Új hozzászólás Aktív témák
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Létezik ehhez a géphez vezetéknélküli távkioldó? -
la74
újonc
Ilyet használok 2 éve, elégedetten. Dupla kittel vettem. Egy jó porté obi jó lenne amivel jobban lehet a mélységélességet csökkenteni. De az árát nagyon mérte, az utódja szintén megéri a pl6 és a pl7 is bár az utóbbi picit még drága...
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #75 üzenetére
Csak hogy ne maradjon nyitottan a kérdés - Igen, tökéletesen működik a Yongnuo YN560-TX, nekem Canon változat van, le sem kellett takarni a felesleges érintkezőket, csak simán ráhúzom a vakupapucsra és kész.
Egyetlen bosszantó dolog, hogy ha sleep módba mennek a vakuk, akkor a távvezérlő nem ébreszti fel őket. A sleep mód kikapcsolható, de ha kiveszem az elemeket akkor újra bekapcsol, kvázi minden elemtőltés után újra ki kell kapcsolni.
Amúgy döbbenetesen jó rendszer ennyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Viper26
nagyúr
Zajszűrést érdemes teljesen kikapcsolni?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #74 üzenetére
Van valakinek tapasztalata Yongnuo YN560-TX-el Oly MFT vázon? Működik rendesen?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Létezik Olympus E-PL5-höz olyan vakurendszer, ami tudja a következőket?:
- nem látható fény villantja el a külső vakukat, hanem lehetőleg rádió, esetleg infra
- a várzól (a vázon lévő master vezérlőről) állíthatom a külső vakuk erősségét
- TTL nem feltétlenül kellVagy létezik olyan adapter, ami a Yongnuo YN560-TX / YN622-TX rendszerét működésre bírja Oly vázon? (úgy látom, csak Canon és Nikon verzió van belőle)
Köszi!
-
Rum.cájsz
tag
2014 decemberében is volt duplakites akció 100K körül, én is akkor vettem egy bontott kitből csak a vázat 40k-ért. Szerintem jelenleg az MFT rendszer best-buy váza.
Mostanság az Oly FW frissítéseket jelentett be, igaz csak az OM-D szériában, de ki tudja hátha még ennek a cseppségnek is jut egy kis figyelem.
Én maximálisan elégedett vagyok a váz tudásával, fizikai/kép minőségével. -
kenand
veterán
Szeptemberig 2 objektívvel 110 000Ft az Euronicsban.
Tény, hogy már 3 éves modell és újabbak jobb számítógépek (Wifi, 1080p/60fps) de ez nagyon jó kis fényképező. A 2. tele objektív meg nagyon jó portréra.
Ráadásul az ingyen osztogatott DXo Optics pro 8 támogatja a gépecskét (raw formátumot, meg a 2 mellékelt objektívet is) -
Tin_Shield
őstag
válasz Alabástrom #70 üzenetére
Van mft gyűjtőtopik, ezek a géptipusos topikok elég hamar kifulladnak.
Többen írták már, hogy a DSTE akkuk beváltak, nekem Patona van - igaz BLN1 -, korrektül működik, erre a "márkára" sem szoktak panaszkodni. A jobb utángyártott akkuk kb. azt tudják mint a gyáriak, a hosszabb távú élettartam persze kérdéses, a matricán a számokat meg nem kell komolyan venni, főleg ha - felfelé - extrém mértékben eltérnek a gyári kapacitástól[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon pörög a topic, de hátha...Pót akkut vennék E-PM2-höz (elvileg ugyanaz megy bele, mint az E-PL5-be). Van tipp, hogy milyet érdemes?
(900mAh-tól 1600mAh-ig mindent láttam, az árak össze-vissza... :/)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Fujis2950
tag
nos akárhogyis ,nekem beltérre, a gyors af meg a kijelző miatt , szerintem nem kell ennél jobb nem?
-
Fujis2950
tag
ma sikerült megnéznem ( tapogatnom) a kistesóval meg az előddel együtt ( e-pl2, e- pl 3) hát ollan nagyon kellene, mert tetszik, meg retro- de modern, meg izé. Na most úgy vagyok vele, mit a Gollam a Gyűrük urában-
" Drágaszág a miénk lesz--- " Na ezt nevezem GÉPNEK....Profik most megszólnak, de nekem kattintgatni csak úgy meg birtokolni...tökéletes....( Tetszenek a belépő Dslr vázak is Pl Nikon D 3200, vagy Pentax k500, talán még a Sony a 58 is ) De.!!! Az Oly-t így pár perces tapi után ( asszony közbeszólt : Tedd vissza már! Mit mondjak nem akaródzott ) hát szívesen birtokolnám...Kis ékszerdoboz...Csak tudnám azt , miért nem teszik kötelezővé ezt az irányú formatervet? -
-
Degeczi
nagyúr
válasz t72killer #18 üzenetére
pedig az E-PL1, E-PL2 beépített kisvakuja tényleg teljesen jól használható bounce módban átlagos lakószobában!
ezért tartom én is komoly hibának, h az Olympus FL-14-el ez nem lehetséges
az még egye fene, h külön vinni kell és EVF-el egyszerre nem mehet, de a fene se akar pofánvillantott képeket, vagy egy nagy vakut a pici PEN váz tetején
ha már konstrukciós okból nem akarták forgathatóra készíteni a fejet (bár nem lenne megoldhatatlan, ld. Nikon SB-400), akkor legalább tettek volna bele egy kihúzható, 45 fokra beugró tükrös derítőlapot, mint amilyet a régi Nikon SB-27 használt
de így hazavágtak egy jó koncepciót sajnos
-
t72killer
titán
válasz t72killer #62 üzenetére
Amúgy a DXO tesztből kiderül, hogy az OMD mintájára nagyon durván egy egész FÉ-t csaltak az ISO-értékekkel: ISO3200 = valódi ISO 1668! Míg ez a versenytársaknál azért nincs így. (pl nikon d5100 ISO3200=2545, Pana GX1 ISO3200=2737).
Így is előnyben van a többi MFT-hez képest, de nem annyira, mint ahogy a fentebbi képek sugallják. Az igazi kérdés az, hogy az epl5 iso3200-as képe jobb-e, mint a GX1 iso1600-on (uis e kettőhöz kell uaz az expóidő)? A válasz igen, kb 0.6FÉ dinamika és 0.7dB zaj (ezutóbbi nagyon minimális).
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
DXO teszt. szuper gép, még az alulexponált-magas ISO-s teljesítményre leszek kíváncsi (pl esti utcai fotózás).
-
MLaca
őstag
válasz Mr.Csizmás #59 üzenetére
túl nagy kijelző, zsúfolt gombok viszonylag érzéketlen nyomásponttal.
http://mlzphoto.hu/
-
t72killer
titán
Itt vannak még képek+kis összehasonlítás omd-vel (=a képminőség megegyezik). Mihelyst szembejön egy komolyabb akció/leárazás, beszerzek egyet, már cask 200EUR kedvezmény kéne a duplakit árából .
#56: egyéb tapasztalat képminőség (alap+high iso zaj, dinamika) ügyben? Hogy szuperál a gh3 az olykhoz képest?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest