Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
seusokincs
csendes tag
Ilyenem van, de durva laget produkál pl. Rocket League alatt. Minden beállítást próbáltam (a driver frissítéseit mint egy ünnepet várom), de nincs igazi eredmény. Gratulálok, Intel!
-
SPY0817
aktív tag
2 hónapja használom ezt a kártyát. Eredetileg az AC-s Asus adaptert terveztem de még nem is wifi 6 inkább a BT USB leváltása volt nekem a cél APTx szerintem sincs benne viszont sok diffet nem vettem észre az APTxes adapteremhez képet sajnos a füles nem jelzi hogy használja e és BT4 óta az alaphangzás se rossz szóval nem tudom megmondani a különbséget.
Ezen kívül most routert tervezek venni hozzá [link: Asus AX1800 - RT-AX56U] esetleg erről a tipusról van e valakinek információja?
-
Tidus
addikt
Linuxra igazán írhattak volna drivert.
Hatalmas feladat lenne. -
válasz
#04824576 #17 üzenetére
Technikailag gondolom azért mert a Wi-Fi és a Bluetooth gyakorlatilag két külön eszköz, és így egyszerűbb megoldani. Az adapter részéről meg valószínűleg valóban spórolás, mert így le lehet róla hagyni egy extra vezérlőchipet. Meg amúgy is felesleges, mert ott az alaplapokon rá a belső tüskesor.
-
törölt tag
A kérdés sztem nem arra vonatkozott, hogy hogyan van megoldva, hanem hogy miért úgy van megoldva.
(#15) DEJVID Csak tippelek, de vszínűleg spórolás. Létezik PCI-e foglalatba USB bővítő kártya, szóval elméletileg lehetséges azon vinni a bluetooth-t is, de akkor a kártyára rakni kell egy elektronikát is, ami USB/PCI-e konverziót végez. Így meg csak kap a kártya egy kivezetést, és kösd rá az alaplap USB vezérlőjére. Egyszerűbb, olcsóbb. -
Az M.2 formátumú kártyákon így van megoldva, a portba bele van integrálva az USB is.
Ha megnézed az AX200-at, akkor írja is:System Interface Type: Wi-Fi(PCIe), BT(USB)
Notiknál nyilván nem érdekes, de egy ilyen adapter ezeket kétfelé bontja, és az USB-t külön kell bedugni.
-
DEJVID
őstag
A bluetooth-hoz hogyhogy kell USB, az miért nem tud a PCI-E-n átmenni?
-
törölt tag
-
zetor2000
őstag
De belemegy... még a legújabba is.
-
válasz
#04824576 #10 üzenetére
Mondjuk hivatalos, vagyis TP-Link-es meghajtót akkor sem tudnának Linux-hoz adni ha akarnának. Mert az AX200-hoz már ott a támogatás minden, viszonylag friss Linux-disztribúcióban. Értsd, semmit sem kell telepíteni hozzá, magától működik, és teljes funkcionalitással. Éppen ezért fura, hogy akkor miért nem tudták odaírni, hogy a 64-bites Windows 10 mellett a Linux 5.1+ is támogatott. Nem hiszem, hogy lenne bármi extra ebben az adapterben ami miatt ne működne.
-
ALBY
senior tag
Bluetooth-ban AptX HD vagy LDAC codec van-e? Ezt lehet tudni? (Hogy kijuthasson belőle a zene.)
-
Hogyhogy nincs Linux driver? AX200-as kártya van a notimban és tökéletesen üzemel Ubuntu alatt (amúgy az 5.1-es kerneltől támogatott). Sőt, gyorsabb mint Windowszal.
-
-
-
ttt
senior tag
"2,4 GHz-en legfeljebb 574 -, "
Már, ha geekeken kívül másnak is értelmezni kellene a mondataid.
A linux driver hiánya meg mára már szégyen, apple-nek meg úgy se kell, az úgy tökéletes, ahogy kijött a futószalagról -
Mikika
aktív tag
MacOS hez nem is lesz driver mivel nem is lehet beletenni
-
Yany
addikt
Vajon hogyan viszonyulhat a szintén Intel SoC-vel rendelkező high-end X570-es lapok teljesítményéhez képest.
-
törölt tag
tuti egy m2 adapter az egész, amivel nincs is baj csak kvazi semmi uj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A TP-Link szemrevaló megoldásával két legyet ütünk egy csapásra.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest