- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz T.Peterka #64846 üzenetére
az enyemen (F6400) van fizikai 'gomb', kis joystick hatul a menuben kovalygasra
aramtalanito szerintem nincs, kihuzod belole a kabelt es akkor aramtalan...nalam a koaxot felesleges kihuzni, "zart" a rendszer (a padlasterben van az antenna, a kabel vegig a hazon belul megy, semmi nincs 'kivul').
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Voltam ma megint a boltba, és megnéztem a Samsung 32F6100-at... Nem kellett volna
De csak a szó jó értelmében, mert ezek után nem tudok ránézni az 50Hz-es TV-kre, azok szaggatnak, darabos a kép, ezen meg tökéletesen folyamatos, sokkal kellemesebb nézni... Megértettem, miért mondták nekem többen is, hogy az 50Hz-et felejtsem el...
Ez után az F5000-en olyan lassú volt a kép, zavarta a szemem, az emberek szája is lassabban mozgott, mintha kimaradnának képkockák (ami a valóságban úgy is van), ha pedig a kamera is mozgott, akkor pláne borzasztó az 50Hz... Van akit ez nem zavar, és van aki érzékeny rá, én ezek szerint érzékeny vagyok erre, és most már csak a valós 100Hz jön szóba...
Az F6100-ról mi a véleményetek?
-
Flashget
félisten
Az F6100-ról mi a véleményetek?
ahogy az 5000-es belépőszint a FHD világába, úgy az F6100 belépő a valós 100Hz világába.
F6100-tól jobb az F6400..attól meg az F6500 attól meg az F66xx attól meg az F7000 és így tovább a 10 millás tévéigRealme GT Master Edition
-
Remiel
őstag
-
Piftuka
veterán
"Ez után az F5000-en olyan lassú volt a kép, zavarta a szemem, az emberek szája is lassabban mozgott, mintha kimaradnának képkockák (ami a valóságban úgy is van), ha pedig a kamera is mozgott, akkor pláne borzasztó az 50Hz..."
A Samsung F5000, de még az 5300 kapcsán nekem is ugyanez volt a véleményem. De nem az 50 Hz miatt.
Az LG képjavító technológiája viszont szerintem meglepően jól működik a nem valódi 100 Hz-es készülékeikben. Az általad említett problémát sem az LS3450, sem az LN5400 kapcsán nem tapasztaltam.
A Samsung F6100 egyébként a legolcsóbb valódi 100 Hz-es készülék a cég kínálatából.
Az LG-től érdemes megnézni az 57x széria darabjait, mert az "LG guruk" szerint valódi 100 Hz-es mindegyik. És ha ez így van, akkor pedig azok az abszolút legolcsóbb valódi 100 Hz-es TV-k jelenleg a piacon.
(De hangsúlyozom, hogy az 50 Hz-es modelljeik esetében is nagyon korrekt a mozgókép megjelenítése.)
"Aquila non captat muscas."
-
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van egy F5300 as tv-m és az problémám, hogy a 720p-s HDTV sorozatok baromi halkak. Dlna-n játszom le nasról, plex media serverrel. A nas előtt csak sima x264-es sd részeket szedtem azoknak a hangja megfelelő. Azzal általában este 10-15 hangerő között rendesen hallom, viszont itt felveszem 100 asra de még mindig nem elég hangos. 5.1-es AC-3 hangot tartalmaz a film. Laptopról lejátszva is halkabb, de nem ennyivel. -
DaNeE9411
csendes tag
válasz Rison77 #64847 üzenetére
Hello. Én tavaly karácsonykor vásároltam egy SAMSUNG UE32F5300 típusú SMART LED FULL HD tv-t. Véleményem szerint 95.000Ft-ért szinte ingyen volt. 2 USB kimenet 3HDMI illetve a hagyományos csatlakozók. Nagyon szép képet ad vissza. Sokan értelmetlennek tartják a SMART TVket pedig megéri főleg ha egy SMART telefonnal is rendelkezel. Nem vagyok SAMSUNG függő, de telefonból is ez a legmegfelelőbb a TVhez. Egy "hibája" van, még pedig az hogy nincs benne WiFi, de lehet külön kapni hozzá 15 ezer körül. Azonban akkor -1 USB hely. De van benne sima internet kábel csatlakozó is, én is így használom. Kitűnő konzolokhoz és BlueRay filmekhez is.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Tv-m kiírta hogy van frissebb szoft az On TV le is akartam tölteni, de 800 erőforrás hibakóddal visszadobott...
ilyenkor mi a teendő?üdv!
-
Tonyk
veterán
válasz BlacKSouL #64865 üzenetére
Ne ott vacakolj vele, hanem a smart menüjében. Ott nálam csak UPC-t és a T-t ajánlotta fel. Smart beállításoknál, ha elindítottam, ott már simán ki tudtam választani (az én esetemben pl.) a DIGI-t város szerint.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
hobbiletolto
tag
Üdv.
Adott UE40F6100AW 40" TV.
PCn használtam 99%ban HDMI csatlakozóval, néha DVI átalakítóval ha épp olyan vgam volt.
Tegnap egy windows hang kíséretében (mintha hardver leválasztás történne) a PC csatlakoztathatósági lehetőség megszűnt. "Nincs jel". Néha újraindításnál egy kivehetetlenül zavaros képet ad 4-5 másodpercig majd "nincs jel".
2 pcn próbáltam 1vgaval 2 integráltal, 3 kábellel (átalakítóssal és anélkül), semmi. A pck működnek sima monitorral minden kimeneten.
Egyszer a "nincs jel" helyett valami olyasmit írt, hogy a "felbontás nem megfelelő". Akkor elkezdtem mindenféle felbontás állítani, képfrissítést, de semmi.
A tv mellé rákötöttem egy monitort, 2megjelenítőként kezelte és képernyőfelbontás beállításoknál valamint nvidia vezérlőpultban is látja a TVt.A TV csak a hdmiken keresztül nem ad képet, egyébként teljesen jó, TVzni, beállításokat végezni lehet.
Egy gyári visszaállítós beállításon túl vagyok.Javaslat?
Gari van rá, de csak akkor küldeném be ha biztos a tv rossz.
-
sunci_02
aktív tag
Azért a MM megint alakít. Meghírdetik az akciót, és kiírják, hogy 1-3 munkanapon belül megérkezik a termék. Erre ma felhívom őket, hogy WTF? válasz, nincs is készülékük .
Nem tudtam mit mondani a telefonba, mai napon visszahívnak, hogy mikorra várható a beszállítás...
Vicces, mi?!
-
itanczos
senior tag
válasz hobbiletolto #64868 üzenetére
Szerintem meghalt a tv hdmi része! Van rajta több is? Megpróbáltad másik hdmi-ben?
Lányom 19"-os kis samsung tv-monitora is ezt csinálta. Sajnos bármit varázsoltam vele, nem sikerült megoldani.
Már írták itt, hogy nem HOTPLUG a samu hdmi!!!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Gabesz87
veterán
Idegesített már, hogy napok óta bombáz az On TV üzenettel a TV, ezért frissítettem. De nem igazán értem, mi is ez. A TV valamiféle saját, személyre szabható műsorújsága? Mintha ilyesmit olvastam volna. Mondjuk ez esetben tök mindegy, mert úgyis a STB-ot használom ilyen célra. Viszont miután letöltöttem, megpróbáltam beállítani, és az adatvédelmi cuccok kipipálása után kiírt valami olyat, hogy csatlakoztassam az IR vevőt a vezérelni kívánt eszközhöz, vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem. Na erről fogalmam sem volt mi, úgyhogy feladtam.
-
McKrisz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40F6200AW TV-m, és tegnap előtt kijött egy frissítés hozzá, ami az ONTV progit tartalmazza, vagy elérhetővé teszi. Be is állítottam, és ment is rendben, de tegnap este 20-21h körül elment ez a szolgáltatás. T-Home-os IPTV-m van, set top box-al, ahogy kell, és most végre működött minden 1 távirányítóval, de most nem. Ennyit ír ki, mikor az irányítószámot akarom megadni: Hibakód (-105) Nem lehet kapcsolódni.
Valakinek erre megoldása van, vagy tud valamit róla?
Köszi, Krisz
[ Szerkesztve ]
- - Halhatatlanságot vennék nagy tételben.
-
itanczos
senior tag
válasz hobbiletolto #64872 üzenetére
Akkor szerviz!
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
sunci_02
aktív tag
válasz hobbiletolto #64879 üzenetére
Mi baj van vele. Teljesen jó.... ne nézz rajta 3D-t
-
switch54
újonc
Sziasztok,
Egy friss, 1 hetes "40 F6400-asra véletlenül ráütöttem a hdmi kábellel, szerencsétlenül a fém végével persze. Ahol a kontakt volt most egy fehér hot pixelnek kinező dolog jelent meg, illetve azon a kis területen mintha lejött volna a polarizáló fólia is.
Azt nem tudom, hogy a pixel is kiakadt e vagy csak a fólia miatt nem képes zárni a színeket, de engem idegesít. Mivel tudom, hogy ott van, a szemem keresi. Fekete háttéren látszik (mint egy hotpixel), normál film közben nemigen észrevehető - de ez nem vigasztal.
Próbáltam mindent amit találtam a témában: masszírozás, ütögetés, jsscreensave stb. de nem jöttek be.
A kérdés az lenne, hogy hol lehet eladni esetleg, hol vesznek kis hibás friss tv-ket?
Illetve egy ilyen hiba mennyit amortizálhat az árból? Elvileg most 140 a tv, reményeim szerint 80 környékén el tud menni valami olyan helyre ahol nem számít/látszik (kocsma, étterem, iroda stb.).
Köszi!
-
Gicz
addikt
válasz switch54 #64881 üzenetére
szerintem majdnem mind1 hogy a polarizáló réteg sérült e meg vagy a tranzisztorok mentek tönkre a képpontnál, a végeredmény ugyanaz. szerintem hírdesd meg a hardverapron és írd oda h 1 pixelhiba van rajta. A gyártók is csak több pixelhibát tekintenek valós hibának, ilyen értelemben nem akkora a gond.
ha most 140, sztem 1 pixelhibával 110-ért simán elvihetik.
-
Muad_
csendes tag
Sziasztok,
Egy UE55H6500-as TV-vel szemezek. A kerdesem az lenne, hogy meger-e 50-60e Ft-t plusszban az az 1 ev garancia attol fuggoen, hogy hol vasarolja meg az ember?
[Itt] 363e, viszont csak 2 ev bolti garancia van, mondjuk eleg regi ceg mar, talan meg 2 evig csak kihuzzak vagy [itt] 420e-t viszont ezt meg be lehet regisztralni a Samsungnal. Mennyire szoktak elromlani ezek a tv-k a 2. es 3. ev kozott?[ Szerkesztve ]
-
quino
tag
F6320-hoz ha HD-ban akarok mindigtv-zni, akkor elég csak egy antenna, dekóder nem kell, ugye?
-
francois
csendes tag
f6100-on találta valaki motion plus demo beállítást? e-manual szerint van, de nálam nincs sehol.
-
Flashget
félisten
ami elromolhat az el si romlik.
nekem anno 1+2 év garival lett véve edigitalnál, most tartok a 3. évnél és szervízbe van hetek óta arra várok csak végre adnak csereutalványt vagy visszakapom végre hibátlanul.
2 év garinál az ilyet buknád..ekkora összegnél én nem reckíroznék...az megint más dolog 55"-ban nem LCD-t vennék.Realme GT Master Edition
-
zsolt501
nagyúr
Most volt a TV-ben, egy új akció, aki Samsung Tv-t vesz most 5 napon belül az 5 év garanciát kap ajándékba, ez minden Samsung TV-re érvényes.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Flashget
félisten
Saját TV-s oprendszer a Samsungnál
mintha kicsit lemaradtak volna az LG-hez képest.
Realme GT Master Edition
-
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Miért lehet az, hogy eddig hibátlanul tudtam vezérelni a smart távirányítóval a STB-t is most meg minden 20 gombnyomásra talán vált egy csatornát.... 6400 samu
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Bitpalace #64899 üzenetére
Ha jól gondolom a tapis távirányítóra gondolsz, mivel ez bluetooth-on kommunikál megtörténhet, hogy valami zavarja, vagy haldoklik a távirányító, egy elem cserét megpróbálnék, és a párosításokból töröld, majd párosítsd újra.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.