- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- RAM topik
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füleske
addikt
Én értem hogy mit akarsz írni , de az szerintem nem állja meg a helyét. A hírben sehol sincs leírva (mint ahogy a többi monitoros hírben sem) hogy ez egy LED monitor.
"A LED-es háttérvilágítással felvértezett újdonság" - ez szerinted miben félrevezető ?
Ha a címre gondolsz ott a LED szó még a monitor típusához tartozik , szóval ViewSonic VX2460h-LED típusszámú monitorról van szó. -
CYBERIA
senior tag
Úgy látom nem érted a lényegét. Ez nem részletkérdés, nem az a lényeg hogy mennyibe kerül, hanem az hogy technikailag tök más a kettő, az elnevezés meg jelen esetben ugyanaz. Akkor is igaz lenne, ha ugyanannyiba kerülnének, de nem véletlenül kerül az egyik a másik többszörösébe.
Oda lehet írni, hogy LED mindkettőre, de az egyik esetben ez csak az igazság egyik fele (méghozzá a kisebbik), mert a hírben szereplő monitor alapvetően LCD, amivel meg szemléltetni szerettem volna a problémát, annak pont semmi köze az LCD-hez. Na az LED!
Mindegy, ha másokat nem zavar, akkor nem fogom magam tovább törni az állapot megváltoztatásán, sokan már úgy sem fogják olvasni. Ha érted, akkor érted; ha nem, akkor nem.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Füleske
addikt
Hát , ettől aztán nagyon meg kell különböztetni a cikkben említett alsókategóriás tn MONITORT. Ez egy 55 colos sokmillióba kerülő tv , gondolom majd minden panellakásban ezt használják már monitorként , valóban feltétlenül meg kell különböztetni őket.
Ennyi erővel az összes eddigi monitoros cikkben / teszben ki kellett volna emelni hogy x ezerért nem kapod ám meg a sokmilliós technológiát mert a gyártó nem a Máltai Szeretetszolgálat.[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
Ez például kifejezetten LED-es kijelző:[link]
Ami a cikkben szerepel nyilván más kategória, tehát illene megkülönböztetni.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
-
őstag
válasz atti_2010 #12 üzenetére
mielőtt hülyeségeket beszélnél, nézz utána
A CCFL fénycsövön a bevonat világít, ami ha nincs épp gerjesztve, akkor sem alszik ki teljesen erre mondom hogy van tehetetlensége, LED-nél ilyen nincs. Ha nem kap áramot hamarabb kialszik. LED-es TV-nél nem tudom hogy van, de néhány monitornál ez van. Az enyém is ilyen, ha nem koncentrálsz rá, nem zavar, mert nem veszed észre. -
Füleske
addikt
A nagy többség nem látja ezt a vibrálást. Ezért nem is szempont a gyártóknak jelenleg. Illetve gondolom sokkal olcsóbb , egyszerűbb a jelenlegi pwm - es megoldás. Én is látom a vibrálást , illetve még anno a crt - knél is láttam a vibrálást 100 - 120 Hz - en is. Amit persze senki sem hitt el a környezetemben.
Én a Hülyék paradicsoma c. filmet ajánlom neked , ha már a visszafejlődésnél tartunk.
-
LámaZ
addikt
Engem nem érdekel, hogy mitől vibrál. Ne vibráljon, és kész!
Emlékszem, kb. 15 éve azzal reklámozták a hazai kereskedők, ha jól emlékszem az akkor 200 ezer forintért mért iIyama 17"-os LCD monitorjaikat, hogy nem fárasztja jobban a szemet, mint egy színes képeslap.
Hát 15 év alatt semmit nem fejlődött ez a nyavalyás IT ipar?
Mi van Moore törvényével?(Apropó, olyan webkamerákat kezdtek gyártani a kínai gagyigyártók, amelyeknél nem csak egy USB-kábel van, hanem külön hangkábel, amelyet külön be kell dugni a hangkimenetbe, hogy suzóljon a masina. Ez is azt bizonyítja, hogy az emberi evolúció nem visszafordíthatatlan. Mondom ezt most, hogy megnéztem a 2011-es Majmok bolygóját. :-)
Legyen minden jó!
-
CYBERIA
senior tag
Sehol nem találom a cikkben azt, hogy LCD! Lényeges lenne, mert ez az, nem pedig LED.
-
LámaZ
addikt
Mi az, hogy nem vibrál?
Nekem nem káprázik a szemem, egészséges vagyok.Legyen minden jó!
-
Recon666
Közösségépítő
Kicsit drága.
-
sagem
addikt
valóban csak épp annyira "nehéz", mint amennyire a gyártónak nehéz lett volna egy dvti-t tenni a monitorra Ettől függetlenül engem nem zavar a dolog, csak lehet, hogy hasznosabb lett volna, mint egy második hdmi
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
banhammer
veterán
válasz atti_2010 #12 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de vannak emberek akiknek vibrál a TFT kijelző...
Ez mondjuk szerintem lehet attól is, hogy szarul van földelve a számítógép vagy a kijelző és amiatt vibrál a kép.
Ez tapasztalat.
Anyámnál (régi építésű ház, kb. 50-es évek után kicsivel, alumínium kábelek semmi földelés) a csak DSUB bemenetes TFT monitoron érdekes csíkok rohangásztak.
Ugyan arra a hálózatra rákötve egy DVI bemenetes kijelzőt a vibrálás megszűnt.
Másik helységben ahol jó a földelés a vibrálós kijelző ugyan azokkal a hardver elemekkel meghajtva nem vibrált.[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
atti_2010
nagyúr
Hülyeségeket beszélsz, a CCFL mi köze a tehetetlenséghez, azt csak annyira vezérlik hogy lehessen állítani a fényerőt, ennyi, a fényerő a LED tv -nél nincs kikapcsolt állapotban sohasem csak lejjebb vagy feljebb állítja a fényerőt így takarít meg energiát de ezt nem kapcsolgatja állandóan csak ahogy változnak a fényviszonyok a szobában, aztán van a leg drágább típus ahol zónánként állítja a fényerőt de az már más mese.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
banhammer
veterán
D-SUB van rajta!
Megőrülök!
A DVI bemenetet meg nem raktak rá!\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
őstag
igenis vibrál.
A LED háttérvilágítás PWM szabályzott, azaz a fényerő csökkentésével egyre többször van kikapcsolt állapotban, mint bekapcsoltban. Ha ezt elégy gyorsan váltogatják, akkor nem vibrál, de sajnos nem ez a helyzet.
A CCFL-nek van némi tehetetlensége, amiatt annakk nem látni a vibrálását.
Nyilván, max fényerőn egyik monitor sem fog vibrálni, csak lebarnulsz előtte -
blackydan
senior tag
Hát egyáltalán nem jön be ez a monitor nekem
-
lenox
veterán
A jelzésű termék napokon belül kapható lesz.
Itt nem hianyzik valami?
-
LámaZ
addikt
Vibrál vagy nem vibrál? - ezt itt a lényeg!
Mondom ezt azért, mert ezelőtt 15 évvel is az volt a fő probléma, hogy a vibráló képernyő tönkreteszi a szemet.
Nemrég vettem egy LED-es csodát, és az is vibrál, nem az igazi.
A falhoz kellene állítani a sok szellemi fogyatékos kutatót és mérnököt, akik a látásom épségére, egészségére törnek!Legyen minden jó!
-
CoDWaW07
őstag
Tn panel... Már pedig kezdtem örülni hogy egy egész barátságos kinézetű IPS monitort is dobtak a piacra
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
rszp
aktív tag
TN panel. Ez a kategória miért nem kaphat valami rendeset?
[ Szerkesztve ]
-
Wikoo
aktív tag
Újabb tn star. Ennyiért inkább egy Dell U2311H.
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple notebookok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung F24T370FWR - FHD / IPS / 75Hz / FreeSync 2 / Gaming & Üzleti Monitor - Ár alatt! - 2db van
- LG UltraGear 27GP850+PhilipsfullHD+ monitor állvány
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160 4K, 144Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Nvidia G-Sync monitor eladó!
- Külső monitor új 6hó jótállás!
- Tesla 24col monitor eladó 2db
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest