- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricco_hun
senior tag
Hát igen, én pont ezért tervezek majd lk530-at, de sajna mire meg lesz rá a zsé, addigra az f1-es szezonnak is vége, úgyhogy azt majd csak jövő tavasszal tudom megnézni. De te majd leírhatnád, hogy milyen volt a Spa-i futam az 50Hz-es lk450-en.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Akkor 100Hz-es tv lesz. Tv adásnál majd 100Hz be, amikor meg 720p-t, 1080p-t nézek gépről, akkor meg 100Hz ki. Bár gondolom azért nem ennyire "fekete-fehér" a dolog, úgyis majd tartalma válogatja.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
"Megjegyzem, én nem preferálom a mozifilmek ilyetén nézését, mert elveszi az álomszerű feelinget, a 100 Hz-et elsősorban sportesemények és más effélére használom."
Akkor te azt mondod, hogy mozifilmre (23,976 fps) fölösleges a 100Hz, de például egy F1-es közvetítésnél jól jöhet?
Végre le kéne tennem valahol a voksom 50Hz vs. 100Hz ügyében. De valszeg 100Hz lesz, ha igaz, hogy azokba eleve jobb paneleket szerelnek, plusz F1-et tényleg néznék rajta.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz atti_2010 #49 üzenetére
Igen, villogást (talán) nem érzékelsz, de attól még át vagy bacva és a gyors mozgások is ugyanolyan elmosódottak lesznek, mint egy sima 50Hz-es lcd-n.
A CRT-ket meg kár volt belekeverni, mert távolról sem arról van szó.BloodRay: Akkor pl. egy LG 32LK530 megfelelő lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Ricco_hun
senior tag
válasz atti_2010 #27 üzenetére
Muszáj volt beletrollkodni, inkább olvastál volna vissza. Itt arról van szó, hogy ez a samsung led tv úgy tudja a 100Hz-et, hogy minden képkocka között lekapcsolja a háttérfényt. Ez a kamu 100Hz.
-
Ricco_hun
senior tag
Úristen. Nem gondoltam volna, hogy a Samsung 2011-ben még használja a villogtatós 100Hz-et. Vagy csak a LED-es tv-knél?
Akkor szerinted is jó a 100Hz, csak az normális (referencia pontok alapján kiszámított köztes képkocka) 100Hz legyen. És az honnan tudható meg, hogy mely márkák/modellek alkalmaznak rendes 100Hz-es technológiát? Pl az LG TrueMotion-je jó?
Alapvetően sima lcd-t keresek, a led nem éri meg a felárat.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Leírnád bővebben, hogy mit értesz CMR 100Hz és nem CMR 100Hz között. Én úgy tudom, hogy van a képkiszámolós meg a fekete villogtatós 100Hz, de ez utóbbit szerencsére már elég kevesen alkalmazzák.
Ki tudnád fejteni a véleményed a 100Hz-ről (akár privátban is), mert mostanában ez a vesszőparipám. LCD tv vásárlás előtt állok és nem tudom, hogy kell-e ez nekem. Az lcd topikban többen azt írták, hogy 100Hz nélkül már rá sem bírnak nézni a képre, mert annyira elmosódott a gyors mozgásoknál.
Apropó a cikk is megemlékezhetett volna a 100Hz-ről a képjavító eljárások résznél.
Szerk.: a warezolt dvdscr divx-en én is jót derültem. 1. legalább lenne rendes dvdrip, 2. át lehetett volna nevezni a videót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest