Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Felújított ősi tekercsekre hangol az új AMD Software
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Egér probléma
-
PROHARDVER!
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dolphine #38976 üzenetére
LOS recovery iszonyat buta, de mondjuk felrakod telepítéshez, aztán vissza a twrp-t. Vagy keresel belőle egy moddolt verziót, amit elfogad. Mindjárt megnézem nekem melyik van.
Szóval 3.4.0-0. Asszem hivatalos. De Tuga romot használok, nem official los-t, az is igaz.
Gappsból pedig MindTheGapps-t. -
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38923 üzenetére
Mivel főverzió váltás van így ajánlottabb a clean flash. Ha nem szeretnél clean flash-t akkor szerintem csak feltolod a LOS17-et mint egy frissítést és kész.
TWRP-ből ajánlott feltenni a 3.4.0.0-t ha jól tudom ez támogatja az Android 11-et.
OPO-n már nem használok magisk-ot, de a Mi9T topikban már írták a srácok hogy Android11 alá is van működő magisk. -
válasz
Dolphine #38907 üzenetére
Annyira jutottam, hogy egy időben nem volt 10-es droiddal (megbízhatóan?) kompatibilis TWRP, és ezért csinálták.
De ez csak fórumos hozzászólásokból jött így le.
Elengedtem most, mert stabilan fent van a 17.1, ha legközelebb kell a 18-as LOS frissítéshez recovery, akkor veszem elő újra a témát. -
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38898 üzenetére
Nagyon komoly.
Nem tudom van-e másik telefon ami úgy kapott official LOS 17.1-et, hogy volt rá anno CM is.
Ha lesz időm holnap felpattintom én is egy friss TWRP és GApps társaságában, köszi a linket (#38899) grizlisandor , most unofficial LOS van fent, youtube-ozós telefonnak tökéletes. -
Dolphine
addikt
-
RetepNyaraB
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
Dolphine #38627 üzenetére
XDA-n(katt) írja a srác, hogy mehet dirty flash-el is a 16.0, én Clean flash-el telepítettem az enyémet. Jól írtad, a telepítések között wipe Dalvik/Cache.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38549 üzenetére
A céges telóm egy A5(2017) így annyira nem sürgős az OPO cseréje. Lassan az elsődleges teló másodlagos lesz. Eladni én sem szeretném (túlságosan hozzám nőtt) nekem is meg fog maradni játszós multimédiás eszköznek. Idén biztos meglesz az utód de még csak körvonalazódik a kiszemelt.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Dolphine #38493 üzenetére
Itt(katt) tudod követni miket fognak javítani/változtatni a következő build-ban. De tapasztalataim alapján, nincs olyan általános nagy probléma, hogy minden nap adjanak ki új build-et a "2" soros hibajavítássokkal. Bőven elég lenne összevárni és hetente kidobni az új build-ot.
-
balazs1022
őstag
válasz
Dolphine #38486 üzenetére
Ezt csak probabol mondtam. (Max egy hetig kiprobalod anelkul h mit mutat) Vagy probaljak meg mas gapps csomagot letolteni.
Egyebkent van alternatívaja a gapps-nak. Asszem Micro G a neve. De en még nem csinaltam.Esetleg meg olyat lehet, csinalni h vannak rom-ok amikben van allitasi lehetoseg akkuu kimelesre. CrDroid-ban pl ezek vannak:
Energiatakarekos, hatékonyság, kiegyensúlyozott, gyors, teljesitmeny.
En most hatekonysagra allitottam es ezzel is nyertem 2-3%-ot. -
gentlemann02
tag
válasz
Dolphine #38476 üzenetére
AccuBattery alkalmazást nem próbáltad ,hogy mit ír az aksi állapotára stb..? Csak kíváncsiságból mert én is azt vettem észre az elmúlt egy hónapban ,hogy az enyém is kicsit kezd gyengélkedni aksi ügyileg pedig nagyon szeretem a telefont és még egy fél évet ki szeretnék vele húzni de lehet ,hogy az aksi miatt ez kevesebb lesz. Az enyém 3 és fél éves kis telefon és akár hány romot próbálok max egy nap és töltő készenléti fogyasztás 1-2% /óra. Nálam az alkalmazás 81% osra írja az aksit.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38464 üzenetére
Nekem vezetés közben autós tartóban van a telefon így a hátlapi ujjlenyomat olvasó nálam ki van lőve főleg ha nem tudom dupla koppal ébreszteni. Ismerősnek van OP6T nagyon meg van elégedve a kijelző alatti ujjlenyomat olvasóval és az egész telefonnal (pedig iphone-ról váltott).
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38462 üzenetére
A legfiatalabb OPO is kb 3,5 éves és a legkíméletesebb használat mellett is 2-3 (de inkább 1,5-2) naponta töltve van. Sajnos be kell látni, hogy eljárt felette az idő.
A fórumtársak tapasztalatai alapján nem igazán éri meg új aksira beruházni inkább időben meg kell keresni a méltó utódot.
Én a jelen felhozatal alapján még megvárom az OP7 (nagyon max OP7T) és a MiA3 megjelenését az utód vásárlással.
Lehet kicsit off, de ki milyen készüléket képzel el (tervez venni) az OPO után. -
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38458 üzenetére
A Greenify-nek a menüjében is tudod állítani, hogy rootolt-e a telefon nem csak az első indításkor. Ha rootoltra állítod és nem panaszkodik akkor biztos megkapja a root jogot a Magisk-tól. Beállítások / Security&Privacy / Eszközadminisztrátori alkalmazások menüben is meg tudod nézni melyik appok kapnak magasabb hozzáférést a telóhoz.
-
Obyboy
addikt
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38419 üzenetére
Nem hiszem, hogy a kernel szivatja a Magiskot mert nekem most az integrált Tuga kernellel van fent a TP4 de itt is újra meg kell adni a root jogokat restart után.
Jó helyről szedted a kernelt. Nem tudom mi a difi a kettő között de a TugaPower Telegram csoportban az 56-ost favorizálják jobban.
ui: ha a kernelre gyanakszol akkor told fel újra (dirtyben) a ROM-ot és visszatér az integrált kernelre.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38417 üzenetére
"A Magisk nem jegyzi meg, hogy mely alkalmazásoknak engedélyeztem a root jogot!
" - igen ezt már tapasztaltam én is, hogy restart után szépen sorban mindenki újra megkéri a root jogot. Ez nem tudom, hogy a ROM vagy az app bugja...
ui: A Magisk Hide-ot viszont megjegyzi.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38415 üzenetére
Ha a TP4 install előtt volt nandroid backup akkor told vissza azt és próbáld újra telepíteni a TP4-et. Ha nincs nandroid mentés akkor én feltenném újra a TP1-et és rá ismét a TP4-et. A TP4-et szerintem töröld és töltsd le újra lehet megsérült letöltés közben a fájl.
Esetleg próbálhatsz simán annyit is, hogy recoveryben újratelepíted a magiskot. Ha ez nem megy akkor nekilátsz a fent leírtaknak.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38371 üzenetére
Semmit csak feltettem.
Eddig bármikor mókoltam a kernelt bármilyen javaslat vagy leírás alapján nem tapasztaltam jelentős gyorsulást vagy SOT javulást így inkább nem is kísérletezek vele. Elfogadom azt a beállítást amit valaki (egy tőlem sokkal hozzáértőbb) már beállított. -
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38360 üzenetére
OK.
ChangeLog-ot még nem találtam így böngészem a menüt és tesztelem a ROM-ot.Tuga oldalán találtam egy nethunter.zip-et. Használta már ezt valaki? Mire lehet ezt használni?
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38338 üzenetére
A Cloud Transfert próbáltam. Közel két óra volt mire a Firmware mappát betette a a Firmware mappába (elrontottam a célmappát így bemásolta a Firmware mappát a már meglévő Firmware mappába)
Lehet nálam (a notival) van a gond, ha futtatok egy speedtest-et akkor wifin ki tudom maxolni a router adta lehetőségeket (pár száz mega fel le) viszont ha kábelen mérek sebességet akkor a letöltés szintén maxos (pár száz mega) de a feltöltés nevetséges 1 mega körül mozog
Még nem volt időm utána nézni mi lehet a gond de véges határidőn belül rá kell szánnom magam
-
-
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38326 üzenetére
Ezért nem töröltem még a GoogleDrive-os mappát mert szivatott a gugli. Rányomtatm a teljes mappa letöltésére, hogy majd feltölthessem a MegaDrive-ra. Szépen becsomagolta a mappákat és letöltötte de a kicsomagolásnál feltűnt hogy hiányoznak fájlok a mappából. Ennek lett az áldozata az idprophecy mester mappája (uoLOS) is.
Nyisd meg a GoogleDrive-os linket ott meg fogod találni a keresett ROM-ot.Szerk.: nincs valakinek ötlete hogyan tudok GoogleDrive-ból MegaDrive-ba átmásolni mappákat és fájlokat letöltés nélkül. Gyakorlatilag felhőből felhőbe direkt másolni?
-
kano
nagyúr
válasz
Dolphine #38323 üzenetére
Igen, ha sírsz akkor hamarabb is (tapasztalat). Volt olyan, hogy 1 héten belül cseréltettem ingyen kártyát 2x is.
De 2 évente szó nélkül cserélik a simet.
Gyorsan töltsd le a romot, amíg fent van.Obyboy
Ok, körülnézek otthon a gépeken, mert rengeteg OPO anyagom van, csak nem egy helyen. Szerintem ezt a romot szedd le Te is és tedd fel a mappába, az egyik legjobban sikerült build (fogyasztási szempontból mindenképp).
Szerintetek mennyiért adható el most az OPO? Jó akkuval és tökéletes működéssel.
Szerintem olyan 25-30k-nál nem érhet többet, nem? -
kano
nagyúr
válasz
Dolphine #38320 üzenetére
Mindenképpen cseréltesd ki a simedet egy újra (ingyenesnek kell lennie a cserének) első körben.
A sim kivételét én nem ajánlom hegyes eszközzel (pl. tűvel), mert nekem történt olyan, hogy a hegy miatt lecsúszott a kis lyukban lévő kinyomó részről a tű és beszorult a kis lyukba (és ezzel majdnem tönkre is tettem a sim kinyomó fém részt a lyukban). - De nehéz ezt leírni pontosan.
Lehetőleg olyan eszköz legyen amivel kiszeded a tálcát aminek a vége egyenesre van alakítva és nem hegyes (mondjuk egy gémkapocs vége is jó, de csak ha nem hegyes, hanem egyenes).
Romnak rögtön utánanézek.
Szerk.: Nehéz volt megtalálni, mert a mester már tényleg kipucolta az összes régi romját. [link] -
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38320 üzenetére
Nekem anno egy Telenoros mondta, hogy 2 évente érdemes cserélni a SIM kártyát.
Ha idprophecy's az unofficial optimized LineageOS-re van szükséged akkor tudok segíteni. A Mega oldalamra [Mega-OPO] összegyűjtögettem minden általam letöltött OPO-s cuccot itt szerintem megtalálod.
Egy hasonló appokat tartalmazó link van az összefoglaló alján is csak ez még a GoogleDrive-ra linkel amiről helyhiány miatt folyamatban van az átköltözés a Megára. Ha sikeresen átköltöztettem mindent a Megára és belinkeltem azt az összefoglalóba akkor majd törlöm a GoogleDrive-ról a könyvtárat.
Szerk.: Inkább már be is tettem az összefoglalóba a Mega linkjét is.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38318 üzenetére
"Van arra lehetőség, hogy a SIM kártyát ne csak a saját tűjével lehessen eltávolítani?" - Bármi amit be tudsz dugni a SIM tálca nyílásán alkalmas eszköz a SIM kivételére. Gyakorlatilag egy varró vagy gombostű vagy akár egy gemkapocs is maximálisan betölti a SIM tű funkcióját.
-
guyver
senior tag
válasz
Dolphine #38312 üzenetére
iagazából alkalmazások függvénye. a jó üzemidőről már írtam korábban. minél kevesebb app használata és a nem használt google alkalmazások tiltása. meg talán egy custom kernel jó beállításokkal, úgy, hogy esetlegesen ha ébren marad a teló, se legyen hatalmas fogyasztás, de azért ne is halljon le telefon ha fel akarod ébreszteni. pl. használhatsz lite és go alkalmazásokat, nálam csak ezzekkel nyertem 1%-ot óránként.
Próbáltam anno azt is, hogy elhagyom a google-t és csak natur használom a linegae os-t. De úgy sem lehetett nagy áttörést elérni. Engem már nem érdekel mennyit fogyaszt egy ideje a teló, jó ha teljesértékű appok vannak fent, mert kényelmesebb a használatuk. legrosszabb esetkere van már powerbank nálam. jövöre meg csere.
-
guyver
senior tag
válasz
Dolphine #38309 üzenetére
hidd el nem a rom, se a kernel. feltettem múlthéten egy 6.0.1-es oxygen os-t, aminek elvileg jó a fogyasztása. hát pár nap után az se volt jobb, mint egy lineage os. csak most szenvedek, mert a pie alatt egy korábbi mentést akartam visszaállítani, de nem ajánlotta fel. szóval most megint az oreo megy vissza.
-
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38306 üzenetére
Nekem is átlag 7-10%-ot merül reggelre. Amit én írtam az 0, 5, 6 mA merülés / log azaz ennyit merül 10 percenként.
Kis matekkal ez is ott van. Pl.: 5mA/log (azaz 10 percenként -5mA) 7 óra alvás alatt: 5mA*6(log 1 órában)*7(óra alvás)= 210mA merülés egy éjszaka alatt. 210mA(merülés)/3100mA(teljes kapacitás)*100= 6,77% merülés/éjszaka. -
Obyboy
addikt
válasz
Dolphine #38304 üzenetére
A használatot ne nézzük mert az elég sokváltozós képletből (fényerő, wifi vagy mobilnet, futtatott app, stb.) tevődik össze.
Standby módban már inkább azonos értékeket kellene kapni.
10 percenként logol a 3CBattery
Éjszaka (minden kikapcsolva: Bluetooth, wifi, mobilnet, helymeghatározás): 0-5-6 mA/log. Ekkor egy helyben pihen a telefon.
Napközben (minden bekapcsolva: Bluetooth, wifi, mobilnet, helymeghatározás): változó de 10-100 mA/log közt van. Amerre megyek jön velem a telefon így változik az adótornyok és a wifi-k hatósugara, üzenetek jönnek, stb. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest