- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
half333
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat! Ez a térerő tripp a sok alumíniumnak tudható be? mert nem túl messze a kp.-tól más telefonokon max volt a térerő,ennél viszont 2 recka biztos hiányzik.
-
Wyll
őstag
válasz
half333 #3646 üzenetére
Én ezügyben nem nagyon nyilatkoznék, mert az enyémnek a végére elhalkult (elromlott) a hangszórója, nem tudom mi volt ennek ill. mi volt az alacsony térerőnek a számlájára írható.
De pl. vasútvonalak mentén bizony nem ritkák a térerő-lyukak, ez tény. Ilyenkor nem tudsz mit csinálni.
-
MurdR
veterán
válasz
half333 #3644 üzenetére
Tessék ültetni adótornyokat városon kívűl, és jó lesz a térerő
Ha bízol magadban, és roncsolás nélkül szét tudod szedni, akkor semmi ropogás nem lesz. Persze ez függ a ház állapotától is. A-tól Z-ig tessék ripityáraszedni ha már egyszer neki állsz, és mindent takaríts meg tiszta alkohollal. De tényleg csak akkor állj neki ha tudod is a dolgodat, ne kezdj el kisérletezgetni.
-
half333
őstag
Wyll - értem. és telefonálás közben ez érződik is,vagyis rosszabb lesz-e a vétel,esetleg megszakad a vonal?
Múltkor milyen aktív volt ez a fórum,most meg semmi? 2 kérésem lenne:
töltöttem 100 mb netet a telómra,és kb 5 perc alatt lezabálta,pedig csak e-maileket néztem,meg kicsit whatsup-oltam,mi lehetett az ami lekapta?
a másik hogy volt már itt aki lecserélte a készülék házat,csak mert kíváncsi volnék hogy ugyan olyan minőségű-e(összeszereltség után is) mint a gyári,nincs továbbra sem ropogás,stb? -
half333
őstag
A térerő másnál is ingadozik városon kivűl? Lehet valami tenni?
-
half333
őstag
értem,köszönöm szépen a válaszokat! még egy kérdés: ma reggel felkeltem,és a wifi jel alul látszódott a teloban. utána néztem,és sehova nem volt kapcsolódva,és ráadásul még be sem volt kapcsolva. viszont a whatsup-on birtam csevegni,de ezen kivűl semmi mást. ez valami csoda teló,vagy mi? valakinek hasonló?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
half333 #3641 üzenetére
Csak annyit takar, hogy bemész a csomagkapcsolt netkapcsolat beállításaihoz és törlöd, vagy értelmetlenre módosítod a szolgáltató által megadott értékeket. Így biztosan nem tud kimenni a netre, csak ha újra kell a netkapcsolat (ha mondjuk hazajöttél külföldről), akkor újra be kell állítani. Szar megoldás, de ez legalább biztosan megbízható.
-
half333
őstag
"nekem ez csak úgy sikerült megbízhatóan, hogy szánt szándékkal "elrontottam" a csomagkapcsolt adatforgalom beállításainál a szolgáltatói portokat"
- Ezt kifejtenéd bővebben?
Az első kemera nem létfontosságu,de ha már van...
- Lehet hardver,mert első hangszóró csere volt,itt meg nálunk,eléggé kegyetlenül bánnak a telefonokkal..pff.kösz a v álaszt!! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
half333 #3637 üzenetére
Sajnos nem lehet egyértelműen tiltani az adatforgalmat, nekem ez csak úgy sikerült megbízhatóan, hogy szánt szándékkal "elrontottam" a csomagkapcsolt adatforgalom beállításainál a szolgáltatói portokat. Így már nem tudott kimenni semmi sem a netre, mert egyébként a tiltás ellenére valami mindig kimászott. Külföldön igen kellemetlen mondjuk roaming tarifa mellett. Nem tiltható biztonsággal, Android-on/iOS-en ez csak egy gombnyomás és garantáltan nincs adatforgalom. Itt ezt nem sikerült kivitelezni, mert a kapcsolatkezelő rendszerszinten van elcseszve és csomó alkalmazás eleve megkerüli.
A kamerával kapcsolatban kollégám ugyanígy járt: firmware-frissítés sem oldotta meg, Nokia Care garanciaidőn túl horror összegért cserélte volna a főpanel, inkább hagyta a p*csába.
-
zorzy4
addikt
-
half333
őstag
Még egykérdés,bocs,mostjutot eszembe :-) amikor kameránál a másodlagos kamera használatát választom,egyszeren azt irjaki h váratlan hiba történt. inditsa ujra a telefont (persze az sem oldja meg a problémát. Mit lehet tenni? Esetleg ha szoftver hiba,akkor frissités előtt hogyan tudom 100 százalékban lementeni a beállitásoktól kezdve minden mást?
-
half333
őstag
Hol lehet kikapcsolni az adat forgalmat? Előző telefonom androidos volt,és ott ha nem volt kikapcsolva,zabálta a mb-okat.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
half333 #3630 üzenetére
Tudtommal már nincs. Múltkor is kérdezte valaki, akkor más is ezt mondta.
-
half333
őstag
Skype vagy Viber van Nokia e72-re?
-
DM-Fan
nagyúr
"Ezzel a telóval meg lehet jelenni."
Nem mondtam sehol, hogy nem, sőt, magam is kiemeltem, hogy nekem is a design volt az első, ami megfogott a készülékben. Számomra ez fontos szempont, az i5 kiválaztásánál is sokat nyomott a latvan az anyaghasználat, az összeszerelési minőség - szerintem jelen pillanatban annak nincs párja - már ha a megjelenésnél tartunk. Tekintélyt parancsoló az i5, sajnos erre sok korlátolt tulaj rá is játszik, villog vele, ami jogosan szülhet ellenérzést, én is utálom, ha valaki ezt teszi. De az elvitathatatlan az i5-től, hogy műalkotás, aki egyszer fogta a kezében, nehezen adja ki. Így voltam anno az E72-vel is, nagyon minőségi érzete van, mai napig tökéletesen egyben van az enyém is, de van nála is följebb.
"A gombok rövid vagy hosszú megnyomásának programozásával rengeteg funkciót el lehet érni gyakorlatilag azonnal, egyéb bóklászás, tapicskolás nélkül"
Ez is tény, de ez egy ikonokkal telerakható kezdőképernyővel szemben nem túl erős fegyvertény.
"Fagyások nekem csak nagyon ritkán jelentkeztek, de a hangerejével én sem voltam maradéktalanul elégedett."
Hát, azzal én sem, ahogy a zajszűrésével sem. Az i5-ön ez utóbbiért is külön, dedikált mikrofon felel.
"A gyári email szerintem is elég gyatra, viszont akinek ez tényleg fontos, annak megér 12 dolcsit egy ProfiMail."
Nekem is megért, ahogy írtam, de az okosplatformokon ezek teljesen ingyenesek és jól működnek. Konkrétan eszembe se jutott az i5 gyári kliense helyett mást telepíteni, annyira semmi gond nincs vele.
És pl az ingyenes navigációról se feledkezzünk meg.
Vodás vagyok, full ingyen kaptam teljes iGo-t az i5-re. Kell jobb? De ha ez nem volna, akkor is ott a Google Maps, az is ingyenes, elég jól navigál az is, de a sokat szidott Apple-féle Maps is jobban navigál, mint a Nokia-féle Ovi Maps.
"A "bajt" nálad abban látom, hogy tényleg poweruserként akartad használni a telefont."
Szerintem meg az a baj, ha egy üzleti, csúcsszériás mobilt nem lehet poweruser-ként hasznosítani. Márpedig ezt már újkorában sem lehetett.
"De az azért nekem is szemet szúrt, mikor az i5-tel hasonlítottad össze."
Ez óhatalan egyrészt azért, mert mindkettőt birtoklom, másrészt meg azért, mert mindkettő egy-egy cég zászlóshajója, okoseszköze (volt). Az időbeli eltérés meg annyira nem lényeg, iPhone már akkor is volt, ugyanezen funkciókkal, mint az i5, a teljesítménye már akkor is látványosan magasabb volt.
"Basic igényekre (alkalmankénti netezéssel, emailezéssel, facebook-kal (methogy olyan app is van rá!)) nagyon is jónak gondolom, aki meg poweruser, az tényleg vegyen egy komolyabb mai okostelefont, ez szerintem így korrekt álláspont, úgy vélem."
Én is pontosan ezt mondtam, kiegészítve azzal, hogy azért van gond az alapfunkciókkal is (hangminőség, e-mail, net - amiket magad is elismersz épp most is), csak ez sokaknál azonnal kiveri a biztosítékot, pedig szerintem jogos kritika. Nem tehetek róla, hogy maximalista vagyok, márpedig maximalistáknak az E72-t nem merném nyugodt szívvel ajánlani.
"Legvégül ne felejtsük el az árát, ami megintcsak olyan dolog, hogy aki poweruser, az kifizeti a komoly korszerű hardvert, de igen sokan vannak, akiket nem vet fel a pénz, és 15-20k körül egy E72-t azért egyáltalán nem neveznék szóba sem jöhető alternatívának."
Ez jogos lehet ma, de elég komolytalan érv, ha azt nézzük, hogy anno közel 100 eFt-ot kértek az E72-ért is. iPhone 4-et is kapsz már 50 eFt-ért is manapság és keresztbe-hosszába megeszi az E72-t reggelire.
Ugyan nem nekem szólt, de:
"Amúgy most ne hidd, hogy veled nagy egyetértésben leálltam én is DM-Fan-elleneskedni."
Én egy percig nem éreztem így, a kulturált, érvekkel megtámogatott vitára mindig nyitott vagyok.
minolta5: "Miben szakértő, azt nem tudjuk"
TV-k a szakterületem, nem a telefonok.
-
half333
őstag
Üdv! Olyan kérdésem lenne,hogy angol billentűs a teló,és nehéz vaktában megtalálni egyes karaktereket. Lehetséges átprogramozni vagy valami más alternatíva (leszámitva a bill. cserét?)
-
zorzy4
addikt
Hát nem tudom miről beszélsz, az én stílusom, nem lépte át a vita szintjét soha, valakivel keversz! Miben szakértő, azt nem tudjuk. Én is szakértő vagyok, mit a mobilmementók kiállítások egyik szervezője.
Offline hálózati szempontból ugyan az de ha már amúgy sem akarom használni éjszaka, miért ne kapcsoljam ki teljesen. Kevésbé "kopik" a telefon és az akku. -
Wyll
őstag
Amúgy most ne hidd, hogy veled nagy egyetértésben leálltam én is DM-Fan-elleneskedni.
Én biztos nem álltam volna neki veszekedni egy szakértővel (mert ez az volt, nem vita), mégha szerintem is elrugaszkodott néhol kissé. Mindkettőtöktől hiányolom a dolgok helyén kezelését. A lényeg az igazság megtalálásában lenne.
Na de itt legyen a vége az off-áradatnak!Pl. repülő üzemmódban a mai telók is tudnak ébreszteni, ami hálózati szempontból gyakorlatilag egyenértékű a kikapcsoltsággal.
-
zorzy4
addikt
Ja és mint én is írtam, a mai telókban csomó mindent véletlenül vagy direkt elhanyagolnak. Az e72 mint minden sybianos és és a legtöbb buta telefon tud kikapcsolva ébreszteni (bár az mtk processzoros android telefonok tudják). Ami nekem speciel sokkal fontosabb mint a száz magos processzor. Rádió sem divat már a csúcskategóriában, használj netrádió adatforgalommal. Stb
-
Wyll
őstag
És bocsánat, de még egy dolog: ne legyen már alap igény 100 megás pdf-eket nézegetni E72-n...
Még számítógépen sem nagyon tartom gyakorinak a 100 megás pdf-eket. Ha ilyesmi tartozna a munkámhoz, lehet hogy még pc-re is érdemes volna direkt célszoftvert alkalmazni erre a mérettartományra.
Mindenből lehet olyat mondani, ami megfektet egy nem túl izmos hardvert. Vannak hibái, tény, de ezt azért kihúznám az ellenérvek közül -
Wyll
őstag
A beszélgetés hangerejére gondoltam. Ez amúgy sem acélos ennél a telónál, de nálam tönkremehetett, mert egy ideje már kifejezetten halkan hallottam telefonáláskor mindenkit.
A külső hangszórót hangerőben közepesnek mondanám, de azzal gondom nem volt. Ha választasz egy jó, sok magas frekvenciát tartalmazó csengőhangot (pl. valami igényesebb ciripelés-félét), azért meg lehet hallani mindenhol.
-
zorzy4
addikt
Erre hangerő dologra én is kíváncsi lennék. Az E63 és az E6 sem brillirozott, de a mai tepsik, meg kész katasztrófa, főleg a csengőhangerő. Bár ahogy a Revolution sorozat elején mondták, ma már senki nem telefonál a telefonjával. Tehát az E72 nem lehet olyan halk a mai telefonokhoz képest?
-
Wyll
őstag
Ja és egy menetrendhez (talán meglepő módon) a mai napig flottul működik a wap.elvira.hu - a gyári böngetővel villámgyors és a célnak tökéletesen megfelel.
(Manapság sokszor felmerül bennem, hogy a netforgalom nem kis részét teszik ki a számunkra irreleváns, ugyanakkor nem elhanyagolható méretű tartalmak, reklámok, stb.)
-
Wyll
őstag
Kicsit szerintem a kettőtök közt van az arany középút.
Nyilván nem igaz, hogy az E72 mindenre tökéletesen alkalmas lenne, de az sem, amit talán nem mondtál ki, de a sok lehúzásból nekem is kissé kicsengett, hogy az "E72 mekkora szar".Bár karácsony óta én is egy tepsifont nyúzok (HTC WP 8X), nagyon szerettem az E72-t is. Imádtam hogy egyetlen (hosszú) gombnyomásra van igen jó fényerejű zseblámpám, olykor még könyvet is olvastam mellette, és nem láttam hogy látványosan leszívta volna az akkut. Imádtam az egyszerűséget, a robosztussággal vegyített eleganciát. Ezzel a telóval meg lehet jelenni. (Mondjuk ebben nagyjából pont mindenki egyetért, de nem is csoda
) A gombok rövid vagy hosszú megnyomásának programozásával rengeteg funkciót el lehet érni gyakorlatilag azonnal, egyéb bóklászás, tapicskolás nélkül. Fagyások nekem csak nagyon ritkán jelentkeztek, de a hangerejével én sem voltam maradéktalanul elégedett. A gyári email szerintem is elég gyatra, viszont akinek ez tényleg fontos, annak megér 12 dolcsit egy ProfiMail. (Sokallom én is, persze, de lényeg hogy van megoldás, és olcsóbb, mint csak emiatt egy másik teló.) És pl az ingyenes navigációról se feledkezzünk meg. Akkumulátor kérdésében sem látok vitát atekintetben, hogy lazán alázza a mai tepsifonokat. Abban viszont igenis vitáznék, hogy csapnivaló képeket készítene az E72. Szerintem ez teljesen elfogadható minőség, még akár manapság is, 4 éves telók közt meg még inkább.
A "bajt" nálad abban látom, hogy tényleg poweruserként akartad használni a telefont. Igen, valóban nem sok a memóriája, igen, én is tépném a hajam, ha azon kéne egész nap böngésznem, igen, nekem sem volt egy száguldó idegbeteg a rendszer, valóban. De az azért nekem is szemet szúrt, mikor az i5-tel hasonlítottad össze. Én bár azért nem akartam földhözvágni soha, de volt hogy sajnos kiesett a zsebemből futás közben és darabokra hullott a járdán landolván, de összeraktam és működött tovább, ami szerintem nem kis truváj manapság, egy tepsifonnal ezt kb elképzelhetetlennek tartom
Szóval sok apró kedvesség van ebben a telefonban, ami miatt nem nehéz szeretni. Basic igényekre (alkalmankénti netezéssel, emailezéssel, facebook-kal (methogy olyan app is van rá!)) nagyon is jónak gondolom, aki meg poweruser, az tényleg vegyen egy komolyabb mai okostelefont, ez szerintem így korrekt álláspont, úgy vélem.
Legvégül ne felejtsük el az árát, ami megintcsak olyan dolog, hogy aki poweruser, az kifizeti a komoly korszerű hardvert, de igen sokan vannak, akiket nem vet fel a pénz, és 15-20k körül egy E72-t azért egyáltalán nem neveznék szóba sem jöhető alternatívának. (Nem mondom, hogy nincs más ilyen áron, de nem szóba sem jöhet kategória annak, pláne annak, aki tudja, hogy elég lesz neki.)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3616 üzenetére
"Én csupán annyit kértem/kérek tőled, hogy úgy írj be, hogy közben nem nézed le azt aki még mindig Nokiát használ és szereti azt"
Szerintem senkit nem néztem le, a telefonra mondtam véleményt (ez meg szerintem szívem joga, pláne, hogy nekem is van egy példányom belőle), amit te magadra vettél, ahogy azt írtam korábban is. Az ilyesmivel meg nem lehet mit kezdeni. Nem fényeztem a saját telefonom sem, sőt, általánosságban jegyeztem meg, hogy már egy középszintű Android-os készülék is nyújtja azt a többlettudást, amit a Nokiának is illene tudnia, pláne ebben az ár- és modellkategóriában, de mindegy. Mint írtam is: rohadtul nem a telefon teszi az embert, de ettől még én szerethetem az i5-ömet, lehet róla jó véleményem és uram bocsá, leírhatom ITT IS, hogy miben jobb, ez meg ténykérdés, nem szubjektív vélemény. Nem kell itt az inkvizítort játszani, hogy ebben a topicban szóba sem kerülhet más telefon, mert a föld pedig lapos! Minden más topicban is szóba kerül más telefon, iPhone, Samsung és óhatatlan az összehasonlítás, mert megkerülhetetlen készülékek. Ennyi.
Szomszédod x okból vesz telefont, Pistike y okból, egy üzletember meg z okból, eltérőek az igények, ezzel nincs is baj. A baj ott van, amikor azt állítod, hogy márpedig az E72 mindenre alkalmas, márpedig ez már a debütálásakor is nagyon erős ferdítés volt, mert már akkor volt árkategóriájában jóval jobb telefon. Sajnos az E72 nem okostelefon, hanem egy nagyon túlárazott konvencionális készülék a maga közismert hibáival, ez ha tetszik, ha nem, így van, a saját bőrömön tapasztaltam meg - de menj csak föl a Nokia Discussion Forums-ra és látni fogod magad is, illetve tapasztalhatod, ha nem az asztalon fekszik 7 napon át, míg le nem merül, hanem úgy hardcore-abban elkezded használni is. Alapfunkciókra meg kicsit luxuskategória ilyen telefont venni.
A zárójeles megjegyzésedre: azt ne mondd már, hogy az E72-nek nem tepsiformája van! Hát, akkor micsoda?
Részemről befejeztem, használd boldogan ezt a csodás tarka E72-t, én meg boldogan használom az i5-ömet és nem vágyom vissza az E72-höz. Én legalább legjobb tudásom szerint próbálok itt segíteni annak, akinek gondja van vele (mert az van vele, ezt láthatod magad is) és engedtessék meg nekem, hogy elmondjam akár minden HSZ-ben közben, hogy az i5-tel tizedennyit sem szívtam - jobban belegondolva az i5-tel egyáltalán nem szívtam soha, az E72-vel annál többet és sajnos ez nem egyedi probléma, mert kollégám is ugyanezeket tapasztalta, sőt, távolabbi ismerőseimmel is összekacsintottunk, mikor szóba kerültek a telefon rigolyái, hogy "nálad is? akkor oké, nem én vagyok hülye." Erről ennyit. Nekem eleve nagyobb volt az igényszintem, mint amit ki tudott szolgálni és mint amit ígért, gyorsan rájöttem, de megkapta az esélyt: még 3 évig használtam minden nap. Nem tudott bizonyítani, ennyi. Az i5 minden problémámat megoldotta, de a világ és a vásárlók amúgy is ez utóbbi platformot igazolták, nem véletlenül.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Szerintem versenyezhetnénk ki röhög jobban kin.
Ha pedig tudnék segíteni akkor segítenék. Neki nem e72-re van szüksége ez már biztos, ennél többet nem tudok neki segíteni.
Én csupán annyit kértem/kérek tőled, hogy úgy írj be, hogy közben nem nézed le azt aki még mindig Nokiát használ és szereti azt, és közben nem fényezed az egekig a te telefonod, mert itt az epölre, meg a többi telefonra nem kíváncsi senki sem. Arra megvan a saját topikja.
Én is azért jöttem ide, mert az e72-höz kerestem információkat, azt megtaláltam, de nem vagyok kíváncsi más telefonjára, meg annak tudására, mert akinek nem tetszik az e72, akkor az inkább hagyja itt a fórumot.
Örülök neki ha szereted a telefonod, én is szeretem az enyémet. És én sem meggyőződésből írok, mert a közvetlen környezetemben nem egy embernek van ájfonja, meg a mai "trendeknek" megfelelő telefonja.
A szomszédom sem haladni akart a korral, csak minden percben szeretné tudni, hogy mi van az eredmenyek.com-on.
Ezért vette meg az ájfónt, hogy gép nélkül, munka közben is követhesse az eredményeket, semmi másra nem kell, nem is ért máshoz a telefonon és nem is fog, mert nem is érdekli, csak nem akart kilógni a sorból, nehogy már őt lenézzék mert nem ájfonja van.
A húgának xperia mini pro-ja volt, vigyázott rá, aztán egy év múlva csak úgy megadta magát, és most egy 6230i-t használ, mert az még mindig működik, pedig nem mai darab, és a csajt nem zavarja, hogy neki csak 6230-asa van, mert lehet hihetetlenül hangzik, de vannak akiket egyáltalán nem érdekel semmilyen kütyü, csak élik a minden napi életüket és nem a gép, meg a telefonok előtt görnyednek egész nap és verik a nyálukat például egy buli közben, hogy kinek megy jobban az engri bördsz vagy éppen kinek szaggat a legújabb játék. És nem akarnak "haladni a korral".És zárójelben jegyzem még meg: tepsi = (nemcsak méret, hanem) forma.
Úgy hogy az öngólt te lőtted. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3614 üzenetére
Hidd el, csak röhögök rajtad, maximum rekeszizomsérv miatt kell orvoshoz fordulnom.
Szeretem, mikor valaki meggyőződésből próbál vitázni és nem érvekkel. Én hirtelen hoztam 10 objektív érvet, te csak azt, hogy neked mennyire nincs szükséged erre, meg arra, meg hogy leb*sztad a szomszédot, amiért haladni mert a technikával. Nem értem, mit keresel egy technikai szakmai fórumban.
De mint az előtted látható poszt is mutatja, hogy ez valóban egy kiváló készülék. Inkább segíteni próbálnál, ha már ennyire odavagy a hibátlanul működő készülékeddel!
batai15: ha máshogy nem megy, akkor állítsd be a csomagkapolt adatkapcsolatot és húzd ki a EiFi-router-t, mert sajnos nem lehet egyértelműen letiltani a netről. Így talán menni fog. Ezt követően pedig javasolt egy SmartConnect telepítése is, mert sajnos a gyári kapcsolatkezelő nem tudja helyesen tartani a beállított prioritási sorrendet. Szintén ne kérdezd, hogy miért. Mert Nokia.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
batai15 #3611 üzenetére
Előbb konfiguráld a csomagkapcsolt adatkapcsolat beállításait és tiltsd le a WiFi-t, mert gyanítom, hogy továbbra is azon próbálkozik felmenni a netre! Ne kérdezd, hogy ez miért probléma a Nokia-nak, de ezt mindenki megszívja.
De a gyári levelezőklienst szerintem amúgy is felejtsd el, mert rémálom, ahogy (nem) működik. Javasolt egy Profimail beszerzése (ha még elérhető), de ez fizetős.
-
batai15
félisten
Nem tudnátok segíteni a gmail beállításában? van benne adatkapcsolatra képes sim, de azt írja a megadott adatokkal nem sikerül csatalakozni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3608 üzenetére
Ja és egyébként úgy beszélsz róla, mintha ez a telefon nem is 100 eFt lentt volna anno. Ugyanúgy drága, mint a mai felsőkategóriás készülékek. Ja, hogy ma már olcsó? Hát ja, csak egy vele egyidős i4-et is megkapsz már 50 eFt-ért és oda-vissza veri az E72-t, még mindig, vagy egyre inkább. Szóval hagyjuk ezt az álszent dumát, hogy nem telik midenkinek drága telefonra, mert ez a telefon pontosan ugyanúgy drága volt eredetileg és ugyaúgy olcsón megkapható ma, mint egy korabeli i4.
A felhasználók elvárásairól meg annyit, hogy én pontosan azt látom a környezetemben, hogy már az idősek is egyre inkább elvárják a mai okostelefonok tudását, mert a csapból is ez folyik, hogy telepítsd ezt és ezt az alkalmazást, olvasd le ezt és ezt a QR-kódot, stb., mert a telefon ma már több egy telefonnál: konkrétan egy eszköz, ami könnyebbé teszi az életed. Ja, hogy neked ez nem kell? Akkor haladj visszafelé a koran, vegyél 8810-est, vagy térj vissza a vezetékes telefonra.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3608 üzenetére
Istenem, neked csakugyan kezeltetned kéne magad, mert komplexusos vagy, illetve a szövegértéssel is súlyos problémáid vannak. Látszik, hogy életedben nem volt komolyabb készülék a kezedben, tipikusan azok beszélnek így, akik nem tapasztalták meg, hogy mit tud nyújtani egy okoseszköz és aztán jönnek azzal, hogy nekik nem kell, meg tepsi, meg stb. Halkan súgom meg: az i4 méretben pontosan akkora "tepsi", mint az E72, olyannyira, hogy a rá készült tokok pontosan jók az E72-re is, de az i5 is csak pontosan annyival hosszabb, amennyivel kell neki, az E72 meg 1 mm-rel még szélesebb is, mint ez az amcsi tespi, szóval ez öngól.
Csengőhangok? Miről beszélsz? Konkrétan 3 klikkel feltolok neked rá bárit csengőhangnak. Attól, hogy Te sügér vagy hozzá, még nem jelenti azt, hogy bármivel is bonyolultabb, mint E72-re. Meg az E72 ugye magától tudja, hol kell kezdenie a csengőhangot, arra nem kell vagdosni a dalból.
De ha már itt tarthuk: ha mondjuk fotózok az i5-tel (mert ezzel nem mellesleg igen jó fotók is lőhetők, amiről nem mondod meg, hogy nem kompakt géppel készültek) és hazaérek, felveszem az iPad-ot az asztalról, megnyitom a Fotóalbumot, már ott lesznek az aznap i5-tel lőtt fotóim. Ugyanez fogad, ha benyomom a PC-t és a Sajátgépben rányomok az iCloud ikonra. Nem kell kábelt kötnöm a telefon és a PC/iPad közé, nem kell manuálisan szinkronizálni kézzel WiFi-n keresztül. Ilyet hol tud az E72?
Nyiss már meg egy Index-et E72-n! Úgy fossa össze magát a telefon, hogy öröm nézni. Próbálj már meg elindítani egy weblap-os beágyazott videót! Próbálj már egyszerre zenét hallgatni és e-mail-eket szinkronizálni, esetleg honlapot megnyitni!
Telepíts már rá egy Youtube App-ot, egy Skype-ot, normálisan működő Viber-t, használható levelezőklienst, stb. Vagy csak szimplán: navigálj, görgess már játszi könnyedséggel egy honlapon belül!Ja, hogy ezeket nem kell tudnia egy telefonnak? Oké, akkor próbálj manapság ezek nélkül próbálkozni a való életben! Ehhez nem kell iPhone, bármelyik középszerű mobil teljesíti ma ezeket. Neked erre nincs igényed? Akkor miért veszel ilyen szintű telefont? A legolcsóbb 5 eFt-os Vodafone márkájú készülék is megteszi ilyen erővel, nem kell ilyen drága készülék, mert ezt a telefont a funkciói (amelyek nem igazán használhatók) teszik drágává.
Netezni otthon szoktál? Jó neked! Csak a dolgozó emberek nagy többsége nem otthon veri egész nap és lehet, hogy van igénye arra, hogy útközben is hozzáférjen a nethez. Gondolom egy menetrend miatt kiviszed a PC-det az állomásra, ha úgy alakul mindig ott van a zsákodban a hátadon, ugye. Vagy soha nem alakult még úgy az életed, hogy jól jött volna, ha van egy használható böngésző a zsebedben?
Remélem a szomszéd hangosan kiröhögött! És még én vagyok elfogult.
Töltsd fel a telefonod, oszt tedd be a fiókba 7 napra, erre valóban tökéletesen alkalmas, ez elvitathatalan tőle. Közben gondolkozz el azon, hogy miképp lehetséges, hogy a szar amerikai/koreai tepsikből havi szinten 10 millió darabokat adnak el, miközben ez a Nokiának az elmút 4 év alatt sem sikerül, összesen. Biztos mindenki hülye és csak te haladsz jófelé az autópályán.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Látom nehezedre esik elfogadni, hogy igenis vannak emberek akik szeretik ezt a telefont és nem vennének 200.000-ért másikat (márkától függetlenül sem és akkor sem ha megtehetik anyagilag).
Azt felejted el, hogy egy terméknél nem a kor elvárásait kell szem előtt tartani, hanem a felhasználó elvárásait.
És én kérek elnézést tőled, hogy egy akkora igénytelen, nomád, barom vagyok, aki megelégszik egy E72-vel és nem pedig egy dél-koreai, amcsi tepsivel.Én úgy gondolom, hogy te sokkal jobban elfogult vagy az ájfónoddal, mint én az én telefonommal.
És most mondok egy meglepőt, ha tehetném akkor én megszabadulnék ettől a telefontól is és vennék 8850-est, meg 8810-est, mert azok az igazi telefonok. De már nem kapok sehol sem.Netezni, meg játszani itthon van a gépem, fényképezni is fényképezőgépen szoktam, zenét hallgatni mobil lejátszón. Mindenre céleszközt használok.
És hogy én is segítsek, elmondom, hogy a Nokia E72 akkumulátora 7 napot bír ki, használat nélkül.
Erős használat mellett pedig 4-et, szóval nem rossz a 4 nap készenlét.
Az én telefonom 4 éves, karc és hiba mentes.
Soha semmikor nem fagyott még le és soha nem hagyott cserben, megbízható készülékről van szó, akárki akármit is mond és igenis sok funkció betöltésére alkalmas mind a mai napig hiába mond akárki akármit is.
Igaz nem tud ujjlenyomatot olvasni... a fenébe...Viszont nem kell 3/4 órát szőrözni azzal, ha új csengőhangot akarok rátenni, mint pl. ájfón.
Kedves szomszédomnak is mondtam, hogy legközelebb saját maga tegye rá a telefonra a csengőhangot, mert én nem vagdosom a számokat, meg ide-oda importálom órákon keresztül.
Azt is mondtam neki, hogy még 8 napon belül van és gyorsan vigye vissza az üzletbe és inkább vegyen egy telefont, mondjuk egy 8800 gold-ot.Ebben a topikban nem az e72-vel van baj, nagyon nem...
-
batai15
félisten
Nem akarok senkit meg sérteni, de tényleg nem lehet egy szifont az e72re hasonlítani.
így android és wp után a smybian elég buta, de nem is kezelem a telefont ténylegesen okostelefonnak.
Tehát így állok hozzá. Mint mondtam zseblámpa, zene, hívás sms a fontos más annyira nem.
A szifon és maga az ios az egyik létező legjobb.
Jó volt maga idejébe is a smybi , de a piac igazolta hogy elfáradt. -
DM-Fan
nagyúr
Csak vedd észre, hogy ő nem azt mondta, hogy tetszik neki, hanem azt, hogy minden feladatot hibátlanul ellát mai napig, illetve hogy design-t tekintve az i5 sehol nincs hozzá képest. Ez még barokkos túlzással is durva.
Nem azzal van baj, hogy valakinek tetszik. Design-t tekintve nekem is tetszik, nyilván ezért is vettem meg, de el tudom fogadni, hogy lelépték, mind anyaghasználatban, mind design-t tekintve, funkcionálisan meg pláne. Persze, magam is látok még 3210-est is, az is jó készülék - volt. Járnak még Trabant-ok is, sokan arra is vártak 4-5 évet és nagyon örültek neki. Mégsem mond ma senki olyat, hogy eladná az új Astráját, hogy vehessen belőle egy flottányi Trabant-ot.
-
zorzy4
addikt
"ma meg az alapfunkciókon kívül másra nem is igazán használható erős megkötések nélkül" Ez igaz de ettől még valaki szeretheti, és tetszhet neki. Gondoltam, hogy nem nagyzolási mániás vagy. El tudod képzelni, hogy sokan használnak még 6310est, és azt mondják több nem is kell.
-
DM-Fan
nagyúr
Valószínű nem azért írom le, mert annyira nagyra vagyok az i5-ömmel (ki nem szarja le, nem ettől lesz valaki nagy ember, minden második tizenéves iPhone-nal szaladgál), kinőttem már ebből a korból így 30-on felül, egyébként is van már jobb, hisz itt az 5S is azóta. Azért írom le, mert ennyi pénzből ma már (de akkor is) jóval minőségibb és a kor elvárásainak jobban megfelelő készüléket lehet vásárolni, akár csak egy középkategóriás Android-os készülék személyében is, mint ezt a túlárazott üzleti modellt, ami már újkorában is bőven-bőven kompromisszumos készülék volt, ma meg az alapfunkciókon kívül másra nem is igazán használható erős megkötések nélkül. Aki ezt személyes támadásnak veszi, annak csak azt tudom mondani, hogy előbb nőjjön fel, tegye félre a márkaimádatát, tapasztaljon meg több készüléket és utána kezdjen kardoskodni, lehetőleg ÉRVEKKEL, egzakt TAPASZTALATOKKAL, összehasonlítva a hosszasan használt készülékeket, ahogy én tettem jelen esetben, nem pedig azzal, hogy "hú, mennyivel szebb az enyém", ami egyébként is egy szubjektív böffenet.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3600 üzenetére
Ja, és azért mert ez egy E72 topic, akkor már a hiányosságait meg sem lehet említeni, ugye? Amelyeket egyébként szigorúan tapasztalati elven tártam fel, mint E72 tulaj. Nem tudtam, hogy E72 fényező fan-klub topicban vagyunk. Bocsánat, hogy objektív merek lenni és rá merek világítani a termék hibáira, hiányosságaira, amelyek igencsak bosszantóak és már új korában is azok voltak, nem csak most.
Zengj csak ódákat róla, hallgasd el a hiányosságait, vezess félre mást, az sokkal jobb, valóban! Azért, mert adott esetben számodra elérhetetlen egy termék, az még nem teszi a sajátodat jobbá a nyilvanvalóan tízszer jobb és minőségibb terméknél.
minolta5: és Te mindebben úgy kételkedsz, hogy még nem volt és jelenleg sincs is E72-d? Oké, nincs több kérdésem! Hidd el, elégszer hagyott cserben és álltam közel ahhoz, hogy földhöz b*sszam, hogy tudjam, közel sem olyan jó készülék ez. Az i5-tel az elmúlt 1 évben érdekes módon ilyen miért nem fordult elő?
-
zorzy4
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #3600 üzenetére
Mondjuk ez igaz. Minden hozzászólás vége az, hogy mekkora retek sz@r az E72.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Talán a finn cég egyik legsikerültebb telefonja az E71, így aztán csak finomításokkal operál a gyártó az utód esetében.
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest