Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Mr.Csizmás

  félisten

  nosza

  | Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> http://bit.do/fliccprint | eladó Gaggia Baby KV főző!

 • CJ4567

  addikt

  Ilyenekből akár Cryptolockert is lehet kapni, és ha nincs backup akkor viszlát a fájloknak.

 • mexicanraven

  aktív tag

  Szerintem prostitúcióról van szó.

  szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

 • Mr.Csizmás

  félisten

  késő :( eladtam már a cirmoslengetőmet :DDD

  | Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> http://bit.do/fliccprint | eladó Gaggia Baby KV főző!

 • collstock

  csendes tag

  Én is kaptam egy hasonló tartalmú e-mailt, bár abban kissé más szövegezés volt. Mondjuk nekem ment is egyből a kukába. De most kíváncsi lettem. El tudod küldeni a mailt?

 • netscaler

  csendes tag

  Furcsa hogy sehol sem találni erről semmit. Négyféle szerver van, melyek speciálisak, egy magyar ember találta ki/rakta össze őket. Annyira energia hatékonyak, hogy drága alkatrészek nélkül is sokkal jobbak az ilyen GPU féle teljesítményben, hogy állításuk szerint iszonyatos kapacitás építhető ki. Ők ezt eladják egy másik cégnek, aki ezt a kapacitást értékesíti tovább, filmstúdióknak akármi. Hihető.

  Szakemberként nem volt senki sem elmondani nekem hogy mi fut a gépeken, hol vannak, hogy lehet ezt eladni egy filmstúdiónak, hogy lehetséges ennyi gépet, nem szerver architectúrán üzemeltetni ha gyakorlatilag nem adatközpontban vannak, hanem csapatok vannak akik üzemeltetik a hálózatot, a klímát stb - és ezt a MoneyMap oldja meg.

  Ez egy óriási priamisjáték és nyilvánvalóan az új bekerülő emberek és az agymosott, már bennlévő tagok további vásárlásai tartanak életben.

 • gjon

  csendes tag

  Nekem egy közeli ismerősöm említette a dolgot. Ő abszolút laikus az informatika témában, de belevágott. Jelenleg 10 gépe van és nagyon jól hoz neki a konyhára. Kíváncsi voltam a részletekre, így összehozott egy üzletkötővel. Mivel ő (is) teljesen laikus volt, sok kérdésre nem kaptam választ, úgyhogy utánanéztem egy kicsit a dolognak.
  A cég - ahogy fentebb is írták - angliában van bejegyezve, az Egyesült Királyság cégnyilvántartásában szerepel, bár az aktivitása nem teljesen világos [link]. A cég Gilikter Ákos nevére van bejegyezve, akiről a közösségi oldalakon (LinkedIn, Facebook) nem található szinte semmi információ.
  Ahogy előttem netscaler is írta, valaki kitalált/tervezett egy speciális szervert, amivel felhő technológián alapuló grafikai számításokat lehet végezni. Ahogy utánakerestem a dolognak, ez a cég a Softeq Consulting Kft., ami magyarországon van bejegyezve.[link] Az ő közvetítésevel lehet a gépeket megvásárolni, a Money Map Calculate Cloud (MOMACC) üzemelteti és adja el a számítási kapacitást egy amerikai befektetőnek, aki aztán valamit csinál vele. Az üzletkötő nem tudta, hogy ki ez a befektető. A MOMACC célja egyébként egy 5000 gépből álló "flotta" létrehozása, jelenleg kb. 1300-nál tartanak. A szerverek egyébként Szlovákiában vannak, ha jól emlékszem Tárkányban. A számítási kapacitás értékesítéséből származó bevételt 2 hetente utalják a gép tulajdonosának, az általa megadott számlaszámra. Arra a kérdésemre, hogy pl. OTP-s devizaszámlára is utalnak-e, és ez külföldről származó jövedelemnek minősül-e a válasz igen volt, de(!), ahogy az üzletkötő mondta: a MOMACC szerződésben áll egy ciprusi bankkal, aki nagyon kedvezően biztosít számlát és egy CashCard-ot, és ez nagyon jó, mert nem jelenik meg a hazai számlámon, nem kell adót fizetni stb. Hogy ki a menedzsment, és esetleg náluk is lehet-e tájékozódni kitérő választ kaptam. Szerintem az üzletkötő sem tudta.
  Kaptam hozzáférését a MOMACC oldalához, amin a gépek által termelt hozamokat lehet látni. Ez alapján jelenleg nagyon vonzó a dolog, de a struktúra szövevényes, és ami rosszabb, hogy titokzatos is. És az a ciprusi bankos szál... :N

  [ Szerkesztve ]

  Sötét van itt fiam Pável, világítsunk zseblámpável! | "Egykedvűen sose egyél töltött paprikát!" Konfuciusz

 • mlaci54

  újonc

  Az ismerősöd jól tette, mert ez egy nagy hozamú IT tevékenység, egy nem ismeretlen - pld. szövetkezeti - gazdasági modell alapján.

  Gilikter Ákos az ötlet kitalálója, aki szoftver fejlesztő. Ő rakta össze az első gépeket és fejlesztett rá olyan szoftvert, amivel sokkal gyorsabbak és energia hatékonyabbak a szerverek, mint a gyáriak.

  A szerverterem címe nem véletlenül 930 05 Gabcikovo,Dunajska 1348/83, Szlovákia, mert itt a legolcsóbb az áram és a bérleti díj.

  A modell lényege, hogy veszel egy vagy több szervert, - három féle kapacitású és árú van - azt bérbe adod a cégnek aki üzemelteti és szerződésben áll az amerikai ügynökséggel, amelyik eladja filmgyáraknak, tervező irodáknak, stb. a számítási kapacitást. (kvázi nagykereskedőnek). Te mint bérbeadó bérleti díjat kapsz 2 hetente, ami a költségek levonása utáni rész 70 %-a. Hozam tekintetében min. éves 24% a legkisebb gép, 20 havi átlagban pedig 75% a legnagyobb gép esetében.

  A pénzt pedig oda és arra a számlára utalják, amire a bérbe adó kéri! Ugyanúgy, mint más cégek esetében.
  Egyébként már csak azért se piramis, mert nem MLM rendszerben működik, hanem fix ügynöki hálózattal!

  Már csak egy megjegyzés, ha nőgyógyászati problémád van, érdemes nőgyógyásszal konzultálni, mert az útkaparó nem egészen kompetens - a látszat ellenére se! :DD

  Ha van még kérdésed, privátban is szívesen válaszolok. A gépedet gyári szám szerint megtalálod a szerver teremben, bármikor rendelkezhetsz vele, havonta egyszer van szerver terem látogatás tulajdonosoknak.

  napkelepce.hu

 • peterkkk

  újonc

  Megerősítve.
  Beszéltem néhány emberrel akik voltak kint a momacc servertermeben Szlovákiában és már profitálnak belőle egy éve. Ennyi idő alatt egy piramis már bedőlt volna MLM nélkül. Fix létszámú üzletkötővel dolgoznak.
  Voltam a cég irodájában, nem egy kérdést tettem fel nekik, szakmai dolgokat is, mert én is informatikus vagyok. Eléggé körbejártam a dolgot. Vagy profi színészek és forgatókönyv írók vagy tényleg megcsináltak vmit itthon, amit már a Microsoft és az IBM is csinál, csak nagyban.
  Nem vagyok üzletkötő, de az egyik barátom az, tuti nem ajánlaná nekem, ha nem lenne benne biztos.
  Most várom a hivatalos számlákról az igazolást.
  Kérdésekre nincs időm válaszolni, max az üzletkötő telefonszámát tudom megadni.
  Üdv.:
  Péter

  [ Szerkesztve ]

 • The DJ

  addikt

  LOGOUT blog

  Érdekes, hogy mindig újoncok számolnak be ezekről az új, kihagyhatatlan üzletekről, valahogy a régi tagokat mindig elkerüli. Kicsit sem gyanús :)

  https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

 • juliabrilke

  addikt

  Még senki nem dobta be a mágikus számokat. Mekkora a nyereség? ;]

Hozzászólok Aktív témák