekem is hasonló tüneteket produkált a hangrendszer, mint nálad: teszt O.K., de normál használatnál nem megy rendesen.
Az én megoldásom akkor: letiltottam az alaplapi integrált hangkártyát. Ezután már ment is a dolog...
Tehát, első körben érdemes lenne megnézni a Vezérlőpultban, hogy az egyes hangtípusokhoz milyen zajkeltő eszköz van beállítva. -
Brutforsz
senior tag
Pontosan ilyen hangkeltő eszköztárral rendelkezem én is. A jó hír: nem kell külön kodeket telepítened, az SB Live!-ba be van építve ez a funkció; kétségtelenül eldugták a Surround Mixerben.
Elölről: installáláskor nem engedem meg a programnak, hogy a Creative összes ostobaságát (médialejátszó, wav-szerkesztő, stb.) feltegye a gépre, kizárólag a drivert és a Surround Mixert engedélyezem. Esetleg az Audio HQ nem árt (ez később a Vezérlőpulton lesz elérhető), de én még nem éreztem a hiányát (előfordult már, hogy fent volt, de sohasem használtam, így legközelebb a ''slim system'' koncepció jegyében nem került fel).
Indítsd el a Mixert, kapcsolj Advanced Mode-ba! Itt egyrészt a Speakers legördülő menüben válaszd ki az 5.1 speakers-t, másrészt a Settings gombra kattintva felbukkanó ablakra tekintve győződj meg arról, hogy az AC-3 decode előtt legyen pipa! Ha ezzel készen vagy, a hangkártya részéről (természetesen, csak ha minden úgy megy, ahogyan a Nagy Könyvben meg van írva) nincsen akadálya a filmek 5.1-ben történő lejátszásának.
Ellenőrzésként nem árt, ha vetsz egy futó pillantást a Vezérlőpultban a Hangok és audioeszközök szekcióra, ezen belül is a Hangszóró beállításai / Speciális traktusra. (Tapasztalataim szerint a Mixer változtatása ugyan felülírja az itt megadott beállításokat, de azért... Ha itt is az 5.1 hangszóró van kiválasztva, akkor rendben.)
Ha ilyen beállítások mellett sem szólalnak meg a hátsó hangszórók, akkor az alábbi lépéseket ajánlom (a sorrendiség lényegtelen):
-a hangfalak csatlakozásának ellenőrzése: előfordulhat, hogy csak az egyik nincs jól bedugva, de a DVD-lejátszó szoftver emiatt már csak sztereó hangfalpárnak hajlandó látni
-a DVD-lejátszó szoftver audiobeállításainak vizsgálata: bár tapasztalataim szerint ezek gyengébbek, mint a hangkártyáé; értsd: hiába állítod be a programban, hogy pl. füllhallgatót használsz, ha a Mixerben 5.1 van beállítva, akkor le fogja keverni a hátsókra is
-annak ellenőrzése, hogy a film valóban 5.1-es-e: bár itt is az a helyzet, hogy noha a film pl. csak sztereó (2.0) hangsávot tartalmaz, a kártya vígan lekeveri a hátsó kimenetekre, és a mélynyomóra is (ez esetben 4.1-ben fog szólni, mert a centerre nem nyom semmit)
Egyelőre ennyi; ha ez sem oldja meg a problémádat, akkor jelezz!
-
Old Death
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- MIUI / HyperOS topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Napelem
- További aktív témák...
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- Intel i9-14900K/RTX 5080/32GB DDR5/1TB NVMe/1200W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RX 9070 XT 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/750W
- AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5080 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 4 x 100.000 ft RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi