- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Trackball/hanyattegér topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- Amazon Kindle
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Részesedést vásárolt az Intelben az NVIDIA
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Ez már valami nagyon modern MFM vezérlő lehet, mert 16 bites és tele van SMD alkatrészekkel.
-
Goose-T
veterán
Hú, egyszer volt nekem egy XT-m, amiben kicseréltük az alaplapot egy 286-osra, de az MFM vinyó maradt. Megszenvedtünk, mire sikerült működésre bírni, és valamiért még úgy is sokkal lassabban ment, mint az XT-ben. Hogy képbe helyezzelek a lassúsággal: az XT-ben a benchmark valami 300 kB/s sebességet mért, a 286-ban pedig 80-at.
Ez körülbelül 30 éve volt, és ez volt az első számítógépemnek az első upgrade-je, amit nem is én csináltam, hanem az, akitől vettem az alaplapot.
Nem tudom, mond-e neked valamit az, hogy ezek még nem voltak plug'n'play gépek, minden erőforrást kézzel kellett beállítani a BIOS-ban és jumperekkel a kártyákon. Ezeknek a beállításához pedig nem árt a kézikönyv, vagy jön a találgatás a jumperekkel.
Szerk.: még annyit hozzátennék, hogy az MFM vinyók annyira régiek, hogy ha még sikerülne is beállítani a kártyát meg minden vackot, nagy valószínűséggel már úgyis döglött a vinyó, vagy döglődik. CompactFlash-IDE adaptert szoktak használni a régi gépekben a vinyók helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- AsRock B550M Steel Legend + AMD Ryzen 7 5700X + Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 32 Gb
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Lian Li O11 Dynamic XL White (O11DXL-W) ROG CERTIFIED "szörnyeteg"
- Acer Nitro Gamer Laptop, karcmentes, doboz, 1 év garancia(i7 11800h, 3050ti)
- Asztali PC R5 5500 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest