- Milyen házat vegyek?
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Apple MacBook
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falovas
aktív tag
-
Digger
senior tag
Elolvastad? Nem lecseréltem, másodkészülék!
Ha a gatyakorcra akasztom az FZ1000-et, az nagyon lehúzza. ez meg nem teszi azt!
Ezért Travel Zoom!
Mindent a maga helyén! -
Digger
senior tag
Istenkísértés egy púposodó aksit a gépbe beletenni!
Egyszer csak a gépvázat is szétnyomja majd!Kiszállítás alatt van egy új Panasonic TZ95-ös masina!
Megvan még az FZ1000 is, de nagyon megtetszett ez a kis utazós/futkosós aprócska masina!
Ami miatt így döntöttem:
Ez évben jelent meg, így sok új dolog is belekerült. Érdekes, hogy az FZ1000 kiadásakor az NFC-t látták üdvözítő perifériának, míg az újabb gépekbe meg inkább a BlueTooth Low Energy hardvert építik be! Ezen keresztül is lehet ugyanazokat a vezérléseket megcsinálni, mint a wifin keresztül, de sokkal kisebb energia felhasználással! Az image app természetesen már kezeli ezt is! Érdekes, hogy a mobiltelefonnal való együttműködésre nagy hangsúlyt fektettek! Fotózás közben automatikusan át tudja nyomni a képeket a mobilra, visszafelé meg a telefon GPS koordinátáit hozza át és beírja az EXIF adatokba! Plusz funkció az is, hogy a BT segítségével fel is lehet ébreszteni a TZ95-öt! A hátlapi érintős kijelző a gép fölé fordítható és így szelfi kameraként is működhet. Nagyon hasznos, hogy van LVF kukucskáló is!
Egy sereg más újdonság is belekerült az új gépbe, amit most nem sorolnék fel. A szenzor sajnos sokkal kisebb, ami a képminőség szempontjából hátrány, viszont ugyanezért a zoom átfogás jóval nagyobb lett! A maximális fókusztáv 35 mm-re vetítve 720 mm! Úgy is emlegetik, hogy 30 szoros a nagyítása! A váz picurka, híven a travel tulajdonsághoz!A 220voltnál rendeltem meg, mert adnak hozzá egy tartalék akkut is ajándékba! 150000 forint az ára!
-
n@p@lm
őstag
Én ilyet vettem, 5 év garival.
Panasonic DMW-BLC12E Orange, utángyártott fényképezőgép akkumulátor a Jupiotól
Több mint fél éve használom, eddig minden ok.
Ha meg már púposodik inkább kuka, bármikor pukkanhat -
MrChris
nagyúr
-
Digger
senior tag
Érdekelne, hogy milyen egyéb beállítások voltak a balul sikerült felvétel közben! A módállító tárcsával volt mozgóképre váltva, vagy a piros gombbal indítottad a felvételt?
Én is sokat próbálkoztam a paraméterek kézi állítgatásával, de nekem legjobb eredményt az adta, ha rábíztam a gépre a beállításokat. A P módra szoktam állítani és mehet a móka! -
MrChris
nagyúr
Általánosságban a képfrekvenciax2 reciproka, remélem jól írtam
vagyis 24-25p-nél 1/50, 50-60p-nél 1/100. Ha növeled akkor motionbluros, brazilsorozatos lesz, ha rövidíted darabos akciós. Ha utóbbira sikerül akkor utólag még bele lehet nyúlni motion blur effekttel elég hatékonyan.
-
julius75
aktív tag
Köszi. Mint már írtam ajándék lesz egy üzleti partner részére, így aztán tényleg nem baj, hogy jóval olcsóbban sikerült.
Délelőtt megrendeltem a webshopban, 178-ért, mivel ott azt írták, hogy készleten sehol nincs, egyedi szállítási határidővel rendelhető. Most este voltunk az MM Stop Shopban (Bécsi út), és volt nekik egy utolsó darab. Egyébként le a kalappal a fotó osztályon dolgozó srác előtt! Kedves, segítőkész, udvarias volt, amit kevés MM-ben lehet tapasztalni. -
Digger
senior tag
A bal felső sarokban mutatja, hogy rekeszérték választás történik a tárcsával. A változtatható érték sárgával van írva, ami jelenleg éppen 11. A mellette való elmosódás, illetve szellemkép azért van, mert a telefon fényképezőgépe véletlenül HDR módban maradt és bemozdult a kezem közben.
-
Digger
senior tag
Erre most nem tudok neked mit válaszolni, majd tesztelni kell, ha meglesz a géped. Addig is youtube-on rengeteg tesztvideót találsz a témában. A videofelvétel beállításait nagyon széleskörűen lehet paraméterezni. Például itt is lehet a PASM módok közül választani, hogy melyik legyen érvényben a filmfelvétel indításakor. Így az A módban 2.8-tól 11-ig állítható a rekeszérték filmfelvétel közben, valamint +-3 fényértékkel lehet az expozíciót is változtatni. Így bármilyen mélységélességet elérhetsz amit a fizikai korlátok engednek!
Mivel egy erre dedikált gombbal (is) lehet videofelvételt indítani, nem szükséges a tárcsát forgatni videóállásra, ha fotózás közben videózni is akarsz éppen. Sőt valami olyasmi is van, hogy videózás közben lőhetsz fotót is, de ezt soha nem próbáltam.Amúgy én is feltételezem, hogy az összehasonlító tesztet egy almás érdekeltségű valaki rendelte meg!
Ja! És természetesen az ISO érték is lehet 125-6400-ig. Na meg automatikus is, úgy hogy a limitet megadod neki.
-
Digger
senior tag
Nem tudom, hogy pontosan ugyanazt a tesztet nézted-e mint én korábban, de szerintem az FZ1000-es sokkal szebb képet és videót csinál mint akármilyen almás vagy más telefon! A picurka, alig néhány négyzet milliméteres szenzorokkal nem lehet igényes képet csinálni, akárhány megapixel is van ráírva! A fizikát nem lehet becsapni! Jól látod, hogy az almásnak óriási mélységélessége van és nem is alkalmas annál kisebb mélységélességre! Ezek a telefon fényképezőgépek olyan felhasználóknak ideális, akinek pont ez az elvárása! Volt olyan ismerősöm aki pont azért fikázta egy DSLR gépemmel készült képemet mert annak a háttere el volt mosva! Az olyan képet ő mosléknak nevezte.
Az ilyen hozzáértéssel rendelkező fotóst is ha megkérdezed, hogy mit tudna mondani a nyakában lógó kompakt gépről, rögtön azzal kezdi, hogy 30-40-50 szeres az optikája. Neki az a csúcs-szuper gép, holott az ilyen paraméter rögtön elárulja egy kicsit is hozzáértőnek, hogy abban bizony egy aprócska szenzor csücsül és az egyéb paraméterek pedig valószínűleg igen szerények! A mi gépünkben levő 1"-os érzékelő egy nagyon jó kompromisszum! Még éppen elviselhető a minősége egy DSLR géppel összehasonlítva, viszont a zoom átfogása is jobb annál. Egy FF vagy akár egy APS-C szenzormérettel rendelkező DSLR géphez ha hasonló minőségű objektívet akarnának építeni, az óriási lenne! Súlyban is, meg árban is!
-
Digger
senior tag
Szia!
Ha jól tudom elvillantja a középérintkezős vakut, de nagyon gondold meg, ellenőrizd a vakud feszültségeit! Nehogy egyből tönkre tedd a géped!Erre az állványmenet bigyóra csak akkor van szükséged, ha rendszeresen állványon használod és van néhány plusz akkumulátorod is és másodperceid vannak csak egy akkucserére!
Egyébként némi kézügyességgel lehet ilyet fabrikálni házilag is.
Bármilyen szűrőt teszel egy gépre, romlani fog a képminőség! Ezt csak úgy tudod minimalizálni, ha méregdrága készleted van! Én csak néha tettem rá UV szűrőt, de nem az obi védelme miatt, hanem mert egyébként is szükségem volt rá.
Én még nem hallottam panaszt a vakura. Szerintem stabil és ha nem budiajtó módra csapkodod akkor nem lehet vele probléma!
Igen van panoráma mód a jelenet funkciók között.
Nem szoktam színszűrőkkel játszani.
Azt tudod, hogy maximum félóra körül lehet egy videofelvétel hossza? Ez egy EU törvény miatt van így!
Én legtöbbször gyerekek kézi meccsét szoktam rögzíteni. Egy egész meccs lemegy egy akkuval.Ritkán szoktam kézzel fókuszálni, de egész jól használható. Nézegess youtube videókat, ahol tesztelik ezeket a dolgokat.
A sima Class 10-es kártya nem elég! Én 64 gigás Transcend SDXC U3 Class10 kártyát használok. Az U3 a lényeg! Olyat válassz, ami legalább 80-90 MB/s sebességre képes! Ha 4K-t szeretnél használni igen combos PC-re és 4K-s TV-re is szükséged lesz! Nem egy leányálom ilyen anyaggal dolgozni!
Javaslom a youtuben megtalálható videók nézegetését. Nagyon sokat lehet tanulni Graham Houghton videóiból! Sajnos a legtöbb anyag tőle az FZ200 gépről szól, de így is sokat lehet tanulni belőle! Az FX1000-ről is van pár videó. Találsz például a vakuzásról és a Panasonic fókusz rendszeréről sok hasznos infót.
Van a Panasonicnak is egy 20 részből álló sorozata az FZ1000-ről.
Még pár dolog eszembe jutott! Nagyon hasznos töltőt vettem hozzá! Micro USB kábelről tölt, így a telefonom töltőjével is fel tudom tölteni. Sőt powerbankról is sokszor töltöttem már. Szinte mindig azt használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Eladó Canon RF-S 18 45mm f/4.5 6.3 IS STM objektív
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged