Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #126 üzenetére
LOL!
Csak az angolul levelezés miatt volt érdekes :-)"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Azért a Vatikán se kispályás. Szerintem nagy része van az "alattvalók" lemorzsolódásában.
A katolikus papoktól elvárt, vagy megkövetelt absztinencia pedig egyenesen természetellenes."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #121 üzenetére
Igen, azt hiszem, az a Szent Bertalan éjszakája utáni rész.
Merimée könyvét nem olvastam, eltér a Merle által leírtaktól?Engem is a képmutatás, ami leginkább zavar, és ha meg akarnak téríteni, akkor menekülök.
Nemrég a You tube-on elkezdtem levelezni egy USA-beli rockrajongóval. Kiderült, jehovista, és csak a vallásomra kíváncsi, ilyenekkel jött, hogy ne nézzek tévét, és hogy kövessem urunk tanításait.... Hiába írtam, nagyon diplomatikusan, hogy engem nem tud megtéríteni, más témája nem volt, így hát egy idő után nem válaszoltam neki. Pedig jó volt angolul levelezni."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #118 üzenetére
Sokan mondják, jó a hívőknek, csak követik az isteni útmutatást, imádkoznak, fohászkodnak, ha ezt a templomban teszik, még a közösség ereje is megerősítheti őket, vagy vigaszul szolgálhat ha csapás éri őket. Ebben van valami, létezhet a kollektív tudatalatti, és ha valakinek ettől könnyebb az élete, miért ne tegye?
A vallási fanatizmus persze más téma.
Szerintem mindenkinek el kéne olvasni Merle Francia históriáját. Tanulságos.Részben arról szól, hogy az uralkodó hatalom felhasználta az egyház hívőkre gyakorolt befolyását. Ami a mai napig tart."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #114 üzenetére
Megírtam a hozzászólásomat, de nem tudtam elküldeni.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #112 üzenetére
"bár úgy tűnik, bizonyos esetekben, talán az akarat gerjesztette agyi hullámok mégis képesek valamennyire hatni a külső történésekre; ez azonban esetlegesen valamiféle olyan energia-átadás-átalakulás törvényeinek tudható be, melyet még nem fejtettünk meg."
Hát épp ez az. Annyi mindent nem tudunk, ez a pár ezer év kevés volt ahhoz, hogy választ kapjunk az élet alapvető, lényeges kérdéseire.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #109 üzenetére
Inkább ezt hallgasd meg !
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #107 üzenetére
Ez a hozzászólásod kicsit önfényezősre sikeredett........
-
moonlight115
őstag
Azt hiszem a befolyásolhatóság a jó szó.
Azt hiszed, ismered magad: becsületes vagy, tisztességes, stb. , vannak elveid, például : na, én aztán nős emberrel soha ! Aztán....mégis. Hagyod, hogy a másik hasson rád, az érzelmeidre. Tudod, hogy nem gondolkodsz racionálisan, az eszeddel tudod, hogy.....hát, ezt nem kéne, ez nem én vagyok, én nem ilyen vagyok ! És kiderül, hogy mégis. Surprise, surprise ! Ez velem történt ? Tényleg ? Hűűű ha !Old rocker véleményére én is kíváncsi vagyok. Nem csak azért, mert vélhetően rangidős. Érdekes ember, jó gondolatai vannak, általában egyetértek vele, de mikor nem, annál jobb. Ő is olyan emberi , mint Popper. És olyan széééép ( ! ) elvei vannak, de talán ő is befolyásolható, ki tudja ?
-
moonlight115
őstag
Én beszélgetés helyett írni szeretek mostanában, és játszani. Vakegérke elcsábított az :L topicra, a lököttek közé. Ott a helyem ! Nézz be te is oda, ha vidámságra vágysz !
-
moonlight115
őstag
Az " ismerd meg magadat " valóban jó tanács, de vajon lehetséges-e ?
Az alaptermészetével nagyjából mindenki tisztában van. De tökéletesen megismerni csak azt lehet, ami állandó, pl. a fizika logikai, kísérleti úton bebizonyított cáfolhatatlan törvényei.
Az ember viszont változik. Ki van téve különböző hatásoknak, ha érdeklődő, kíváncsi természet, felfedezhet új dolgokat, eszmei irányzatok hatása alá kerülhet, de lehetnek pillanatnyi hangulatai, mikor nem racionális, inkább az érzelmei dominálnak. Nem mondhatja, hogy ez és ez velem soha nem történhet meg, én nem vagyok " olyan ", mert amíg nem került egy bizonyos élethelyzetbe, nem tudhatja előre, vajon ő hogy döntene, miképp reagálna egy adott szituációban, például. Erre értettem, hogy érhetnek meglepetések, mikor eddigi elveiddel, meggyőződéseddel homlokegyenest ellenkezően cselekszel. Kiderül, mégsem ismerted magad elég jól. Velem történt már ilyen.
Egy másik embert tökéletesen megismerni ? Lehetetlen.Poppert nagyra értékelem, talán minden könyvét olvastam, a Mesterkurzus előadásai különösen jók. Tetszik, hogy olyan emberi. Az útkeresése, a bizonytalansága. Nagyon ritkán mondja valamiről, hogy ez márpedig így van, és aki mást mond, az rossz ember. Ja, és humora is van, ami ritka a hozzá hasonló bölcseknél.
A " Vakság "-ot nem olvastam, jó könyv lehet.
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
Igen, ebben egyetértünk.
Szerinted miért félnek az emberek a magánytól ? Az a mondás, hogy " rossz a rosszal de rosszabb a rossz nélkül " szerintem bődületes marhaság. Mégis, sokan inkább tűrnek, szenvednek egy megromlott kapcsolatban, de félnek változtatni, jajistenem, nehogy egyedül maradjanak. ( Az más, ha valakinek nem áll módjában kilépni, ezt meg tudom érteni. )
Pedig jó néha egyedül, én sokszor inkább társaságban érzem magányosnak magam.
A munkám rákényszerít, hogy rengeteg értelmetlen, unalmas fecsegést hallgassak végig, sőt, részt is kell vennem benne, mivel ez a szakmámmal jár. Rutinos szócséplő vagyok.
Persze, más a magánélet. Ha nincs megfelelő társ, akkor jobb inkább egyedül. Az nem olyan fárasztó."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #94 üzenetére
Aki hagyja magát, azt a sorsa sodorja. Aki nem, azt vonszolja. Lehet, hogy Popper erre értette a lázadozást. " Ne küzdj, sorsodat úgysem kerülheted el." Másrészről : " Az élet célja a küzdés maga". Nem tudom, melyik a helyes. Én sem vagyok bölcs, csak jó ilyeneken filozofálgatni. De játszani a legjobb.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #92 üzenetére
" De végül is megértettem, hogy az felnőtt ember,
- aki tudja, hogy védtelen, sem istenre, sem emberre nem számíthat, csak önmagára,
- aki tudja, hogy az élet minden fontos helyzetében egyedül van, születésében és halálában is. Aki megértette, hogy csak az egyedüli magány vagy a társas magány között választhat,
- aki tudja, hogy bűneit mindhalálig cipelnie kell, nem rakhatja át senki más vállára,
- aki mindezt lázadozás nélkül elfogadja,
- s aki mégsem rémül meg, és csak azért is mer játszani a világgal és önmagával." Popper Péter"..játszani a világgal és önmagával " Szerintem ez a lényeg. Kicsit gyermekként élni ebben a nagy, felnőtt világban.
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #90 üzenetére
Tehát Charlie Gordon önhibáján kívül lett idióta. Szerintem Krapuncákné se tehet róla, hova született, milyen nevelést kapott.
Bizonyos mértékben mindenki a saját elméje rabszolgája. Hiszen az vagy, amit gondolsz magadról.A gondolataid irányítanak. Na mármost, ha nem tetszik ami vagy, vagyis ahogy gondolkodsz magadról és a világról, változtass rajta. Ha képes vagy rá. Ha nem, akkor rabszolga maradsz. És itt jön képbe a tudatosság. Hát igen. Ha az érzelmek nem lennének, minden egyszerűbb lenne. Nehéz mindig résen lenni, kívülről figyelni magunkat, észrevenni, hogy : hopp, most ez egy rossz gondolat, nem visz előre, csak hátráltat és elszomorít.
Ebből a szempontból mindegy, ki mennyire intelligens, okos, ha nem elég tudatos, rabszolga marad."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Szerinted ezeket az állatokat az ember "rontotta" el? A vadászösztön még bennük van(mint ahogy az emberben is) a vágy az ölésre (az emberben is?)sem múlt el nyomtalanul.
Na már most,sehol sincs az előírva,hogy ha jó ember akarsz lenni,kutyát,macskát kell tartanod a ház körül.A biblia nem mondja,hogy "tarts kutyát a te hajlékodban,és áldott leszesz te az én szememben". Az Írásnak valójában vajmi kevés mondanivalója van a hobbiállatokról.Az Alkotmány se tesz róluk említést.Kutya,macska híján még bejuthatsz a mennyországba,sőt akár közhivatalba is választhatnak. (Bár elnökké talán azért mégsem.Észrevetted,hogy az összes elnöknek van kutyája?Mindig van egy FirstDog. Gyanítom,hogy az elnökséghez(USA) elengedhetetlen a kutyatartás.Olvastam valahol,hogy a jó öreg Lyndon Johnson a fülüknél fogva felemelte vadászkopóit és körbe-körbe pörgette őket,miközben a kutyák meg csak vonyítottak."szeretik ezt,jó nekik"-mondta Lyndon.Azt hiszem,ázsiai politikáját ugyanilyen előfeltételezésekre alapozta,de ez már más téma.
Tudtad,hogy csupán kutyaeledelre évente több milliárd dollárt költenek?Kb.kétszer annyit,mint bébiételre.A kutyák 90%-a jobban táplálkozik és jobban él(USA) mint az emberek 75%-a.az egész világon.(plusz strassznyakörvek,kutyusparfümök,kutyaszépségszalonok...)
Miért van mindez?Miért tartjuk ezt a rengeteg kutyát és miért bánunk velük ilyen jól?Mert olyasféle szeretetre vágyunk,melyet egymástól nem kaphatunk meg?Vagy mert unatkozunk,magányosak vagyunk,vagy mert a szívünk mélyén egy szentimentális vadász ,vagy gyűjtögető lakik,vagy miért? Thaiföld északi részén a primitív akahok úgy tartják a kutyát,mint mi a sertést vagy a tyúkot, Marháikkal hasznos segítőtársként bánnak,nevet adnak nekik,és eszükbe sem jut megenni őket.A kutyákat viszont megeszik.Náluk a kutyák nem hobbiállatok,pusztán élelmezési cikkek.
Amúgy régen nekem is volt kutyám,szerettem.Tehát egyáltalán nem vagyok hobbiállat-ellenes.Csak a hozzászólásodról ez jutott épp eszembe.[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #86 üzenetére
Egyetértek,az internet korában babonákban hinni tényleg hülyeség,de nem mindenkinek adatik meg a modern technika vívmányaihoz való hozzáférés,plusz eltérő neveltetés,tanulatlanság is közrejátszik abban,hogy a jósnők,halottlátók,kézrátétellel gyógyítók aratnak.Kihasználják a szerencsétleneket.Én inkább őket ítélném el.Ha a primitív ember beteg,és túl későn fordul orvoshoz,mert előbb inkább ezekhez megy,mert a szomszéd Mariska is így gyógyult meg.....Persze,ez az ő döntése,és amúgy is,ki törődik a primitívekkel? Ők aztán nem hiányoznak senkinek,talán csak a családjuknak,ha van nekik.
De a nem primitív beteg is megjárhatja,ha nem elég vastag a pénztárcája,bölcs kormányunk tesz róla,hogy ne legyen sokáig beteg,múljon ki minél hamarabb,nemzetgazdasági szempontból ugyanis nem rentábilis a gyógyítása,pláne,ha nem egyszerű nátháról van szó.
Én nem csak rockkoncerten nem gondolkozom a logaritmus rejtelmein,hanem szinte soha."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #84 üzenetére
Aki Gyurcsókban,rontáslevételben hisz,az is csak egy reménykedő lélek.És az emberek zöménél az emóciók dominálnak,nem a racionalitás.Különben nem lennének művészek,és műélvező közönség.Mert például mennyi racionalitás van Picasso festményeiben,vagy egy rockkoncerten fellépő izzadt,félmeztelen gitáros baromi jó gitárszólójában?
A fanatikus hit is lehet előrevivő.Lásd,feltalálók,akik akkor is hittek igazukban mikor a fanatikus kortársaik által megrakott máglyán égtek.
A bigott vallásosságtól én is irtózom.A papokat se nagyon szeretem,bár vannak kivételek.Nem viszek virágot senki sírjára,csak ha ez elkerülhetetlen,mert nem akarok kőszívűnek tűnni,és hát minek borzolni a kedélyeket,családi körben pláne.
Mauzóleum.....inkább Cirminek,mint Vlagyimir Iljicsnek.
Algernont szeretem,az a nyúllábas jelenet Charlieval....feledhetetlen.A film is,a könyv is.
St.Paul,vagy Peter,vagy Lucifer......egyre megy.Ha nem hiszünk bennük,tökmindegy.Én már lassan semmiben se hiszek.Talán csak a képzeletben."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #82 üzenetére
"...szememben egyformán ostoba az".......Hmm. Én nem St.Peterről,hanem Luciferről írtam !
Gyurcsók pedig tényleg tud távgyógyítani.A benne hívőket.A pár száz forintos emelt díjas telefon még olcsóbb is,mint a csillagászati összeg,amit a patikában költene rá a hívő.Az orvosok is azt tartják,aki nem hisz a gyógyulásban,azt nehéz meggyógyítani.
Egy Nobel díjas tudós,a nevére sajnos nem emlékszem,vacsorát adott.Egyik kollégája észrevett egy lópatkót,ami az ajtófélfára volt szögezve.-Na de barátom!Csak nem hiszel az efféle babonákban?-kérdezte. - Én??? Á,dehogy! De azt mondják,akkor is szerencsét hoz,ha az ember nem hisz benne!
És ha valaki virágot visz a szerettei sírjára,nem azért teszi,hogy az illető halott azt szagolgassa,ennyire senki sem ostoba(tudom,,vicc volt) de ha ettől megnyugszik a lelke....ugyan miért ne? A temetők egyébként se a halottak miatt vannak,az élők szeretnek kijárni oda,emlékezni(nem mintha ezt otthon,a karosszékben ülve nem tehetnék ugyanúgy meg!) A "Nagy emberek" síremlékei pedig vonzzák a turistákat.Minél grandiózusabbak,annál inkább. És ha valakinek a kutyája,macskája jelentette azt,mint másnak pl.Mozart,(igen szép síremléke van) vagy akár Napoleon? Ha cifra márvány síremléket állít neki,miért ne? Azért nem kell "leostobázni" , szerintem."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
válasz old rocker #79 üzenetére
"A poklok kapuja felé veszem az irányt".......Lucifer: Oldrocker úr,Isten hozta,mi járatban errefelé? Oldrocker: Nézeteltérésem támadt a Mindenhatóval.Mivel szerinte az állatoknak nincs lelkük,nem engedi be a malacomat a mennyországba.Így hát ide jöttem.Kérem,ön tudná orvosolni a problémámat? Lucifer elcsodálkozik a szokatlan kérésen,először villámgyorsan lapozgatni kezd saját bibliájában,majd felmegy a netre( devil.hell) ,de attól sem lesz okosabb.
L: Uram,mi ide csak lelkeket veszünk be,de még ez sem mérvadó,bűnösnek is kell lenni az illető léleknek! Önről már vannak feljegyzéseink,ön beléphet.De a malaca? Mivel tudja igazolni,hogy ő bűnös lélek?
O: Káromolta istent!
L: Ez kevés.Bizonyíték is kell ám!
O: Számítottam valami ilyesmire.Megvan dévédén.
L: Ez kevés! Tanúk is kellenek,kettő! És ha lenne szíves kitölteni ezeket a formanyomtatványokat....akár a saját vérével ,ez tetszőleges.....Ha átcsúszik a biztonsági ellenőrzésen....a következő lépés az lenne,hogy.........
Oldrocker ,miután káromkodott egy cifrát,Lucifer fel-és lemenőit különféle erotikus pózokban ábrázolva széles palettájú tarkabarka fantáziavilágából merítve az ötleteket,végül lemondó legyintéssel sarkon fordul.
Lucifer,képén sátáni vigyorral,odasúgja segédjének: cimbora,ugye mi sem szeretjük a lázadókat?"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
A mennyországban hinni kell.Ez kulcsfontosságú.Aki nem hisz,azt persze hogy nem engedik be.Nem csak őt,de még a tengerimalacát sem.Aki hívő,ha sokat imádkozik istenkéhez,elhiszi,hogy ezáltal bejut,és ha még többet imádkozik,abban is hinni fog,hogy még egy malacnak is van ott hely.tehát,egy kicsit fanatikusnak kell lenni,ez a dolog lényege.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest