- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkarthur
senior tag
Sajnos az egész történet sehol nincs egy Half-Life-hoz!
-
afterburner_
őstag
válasz
Dr. Akula #93 üzenetére
már régóta nem, azt hiszem rá egy hétre megjelenés után kijött a jó driver atikhoz...
viszont ez a játék hogy 80 felé szét lett szabdalva, szerintem elég tré lett így, párhuzamosítás jó dolog de valahogy nem ebben a formában.
konzolon meg nem tudom de valahogy nekem nem jöttek meg az akciójátékok...hamar túl is adtam a boxon.
-
BaliJack
aktív tag
válasz
GombócArtúr #60 üzenetére
Csak félve kérdezem meg: mert máshol nem annyira drágák a konzolos játékok, mint itthon?
-
-
Tuco Ramirez
őstag
Egyetértek, a konzolos kontrollert nem igazán az FPS-ekhez találták ki.
Tavaly kipróbáltam egy XBOX360-on a CoD4-et, de néhány nap után feladtam a kontrollerrel való hadakozást. Lehet, hogy tényleg csak megszokás kérdése, és biztosan léteznek kontrollerzsonglőrök is, de irányítás terén szvsz a billentyűzet+egér mellett egyszerűen labdába sem rúghat ebben a játékkategóriában. A GTA-szerű játékoknál teljesen használható, de az FPS-eknél számomra egyértelműen felejtős.
-
Dr. Akula
félisten
Naigen, valószínű hogy a kispénzű emberek inkább a "biztonsági másolatot" töltik le.
Nekem viszont valahol a 3. rész környékén elegem lett az egész COD-ból, kb. ott ahol életerő kijelzés helyett felvillant vmi karika, aztán egyszercsak kampec, sose tudtam mennyi életem van, meg milyen rendszer szerint sebződök. Közben jött a Stalker, az fps-ek királya, és onnan nézve az ember már nem is vágyik vissza holmi COD-ra.
-
Prof01
veterán
Egy Arcade konzol egyébként 45k újonnan a legtöbb konzolboltban.
Én egy HD ready 82cm-es LCD Tv-t használok, amit 50k-ért vettem.
Nem tudom milyen kiegészítőről beszélsz. Arcade-ban is benne van minden ami kell. A játékok meg 2-3k-val drágábbak a PC-snél.
Szal akkor ez így össz 95k-ban van. Kényelmesen a fotelből játszva...
De hát kinek a Pap, kinek a Papné...#63 Peat: Erről van szó!
-
wednesday
őstag
És az a vicc, hogy a Crysisből 3 millát adtak el,(egy, másfél évvel ezelőtt olvastam) nem is 1-et.
A Witcherből adtak el 1 milliót PC-re, azóta még több lehet abból is. (persze az is igaz, hogy mind2 cím PC only..de akkor is)
Persze a Crysisnál se az első hónapokba érte el ezt az eredményt azt mindenki tudja, hanem elég döcögősen indult.
PC-n az eladások olyan mint a higany, lassan kúszik csak fel.
Én is furcsálltam ezt az all 3%-ot, pl: a Sins of Solar Empire-ből is fél millát eladtak PC-re, pedig akkora rétegjáték, hogy 10 gamerből 5 azt se tudná mi az. -
KvPt
tag
Hát nekem is kicsit kamunak tűnik ez a kb 266000 eladott példány, mert, ha pl Crysisból eltudtak adni több, mint 1 milliót, akkor egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ekkora reklámkampánnyal, össz-vissz ennyi sikerült. Komolyan még a csapból is a cod folyt, szinte már a nagymamám is tudja, hogy mi az. És ráaduásul még gépigény problémái sincsenek a játéknak.
Az meg, hogy a konzolosok mért szeretnek ennyire FPS-t, illetve bármilyen lövödlözős játékot játszani, számomra továbbra is rejtély. Mert egyszerűen anélkül, hogy ne butítanák le az MI-t kizárt, hogy bárki élvezze a játékot. Megnézném mondjuk, hogy pl Veteranon mit csinálna egy konzolos kontrollerrel (konzolosokat kérném, hogy most ne jöjjenek azzal, hogy ők olyan szinten használják a kontrollert mint mi az egeret, mert ez ugyan lehet, hogy néhány emberre igaz, de a nagy többségre biztos, hogy nem).
És egyébként aki marhára rövidnek találja a játékot, az inkább veteranon próbálja, úgy azért egész tisztességes lesz a hossza. -
Vistaboy
veterán
Linkeltem egy új forrást, amire felhívták a figyelmemet, ebben le van írva, hogy a 3% csak az UK-ban értendő. Majd ha lesznek pontos infók a tényleges globális értékesítési rátáról, természetesen beszámolok róla.
-
wednesday
őstag
Na ha most ez a 3% az angol arányokról szól, akkor ez nem kevés sőt, brutálisan sok, az ottani játékplatform preferenciához képest.
-
pedig nem tudom mért mindenki konzolosat vesz...
már a PC-s verzió egy gyengébb konfiggal élvezhető high-on! -
BalaNce87
addikt
A shift tényleg jó lett, de látszik is hogy azért dolgoztak rajta, ezen az MW2-őn meg kb semmit nem dolgoztak az elődhöz képest, de ezt látni is, a motor ősrégi, ugyanazok a hibák megvannak benne mint amikor kijött az első rész, akárhogy is nézzük tanácsos lenne befejezni, mert nemtudnak újat mutatni, az egy dolog hogy mennyien veszik, de a népet könnyű befolyásolni. Szóval én jó jövőt nem jósolnék a játéknak, örökké ezt nem lehet csinálni. Jó volt a 4 tetszett, köszönjük de még1szer kiadni ugyanazt pár plusz-al most ez hol éri meg nekünk?
Heroo: Hát igen annak érdemes megvenni aki cb-n akar játszani vele, amúgy értelmetlen, legalábbis ez idáig így volt, de itt csak origivel tudsz normálisan játszani vagy azzal se.
-
aram01
nagyúr
3% ? az meleg
-
Voyage
aktív tag
válasz
BalaNce87 #73 üzenetére
NFS:Shift is nagyon jó lett, igaz, nem a régi, megszokott NFS, hanem egy teljesen más fajta játék, de nagyon jó játék!
Egyébként szerintem MW2 nagyon is jó lett, két hibája van, az egyik, hogy elcseszték a multit, másik pedig, hogy iszonyatosan rövid. De ezenkívül hangulat, story, képi világ már-már tökéletes.Eleinte más volt a véleményem, de így, 3. végigjátszás után már nem ezt mondom.
-
Herooo
csendes tag
Nem tudom mit várnak, a cod4 versenyre is alkalmas játék, ez pedig messze nem kompetitív. PC-re csak akkor venném meg, ha normálisan lehetne vele versenyszerűen játszani; nem tudom más hogy van ezzel.
-
BalaNce87
addikt
Ezt jól mondod, viszont 2X eljátszani ugyanazt elég gáz, kíváncsi vok mi lesz a következő rész, mert hogy ötletük az nincsen. Abba hagyni meg persze hogy nem fogják csak ezt akkor se csinálhatják végletekig, lásd NFS, próbálkoznak csak ez sehova nem vezet, ugyanolyan roncshalmaz egy jó ideje, és itt is az van hogy már vhogy elmegy tőle a kedve az embernek mert nem látok semmi fejlődést azóta mióta kijött a 2. rész, szóval mindenképp elbízták magukat, annak ellenére hogy nem egy nagy alkotás.
-
Voyage
aktív tag
Tudtommal a címe az, hogy a kötelesség hívása. Itt is hív a kötelesség, nem értem, mi a gond vele...
Az egy dolog, hogy sokan a CoD-ra úgy tekintenek, mint egy 2. világháborús játékra, én is így tekintek rá, de az már unalmassá vált, ez pedig jó megoldás volt egy kis vérfrissítésre. -
lovag05
aktív tag
-
BalaNce87
addikt
Szerintem ez így nem meglepő, amilyen hozzállással csinálták a játékot, konkrétan kidobták még1szer a cod4-et, ez arra utal hogy elbízták magukat csak nemtudom mire, remélem megjön az eszük és véglegesen abbahagyják ezt a call of duty-t, most már köszönjük de elég volt, egyszerűen nem tart semerre ez az egész mintha egy helyben állna.
-
Peat;)
veterán
A box négy éve van a piacon már, azóta szolgálja ki a tulajokat, mínusz 2 hét. (szerviz
). Az hogy manapság már nem biztos hogy olcsóbb a konzol mint a pc úgy hogy 4 évet már lehúzott, azzal én nem kérkednék, mert ez inkább egy újabb pofon a pc-nek.
60k-ért ma már elite van, amihez kiegészítő nem kell, ez nem pc. Egy hdmi kábel 1500 huf. Onnantól kezdve semmi nem kell hozzá. Mielőtt jönne az lcd tv szöveg, az pc-hez is sokkal jobb választás. De ha monitor van...támogatja.
A játékok ára csak a média markt és hasonló helyeken annyi mint amennyinek te gondolod. Másrészt a konzoljátékok tartják az árukat és virágzik a cserebere, így aki ezt kihasználja annak a játékok olcsóbbak mint pc-n. Most hirdetnél egy mw2-őt amit 11-ért vettél boxra akkor elmenne 9-10 körül. Pc-n is elmenne ennyiért?
Aki utánajár annak nyugisabb, egyszerűbb, árban max ugyanannyi a konzol mint a pc, több játékkal és kevesebb bug-al. (itt pl a vga driver gondokra vagy a gyengén átírt dolgokra gondolok).
Ugyanakkor konzol mellé kell pc is! Na az a ráfizetés részünkről, mert sokunknak notija van konzol mellett. Mi így döntöttünk, ennyi, nincs olyan dolog manapság hogy csak előnnyel járna.
Azzal meg sokan dobálóznak hogy xboxra jött ki elsőnek a warez. Az egy dolog hogy ezzel pont tökön lövitek a dolgot, mert a warez ellenére is boxra adták el a legtöbbet ebből a játékból. Magyarul: bár van warez de nincs akkora igény rá. Még magyarabbul: kb egy héttel ezelőtt megszületett a döntés: nem lesz warez x360-ra, aki mégis megpróbálja az csúnyán szopik, erről a megfelelő helyeken lehet olvasni.
-
GombócArtúr
senior tag
Ez érdekes, a magyarországi trendet nézve.
Én értékesítem például a CODokat is, és azt tapasztaltam, hogy pár nap alatt kompletten kifogyott az összes PC verziós, egy ideig hiány is volt. a ps3-xbox verziók pedig inkább fogyogatnak
Furcsa, hogy mennyire fordított ez máshol. -
Polllen
nagyúr
A cikkben szereplő link-ről ide lehet jutni még1 kattintással:
Easy victory for Modern Warfare 2 in UK charts
Csak tán nem egy helyen rosszul leadták, a többiek meg gyorsan átvették
De azért a prohardveren van egyedül vmiféle link...senki se tanulta meg, hogy illik hivatkozni a forrásra...vagy Mo-n mindenki médium és megérzi az ilyeneket... -
Vistaboy
veterán
-
Polllen
nagyúr
3% az a szám, aki angliában megvásárolta az mw2-t, ergo legálisan tudja tolni...a többi pc-s angliai mw2 irreleváns...
Ha angliában 8 millió eladott darabból 240.000 a PC-s verzió, szted a kiadók milyen játékokat fognak kiadni? Hogy lehet a költségeket csökkenteni? Egy játék minden platformra és ez a PC-s játékok "megcsonkításával" jár. persze van aki igényes portot készít, vki meg csak összefossa...mw2 olyan közepes port, így volt a legolcsóbb...és ha ezek a számok tényleg igazak és csak azt fogják mindenhol mutogatni, meg lesz az önigazolásuk,h nem is kell pc-re jobb, mint egy konzolport.
Hosszú távon ez nem jó.
-
CptMisi
őstag
hát engem hidegen hagy...ezt megvettem volna, de az egész hype, és akkor az ilyenek, hogy demo nem kell, mert úgyis az év játéka lesz...nincs dedikált szerver...steam...nV optimalizálásért kaptak egy rakás pénzt, és akkor fizetős tartalmak (azért egy AGP-s 7600Gt nem közelíti meg egy 4830szintjét)...neeeeeeem, nekem ez nem kell, le se töltöm...és nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal, mert 10-12ismerősöm közül, akik meg akarták venni, 3nak van meg eredetiben, abból is az egyik ajándékba kapta...
"Mert a sok pc-s lewarezolja, és amikor a gyártó látja hogy alig veszik pc-re és a következő részt csak konzolra adják ki akkor meg jönnek sírni a pc-sek."
igen, mikor megjelenés előtt ellopták a játékot, és feltörték Box-ra, PC-re tört verzió meg megjelenés után 2nappal volt...igazad van, boxon nincs warez -
Malachi
veterán
"A játék nyolcmillió eladott példányszámmal büszkélkedhet, de ennek mindössze 3%-a volt PC verzió."
Ja, hát ez így ebben a formában nem igaz, az Angliában eladott 1,78 millió MW2-ből kb 1 millió XBox, 700 ezer PS3, és 50 ezer a PC verzió.
Szóval nem az összesen eddig eladott 8 millió MW2 3%-a PC, ez CSAK az angol piac arányait mutatja.
Erről függetlenül marhára örülhetünk, ha a következő egyáltalán kijön PC-re. Pedig nincs olyan, hogy én valaha is konzolon FPS-ezzek. Akkor inkább elfelejtem az egészet.
-
-
capafog23
őstag
Mert a sok pc-s lewarezolja, és amikor a gyártó látja hogy alig veszik pc-re és a következő részt csak konzolra adják ki akkor meg jönnek sírni a pc-sek.
-
Polllen
nagyúr
Sztem meg nem olcsóbb...^^
Itthon egy arcade gép 60K...rádugod a tv-re és megy...szóval indulásnak kisebb költség, hosszú távon meg lényegesen drágább...kiegészítőket aranyban mérik+az új játékok is drágábbak...
100k-ből már összeraksz egy gépet, amin fut az mw2 úgy, mint a boxon..és ebben a 100kban már monitor is van...
-
Polllen
nagyúr
Most nézem, hogy az eredeti cikk, amire hivatkoznak arról szól, hogy Angliában ez az arány...
Most vagy én értem félre a cikket, vagy az itteni post félrevezető...
-
Misi 007
őstag
Grafika gyakorlatilag ugyanaz mint a COD4-nek...
Ki se lehet hajolni benne kész vicc...
Egy konzolos hoki az egész! -
Polllen
nagyúr
Inkább az utánad szólóval értek egyet...3 %...240.000 db PC-s...akkor már nem is kell dedikált szerver, stb...
De gondolj bele...több, mint 7,5 millióan tolják konzolon inkább ezt az fps-t???és pc-re nem is rendelték elő???
Nekem kamu szagú...nem hiszem el, hogy ennyire döglött lenne a PC játékpiac...már régen mindenki éhen halt volna...
-
Peat;)
veterán
válasz
#85552128 #14 üzenetére
"Mégis mit vártak???
A PC-sek nem a konzolos Live szerű multihoz vannak szokva..."Szóval szerinted ez magyarázza a 3%-ot. Mondhatok egy címet? CoD4? Ott is le volt már butítva a multi? Sőt jobban mint itt ugye? Mert abból még kevesebbet adtak el, csak ezért kérdezem.
A 3% azért is brutális, mert a két konzolból a piacon van max 60 millió gép. A pc-ből ami képes futtatni ezt a játékot valószínűleg ennek a többszöröse.
De továbbra sem a felhasználókon kellene leverni a balhét. Most őszintén, 30 másodperc alatt el lehet indítani egy aznap megjelent játék letöltését. Az elérhetőség a fő gond, bármi mással ugyanez lenne, legyen az program vagy fizikai dolog.
A multi csak eredetivel viszont remek megoldás a problémára, a single szinte egy demo-nak fogható fel egy ilyen játék esetében.
Ennek meg az a veszélye hogy egyre több havidíjas játék lesz. Már akár az új cod is.
-
BloodyEddie
őstag
Most fogom eladni a konzolos változatot, mert irányíthatatlan, és megveszem gépre. Ez a játék nekem minden pénzt megér.
-
Jedii
csendes tag
Hát gyerekek nem volt valami nagy kunszt végig játszani a gamet olyan gyorsan végig lehetett tolni mint az előző részét nem mondom hogy rosz volt de lehetne kicsit hosszab.
De értékelem a special opsos küldiket azok már nem egyszerüek meg legalább lehet benne gyalázni -
Grafikailag melyik szebb amugy? Marmint a pc vagy az xbox verzio? A pc-set nemsokara latni fogom.
-
Polllen
nagyúr
Azért ez a 3% nagyon kemény...valahogy még mindig nem tudom elhinni...
-
iknight
senior tag
Szívás, mert konzolon FPSezni? Még az ellenségemnek sem ajánlanám
-
harcikoca
senior tag
ne játsszál vele ^^
-
HardRic
addikt
Örülök hogy így még,még, még nagyobb figyelmet kapnak a konzolok és még több kiváló FPS érkezik. Csak így tovább.
-
CptMisi
őstag
na ezek után megint a konzolosokat fogják díjazni...
#18: milyen szintről beszélsz? semmi különös nem volt benne...
nem egy jobb játék van nála
-
HXY
addikt
válasz
szombatitomi #17 üzenetére
Az nekem kimaradt.
Nekem idáig a HL sorozat a kedvencem. Nagyon hangulatos, jó sztori, eltalált karakterek...
Csak azt nem értem, hogy miért nem képesek már kiadni az ep3-at -
O_L_I
őstag
Bith+nC+Tleech = 45104 letöltés hogy ez sok vagy kevés mindenki döntse el maga.
-
törölt tag
Mégis mit vártak???
A PC-sek nem a konzolos Live szerű multihoz vannak szokva...
Merem állítani, hogy hamarabb volt kész konzolra mint PC-re és abból alakították át. -
HXY
addikt
Szerintem nagyon jó játék lett.
Csak sajnos nagyon rövid, egy délután alatt kijátszható. -
mad1
veterán
Dedikalt szerver hianya
-
v!ct0y
veterán
Mostmár meg is értem, hogy miért vagyunk leszarva
-
Prof01
veterán
Mo-n biztos máshogy festhetnek az adatok. Sokkal magasabb számmal adtak el PC-ből, mint 3% sztem.
vendingo: Lehet.
-
mokus1
addikt
Baszki ez érdekes.Remélem warrez ide warez oda de kiadják a következő részt is pc-re.Mondjuk ezt is kiadták pedig a 4re azt írják még rosszabb volt.
-
vendingo
veterán
Szerintem a következő rész már ki se fog jönni pc-re.
-
BiP
nagyúr
Motion sickness?
szerk: link - simulation sickness
(amúgy jó az első 2 mondatod összevetve ...)
Nekem ilyen utoljára Wolfenstein 3D-vel voltvendingo: gyanítom, hogy ez lesz.
-
Tituka
senior tag
a 3% közt vagyok én is...
nem lett ez olyan rossz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Proxmox VE
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- iOS alkalmazások
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Mortal Kombat 1 (2023)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Razer Blade 15 Advanced Gamer laptop
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Gigabyte Aorus 5 Gamer laptop( i7-12700H, RTX 3070)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest