- 3D nyomtatás
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Ööö... kicsit félreértettetek, az én hibámból. Én azt alapnak feltételeztem (mondjuk nem tudom, mire fel...), hogy a hardveres gyorsítás megoldott - ha nem megoldott, akkor az tényleg elég gáz. Számomra a hardveres gyorsítás félig-meddig az (igazi) optimalizáció előtti lépés (lenne). Ha ilyen szinten különbség van az RPi és a BPi között, akkor az előbbi mindenképp jobb választás.
-
bteebi
veterán
Köszönöm, hasznos infók!
Azt hittem, hogy azért a Banana is elég jól van optimalizálva (hiszen nagyon hasonszőrű megoldás), de a hsz-ed alapján úgy tűnik, hogy valószínűleg nem. Sajnos egyelőre nem vagyok valami tájékozott a témában, de az mindenképp bizakodásra ad okot, hogy mindkét gépben Allwinner SoC van, szóval elvileg nem lenne annyira nehéz az optimalizálást elvégezni a Bananara sem.
Én amúgy jelen esetben alapjaiban véve jobban támogatnám a nyers erőt, mert azzal gyakorlatilag mindent meg lehet oldani, az optimalizálással viszont - pláne egy bizonyos szint felett - kompromisszumokat kell kötni. Félreértés ne essék, nagyon nem szeretem az optimalizálatlanságot és az erőforrások pazarlását, de ilyen szinten talán 1-2 W-ról beszélünk, ami gyakorlatilag semmi. A memóriafelhasználáshoz meg annyit, hogy ha a Raspberry Pi a lejátszáshoz mondjuk 120 MB RAM-ot használ, akkor azon felül még összesen 392 MB áll rendelkezésre. Ha azonban a Banana benyelne pl. 210 megát is (vagyis közel dupla annyit, ami azért viszonylag durva lenne), még akkor is maradna azon felül 814 MB, ami még mindig több, mint a Raspberry teljes memóriájának másfélszerese. Nem mindegy...
-
bteebi
veterán
Mondjuk ahogy elnézem, a Banana Pi azért jóval komfortosabb hardvert nyújt alig több pénzért. A Raspberry Pi 1 GHz-es procival, 2 USB-vel, 100 Mbites ethernettel kb. 14 ezerbe kerül, a Banana Pi meg 2 magos processzorral (az is 1 GHz-es Allwinner), 1 GB RAM-mal, 4 USB-vel, SATA csatlakozási lehetőséggel és gigabites LAN-nal spec. csak 18500-ba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest