Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
antikomcsi #18 üzenetére
Lehet, hogy félreértelmeztem, de nekem úgy tűnt átment a beszélgetés általános minősítgetésbe és az abszolút igazság keresésébe.
Ebből gondoltam:"Elég beszűkült csőlátásra utal ez a gondolkodás. Neked elég egy is, ez a lényeg."
Erre reflektáltam, hogy ha általánosan nézzük a problémát akkor igaza van abban, hogy elég 1-2 hely. Annak is aki nem tárol 26TB-ot és elvan 1db 512-1TB-os SSD-n... meg annak is elég lenne aki kell a 26TB. A 4-6-8db drive az a csőlátás... mivel önmagában a cél a megfelelő tárhely kialakítása, nem az, hogy az hány drive-ból áll. Az már öncél inkább.Szóval ez a válaszod korántsem arról szólt, hogy a nagy házba van-e értelme kevés hdd helyet tenni hanem az abszolút "észosztásról". Pont ezért reagáltam rá.
A másik témában igazad van - de ezt írtam elsőre is: Annak nincs értelme, hogy batár házat gyártanak és nincs benne hely. Ezzel egy percig nem vitatkozott senki.
(Sokszor értelmetlen házak születnek vagy egyedi igényeknek nincs megfelelő. Nálam pl. ebben is 4x3.5" HDD van, de nyilván nem erre tervezték...) -
Busterftw
nagyúr
Valamiben egyetertunk.
Pontosan, akinek sok HDD miatt kell tagas haz, az vesz olyat ami ezt az igeny kielegiti.
De ez nem jeleni azt, hogy minden tagas haznak kell ezt szolgaltatnia, es ha ez nem igy van akkor default anyazunk.
Ez nem kulonbozo barmilyen mas igenytol. Ha nekem X meretu huto miatt kell egy bizonyos parameterekkel rendelkezo haz, veszek olyat es nem puffogok azon, hogy miert nem minden haz tudja azt ami nekem kell.
Ezzel a hozzaallassal nem ertek egyet. -
rovtiv3
aktív tag
válasz
Busterftw #24 üzenetére
Nem kötözködésképpen, de néhány megjegyzésem azért volna.
Az első mondatoddal egyetértek. A tágas ház nem feltétlenül csak a sok HDD miatt szükséges, viszont a sok HDD miatt igenis nagy ház kell, miután manapság a midi méretűek kettőnél több vinyót általában nem nyelnek el. Ezért a második mondatod nem állja meg a helyét. A megfelelő "airflow" pedig jelen esetben szintén bukó, az üveg előlap miatt.
A további hasonlatod pedig szerintem inadekvát. -
dagonya
aktív tag
ezek a házak csak azért nagyok, hogy ki lehessen benne rakni a kirakatba a csicsapicsa propellereket, meg lehessen látni a belepakolt jó sok csillámpóni kacatot. ez a tervezés elsőrendű szempontja. az, hogy mellesleg bele tudsz csavarozni egy-két hdd-t az szinte amolyan szerencsés véletlen.
-
Busterftw
nagyúr
Tágas ház szerintem nem egyenlő egy minimum HDD bővíthetőséggel.
Tehát ilyenkor nem tágas házat választ az illető, hanem olyat ami befogad több 3.5" vinyot.
Nekem tágas ház azért fontos, hogy legyen elég airflow a hardverek között.Egy nagy lakasban is elférne 4-5 WC , de bőven elég 1-2. Ott is szóljak be a lakóknak, hogy itt ez a nagy ház aztán csak 2 WC van?
-
tibaimp
nagyúr
Ez így van!
Engem kicsit az zavar, mint bazi nagy, jól szellőző, sok hdd hellyel megáldott háztulajdonost, hogy a mostanában megjelenő házak, mind ezt a "marketingesek által tervezett" vonalat képviselik, és már lassan olyan ház nincs, ami használható is lenne, mert az lett réteg cucc, és sajnos minden gyártó beállt a sorba és gyártja a kisebb-nagyobb üveg/"egybe-alu" palotákat.Én már ki is néztem, hogy milyen házventikre fogom cserélni a sajátomban lévő ventiket, amint elkezdenek zajongani, mert eladni nem fogom, mert nincs értelmes alternatíva.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Busterftw #21 üzenetére
Bocs, de a kolléga nem erről beszélt. Lassan írom, hátha így érthetőbb. Ha valakinek arra van igénye, hogy 3+ HDD-je legyen, tök mindegy miért, az valóban rétegigény lehet. Ekkor választ magának egy tágas házat, amelybe mindez elfér. De ez a ház nem az a ház, mert batár nagy ugyan, de mégsem elégíti ki a fenti kívánalmakat. Ez a ház csak azt a szintén rétegigényt elégíti ki, hogy tágas legyen, és belül kihasználatlan. Ha valakinek ez kell, vegye.
Egyébként számomra meg az a rétegigény, hogy valakinek csak egyetlen HDD-re van szüksége, de elfogadom, mert különbözőek vagyunk, különböző igényekkel. -
Busterftw
nagyúr
válasz
antikomcsi #18 üzenetére
Rétegigénnyel rendelkezőknek ott vannak a rétegigényt kiszolgáló házak.
De azon fennakadni hogy az én egyéni szituációmat nem segíti minden gyártó minden háza, az elég meredek.
De ez kb mindenre igaz.Nekem nagy SSD-n van rendszer/játékok/szoftverek, nagy HDD-n megy a torrent és minden más.
Fontos adatok külső vinyon és felhőben.Ebben van 4x 2.5" hely. Rendszernek/játéknak.
A kettő 3.5", 1 a letöltős 1 A érzékeny adatoknak.Aztán mindenki azt vesz amit akar.
-
yericho800
aktív tag
meg azt a kurva gumivezetőt nehéz lett volna berakni abba a pár lukba
-
válasz
antikomcsi #18 üzenetére
Így van. Nekem a tt core g21 tg-ben is 4 2.5-ös és 2 3.5-ös hely van és kisebb a ház. Legalább kivehető kerettel biztosítanának helyet egy ekkora házban és akkor dönthet a user.
-
A hozzászólás arról szólt, hogy van egy batár nagy ház, amibe alig van meghajtóhely. Nem arról, hogy ki, mit és hogyan használ. Ezért írtam, hogy aki ilyet szeretne, az vegye és használja. Akinek elég ennyi meghajtó is, az valószínű nem egy ilyen böszme nagy üveg akváriumot keres, ami ilyen pazarlóan bánik a belső hellyel. Annak elég egy normál midi ház, amibe bepakolja az 1-2 meghajtóját. Viszont van aki igényli a raid lehetőséget, ami csak a legritkább esetben működik 1 hdd-vel. Az is szempont lehet, hogy a játékok ne azon a meghajtón legyenek amiről akár több száz torrent fut, és ezek mellet legyen külön meghajtó a magas eszmei értékkel rendelkező adatoknak, ami viszonylag keveset van használva, hátha így elkerülhető a meghibásodás. És van aki nem szívesen vesz 150-170 ezerért egy 16 Terás merevlemezt, hanem pár év múlva mikor betelik a meglévő vesz mellé egy másik 3-4 Terást töredék áron. Vannak különböző felhasználók, különböző szokásokkal, amit el kell fogadnunk. Nem az az egy igaz út feltétlen, amit mi magunk taposunk. Senki nem mondta, hogy minden új háznak kell tartalmazni optikai helyet, ami nem optikai hely, hanem 5,25-s hely, ami szinte bármi lehet, vagy kéne, hogy legyen 6-8 HDD hely. De attól még lehet furcsa, hogy egy ekkora házban csak 2 van. Persze, ha nem az a cél, hogy megértsük, amit a másik mond, hanem az, hogy alapból megmondjuk a tutit, mert a másik biztos popsi hülye, akkor kiszállok inkább a beszélgetésből.
-
sb
veterán
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Ahhoz is, hogy belássuk, a többség nem használ ODD-t, lassan a többség nem is látott olyat... és valóban nincs sok értelme 4-5-6db HDD-nek sem, ha megoldható 1-2db-al. Ez is nagyon vékony rétegigény. Átlagusernek elég egy SSD is a mai világban.
(De ha mégis több tárhely kell, akkor sincs túl sok értelme halmozni a meghajtókat, ha nem a minél több hely elfoglalása/fogyasztás/zaj generálása a cél).Annak önmagába nyilván nincs értelme, hogy böszme toronyházat építenek és így sincs benne egy rakás tároló hely. De a fentiek alapján inkább a böszmesége a furcsa, nem a tárhelyek száma.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Tarolohelynel nem a kapacitas lenyeg? Mi egyeb haszna van?
Emlekszem en is azokra az idokre amikor 4-5 darab 100-200Gb-os vinyokon fertem el, amit idovel kivaltott egy nagy SSD meg egy nagy HDD.
Ez aztan a csolatas. -
-
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Én egy nagyon jóárasított LTO-4 drive-ot építenék má be. ( ; _____ ; )
-
Elég beszűkült csőlátásra utal ez a gondolkodás. Neked elég egy is, ez a lényeg.
Nos igen, egy 5.25-s bővítőhelyre semmi mást nem lehet beépíteni, csak optikai meghajtót.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Jesus_Shaves #8 üzenetére
Vagy az 5,25-ös Floppy meghajtót...
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
antikomcsi #1 üzenetére
Oda jelenleg 2darab 16TB-os vinyo fer el.
Mire nem eleg 32TB bovithetseg atlag usernek? En a 4TB-ot sem tudom telerakni, pedig az a letoltos es mindenes. Szoval tolem lehet 1 slot is. -
Pete55555
addikt
Semmi... nem láttam, hogy a táp rész el van tolva...
Törölhető
-
-
tibaimp
nagyúr
"A gyártó E-ATX-es újdonsága nem él teljesen a divat bűvöletében; a táp például felül kerül rögzítésre, nincs kétkamrás dizájn, és elöl egy 480 mm-es radiátor is elfér." -- Én még odaírnám a végére, hogy:
..., viszont szellőztetés/légáram meg nincs, cserébe van RGB-s led panoráma! -
dagonya
aktív tag
válasz
antikomcsi #1 üzenetére
a mai házak többségének elsődleges szerepe az hogy a vitrinen keresztül világítson a csicsapicsa.
-
Tudom már unjátok, hogy mindenhova oda írom, de könyörgöm, ez is egy jó méretes ház, és 2db. normál vinyót lehet bele szerelni. Na mindegy, használja egészséggel, akinek erre fáj a foga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó E-ATX-es újdonsága nem él teljesen a divat bűvöletében; a táp például felül kerül rögzítésre, nincs kétkamrás dizájn, és elöl egy 480 mm-es radiátor is elfér.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpársportok
- NVIDIA® driverek topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Diablo 3
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest