- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
Rég jártam erre...
Tudom, ez egy tv-s topik, de hátha más is járt így.Van egy kis problémám: Samsung ES6100-hoz beszereztem egy Samsung HT-E5500 házimozit.
Nekem hangzásilag teljesen megfelel a cucc. TV és PC hangosításra használnám.
Az egyik főbb szempont a kezelhetőség volt.
Az Anynet-nek köszönhetően egy távirányítóval kezelhető a két eszköz, a tv kikapcsolásakor pedig kikapcsol a házimozi is.A gondom a következő: A TV a házimozi egyetlen HDMI (D.IN) bemeneti portjára van kötve. Mint írtam kezelésével nem is lenne semmi gond, viszont egy idő után egyszer csak átkapcsol erről a portról HDMI1..2, AUX, FM, portokra és ilyenkor elmegy ugye a hang. Először arra gyanakodtam, hogy bemelegszik és megbolondul. De volt úgy, hogy 10 perc után ezt csinálta, volt olyan is hogy csak 1,5 óra után.
A PC az AUX porton van. Eddig ott nem vettem észre ilyesmit. Több órás zene hallgatás után sem.
Valakinek valami építő ötlete?
Hibás lehet a házimozi?Esetleg próbálkozzak HDMI kábel cserével? Éppen nincs itthon több...
Frissítsem a TV-t? Eddig nem tettem, mivel még gondom nem volt vele. Korábban alapszabály ugye az volt, hogy amíg nincs gondod, ne frissíts!◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Pro Koryak
addikt
azt lehet tudni, hogy miért ennyire magas áron nyitottak az új samu lcd-k?
pl: 40h6500 280e ft, h6400 260e ftaz f széria is ennyire magasan kezdte tavaly?
ennyivel jobbak lettek 1 év alatt???
tesztet olvasva nem úgy tűnik.kössz
-
devil-k
nagyúr
válasz Pro Koryak #64253 üzenetére
Ami új, az mindig drága... De ez igazi a telefonra is. Tavaly 230.000 Ft volt kb. az S4, most pedig 140.000 Ft. Nincs ebben semmi meglepő.
- mozi bolondéria -
-
Flashget
félisten
válasz Pro Koryak #64255 üzenetére
Mindig magasan nyitnak az új modelleknél, de most lesz foci VB is lehet számítani akciókra samsung viszonteladóknál és akkor van miből engedniük az árat.
Ami a nagyobb áremelést is jelentheti a 4 magos proci megjelenése a középkategóriás modellekben is.Realme GT Master Edition
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Van egy Samsung 40D5500RWXXH tv-m, tegnap távirányítóval bekapcsoltam bekapcsolt és onnantól kezdve nem működik a távirányító, megnéztem telóval infraporttal tudja vezérelni a tv-t tehát a távirányító rossz(elemcsere megvolt 3x, illetve meg is mozgattam hátha csak kontaktos) ,illetve a tv vásárlásakor egyáltalán nem aztán 1-2 hónappal később el kezdett felhősödni, ez még annyira nem is zavart viszont most 3 db függőleges(kb 20 cm szélesek) fehér csík jelent meg a tv-n ez már nagyon zavaró, leginkább este látható csak , a feketénél viszont katasztrófa.
2011.08- ban vettem a tv-t 2 + 1év(garancia meghosszabbítás van hozzá) , szerintetek fogják javítani?Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
Batib
őstag
Aki a közeljövőben akar Samsung tv-t venni, annak néhány infó. (Ez mind magyar gyártás a szlovákról kevés az infóm)
Még mindig gyártják a tavalyi F sorozatot. Elsősorban 40, 42 és 32 -es méretben. A H szeriát inkább nagyobban 48, 50, ill. 55 méretben.
Sőt 32-ben még EH modell is megy a gyártásban.
Ujdonság lehet egy uj koncepcio, nem tudom a vb-ig megjelenik-e. Egy teljesen leegyszerűsitett modell, minden műanyag benne, a lehető legegyszerűbb struktúra és HD ready, nagyobb méretben (40-48)
H 4200 a tipusa.
Így néz ki hátulról. link link
Még a hátlap is el lett sporolva félig. A mainboardról nincs infóm.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy ha laptopról viszem át a filmeket TV-re, akkor tök halk? 70-re kell kb. felvinnem a hangerőt, hogy normálisan halható legyen! Ha meg éppen zene szól rajta, akkor az meg tök hangos vissza kell vennem, beszédnél meg halk!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
az UE40F5300 és az UE40F6400 közül melyiket ajánlanátok? A 3d nem érdekel, tévénézésre lenne használva, főleg sportra. A 6400-as ára már kicsit sok, ezért vacillálok.
-
st6969
őstag
válasz #49935616 #63216 üzenetére
"a zajszűrő, képjavító funkciókat kapcsold ki"
Megtenné valaki, hogy ezeket a funkciókat tételesen felsorolja (mit érdemes kikapcsolni)? Próbáltam a keresőt, de általában csak annyit találok, hogy "mindenféle képjavítót ki kell kapcsolni".
46F6400Egyelőre UPC direct SD adás megy legtöbbet (nem igazán tetszik a minősége, igaz csak scart-os beltéri van, de folyamatban a váltás), ill. hálózaton keresztül HD filmek, youtube
Bármilyen egyéb beállítási javaslatot szívesen veszek F6400 tulajoktól, nekem nagyon új ez a dolog, CRT-t cseréltem le a múlt héten
Előre is köszönöm -
toby_as
tag
válasz st6969 #64268 üzenetére
Szia
Ennek a tv-nek meg a sima SD adas sem az erossege (a sajat tunerjen keresztul beszelek), nemhogy egy belteritobol jovo (mondjuk nem tudom mivel van osszekotve a tv-vel (remelem nem Scart mert akkor konkretan analog adast nezel .
Amugy kepjavitas pl: dinamic kontraszt, mpeg kepjavitas, digital clean kep. bar megegyeszer mondom rendes jel nelkul csinalhatsz barmit. Ha kovetted a forumot fenteb irtam egy modelatirasrol is(nem tudom mennyire jar garivesztessel,mondjuk ha ugyfelejted biztos) az is javit a kepen (kontraszt, fekete minosege, altalaban a kep lett job tole)...egyenlore meg tesztelem mennyire terheli le procit a tobfele szamolastoblet(microdimming, 600hz cmr).[ Szerkesztve ]
-
Joke21
aktív tag
válasz nightshadow #64267 üzenetére
Jó, de észreveszi ezt a különbséget egy átlag felhasználó is?
-
toby_as
tag
...amugy en ezzel "kalibraltam" be:
http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration
persze tudom hogy kozeleben sincs egy muszeres kalibralasnak de kiindulopontnak megteszi (pl kontraszt, fenyero, alapfoku szinbeallitas, elesseg) ezeket eleg jol be lehet vele loni. -
-
devil-k
nagyúr
válasz Gore44 #64273 üzenetére
Jah, az más. BD 3D-t nem tudsz lejátszani a TV belső lejátszóján. Vagy marad a felezett "3D" vagy pedig veszel egy médialejátszót vagy BD lejátszót. Nyilván nem csak a 3D miatt lenne valamelyikre szükség, mivel a TV belső lejátszója enyhén szólva is gyenge.
- mozi bolondéria -
-
st6969
őstag
válasz toby_as #64269 üzenetére
De sajnos igen, pont scarttal Tudom, hogy ez a lehető legrosszabb, amint tudok, váltok is (UPC mediacard-ra).
De addig is igyekszem kideríteni, hogy a tapasztaltabbak mit kapcsolnak ki mindenképpen. Szóval eddig "dinamic kontraszt, mpeg kepjavitas, digital clean kep", ha van még más is esetleg, szívesen veszem.
Service menüs műveletekhez nincs bátorságom... -
Flashget
félisten
-
akyyy
senior tag
ha laptoprol nézek egy 3d-s filmet, akkor átvált magától olyan frekvenciára a tv, hogy szép lesz a képe.
sima sorozatnál vagy filmnél, magamnak kell átállítani a frekvenciát? alap esetben bejön a 60 hz-es (laptop szerint 59i vagy p, nemtudom most hirtelen fejből)
de ha átállítom 23-ra vagy 24-re és ugy kezdek el lejátszani egy sorozatot, a képe szép lesz, csak lagol az egész számítógép, meg le van vágva a kép teteje meg alja meg szélei is.
-
donjohnson
addikt
akit esetleg érdekel még a fuso videótár alkalmazás, az mától kipróbálhatja minden androidos eszközön. szép, gyors és szerintem használhatóbb, mint tv-n.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Csapataim
csendes tag
válasz donjohnson #64285 üzenetére
hello, van egy UE32F4510 tv-m, de a mindigtv extra nem jön rajta egy ideje, tippem szerint a tv beépített csatlakozója lett hibás, sajnos a kivehető alkatrészeket már mind kizártam
ez csak garancia, vagy valamilyen módon az a csatlakozó is javítható?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
kyd
tag
Üdv!
Valaki tudja hogy mi a különbség a UE32F5000AWXBT és a sima UE32F5000 tv között?
-
nahat
tag
Sziasztok. Van értelme vacilálni az 46F6400 és 46F6500 között? A 3D-ben leadott 400Hz számomra irreleváns különbség, simán 2d-ben kívánom használni a készüléket. Kb 40e Ft különbség van a két készülék között. 6500-ast használtam 40"-os kivitelben és szeretnék váltani nagyobb méretre. Szóval mi a különbség a két készülék között?
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''
-
nahat
tag
Itthon lehetőségem volt külső médiatartalommal kipróbálni az F6500-at, igyekeztem meghajtani, erre bolti körülmények között nem volt lehetőségem a 6400-as 46"-os verziót illetően. Sima TV volt rákötve, jól nézett ki... de többet nem tudok. A fórumban azt olvastam jobb elektronika, kamu hz-k, hosszabb gari az ami mellette szól. De jobb panel? jobb színek? Stabilabb képalkotás 2D-ben? Ezek jelentenének számomra különbséget. Egymás mellett nem tudom megtekinteni őket, főleg nem egy méretben. De pl fogok-e visszalépést érezni ha hazahozom és rákötöm a cuccokat. Mindenképpen 46-os méretben gondolkodom.
Azt akkor jól tudom, hogy 2D-ben mindkét készülék 200hz-t tud, és csak 3D-ben tud a 6500-as 400hz-t elérni a 6400-ashoz képest? Szóval 2D-ben ők pariban vannak?
[ Szerkesztve ]
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''
-
Gicz
addikt
erről a 100-200-400-800hz dologról kellene már egy rendes cikket írni, vagy fordítani, mert mindenki össze vissza hisz mindent...
-
BBéci
legenda
A hertzeket illetően nem az a helyzet, amit gondolsz és nincsenek pariban 2D-ben.
Egyik TV sem igazi 200 hertzes, azt csak a háttérfény villogtatással tudják elérni. Interpolációval mindkettő 100 hertzes, az F6500 gyorsabban, sűrűbben villogtat, vagyis több fekete képkockát illeszt be. Abból jön ki a 400 Hz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Egy Samsung UE40F6500 TV-t néztem ki magamnak 150 ezres kategóriában. Főként sorozat és filmnézésre lenne használva, de az esetleges Forma1 és fociműsorok, illetve a géppel összekötve játék miatt nagyon fontos lenne a jó válaszidő és az alacsony input lag is. Ezek tekintetében érdemes egy ilyenre beruházni abban az árkategóriában, ahol ugyancsak alternatíva egy Sony KDL-42W655A vagy egy LG 42LA660S? A három közül melyik lenne a legalkalmasabb erre a célra?
Köszi,
hazazs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest