- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Azért azt te is érzed, hogy ez így nem korrekt.
Nem jó úgy érvelni, hogy az eredeti mondanivalót elbagatellizálod és végletekig leegyszerűsíted. Ez kb a "nem tudok mit mondani és inkább vicceljük el a dolgot" stílus.Igen ha figyeltél volna, akkor értenéd és nem próbálnád meg kifigurázni. A hozzám legközelebb eső árvíz ~ 120km-re van. Tehát nyilván az én szemszögemből leszarom kategória mikor ott van Pesten 2 millió ember, a közvetlen vonzáskörzetében meg még több.
És igen ha ott laknék se mennék ki bámészkodni. Vagy segíteni vagy semmi. De bámészkodni meg fotózni biztosan nem.
Éééés megint terelsz. Próbálod rámterelni a témát átmenni személyes vonulatba miközben k...ra nem rólam van szó, hanem azokról a Pestiekről akik segíteni ugyan nem tudnak / nem akarnak, de legalább kimennek katasztrófatúristáskodni miközben a másik fele meg dolgozik. Kb mintha a Vezúv törne ki éppen. Holott ez csak egy megáradt folyó.
Ja, és nem szerintem, hanem szerintük is. Olvasd vissza a topikot. Ha nem is reprezentatív de elég egyértelmű az irányvonal.
-
Dany007
veterán
A nagy lóf...t!
Épp az a lényeg, hogy eszembe nem jut kimenni... Mert pont le...rom.
Egyébként meg nem vélt társd. szankció, hiszen a bámészkodásért nem jár bünti. Egyszerűen átérzem a másik helyzetét és tudom hogy szarul esne nekik hogy én ott bohóckodok, miközben ők güriznek.
Meglehet nézni, az összes itt jelenlévő és gáton is dolgozó fórumozónak ez a véleménye. -
-
Dany007
veterán
válasz
Psychonaut #58 üzenetére
"Én nem vitatom, hogy létezik erre érvetek, csak eddig még egyszer sem láttam leírva, vagy elsiklottam felette."
Nehéz ezt megfogalmazni. Mert valahol a másik oldalban is van igazság ha a tömény tényeket nézzük. Mert ha valaki arra jár és nézelődik hát nézelődjön főleg ha nem zavar vele senkit és nincs útban.
De csak azért nem lenne pofám kimenni, hogy fotózkodjak a katasztrófa közepén miközben a másik mondjuk két napja ott gürizik a gáton.
Szal érted ha valaki csakúgy arra jár, csinál 1-2 fotót vigyázva hogy ne akadályozza a munkát az rendben van szerintem is. Csak az nincs ha valaki direkt azért megy ki, hogy pózoljon az árvízzel mert az "menő".Ez nálam ilyen erkölcsi? etikai? kérdés. Ha már nem tud vagy nem akar segíteni a munkákban akkor ne menjen már oda pózolni fényképezkedni meg bámészkodni miközben a másikak ott szenvednek hogy mentsék ami menthető. Mert lehet rosszul esik annak a melósnak aki már két napja ott robotol, hogy a hülyegyerek ott bohóckodik a kamerának ahelyett hogy beállna segíteni.
@(#75) baluka26:
Ez egyébként rohadtul így van. Bár én ezért már kaptam oltást pár éve hasonló árvíz kapcsán. Fogalmam sincs, hogy akik árterületen vesznek ingatlant majd elönti őket az ár, azok miért sírnak? Hiszen a nevébe is benne van, hogyha kiönt a folyó, akkor az lesz az első terület amit elönt majd. Hiszen ezért hívják ártérnek...
Nem véletlenül olcsó ott minden...szerk #84-re: ja, amíg van aki kimenjen...
szerk 2: pff ez elég rövid?
^^
-
Dany007
veterán
válasz
Psychonaut #28 üzenetére
Oké, általánosítottam. Nem kellett volna.
Mindenesetre én úgy gondolom, hogy szerintem (!) kétféle helyes - ha lehet így nevezni - hozzáállás van a témában. Vagy kimegyek és segítek a munkákban vagy otthon maradok kussban. De semmiképp nem megyek ki nézelődni meg fotózni magamat, ahogy mások szabadidejükben és ingyen güriznek. (persze ha valakinek arra van dolga meg minden, okés, de akkor sem állok meg fényképezkedni mint valami állatkerteben) Az akadályozásról meg a külön kötekedésről már nem is beszélve. De ezt te is tisztán látod. -
Dany007
veterán
válasz
Psychonaut #25 üzenetére
Nos, Kalandor írásából következtetve igenis a katasztrófaturisták durván akadályozzák a munkát. Plusz veszélyhelyzetet teremtve mind mellé.
Úgyhogy igen, aki otthon ült az még mindig jobban tette, mint az aki kiment nézelődni. Mert legalább nem akadályozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest