- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen joysticket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gV
őstag
inkább furmark 1 szálon és a maradékon linx ha már mindenképp a max fogyi elérése a cél: nálam az everest stress test 160w, prime 167w, linx 174w, linx + furmark 222w, idle 113w, gta4 ~190w, cb11.5 ~155w
a gép meg: i7 920 htt turbo off c6+epu6, 4770 idle 250/400 furmark/gta4 800/850, 2 vinyo 1 ssd 1 dvdrw 3 ház venti -
zippofcy
senior tag
Nem tudom hogy ugyanaz-e
Ha visszakapom a wattmérőmet csinálok egy összehasonlítást a konfigomon:
1. 3Dmark alatti W felvétel
2. Stone Giant benchmark alatti W felvétel
4. Just Cause 2 alatti W felvétel
5. Furmark + OCCT Perestroika alatti W felvételHa nem lesz jelentős eltérés az 1 meg a 2 között akkor nem szóltam
-
zippofcy
senior tag
Véleményem szerint:
1. Valós négy magos processzorokkal kellett volna tesztelni (Corei7 vagy PhenomII, amelyik többet fogyaszt azonos órajelen, és 3.5-4ghz körülre húzva)
2. Olyan alkalmazással ami VALÓBAN kihasználja az összes magot ÉS a VGA-t is.
Kettőt tudok javasolni amik alatt a 450W-os Chieftechem lekapcsolt: Lead & Gold - Gangs of the Wild West, illetve Just Cause 2. Illetve jó még a Stone Giant benchmark (uaz az engine mint a Lead & Gold)
A Crysis benchmark alatt is lekapcsolt néha, de az nem használja ki a 4 magot szal valszeg csak a VGA miatt tette.
Bad Company 2 kihasználja a 4 magot, mégse kapcsolt le alatta a Chieftech, szal ha ÉN tápot tesztelnék feltétlen a Lead & Goldot (vagy Stone Giantot) ill. a Just Cause 2-őt használnám.
Furmark azért nem jó mert CSAK a VGA-t hajtja ki (igaz azt totál maxra) de a CPUt kicsit se izzasztja meg mert a shader-hez nem kell CPU.
A 3Dmark meg ... szal a max kihajtáshoz köze nincs. Szvsz SOKKAL kevésbé hajtja meg a CPUt mint a Bad Company 2 (pedig mint írtam az alatt is simán ment a táp)Ja a konfig ami alatt lekapcsolgatott: PhenomII X4 @3.6ghz + GTX 275 (700;1300) + Asrock 785.
Ja és SZVSZ 3 VGA kártya + 2 magos proci (ez utóbbi sem teljesen kihasználva) NEM ugyanazt a terhelést rakja a tápra mint 4 magos proci maxra hajtva + 1 vagy 2 VGA szintén maxon.
Persze lehet tévedek, de mi az életszerűbb: 4 magos proci + 1 vagy max 2 VGA vagy 2 magos proci (pláne egy 1-2 magot használó alkalmazással tesztelve) + 3 VGA? -
M3Ny3'T
senior tag
Hogy a rossebbe tudtam akkor én eldurrantani egy 550W-os LC Powert?
(Ugyan nem egy Enermax, de azért csak nem 300Wos tápot vettem 550es címkézéssel...
)
Na most már mindegy, most egy 650Wos Chieftec van bennt (ami időnként tény és való, hogy blokkolja a videómegjelenítést, amikor bekapcsolom, feltételezem azért, mert a HD5850 Self Test-je túl korán/gyorsan akar lefutni, amit a táp nem tolerál). -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Lord Dragon #191 üzenetére
Ja eh, ezt mondjuk nem tudtam....
Jó hát mondjuk ugye elég sokat kajál a 9800GX2, szal az ott már elég sanszos, hogy mi lehet a gond..Lehet finnyás a lapod ram terén...
-
válasz
hackeeeee #188 üzenetére
Amúgy azt neked még nem is mondtam, hogy mióta vettem új RAM-okat azóta minden gond megoldódott és egyetlen kék halál és semmi sem volt azóta már vagy 2 hónapja. (Sokat szoptam vele, mert a Memtest86 nem tudta kiírni h szar a RAM!!
)
Egyedül most jött elő újra a szarozás, hogy megvettem a 9800 GX2-t de nem kék halál hanem teljesen más jellegű. Most fagyás jött elő illetve ritka esetben olyan, hogy kikapcsol a monitor és kiírja, hogy "no signal" mintha nem lenne rákötve semmi. Aztán resetelni kell a gépet, h újra használni lehessen. -
Hali!
Kösz a kimerítő választ! Igen, pont ez volt az a táp egyébként. Viszont, ha elfogyhatott a VGA-nak fenntartott ág, akkor így is úgy is tápot is kell cserélni... és nem fogok itt átalakítózgatni és Molex-ekből PCI-E 6 Pin-eset csinálni. Így is annyi minden van már a tápkábeleken, mint állat. A tápból kijövő mindegyik kábelen 1-3 átalakító vagy elosztó esetleg hosszabbító van pluszba. Arról nem is beszélve, hogy azt már csak félve említem meg, hogy a tápra már csak 1 hónap gari van, aztán letelik a 3 év. Már egyedül emiatt is elgondolkozok új tápon, mert a TT-mre csak 1 sza*os év gari tudtak adni és 1 év 1 hónap után behalt
Persze az, hogy csak 1 évet adtak rá, csak azután derült ki miután 1 év 1 hónap után vittem vissza, hogy cseréljék ki. Úgyhogy beszoptam 34K-t, ilyenből bőven elég volt egyetlen egy nekem....
-
TOM-202
senior tag
Újból bebizonyosodott hogy csak a csúcs fogyasztású VGA-val és csúcs fogyasztású CPU-val rendelkező konfigokat kell 600W-tól nagyobb minőségi táppal ellátni. Közepes fogyasztású konfigokhoz egy jobb 500W-os táp is megteszi. Persze ha valaki 2-3 db HD5970-et esetleg GTX480-at rak húzott hatmagos proci mellé akkor lehet hogy az 1kW-os táp is kevés kraftot ad le.
-
14adam
addikt
válasz
Lord Dragon #186 üzenetére
Ha mondjuk rávan írva egy tápra,hogy 600w az nemfog leadni annyit 12v-n.A régi tápoknál inkább a 3,3 és 5v-s ágak voltak erősek(vinyók,optikai meghajtók,ledek,ramok eszik ezeket.
Mint látható 5v-n a purepower 50A-t tud ami 250w-t jelent(5*50) a 3,3v-n meg 28A=92w.
Ezekből az adatokból is meglehet tudni,hogy milyen régi egy táp,minél öregebb annál gyengébb a 12v-s ág ami a mostani gépekhez kell.Az a táp meg 12v-n csak 38A-ra képes ami 456w-t jelent,tehát mondhatjuk úgy is,hogy ilyen erős az a táp.
Az egyik 15A-es ág nyílván a procinak megy,a többi meg a molex,sata,6pin...tehát igencsak gyengécske volt az a PurepowerA seasonic-od már 3éves,akkoriba nem ekkora fogyasztású vga-k alá tervezték a tápokat, tehát elképzelhető,hogy elfogyott az-az ág ami megy a vga-nak
Flash-Point:
-
Nekem sem megy semmi AUTO-n. Mindent beállítottam kézzel.
Ok, ha mindenki Memtest86-ot használ és én is azzal nyitottam, utána még Everest Stress Testel is megnyírtam a RAM-okat és mégis hibátlan órákon át, akkor gondolom a RAM-ot kizárhatom... ezt főleg
Dyno fórumtárs miatt írom ide. Hogy már egy dolgot szerintem lazán ki lehet zárni. Végig fogok próbálni mindent, amit írogattatok itt... mondjuk a molex átalakítós pöcsölés néhány okból egyáltalán nem szimpatikus nekem:1, Ha a VGA-t átkötöm egy másik szálra, akkor még az eddiginél is több átalakító kell és rengeteget kell fölöslegesen szerelni pluszba és ez még nem is gond, de már így is annyi kábel van a gépben 1-1 tápból kijövő kábelen, hogy alig férnek el. Legfőképpen az a nem szimpi, hogyha átkötöm a másik ágra és akkor meg az lesz túlterhelve, akkor még csak az hiányzik nekem, hogy lekattogjon a vinyó vagy vmi ehhez hasonló, mert arra tényleg nincs szükségem, hogy még a vinyó is belekarcoljon a tányérba, mert rosszul mozgatja a fejet a kevés kraft miatt...
2, A VGA miért nem megy azon az ágon ami külön neki van fenntartva, ha tényleg ez lenne a baj.. ha már nem bír a neki gyárilag is kitalált helyről menni, akkor talán azért, mert a gyárba úgy gondolták, hogy kisebb gépre kéne kötni a tápot. (lehet rosszul hitték és nem értenek hozzá)
Viszont egy valamit magyarázzatok el, mert ezt tényleg nem értem:
Azt mondtátok itt sokan, hogy a Watt és az Amper egymásból következik. A mostani tápom ugye elméletileg 600W és 4x18 Amper. Na már most ezt a tápot 36K-ért vettem. Előtte viszont egy 680W-os Thermaltake Pure Power tápom volt. Az is jó drága (34.000) volt annó. (Sajnos meghalt... azért vettem a Seasonic-ot helyette) A lényeg ebből, hogy az 680W -os volt elméletileg és 15, 15, 8 Amper. Tehát 38A .. az majdnem fele annyi, mint amennyi a Seasonic tápom Amperszáma. Akkor ez hogy jön ki most?
Nem értem kajak.... Ha annyira egymásból következik, akkor miért tüntetik fel mindig mind2 értéket gyárilag az összes létező tápokon, de még a Codegen-eken is.
Előre is köszi a választ akárkinek!
-
Flash-Point
csendes tag
Kedves 14Adam!
Hát igen, ezt a listát már tényleg régen frissítetted.
Mondjuk a 6-os sorozat már nem is olyan régi... (modelltől is függ)A szám amúgy szimplán a sorozatot jelöli.
Aktuális sorozatok:
Pure Power: L7
Straight Power: E7
Dark Power Pro: P8Örülök, hogy segíthettem neked.
-
szumo
senior tag
válasz
Flash-Point #181 üzenetére
A nagyfaluba leledzem.
Majd megnézemőket, köszi, csak a gúúgli nem dobott ki semmi használhatót. -
Tomcat
őstag
Határozottan tetszik az Enermax táp kialakítása és tudása. Bár én inkább a 700W-os változatot választanám belőle mert az még tűrhető áron kapható cserébe a megnöbelt teljesítménnyel többet tud. A 800-900W-os változatok már túlságosan sokba kerülnek és csak 3-4 db HD58XX használata esetetén lenne értelme beruházni rá, amit meg nem tervezek.
Eddig összesen 5 Enermax tápom volt a gépeimben (350-500W-ig) és minddel meg voltam elégedve. Csak akkor cseréltem nagyobbra amikor már kevés volt az adott konfig stabil meghajtásához. -
14adam
addikt
válasz
Flash-Point #179 üzenetére
Ami a tesztben szerepel Be quiet attól teljesítményileg nem vagyok elájulva.580w-nek írják,a 12v-s ágon meg csak 456w-t tud leadni,de azért az everestet jól eltángálta
A hatásfoka is elég jó.
Volt nálam egy darkpower 470-es,hát annak voltak ám feszültségingadozásai meg csak sűvített egy 2900pro alatt még anno...Amit már megakartam kérdezni máshol is a darkpower-nél a p6 a gyártási évet mutatja?mert a p7-be már minőségi fsp belső van.Eddig nem nagyon foglalkoztam a be quiet-al,de nem gondoltam volna,hogy a blackline-nak az ideje már ennyire eljárt,egyet még előtudnék kotórni a pincéből,mert ha jól rémlik egy 350-es akad valahol
Ez mind topowerre épül ami veszélyes:
* OEM: Topower
Blackline BQT P4-320W ~15A
Blackline BQT P4-350-S1.3 ~18A
Blackline BQT P4-370W ~16A
Blackline BQT P4-400-S1.3 ~20A
Blackline BQT P4-420W ~18A
Blackline BQT P4-450-S1.3 ~22A
Blackline BQT P4-470W ~28A
Blackline BQT P4-500-S1.3 ~28A
Blackline BQT P4-520W ~28A
Blackline BQT P4-550-S1.3 ~28A
Blackline BQT P5-370W-S1.3 ~25A
Blackline BQT P5-420W-S1.3 ~27A
Blackline BQT P5-470W S1.3 ~29A
Blackline BQT P5-520W-S1.3 ~31A
Blackline BQT P5-550W S1.3 ~33A
Blackline BQT P5-600W S1.3 ~35A
Dark-Power BQT P6-470W ~30A
Dark-Power BQT P6-520W ~33A
Dark-Power BQT P6-600W ~40A
Dark-Power Pro BQT P6PRO-430W ~28A
Dark-Power Pro BQT P6PRO-530W ~34A
Dark-Power Pro BQT P6PRO-600W ~40A
Dark-Power Pro BQT P6PRO-750w ~50A
Dark-Power Pro BQT P6PRO-850w ~58A
Dark-Power Pro BQT P6PRO-1000w ~75A -
szumo
senior tag
Flash-Point: Én egy kicsit másfelé kanyarodnék el.
Nem tudod, hogy idehaza (HUN) ki forgalmazza a bq tápokat, mert én keresem, de nem találom. -
Flash-Point
csendes tag
Szia 14 Adam!
Igazad van a fejlesztésekkel kapcsolatban. A nagy gyártók tényleg igyekeznek hozzáadni valamit.
A Corsairről nem feltételezném fel azt amit mondasz, jó minőségű cuccai vannak és kemény versenytársunk, de ha te mondod biztos úgy van.A be Quiet esetében viszont nem akarlak megbántani, de valamit nagyon keversz és komoly tévedésben vagy. Lehet, hogy az egyszerűbb modellek régen olyanok voltak mint mondod, még az is lehet, hogy volt velük gond.
De könyörgöm! A Blackline egy 2003-as modell. Te erről beszélsz!!! Ezer éve nem lehet ilyet kapni. Szerinted most milyen évet írunk?
A be Quiet esetében jelenleg a System Power a belépő kategória, mi azt nem forgalmazzuk. Nálunk a Pure Power sorozat az alap modell. Nem mellesleg már ez is a továbbfejlesztett FSP alapokon készül, mint tudjuk. (Lásd bővebben PH teszt....)
Az általad "veszélyesnek" titulált dark sorozat (helyesen Dark Power) pedig a cég csúcsmodeljeinek márkaneve
Hmmm...Ha te mondod öregem én még azt is elhiszem neked...Hogy mi mégis miért foglalkozunk ezzel a márkával? Talán azért, mert Németországban megbecsülik, a versenytársak szerint jó és ezek a fránya, minőséghez nem értő németek képesek voltak tavaly a válság ellenére majdnem egymillió darab ilyen tápot venni.
-
szumo
senior tag
válasz
Lord Dragon #175 üzenetére
Egy jó éve került hozzám hibásan, majd felújítottuk 04ahgy kollégával, és azóta ez a táp megy az FSP400PNF helyett, akár napi 18 órákat. A tapasztalatom, hogy a régi típusú aktív pfc-s táp alapból is kéz langyos, viszont olyan halk, hogy sokszor hallgatózni kell mikor hazaérek, hogy úgy hagytam-e a gépet, hogy dolgozzon.
Memtest86+ -ot használom én is. Nálam az MSI alaplap a tuning elején rendszeresen alulfeszelt, ezért azt állítottam, mind a ramok, mind a cpu irányába, és semelyik feszültséget nem hagytam auto-n, mert azok is elmásztak. Azokon nem emeltem, csak stabilizáltam őket, hogy ne az alaplap állítsa őket.
-
Én már szívtam máskor a memtetstettel azért ... de mégse hisze, hogy se a memtest se az everest Stress teszt nem tudja kiszűrni, hogy a RAM hibás e. Most Everest Stress teszttel küldöm a prockót. Utána Orthos-al fogom küldeni a prockót... Aztán meg Super PI-vel aztán meg Prime 95-tel... majdcsak lesz vmi...
Amúgy azt vettem észre, hogy jó ideje a proci egyik magja mindig melegebb, mint a másik. De egész sok az eltérés... ilyen 6-7 Fok.
-
14adam
addikt
válasz
Lord Dragon #175 üzenetére
A deszkának is pumpálj egy kis feszt,hátha...
Én mindig a memtest86-ot használtam,eddig bevált
-
-
szumo
senior tag
válasz
Flash-Point #172 üzenetére
Ez egy igen hasznos, és érdekes hír számomra.
Köszönjük az információt mindenki más nevében is. -
14adam
addikt
válasz
Flash-Point #172 üzenetére
Szia
Ez majdnem minden tápforgalmazónál így van.Nézzük csak a corsair-t,veszi a belsőt a seasonic-tól és a cwt-től.De ők beleszoktak piszkálni általában itt-ott egy kis tuning aztán kész,de a Corsair általába csak leszokta venni a venti fordulatát és a seasonic 400-as belsőt eladja úgy,hogy 450-esnek hírdeti,pedig ugyan az marad az elektronikabe quiet-nél már akkor komolyan is beleturkálnak az elektronikába,ezt jó hallani
Csak azt sajnálom,hogy sokka több a gagyi belsőre épülő tápja mint az fsp belsős.A gagyikba topower bél van,ha jól rémlik a blackline-ba és még néhány dark is veszélyes a gépre nézve
-
Flash-Point
csendes tag
Szia Rudi!
Megkérdeztem a mérnökeinket Németországban, hogy nekünk a be Quietnél miért fejlettebb az "FSP elektronikánk" mit ami a normál FSP tápokban van.
Azt mondták, hogy ennek nagyon egyszerű oka van. A be Quietnél csak tervezés van. Ők nem gyártanak, hanem gyártatnak. Az FSP-t azért választották, mert megbízható korrekt gyár.
Az elektronikát a be Quiet! mérnökei tervezték. Így értelemszerűen az nem kerül beépítésre az FSP saját neve alatt futó és saját részre gyártott tápjaiba.
-
szumo
senior tag
Köszi a tesztet, már azt hittem, soha nem kerül ki
Sok meglepetés nem ért, mindössze, néhány kételyt eloszlatott, más dolgokban megerősített.Lord Dragon: Ha Megnézed, a gépem configját a nevemnél, látni fogod, hogy egy szó szerint öreg, bár felújított táp mire is képes. Ráadásul Chieftek HPC-420 nem arról híres, hogy erős 12V-os résszel rendelkezik. Nem tudom nálad mi történik, de hogy valami nincs rendben, az biztos.
szerk:Dyno-nak igaza van, valószínűleg a VGA ága túlterhelődik a tápodnak, érdemes a molex átalakítósat kipróbálni.DC OUTPUT HPC-420
+5V +3.3V +12V1 +12V2 -5V -12V +5VSB
40A 30A 15A 18A 0.3A 0.8A 2A
200W 216W 1.5W 9.6W 10WHa lesz a hétvégén időm, visszateszem az FSP-tápot, csak, hogy ellenőrizzek pár dolgot.
A tápok vásárlásánál, pedig kötelezően át kell gondolni, hogy mi az ember célja vele, melyik alkatrészt akarja valaki tovább tuningolni, fejleszteni. Tápot nem két hétre vesz az ember.
Számomra az a tendencia mutatkozik meg, hogy vagy minél kisebb fogyasztást akar egy csoport elérni, és abból a legnagyobb teljesítményt kihozni az adott keretek között, vagy a minden mindegy, Paksot is megveszem a másik véglet.
Sokan írták, hogy nem akarják agyonhajtani a tápjaikat, mert ........izé.....hozé........ stb
Lehet, hogy pár dologban frissíteni kellene a tudásomat, de legjobb tudomásom szerint, a tápok az ideális hatásfokukat 75%-os kiterheltség környékén tudják a legjobban biztosítani, és a tervezők, is már vagy 20-30 éve ezt az irányvonalat követik a tápegységek tervezésénél, és most nem csak a PC tápokra értem. De majd valaki, akinek frissebbek az értesülései kijavít. Szóval a tápok helyes méretezése, ma már nem csak abból áll, hogy veszek egy jó minőségű kellően nagy teljesítményű tápot. Azt hiszem, ezért is pörög annyira, a Melyik tápegységet vegyem? topic. -
kpal
nagyúr
Szuper teszt! Ha nem sajnálnám a pénzt akkor Eneremx lenne de még a Corsir is megtenné de mivel nincs ekkora erőmüvem csak nézegetem őket.
Az utolsó oldalon jó a kép ellenék azzal a sok holmival .
-
Ej .. de sok baj van vele...
Átalakítózni itt össze vissza... akkor mi a makknak van rajta kettő csati ha úgyis a molexekből kell átalakítózni ...
Most már csak az a kérdés, hogy mire cseréljem le... mert érted így is kábelelosztózni kell rendesen, hogy mindennek jusson kábel.... most még a VGA se megy arról ami külön neki van fenntartva...
-
Dyno
veterán
válasz
Lord Dragon #167 üzenetére
Nem megy rá fordítva... úgy oldották meg mind a táp mind a VGA oldaláról, hogy a kábel egyik vége csak a VGA-ba a másik vége csak a tápba lehessen bedugva.
Ne nézzük már egymsát hülyének.
Az a két csati egy kábelen vaqn igaz?Ami már azt jelenti hogy egy ágról fakadnak, tehát molex->PEG átalakítóval az egyik csatit alakísd át, mert úgy külön ágról kapják majd a naftát.
Ha meg két külön ágon vannak, akkor nem lehet probléma!
-
Ribi : Rendben, megpróbálom!
Dyno: Azt meg hogy érted, hogy figyelmetlen voltam és egy ágra került a 2 VGA csatija?
Ezt nem értem ... az egész tápon csak 2db olyan hely van, ahova PCI-E 6Pin-es csatit lehet bedugni... kajak nem értem, hogyha kettőből kettőre szükség van, akkro azt hogyan lehet rosszul bekötni. Úgy érted, hogy fordítva dugtam a kábelt? Nem megy rá fordítva... úgy oldották meg mind a táp mind a VGA oldaláról, hogy a kábel egyik vége csak a VGA-ba a másik vége csak a tápba lehessen bedugva.
Most már linkelek egy képet a tápomról is:
Jah tényleg, annyi még, hogy Memtest86+ al 6x ment végig hibátlanul a RAM. Everest Rendszerstabilitás tesztnél csak a Stress System Memory-t pipáltam be és órákig ment és semmi hiba nem volt. Ti mivel tesztelnétek még, mert szerintem szomorú lenne, ha ezek után nem lenne jó a RAM.
-
Dyno
veterán
válasz
MZsoltee #163 üzenetére
Még mindig hülye cím, komolyan egy ember elkezd valami sületlenséget beszélni és követitek?
A címmel nincs baj, és hálégnek Rudi is konkrét kitért arra hogy azért nem mindegy hogy 600W névlegesteljesítmény, vagy erős 12V-os ág.
Szóval én a helyetekbe ott kezdeném, hogy tisztába legyek mi az a névlegesteljesítmény, de már korábban leírtam ezt is.
Visszatérve a címedre, még e is írtad utána hogy tisztába vagy a teljesítmény fogalmával, akkor miért irsz le ilyen hülyeséget?Komolyan nem értem!
Ha a watt a szűkkeresztmetszett akkor már az amper is az!
Inkább akkor fogalmazz úgy hogy nem a névlegesteljesítmény a szűk keresztmetszet, hanem a 12V-os ág terhelhetősége.
(#157) Lord Dragon : Ribi leírta frankót.Én még annyit fűznék hozzá, hogy előfordulhat, ha figyelmetlen voltál és egy ágra került a vga két csatija, na akkor kevés lehet, de nem fagyna akkor se!Esetleg leheet szétesne a kép, de leginkább leállás!Sőt még a VGA drivere is hivatkozna utána a poblémára.De a 9800GX2 se eszik meg 218W@18A-t, de ha meg si eszik a tápodnak a túláram védelme 20-22A-nél kapcsol be.
Tehát én inkább ram irányba keresnéma problémát, vagy amit Ribi kolléga írt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lord Dragon #158 üzenetére
De azért érzed, hogy valami nem stimmel, mert az a táp 576W-ot tud 12V ágon.
Te azt mondtad, hogy max 480W-ot eszik. Sejtem ez konektorból van, tehát kb 400W-ot táp felől. Ez 70%-os terhelés. Max. Ez akárhogyan is nézzük vagy rossz ágankénti terhelés, vagy valaminek a rossz beállítása miatt fagy.
De azthiszem eléggé kitárgyaltuk már a dolgot.Tuning: Minden rendszer más, én még midnig azt mondom, hogy tuning miatt fagy.
Lehet, hogy a táp a nagyobb VGA terhelés miatt nem tudja annyira pontosan leadni a 12V-t és ezért van hogy kevés feszt ad a lapnak és a nagyon határra állított fesz leesik annyira hogy kevés legyen. Picit tolj a lapnak és nézd meg hogy stabilabb lesz-e. -
{Zodiac}
senior tag
válasz
evilzombie #160 üzenetére
Há' pont hogy az jön ki a tesztből, hogy nem. Még a 620W sem elég mindenre.
De szerintem nem is ilyen címeket kellene adni a tápos teszteknek, hanem, hogy mire elég egy osztatlan 18A, 20A, vagy osztott 18-20A, stb. 12V-os ág. Vagy nemtom.
písz.
szerk.: jaaaaa, de lehet Watt-os a cím, mert pl 580W is elég lehet a 3xCrossfire cumóhoz, ha okosan van megcsinálva a taapeccség. Jóvanna.
-
evilzombie
tag
Mire elég 600 watt?
Mindenre!
Vizhutesem van,egyszer egy nap az ENZO blokkom megrepedt(szeria hiba), a tap azonnal leoldott!
Soha de soha ne sporoljon senki a tapokon! -
Hali!
Egyetlen egy dolog van tuningolva a gépemben!
Az a proci! Minden más totálisan a gyári alap órajelen megy.A proci 3 Ghz helyett 4,05 Ghz-en megy. És ide is leírom még egyszer, hogy majd egy éve hibátlanul használom a gépet illetve ha úgy tetszik procit ezzel a beállítással!
Szerinted egy év alatt egyszer sem jelentkezett volna, ha a proci vagy a lap nem bírja a terhelést?
Csak azóta csinálja, mióta a 9800 GX2 van a 7900 GTX helyett.
Üdv! L.D.
Amennyiben igény van rá részletes adatokat írok ki a BIOS-ból is a proci tuningról.
Remélem mindenkinek sikerült válaszolni mindenre!
-
A kábelekre igyekeztünk minél egyenletesebben elosztani a terhelést májsztró!
Nem 2 perc alatt hajigáltuk össze a gépet.
Nekem akárhogy néztük játék közben is 400 Watt körül mozgott a gép fogyasztása, a teljes terheléstől kb 70-80 Wattal lejjebb. Lényegében véve, éppen elég annyi, ha csak egy pillanatra nem tudja kiszolgálni a táp rendesen a gépet, mert akkor már össze is tud omlani az egész aztán újraindul, vagy fagyás van, vagy kikapcsol a gép egyszerűen.
Úgy érzem szépen arányosan osztottuk el a terhelést a kábelekre. Te hogy osztanád el a cuccokat, hogy tuti egyenletes legyen? A tápon 2 db 6 PIN-es csati van. Azon ugye nincs mit osztani \ szorozni. Abból mind2 kell egy db VGA-hoz. Továbbá 5 kábelt lehet még bekötni (Molex és SATA) kábelek terén.
Ha van jó ötleted, hogy hogy lehetne elrendezni jobban én csak állok elébe, mert én is szeretném megoldani ezt a problémát!Üdv! L.D.
-
12V1 = 18A
12V2 = 18A
12V3 = 18A
12V4 = 18AErre gondoltál?
4x18A, ahogy írtam az előzőben is. De ha nem erre gondoltál, akkor megnézhetek mást is még!
Egyébként havernap is fagyni kezdett a gépe, pont attól, hogy a táp pillanatokra nem tudott elég áramot leadni, mondjuk a videokártyának. Aztán kicserélte a tápot és csodák csodájára ment. Vagy mi mire következtettek abból, hogy 7600 GT-vel jól ment a gép 8800 GTS-el fagyogatott. Aztán Vissza a 7600 GT megint jól ment a gép.l 8800 GTS vissza, megint fagyogatott. Aztán új táp lett véve, és hirtelen 8800 GTS-sel is minden tökéletes volt.
(Ugyanaz az áramkábel lett mind2 kártyához használva)
-
-
Még egyszer elmondom májsztró!
Nem a Watt fogyott el, hanem az Amper!
Amúgy jól számoltál, lemértük fogyasztás mérővel a gépet és 480 W-ot tudtunk belőle kisajtolni, mondjuk akkor a vinyók nem nagyon daráltak. Nem sokkal számoltad el, az a kevés amivel elszámoltad az ott lehetett, hogy a ventik kicsit komolyabbak, mint 0,3A.
0,4 A a ház hűtő, a prociventi 0,65 Amper. A normálisak 4,9-5,5 Wattot esznek a nagy 7-8 Watt. A vinyók 10 Watt körül vannak (Spinpoint F1 Samsung mind, nem energiatakarékos "zöld-ség"
Tehát ahogy mondtam az Amper kevés nem a Watt. -
Lewzke
őstag
Ha jól számolom már harmadszor említed ezt a : " nem a watt kevés hanem az amper".
Nem tudom mit írjak erre de gondolom tudod , hogy a teljesítmény az áramerősség és a feszültség szorzata akkor ebből már világosan látszik , hogy ha az áramerősség csökken akkor a teljesítmény is . ( persze azonos feszültség mellett )
Abban pedig egyetértek az előttem hozzászólókkal , hogy jobb egy kissé tulméretezett tápegység mint egy rizikós határvonal . Gondoljunk csak a hosszan tartó melegedésre , a kondenzátorok idővel veszítenek a kapacításaikból és az ebből fakadó instabilitás miatt jóval hamarább megadja magát a "dög konfig" előtt mint gondolnánk . Egy teszt erejéig lehet képes rá , de mi van ha 2-3 évig nyúzzuk ? -
zoli03
őstag
A moduláris tápok közül bemutatkozásuk után röviddel – lassan három éve – teszteltük az 520 és 620 wattos modellt. Ez a páros végnapjait éli, helyüket fejlettebb 450 és 650 wattos modell veszi át.
HX450-et már régóta nem lehet kapni. Vagy újra lesz majd?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest