- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Kindle
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varnyu82
csendes tag
Van egy érdekes problémám az X58 extreme lappal,de lehet hogy nem a lap hibája.
ZsÍr új alakatrészek ,és fagy a bios ,win. fel sem megy lefagy telepÍtés közben.
perifériák:
xilence 750 psu
i7 920
xfx 5850----leadtek 8800gts-el is fagy !!!
mushkin 3*2gb ddr3help me!!
-
fekeandras
őstag
válasz fekeandras #82 üzenetére
Már csak 8.800 - [link]
-
palad
tag
Na és p4 combo nevű alkotásuk sem semmi.
Egy lapon lga775 és socket478 foglalat .
Az asrock művészi szintre vitte a hibridizáció fogalmát.... -
azbest
félisten
nem tudom melyik változat volt, de a kombó lapok közül volt amelyiken nem AGP foglalat volt.
pl:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-915GVna ezzel szívhatott, mert csak bizonyos AGP kártyák kompatibilisek az AGI porttal.
Voltak olyan lapjaik, amin teljes értékű AGP is volt, de azok uli chipsetesek voltak, ha minden igaz, bár lehet, hogy azok sem teljesen kiforrottak. Úgy emlékszem, hogy a teljes értékű AGP-s és PCI-e -s lapra kétféle északi hidat is rápakoltak, hogy meglegyen a kompatibilitás. -
audi100td
nagyúr
válasz fekeandras #82 üzenetére
Igen, szerintem is így van.
-
fekeandras
őstag
válasz audi100td #81 üzenetére
Én múlt héten rendeltem egy ismerősömnek egy zsír új ASRock G31M-S alaplapot kőkemény bruttó 9.140 forintért (energy saver, antisztatikus usb védelem, asrock tuner, kiforrott bios stb...).Mondjon nekem valaki mégegy olyan G31 chipsetes alaplapot amit ennyiért megkapok!Szerintem ár/érték arányban jelenleg az ASRock lapjai a legjobbak.
-
Ari18
őstag
A haveromnak volt egy csodálatos Asrock lapja, azért választotta azt, mert nem akart vga-t is cserélni. PCIE-AGP hibrid. Álladóan fagyott, mindig volt valami baja.2hét után adta is el. KB ennyi "jó" emlékem van róla.#77
Nem tudom, hogy ez nekem szólt, de azért annyira nem szar az Asus. Lehet abból visznek vissza legtöbbet garanciáztatni, de az azért van, mert kb 10X annyit is adnak el, mint más gyártók. Nem az Asus az Asrock leányvállalata, hanem fordítva. (ezt azért írom, mert szerinted már jobb az Asrock)#78
"abba kötöttem bele, hogy úgy hangzott az írásod, mintha az i7 alapjáraton gyengébb lenne egy 3GHz-es c2q-nál, csak azért mert nem 3GHz-es."Lehet kicsit félreérhető voltam
Én már hülyét kaptam volna ennyi cserétől
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
"Ezért írtam én is a 3GHz-et. "
abba kötöttem bele, hogy úgy hangzott az írásod, mintha az i7 alapjáraton gyengébb lenne egy 3GHz-es c2q-nál, csak azért mert nem 3GHz-es. Közben meg a nyers ereje nagyjából 3.2-es c2q-éval vetekszik, így alapon is hoz olyan szintet, ami elvárható. Amíg nincs erősebb vga, addig nem is nagyon derül ki az igazi különbség.
AsRockkal kapcsolatban egy rossz emlékem van: egyik ismerősnél 3 ugynaolyan lap is megpusztult (talán K7Upgrade-880). Viszont egyértelműen user hibájára vezethetőek vissza:
télen fagyponton lévő rackes (rendszer)winyót rögtön beletette a gépbe. A páralecsapódás megtette a hatását, a winyó rövid idő alatt működésképtelen lett. Ezután egy régi kisebb kapacitású winyót vett elő, amelyre fel akartuk telepíteni az oprendszert, hogy használni tudja a gépét. Telepítés közben egyszer csak feketeség és gépleállás.
A rackes winyó kiszáradás után újra működőképes volt. Az alaplap viszont halott.
Garis csere után: működik a gép, látja a rackes winyót.. minden szép és jó. Rádugta a kis winyót. Fekete halál és az alaplap elpusztult.
Garis csere után: megint bepróbálkozott a kis winyóval, ami rögtön kinyírta az alaplapot.
Kis winyó ment a kukába, izomból.
Garis cserén már valamilyen javított lapot kaphatott vissza, mert nem jegyezte meg a bios beállításokat valamiért... bár örülhetett, hogy még foglalkoznak vele egyáltalán.A gépet használta még jópár hónapig, aztán valamikor komplette lecserélte egy újabb rendszerre.
A dolgok valószívűsíthető háttere:
a párától zárlatos rackes winyó tönkretette az ide buszt, ami tönkretette a kis winyót. A kis winyó pedig minden alaplapot kinyírt, amire rákötötték. A user pedig bepróbálkozott mindig vele, hogy hátha mégis megy. Szerencséjére nem nagyon hangoztatta, hogy az asrock lenne a hibás, de aki nem látja a dolog hátterét az úgy hiheti, hogy az alaplap volt selejtes sorozat.Egyébként olyan is megesett, hogy két fdd-t is kinyírt mert fordítva dugott rá adatkábelt és tápkábelt is. Van akinek tehettsége van hozzá
-
Sanyix
őstag
A kedves márkabuzi, "amidrágábbjobb" emberkéknek elmondanám, hogy asrock = asus...
és az asus bizony 0 minőség, dzsunka fos. Állítólag mostanában az assrock is jobb az ánusnál, ugyanis az ánus már el lehet adni a nevével, míg assrocknál kell valamit villantani. Majd amikor teljesen lejáratódik az ánus név, meg lesz fordítva. Így sokat adnak el, de az egyik név alatt mindig elég dzsunkát adni.szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Ari18
őstag
"A cikk tanulsága éppen az, hogy a mai vga-khoz 3GHz körüli procik is bőven elegendőek, mert a VGA limit miatt nem sok gyorsulást hoz egy gyorsabb proci sem."
Ezért írtam én is a 3GHz-et.
Az Asrock-ra visszatérve, aki vesz egy ilyen drága gépet, (i7) az nem hiszem, hogy Asrock-ot fog venni, főképpen a rossz emlékek miatt. Az ember nehezen felejt és inkább vesz 5-10k-val többért egy számára biztosnak gondolt lapot. Többek között én is így vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
"2,67GHz az nem 3GHz, ami illik egy normális kártyához. Akármennyivel gyorsabb is egy i7 a C2D vagy C2Q-tól azonos órajelen."
Ahogy nézem a cpu-vga párosító tesztet, abból úgy látom, hogy a 2.66-os i7 simán kerülgeti a 4GHz-re húzott core2q eredményeit (persze a kis különbségek a vga limit miatt vannak).
FarCry2, World in Conflict esetén alapórajelen lemossa a 4GHz-es c2q-t is. Alacsonyabb felbontáson, ahol később szól bele a játékba a vga limit elég látványos a különbség.
Kivéve azt az elírást a Quake Wars-ban, ahol a c2q magasabb felbontáson gyorsabb, mint alacsonyonA cikk tanulsága éppen az, hogy a mai vga-khoz 3GHz körüli procik is bőven elegendőek, mert a VGA limit miatt nem sok gyorsulást hoz egy gyorsabb proci sem. [link] Ettől függetlenül az i7 saccra 20-30%-kal gyorsabb azonos órajelen, mint egy c2q. (ahol a progik ki is használják a lehetőségeket [link]) Legfeljebb felesleges pénzszórás a VGA limit miatt.
a #48-as eredeti hozzászólásod sokkal pontosabb és szakmaibb volt. Az már csak egyéni ízlés kérdése, hogy húzod az i7-et is. Ha bírja, akkor miért is ne. A VGA limit miatt lehet észre sem veszed. C2q-hoz hasonlítva pedig ígyis-úgyis jobban teljesít.
"Vannak sokkal jobb alaplapok ilyen árszegmensben"
Mármint a csúcs/legdrágább lapok árszegmensében (csillagos ég) vannak jobb lapok. Ebben egyetértünk, de azért nem éppen egy árszinten van az AsRock azokkal, hanem lényegesen olcsóbb.Azért fikázni egy gyártót, mert nem elég drága, szerintem nem éppen a legésszerűbb dolog.
(#64) CsíkosMókus: mindenki magából indul ki
(#73) Polllen: bizony így van és lehet, hogy supportban is jobb némely drágább márkánál. (pl: nforce3-as lap hivatalos phenom2 940 támogatással )
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Nincs ezzel a lappal semmi baj, meg a gyártóval se...Szép kis urban legend, hogy nem jó lapokat gyártanak... 3 év alatt semmi gondom sem volt egyikkel sem. Annyit lehet nekik felróni, hogy olcsóbbak, mint a többiek...ettől még nem lesz fos...
Nemrég vettem meg a 3. asrock lapom (A780GMH/128M), melóhelyre hozattam futárral, a rendszergazda csak ennyit kérdezett:
"Jobbra nem tellett?"
Jót nevettem a dolgon és ennyi....Az előző kettő is megbízhatóan tette a dolgát és remélem ez is fogja ...
Amúgy én mindenkinek szoktam ajánlani a lapjaikat...Megbízható és többet tud ugyanazért a pénzért, mint a konkurencia...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Mr.Minyi
tag
Na kicsit visszarepülök az időbe,remélem nem bánjátok.Nekem konkrétan nagyon rossz volt a véleményem az Asrock-ról mivel mindenki fikázta mert olcsó volt és nem igazán volt neves márka.5-és fél éve vettem a gépet akkoriban horribilis árnak is mondhatnám amit kiadtam érte 230-ból megvolt.most cseréltem le.az alap konfiguráció annó:asrock p4s61 celeron2,4GHz valamint 256 ram.videókártya akkor már nem került ki csak egy év mulva került bele egy 9600 SE.AsRock-ról nem gondoltam ennyi ideig bírni fogja de nagyon szépen muzsikált 5 éven keresztül.se egy púpos kondi semmi.igaz sose próbáltam a tuningot.
Conclusion
Asrock az én szememben már nem egy gagyi szar igenis megvannak azok az adottságok ebben az olcsó árkategóriájú márkában ami kell egy felhasználónak ha sokáig működő lapot szeretne a gépéhez.Egyszóval ha lehet én ajánlom is az asrockot aki afelé kacsingatMindenkinek szép napot!
[ Szerkesztve ]
Don't live your life in vain!
-
Ari18
őstag
válasz CsíkosMókus #63 üzenetére
Szerintem is
-
Ari18
őstag
"játék elindul... a videókártya megkérdi a processzort: te vagy 3 gigaherces? Neeem? hát akkor szaggatni fogok"
van ahol kell az a plusz, hidd el. Nézd meg a PH! tesztjeit. Proci és vga választásával foglalkozik.
"A teljesítmény számít, nem pedig az, hogy minél nagyobb szám legyen a GHz-hez írva. A p4-esekre már nem emlékszel?"
"Akármennyivel gyorsabb is egy i7 a C2D vagy C2Q-tól azonos órajelen."
Szerinted ez a mondat mit jelent?? tudom, hogy nem csak a magas órajel számít. de annyival nem gyorsabb azonos órajelen a I7."Aki pedig AsRockot vesz i7 mellé, az boldogan használja a rendszerét, mert megérdemli "
Én soha az életbe nem vennék Asrock-ot. Vannak sokkal jobb alaplapok ilyen árszegmensben.
-
kisza25
félisten
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz fekeandras #65 üzenetére
Mert a nagyokos vértuner infósgyerekek lenézik
-
fekeandras
őstag
Az asus a többségi tulajdonos van de két teljesen külön cég.(mint pl a vw > seat)
Egyébként (szigorúan magán vélemény!) de az asus olcsó és egyes középkategóriás lapjai elég "érdekesek" mostanság.Az ASRock pedig egyre javul... Egyre jobb lapokkal jönnek ki, mondjuk mindíg is szerettem őket.Volt több is és mind jól teljesített (a 775i915P-SATA2 kifejezetten jól tuningolható lap volt fele annyiért mint amit a konkurencia hasonló chipsetes lapjai).Nekem a corei7 még jó ideig elérhetetlen marad de ez nem is olyan nagy baj.Jelenleg is kapható P45 chipsetes asrock lap bruttó 18,5k ért.Abba egy E8600 proci + 8Gb ddr3 ram és még vagy 2évig jól el lehet lenni vele majd fele annyiból mint ha egy Corei7 konfigot építene az ember.Ha csak a játékokat vesszük nincs is akkora teljesítménybeli külömbség, hogy számomra megérje corei7 rendszerre beruházni.Nameg mostanában nem is nyertem a lottón...A konkrét lap elég jónak tűnik.Főleg az ára...
#62: "Aki pedig AsRockot vesz i7 mellé, az boldogan használja a rendszerét, mert megérdemli"
Miért is?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
játék elindul... a videókártya megkérdi a processzort: te vagy 3 gigaherces? Neeem? hát akkor szaggatni fogok
A teljesítmény számít, nem pedig az, hogy minél nagyobb szám legyen a GHz-hez írva. A p4-esekre már nem emlékszel?
Aki pedig AsRockot vesz i7 mellé, az boldogan használja a rendszerét, mert megérdemli
[ Szerkesztve ]
-
Ari18
őstag
válasz CsíkosMókus #60 üzenetére
"Te mi a fenéről beszélsz, hogy 2ghz, meg 3ghz? "
Gondoltam, hogy bele fogsz kötni.2,67GHz az nem 3GHz, ami illik egy normális kártyához. Akármennyivel gyorsabb is egy i7 a C2D vagy C2Q-tól azonos órajelen. Na persze, biztos jobban érezhető a difi egy E2180 2.0GHz@3GHz között minta az I7-est húznád feljebb 2.67GHz-3.0GHz-re.
Az eredeti témához visszatérve, egy Asrock-ot senki nem fog venni egy I7 mellé. Aki igen az meg is érdemli. -
CsíkosMókus
aktív tag
Te mi a fenéről beszélsz, hogy 2ghz, meg 3ghz?
A legkisebb I7 2.67Ghz, az eggyel nagyobb 940-es 2.93Ghz, stb.
Az egyes lépcsők között nincs akkora különbség, hogy akár a legkisebb és a legnagyobb cpu közötti eltérés szemmel látható legyen.
Ennél a családnál.
Persze a kis E2180-am most még megérzi a 2.0@3.3-at -
kisza25
félisten
nekem is gigám volt, járkáltam körbe körbe, mert amikor rendeltem lapot+procit(április)csak erről az Asrockról tudtam biztosan a 4mag aktíválási lehetőséget(ami jelenleg is van)
Gigában meg nem tudtam olyanról amiben lehetne 18k környékén
tehát Asrock lehetséges 4maggal,vagy Giga tuti3maggal
Giga-Asrock, Giga-Asrock,Giga-Asrock, Giga-Asrock...
és végül döntöttem
nem bántam meg jobban szeretem mint Gigát[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Barney™
aktív tag
Nem tudom elképzelni az asrock-ot a gépemben
-
-
MarioAna
senior tag
Nekem ASRock 4Core1600Twins P35 alaplapom van, ami tudtommal, még nem szilárdelektrolit kondis, (később jött ki a 4C16T P35D ami már viszont az) viszont mégsem ciripel nekem, vagy csak nem hallom. (Bár gondolom, ha ciripelne hallanám, mert kiszűrök minden nem oda nem illő hangot .)
-
kisza25
félisten
köllött neked vagánykodni külföldről lapot
jer1cho: igen próbáltam, lényegében amikor win alatt rámész a kikapcsolásra, akkor átveszi az irányítást neked nem kell csinálni semmit, újra indítja a gépet aztán kikapcsol,
amikor legközelebb bekapcsolod kb 4másodperc múlva a betöltött Winnel találod magad szemben(két hátulütője van a dolognak a hosszabb kikapcsolás és hogy csak az automatikusan induló PRG-k töltődnek be)[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
na, ez az: az enyém már szilárd elektrolitos, asrock-nál talán pont az első ilyen volt...
kisza25:
lehet, hogy csak én fogtam ki, nincs kizárva...
szívesen megnéznék a sajátomból eg másik példányt, de fellelhetetlen. tömegesen nem hozták be az országba. az enyém is repülővel jött, rendelésre...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
kisza25
félisten
válasz TazLeacher #49 üzenetére
nekem Asrock A780GXH/128M-em van szó sincs cicergésről
amikor leülök a géphez rá kell néznem megy e egyáltalánAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Ari18
őstag
válasz CsíkosMókus #37 üzenetére
"Amire nem elég gyárilag, arra húzva se"
ez nagyon-nagyon nem így van, pl 2GHz-n járó procival rendesen cpu limites egy csomó játék, viszont, ha 3GHz-re tekered akkor már ki lesz "hajtva" (de utálom ezt a szót) VGA és nem lesz cpu limit sem."Ha már egy I7-nél felmerül az, hogy gyenge, ott gondok vannak"
Ez igaz, bár 2,5GHz-n azt sem használnám, játékok alatt min. 3GHz.
-
szki
őstag
válasz TazLeacher #45 üzenetére
Szerintem a cicergés a tápellátás körüli kondikból jön. Elképzelhető, hogy korábban ezek nem minőségi kondik voltak (szilárd elektrolit), hanem hagyományos elkok.
Viszont ma már az Asrock is jó minőségű alkatrészeket használ, és szerintem kisebb lehet cicergés.
Ha tudod melyik Asrock lapot vennéd, akkor nézz körbe a topicjában! (már ha van...)Én AMD-hez az ATX méretű 785G-s Asrockot szeretném megvenni, de majd csak 2 hónap múlva lesz kapható...
A vicc az, hogy a 60eFt-os Giga UD5-ös X58-as lapja is állítólag ciripel, ha az energiagazdálkodás be van kapcsolva...
-
kisza25
félisten
válasz LackoMester #44 üzenetére
alsó kategóriában és 20k kategóriában korrektebb lapjai vannak Asrocknak,mint asusnak és msi-nek Giga mindenütt ad a minőségre annak bios gondjai szoktak lenni
ASUS azt is megengedi magának,hogy a HD4670-ből 24k-ért kihagyta a venti szabályzó IC-t
csúcskategóriában én is ASUS-t,vagy Gigát vennék[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
AsRock...hát nemtudom,nagyon rossz tapasztalataim (szerelés,BIOS,beállitások)voltak a márka lapjainál..bocs inkább adnák 50 euróval többet,de rendes deszkáéert(Giga,Asus stb.)
egyébként ez a X58-as megoldás nem néz ki rosszul...dehát látni kéne,h.is fut...[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
szab.tam
nagyúr
válasz CsíkosMókus #40 üzenetére
több vga is volt már benne, mind csinálta. az egémozgás miatti hang akár lehetne a pcie vezérlés is, de pl. ortos alatt is csinálja, ami tök statikus, képileg...
egyébként totál működik. csak a E8000-es procikat stabilan 3.7 fölé nem nagyon lehet húzni: 390-400 fölött nem szereti az fsb-t. 445-ön még elindultak a tesztek, de mindennek nagy fesz kellett, és kékhalál hegyek.
ez a 9.5*390 viszont atomstabil. mivel tele van ventivel, (mert minden piszokul melegszik), valamelyest elnyomják a lap zaját.
huhh, ezt az alliterációt:
a lap zaját
az alalplap zaját
az alaplap alapzaját....s ont monoton bút konokon s fájón - ez ugyan már kicsit más, de villogtassuk fél-, (negyed-?), műveltségünk alapjait...
szerk:
szerintem menjek már aludni.....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
örülj neki!
igen, biztos, hogy a lapból jön. már többen megcsodálták....
a feszellátással kapcsolatos, mert teljesítmény, (cpu igénybevétel), változás hatására a hang is változik. akkor is zenél, ha az egeret mozgatom, de arra megint teljesen más hang jön. winyóműveleteknél is. ott megint más a hang.
valahonnan a nb tájékáról jön szerintem. néha pedig a régi betárcsázós modem hangjához hasonlít.
diliből vennék egy másikat, tartaléknak, (hátha elszáll, win telepítésnél meg kevés dolgot utálok jobban), és akkor csak kikapnám a gép alól a deszkát. de ez egy olyan példány, amit másfél évvel a megjelenés óta 1x sem lehetett itthon kapni, sehol... németo-ból hozták...különlegessége az sli + 2x ide csatorna + 3x pci. giga csinált még hasonlót, de az nem fogadta már a 45-ös 775-öket.... - az más kérdés, hogy az sli a 3dmark-ot kivéve nem jött be, és az ide eszközeim kikoptak....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
kisza25
félisten
biztos vagy benne,hogy a lapból jöttek a hangok és mégis melyik részéből
én nekem abban a szobában van a gép amelyikben alszom,de semmi hangja hála isten
nagyon érzékeny vagyok a gép hangerejére
a leghangosabb a WD vinyó az egészben[ Szerkesztve ]
-
CsíkosMókus
aktív tag
-
Ari18
őstag
válasz CsíkosMókus #24 üzenetére
Az lehet, de ki az aki nem tuningol egy i7-es konfigot. Nem sok ember van szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz TazLeacher #33 üzenetére
htpc-nek? jól vigyázz. szabályosan zenélnek, cücörögnek, sípolnak. mindegyik ezt csinálta, de az utolsó olyan, hogy tavaly májusban a gép éjszaka is ment, úgy szólt, hgoy hirtelen felindulásból csináltam pár nap alatt egy másik gépet giga lappal letölteni, htpc-nek. (már mindenre azt használom, kivéve játék....)
-
TazLeacher
nagyúr
Félreértés ne essék, nincs bajom velük, de ahogy lentebb is írtam - és más is írta - A 40+K-s lapom ne legyen antituning. Akkor inkább legye 50K, de tuningos. Nem a sok extra cucc, csak leadhatatla eleve, és még antituningok is.
Lassan 1 éve tervezem a HTPC-t (csak valahogy mindig elcseszem a pénzt), de abban biztos, hogy ASRock 780G lesz. Olcsó, amire nekem kell jó, és kíváncsi vagyok az Instant Boot-ra. A HTPC-be nagyon jól jöhet, mert így kb. annyi idő alatt fog bekapcsolni, mint egy DVD lejátszó. Tehát hajrá, nyomják csak, de a felsőház az más pálya...
-
szab.tam
nagyúr
válasz Dr. Romano #28 üzenetére
nem. akkor félreérthető voltam. az én utolsó lapomat hirdették már tuning lapnak..... szilárdelektroliltos kondi, tuning, új feljesztésű asrock oc tuner hozzá, meg mifene....
azután terhelés alatt egy qx6850-nél 1.31-re leesett a fesz, akármennyit adtam nekiazbest:
nah, ezen én is megdöbbentem 1x: az egyik lapnál nem tudtam, hogy a ramoknál a 3 fokozat milyen valós feszt takar, mert sehol nem volt leírva. support 3-4 nap múlva válaszolt. közben hétvége is volt. majd leesett az állam... (az állam pedig ugye én vagyok!)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz audi100td #21 üzenetére
úgy általában véve is nagyon korrekt matx lapok vannak mostanság... valószínűleg azért is mert nagyon korrekt chipsetek vannak alá. Régebben az olcsóbb lapok alá leginkább a kisebb gyártók instabil és gyenge képeségű chipsetjei voltak... tisztelet a ritka kivételnek. Manapság lehet, hogy 3 chipset gyártó van, de azok elég komoly tapasztalattal és megfelelő minőséggel bírnak
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz Dr. Romano #28 üzenetére
Annó én is ezért vettem ASRock lapot, volt rajta DDR1, DDR2 hely és volt lehetőség áttérni lassacskán az AGP-ről a PCI-E-re. Amikor fejlesztgettem a gépemet (ma már nem teszem, mert eszement ára van), akkor én csíptem az ASrock lapokat.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
azbest
félisten
mivel még az sem biztos, hogy procit cserélek, jóhogy
4 napja küldtem nekik mailt.. két évvel ezelőtt 3 nap alatt válaszoltak... most biztos több dolguk van mert sokkal népszerűbbek.hameg véletlen mégsem menne ebben (és phenom2 procit választanék, nem pedig phenom1-et), akkor is 12k-ért van teljes méretű atx lap integrált gf8200-zal nekik. Vagy kicsit többért ati chipsetes is (náluk a sideport ram sem ritkaság)
-
Dr. Romano
veterán
Ki mondta, hogy ezek tuningra készített lapok?? Az AS lapokkal pont az van hogy annyira nem igazán tuningbarátok, de cserébe betonstabilak. Az hogy némi tuningot engednek nem azt jelenti, hogy akkor ezek most "tuning lap"ok.
Egyébként az öszvér megoldásai miatt válaszottam anno én is AS deszkát (S939 Dual-VSTA). Nagyon jó lap volt. Stabil és némi! tuningot is engedett (2GHz helyett 2,5-ön járattam a 3200+-t) + segített pénzt spórolni, hogy később is ráértem AGP-ről PCI-E-re váltani
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
szab.tam
nagyúr
az asrock lapoknak van egy általános problémájuk, (4. asrockot gyűröm...), hogy a proci tápellátása mindig rettenetes. írhatnak akármit, hogy ilyen tuning lap, olyan tuning lap, mindegy. feszemelésnél terhelés alatt mindegyik akkorát esik, hogy képtelenség normálisan procit húzni...
régebben a furcsa, egyedi, öszvér csatlakozás megoldásokkal találtak piacot maguknak. én is ezt szerettem bennük. ezt az utat kéne tovább járniuk...
a csúcskategóriát pedig meghagyni másnak, és 10-30k közötti lapokkal kijönni.
[ Szerkesztve ]
-
Ste
addikt
válasz TazLeacher #15 üzenetére
Szerintem ez túl általános. Nem hiszem, hogy aki 60+ért vesz procit az legalább annyiért vesz lapot is. Sok lehet a felesleges feature, amit úgysem használnál ki.
Mint ahogy a korábbi Ph!-s felmérésből is kiderül, az itteni felhasználók több mint 2/3-a egykártyás rendszert használ. Ergó már a CF-Sli képesség is felesleges. A többi extravaganza dologról nem is beszélve.Jó ez az Asrock, lehet még szerintem itt is mit csupaszítani, s többen veszik a lapot
-
audi100td
nagyúr
-
Ari18
őstag
Olcsó meg minden, de inkább egy kis plusz pénzt rááldoz az ember és egy megbízható lapot vesz nem... egy Asrock-ot. A másik meg, hogy aki I7-ben gondolkodik annak meg nagyon mindegy, hogy 40 v 50k egy lap.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz TazLeacher #15 üzenetére
most várom a support válaszát és újabb beta biosát kétéves asrock lapomhoz, ami már megvételkor is kifutó széria volt... de még támogatja (beta biossal) a phenomot is... sőt, mivel a sorozat többi tagjánál már van phenom2 bios is kinn, így bizakodom hogy kapok ehhez is Nekem nagyon bejön az asrock
-
CsíkosMókus
aktív tag
45-ért van giga, 50-ért asus p6t lap.
40-ért vennék asrockot, drágábban nem.. -
FRENK1988
veterán
Jaj de kemény. Megmutatja az AsRock 199 Ojróér' nagyon szép ár ilyen felszereltség melett?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Dr. Romano
veterán
Ismét egy jó kis cuccos az AS-tól, csak így tovább
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
TazLeacher
nagyúr
Lehet én gondolom rosszul, de aki 60+K-t költ procira, az inkább költ +10-15K-t egy lapra, de akkor valami fullosat vesz, amiben hasíthat a tuning, és tudja mire számíthat. Jó kezdeményezés, de nem a csúcskategóra az Asrock játszótere. Elab*szták a renomét, és erre a csúcskat elég érzékeny szerintem...
-
14adam
addikt
De nemértem,már megint a floppy meghajtó Mikor fogják már elfelejteni
Amúgy bejövős lap,csak így tovább.Én még nem csalódtam a termékeikbe -
D.Orion
veterán
Akkor ez most már tényleg elsőbbség? Nem úgy, mint a tegnap Atom + ION laptop? Kíváncsi vagyok ott hányan jöttek rá, hogy hibás sajtóközlemény.
-
Tidus
addikt
Kezd szépen felzárkózni a vállalat, bár azon csodálkoztam az elmúlt években, hogy nem ment csődbe! Nekem kellemes tapasztalataim vannak, mert egy jó évig használtam 939 Dual SATA II alaplapot 2006-7 táján!
-
félisten
Akkor most a narancssárga slot hogy működik? Ha beteszel 3 ATI kártyát képes kihasználni teljes sávszélességen?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Devid_81
félisten
Végre "értelmesebb" árak, előbb utóbb csak megéri már i7-ben gondolkodni
...
-
szuper-t
őstag
nekem EVGA 680i lapom van az intelben minek felelne meg?
rosszul mondom Pxx ben minek felelne meg[ Szerkesztve ]
-
Ste
addikt
Nagyon beindult a vállalat
tegnap netbook, most szuper lapX58-nál annyira olcsó a 200dodó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Videó stream letöltése
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest