Hirdetés
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Rapid triggeres, analóg főgombokat kap a Logitech legfrissebb egere
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- Multifunkciós segédkijelzőt villantott a Lian Li
- ASUS ROG Ally
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Házimozi haladó szinten
- Házi hangfal építés
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Ööö... kicsit félreértettetek, az én hibámból. Én azt alapnak feltételeztem (mondjuk nem tudom, mire fel...), hogy a hardveres gyorsítás megoldott - ha nem megoldott, akkor az tényleg elég gáz. Számomra a hardveres gyorsítás félig-meddig az (igazi) optimalizáció előtti lépés (lenne). Ha ilyen szinten különbség van az RPi és a BPi között, akkor az előbbi mindenképp jobb választás.
-
bteebi
veterán
Köszönöm, hasznos infók!
Azt hittem, hogy azért a Banana is elég jól van optimalizálva (hiszen nagyon hasonszőrű megoldás), de a hsz-ed alapján úgy tűnik, hogy valószínűleg nem. Sajnos egyelőre nem vagyok valami tájékozott a témában, de az mindenképp bizakodásra ad okot, hogy mindkét gépben Allwinner SoC van, szóval elvileg nem lenne annyira nehéz az optimalizálást elvégezni a Bananara sem.
Én amúgy jelen esetben alapjaiban véve jobban támogatnám a nyers erőt, mert azzal gyakorlatilag mindent meg lehet oldani, az optimalizálással viszont - pláne egy bizonyos szint felett - kompromisszumokat kell kötni. Félreértés ne essék, nagyon nem szeretem az optimalizálatlanságot és az erőforrások pazarlását, de ilyen szinten talán 1-2 W-ról beszélünk, ami gyakorlatilag semmi. A memóriafelhasználáshoz meg annyit, hogy ha a Raspberry Pi a lejátszáshoz mondjuk 120 MB RAM-ot használ, akkor azon felül még összesen 392 MB áll rendelkezésre. Ha azonban a Banana benyelne pl. 210 megát is (vagyis közel dupla annyit, ami azért viszonylag durva lenne), még akkor is maradna azon felül 814 MB, ami még mindig több, mint a Raspberry teljes memóriájának másfélszerese. Nem mindegy...
-
bteebi
veterán
Mondjuk ahogy elnézem, a Banana Pi azért jóval komfortosabb hardvert nyújt alig több pénzért. A Raspberry Pi 1 GHz-es procival, 2 USB-vel, 100 Mbites ethernettel kb. 14 ezerbe kerül, a Banana Pi meg 2 magos processzorral (az is 1 GHz-es Allwinner), 1 GB RAM-mal, 4 USB-vel, SATA csatlakozási lehetőséggel és gigabites LAN-nal spec. csak 18500-ba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- ASUS ROG Ally
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go konzol 512GB Z1 Extreme + Garancia
- Eladó TRYX PANORAMA ARGB 360!
- P17 Gen2i 17.3" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
- Akció! HP Elitedesk 800 G1 USDT számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD 4600 WIN
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest