- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
őstag
Igen, így megállja a helyét.
Két hangszóró, ha a teljesítmény (összteljesítmény, tehát a két hangszóróé együtt) nem változik, akkor +3 dB, mivel, ha az egyiknek felezzük a teljesítményét, az -3 dB, és ha hozzáadunk még egy hangszórót (ugyanezzel a teljesítménnyel), akkor a kettővel kétszer akkora nyomást jön létre. Tehát -3 dB +6 dB = +3 dB .
Abban az esetben, ha csak simán megduplázzuk a hangszórók számát, a teljesítmény (egy hangszóróra vetítve) nem változik, a nyomás pedig szintén duplázódik. 0 dB + 6 dB = +6 dB .
-
Gorneck
legenda
válasz
#06658560 #67 üzenetére
Mi lenne ha te válaszolnál...a kérdésed pedig az Én kérdésemmel rögtön kimerítő választ is kapott.
3600-on ketyegő procimon egy Typhoon csücsül...egy ideje...700-800rpm mellett a venti hideg levegőt fúj a lapra (1.5V mellett is)...A HP még csak nem is nagyon melegszik...
Ez a hűtő nem Quadhoz készült ez látszik is a kialakításán, de hogy a környező alkatrészek nem meleg levegővel lesznek bombázva az is biztos...
Ha lenne HP-s hűtő tudnád miről beszélek... -
Godefroy
senior tag
Én úgy csináltam volna hogy a képen a bal oldalon levő (RAM felőli oldal) szívná a jobb oldali fújná a levegőt így az kimehetne a hátsó ház ventin keresztül.
De így csak szétfújja a meleget a házban.. -
djyuri
őstag
Szép-szép,de minek?
A silenttower untig elég szerintem.
Mellesleg vízhűtés rulez.Amúgy meg viszont a vga-kra elkéne egy ilyen,ami fedi az egészet....arra még lehet be is ruháznék. De procira mennymá
Én meguntam a szenvedést,így vízhűtést építettem össze...jó nehezebb a mobilitás,de ennyi meló mellett örülök,ha itthon gamelek.
Lan party-n meg legyen klíma azt jóvan. -
Ayg0
senior tag
Lehet csak nekem túl élénk a fantáziám, de látva ezt a hűtőt, olyan érzésem támadt, mintha két Zalman megerőszakolta volna a CM GeminII-jét.
-
Lipton
őstag
válasz
#96302336 #33 üzenetére
Azt nem értem, hogy ha nem vagy biztos benne, akkor miért írsz róla?
Azt állította, hogy 2db 21dB-es venti összesen is 21dB lesz, ez pedig nem igaz.
Egy szóval se írtam, hogy össze kell adni őket. Mivel nem ezen a területen mozgok, ezért nem tudom pontosan, hogy hogy kell kiszámolni (utána lehet keresni), de nagyjából olyasmi van, hogy ha két azonos hangerejű valami szól, akkor az +2-3dB egyhez képest.
Hogy csak egy gyszerű példát írjak. A Ti elméletetek szerint, egy hangfal ugyanolyan hangosan szól ezek szerint mint 2, 10, 20. Ugye, hogy ez nem igaz? -
Scalpel
senior tag
3dB különbség az pont kétszeres hangnyomás.
Az emberi hallás frekvenciafüggő. Kb. 1500 és 4000 Hz között legkisebb az ingerküszöb. Tőle mindkét irányban nő. Azt, meg hogy milyen hangosnak hallunk valamit, azt a dB skálán nem tudjuk megmondani, csak a frekvencia ismeretében. Meg egyébként is 20 éves kortól már rohamosan romlik a hallás... és nem csak a disco-s emberek esetében... mind a hallható frekvenciatartomány beszűkülését nézve, mind az ingerküszöb növekedését nézve...
A phon és sone skálák írják le szépen, mert ezek már korrigáltak a hallás frekvenciafüggésével.
Phon skála: azonos hangosság, tehát azonosan hangosnak halljuk a különböző frekvenciájú hangokat is. 1 phon= 1dB 1kHz-en. A többi frekvencián a dB érték ettől természetesen eltér. Egyébként statisztikai méréseken alapuló skála, mert a hangosság szubjektív...
phon:[link]
sone:[link] -
törölt tag
Én néztem el, vagy tényleg az van, hogy a procihoz közelebbi memóriákra direktbe fújja rá a meleg levegőt, amit már a bordákon a proci szépen felmelegített, sőt, egyikre másikra teliben merőlegesen, ezáltal akár egyetlen modulon belül relatíve nagy hőmérsékletkülönbséget előidézve a memóriablokkok között?Plusz a két modul közé befújt levegőt, ami szintén meleg az oldalirányú vezetés a modulok miatt vajon kiviszi, vagy az inkább megreked? Mennyire fogják eek a modulok élvezni a szitut?Pláne, ha mondjuk hűtőbordás memóriák vannak betéve?
-
törölt tag
Video a DuOrb-ról
-
szélerőmű
tag
Két 80-as szélkavaró elég lesz a hatékony szellőztetéshez? Csendes üzemmódban nem valószínű. Megszoktuk, hogy Tt lefelé "téved" a decibelekkel
Majd nézegetem Frostytech-et, ha tesztelik valahol, előbb-utóbb linkelik.
Inkább a Big Typhoon ventijét cserélem Scythe Slip Stream 1200 rpm-es ventire ha zajossá válik, mint még 1 "könnyen" szerelhető monstrumot vegyek. BT után nekem csak 2 combos hűtő tűnt fel kínálatukból (BT VX, MaxOrb). -
Kucsek
aktív tag
Jól néz ki a cucc.Csak ne lenne olyan nehéz a thermaltake hűtőket beszerelni.A Zalmanokat egyszerűbb a helyükre tenni.A ventiket meg szerintem ki lehet cserélni egyformára is.Sajna a ramokat ki és betenni az gáz.Ezt mintha egy kicsit elszámolták volna.
Házakban tényleg frankó a Tt.Nekem is egy Tsunami Dream házam van.Hajtok az új Tt Armor +-ra vízhűtés nélkül.Nézzétek meg a videót szerintem nagyon jól szerelhető ez a ház.De hatalmas.:[link] -
Gorneck
legenda
válasz
venember83 #50 üzenetére
Ez hol jelen és ez hogy jön ahhoz hogy nekem szerencsém volt mind2 lapommal...na mind1. Nem ide tartozik...
-
venember83
nagyúr
Giga x1950pro ami nem kepes vezerelni a Zalman vf700 ventijet, mert egy hodioda beepitese tul sokba kerult volna... Hogy a viszonylagos jelenrol beszeljunk, az alaplap pedig kt333as, kt400as, illetve kt880-as volt, utobbi Gigabyte miatt volt tuning szempontjabol impotens, bezzeg a szutyok ASUS kepes volt ugyanazzal a chipsettel normalisan tuningolhato lapot kesziteni, mindegy, eleg volt a fikabol, visszavonultam. Elnezest.
-
Finwe
őstag
Nekem ránézésre tetszik. Bár a lapra szerelve kicsit nagy és félő, hogy zajos lesz. Még annak ellenére is, hogy a dB téma szépen ki lett tárgyalva... Külön tetszik, hogy a környezetet is hűti.
Ha nem lenne vizem biztosan megfontolnámFinwe
-
törölt tag
-
CYBERIA
őstag
A különbség természetesen nem ugyanannyi, de egyformán aránylanak egymáshoz.
Lásd a különbséget:
1 és 2-nél d=1 q=2
100 és 200-nál d=100 q=2és ez lineáris skála volt.
"Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban." -
Niquis
aktív tag
válasz
#96302336 #37 üzenetére
Valahogy úgy, de ragaszkodjunk a pontossághoz.
Másrészt, elvileg ez a skála az emberi fül tartományához alkalmazkodik, de nem vagyok biztos benne, hogy lineáris is abban. Például , fura nekem elképzelni, hogy a 20 és az 50 dB (karóra-tikktakk vs halk beszéd) és a 90 vs 120 db (légkalapács vs sugárhajtómű, vagy Manowar koncert
) között ugyanakkora a különbség.
Másik, hogy két venti esetén akár összejöhet lebegés is, ami (szerintem) qrva idegesítő!!!, sokkal vacakabb mint egy hangos, de állandó zajszintű ventillátor, vagy egyéb, nehezen mérhető és így dB-ben ki sem mutatható zajok, mint csapágyzaj stb. -
Gorneck
legenda
válasz
venember83 #27 üzenetére
Táp élből nem ajánlott...proci/vga hűtő széria sztem nem lett rossz...Typhoon óta Én tudom, hogy képesek jót is csinálni...
Csatlakozom az előttem szólóhoz...nem kell szerencse a Gigához...ezt ki is kérem magamnak...
VIA, meg mikor volt már? Ez elég rossz érv mivel nekem nem volt olyanom... -
Niquis
aktív tag
válasz
#96302336 #33 üzenetére
Ebben a formájában nem igaz. Ez logaritmikus skála, úgy adódik össze, hogy 10 log (2A/A0) = 10 (log2 + log(A/A0) = 10log2 + 10log(A/A0), ahol a második tag az eredeti zajszint. Ebből az következik, hogy két ventillátor együttes zajszintje 3dB-el magasabb a szingli ventinél.
-
tlac
nagyúr
válasz
venember83 #27 üzenetére
nem hinném, hogy a gigához szerencse kellene
-
simonzé
addikt
Abszolut nem igaz. Ha egy ember tapsol, az kicsit halkabb mint amikor 10 ember tapsol. Pedig a hangerő mindenkinél kb ugyanaz.
Szerintem a TT házakat tud csinálni, hűtést nem. A színek ocsmányak, az ízlésficam mintapéldája. A brutálisan nagy mérete a szerelhetőséget nagymértékben rontja (RAMcsere lehetetlen) az egész egy nagy gáz. A konkurencia messze elhúzott tőlük.
Az AC például ezt tudja 13 euróért: Alpine64
Max terhelhetőség: 90W
Zajszint: 0,6 Sone (kvázi néma)
Élettartam: 400'000 óra
Max. fordulatszám: 2000RPM (gyakorlatban kb 400)
6 év garancia -
-
törölt tag
Ha már hatalmas hűtő akarnék, akkor a GeminII. Szép hűtő, csak kár, hogy elrontották a különböző színű ventikkel. Vagy csak kék (jááááj) vagy csak piros jobb lenne, így bazári gagyi feeling-je van. Kiváncsi vagyok, hogy mire képes ez a hűtő. A nagyokat nem hinném, hogy lenyomná (Thermalright Schyte...) Nem hülyeség, hogy hűti a környező alkatrészeket, az én hűtőmnek is ez a baja, hogy hiába hűti jéghidegre a CPU-t, semmi levegőmozgás nincs a NB, és a PWM felé, így jobban is melegszenek, mint akár egy gyári dobozos CPU hűtéssel.
-
simonzé
addikt
válasz
venember83 #27 üzenetére
Hát ez hatalmas... Nem is vagyok biztos abban, hogy elférne a gépházamban. Csak azt nem értem, hogy amikor a Zalman feleekkora méretben megcsinálja a hűtőjét, akkor ez miért ekkora.
-
Gorneck
legenda
válasz
adamfriday #25 üzenetére
Neked van volt hp hűtésed?
venember83: Értelmes magyarázatot vártam...
-
adamfriday
senior tag
válasz
venember83 #18 üzenetére
Legalább nem fagy a rendszer.
Viccet félretéve: nekem nem szimpik azok a megoldások, amikor a borda hőjét ráfújják pl a ramokra. -
Shodan
őstag
Nálunk a karácsonyfa nem volt ennyire színes.
-
kovy79
őstag
A dizájnnal nem lenne gondom (sőőt), de ez a kék/piros venti. Legalább ki lehetne kapcsolni a világítást. Egy hüle, ízlésficamos megtervezi és akkor már ráerőltetik a vevőre. Legalábbis erőltetnék, mert én olyat, ami világít, ill nem lőhető le a világítás, elvből nem veszek.
Mod: az egyik venti dúdolhatna, a másik meg énekelhetne is akár!
-
X@b3e
addikt
Hogy pozitívumot is írjak, procira szerelve ebben a felállásban hűti a cpu foglalat melletti feteket és a ramokat is, ami szimpatikus.
-
Gorneck
legenda
válasz
venember83 #18 üzenetére
Nemtom miért van ennyire lehúzva a TT...nekem chipset és cpu hűtőm is az...hangtalanok...
-
Gorneck
legenda
válasz
adamfriday #16 üzenetére
Kétlem erősen...
-
Laraxior
titán
miért nem lehetett egyforma színűre elkészíteni a ventiket.... Mellesleg szerintem a hatásfoka sem lesz valami nagyon szuper. Jobban hűti a proci körüli dolgokat mint magát a procit
-
{Zodiac}
senior tag
Akkor már csinálhatták volna kicsit gömbölyűbbre...
és akkor tehetnének rá (16+)-os karikát!
Muhahahaaaa!
-
törölt tag
Tipikus szerelést nehezítő megoldás...ramokat nem kell sűrűn cserélni ,ha ilyen hűtőt raksz a procira...legalábbis szerintem elég macera.
Talán annyi előnye van ,hogy némiképp hűti a ramokat...bár leginkább azt amelyiket takartja.
majd vmikor jólenne egy teszt ezekröl a hűtő "óriásokról" -
OkosTibiKing
tag
hát ahogy elnézem ezt olyan gépházba valo ahol oldalt jön be a levegö és minden máshol meg ki
bár lehet, hogy csak nekem tünik ugy? -
Ősember
őstag
kicsit buta, kicsit nagy, kicsit sok a venti, mert kicsit thermaltake
-
Ste
addikt
a kedvenc TT-s részem: "két 80 mm-es, a gyári adatok szerint 21 dB(A) zajt keltő ventilátor kerül" - biztos süketekkel teszteltetik egy metróépítés kellős közepén
nem tetszik ugyanúgy, ahogy vga-s duo-orb sem
ráadásul kék és piros. Tiszta mátrix -
Peet
senior tag
Úgy látom nem a processzorok miniatürizálása jelenti majd hamarosan a fizikai korlátot, hanem a rájuk felfogatható hűtő mérete...
-
Niquis
aktív tag
TT esetén ezeket a dB-értékeket minimum 2-vel kell szorozni. Anno a "26,4dB"-re minden szobatársam felébredt.
mod: utánanéztem, még csak nem is 33 van a speckóban...
-
Anthony28
őstag
VGA-n is jól néz ki...ilyenem van.
-
RexpecT
addikt
Brutálisan néz ki
.
-
John_Doe
senior tag