Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
válasz
concrete86 #1745 üzenetére
SwiftKey-t próbáltam még korábban, abban volt valami Flow nevű mód, de annyira azért nem jött be. Egy próbát megérhet.
-
Zanik
addikt
Van olyan aki most váltott iPhone-t és használ Watch-ot? Nekem eltűnt egy csomó régi achievement-em.
-
Zanik
addikt
válasz
Roland861010 #1594 üzenetére
Belinkeltél az iPhone topikba egy nagyon drága androidos készüléket teljesen feleslegesen. Mégis miért?
Tisztában vannak az emberek az iPhone-ok áraival. És azok még nem válnak olcsóvá egy ultradrága droidos telótól.
Ez nem vélemenynyilvánitás, ez szükségtelen flame-keltés. Unalmas már ez a "melyik a drágább" hasonlítgatás.
Minden drága (valakiknek). Lépjünk tovább... -
Zanik
addikt
válasz
Roland861010 #1584 üzenetére
Le kéne már erről kattanni, hogy mi mennyibe kerül.
1. €1000 nem ugyanolyan arányú kiadás egy magyar háztartásnak mint egy németnek.
2. Mindent el lehet adni olyan áron, amennyiért van még kereslet rá.
3. Az Apple termékek mindig is drágák voltak, és ezen az se változtat, ha most már más telefonmárkáknak is vannak drága készülékeik.
Én pl. tudnék neked mutatni 2.5 millió Ft-os kerékpárt, és szörnyülködnél, hogy mi kerül rajta annyiba. És képzeld, van aki azt is megveszi. Én a töredékéért vettem idén bringát, ám még annak az ára is érthetetlen kategória egyeseknek itthon.
Valaki telóra költ, valaki kerékpárra, csillagásztávcsőre, fényképezőgépre, órára. Valaki meg cigire, kávéra, tippmixre, kaparós sorsjegyre.
Mások az emberek preferenciái. Ennyi. -
Zanik
addikt
válasz
MikeWazowski #1574 üzenetére
Mivel a "sima" 11 kvázi az XR utódja, így egyértelmű volt hogy nagyobb lesz mint a 11 Pro, ami az XS-t váltja.
-
Zanik
addikt
válasz
Roland861010 #1557 üzenetére
Nagyobb a kijelző.
-
Zanik
addikt
Már miért fájna? Én csak örülök hogy egyre jobbak már az androidos rendszerek is. Múltkor probálgattam sógorom OnePlus 7-esét, és hát bámulatos mennyire flottul megy az az OxygenOS.
Ugyanakkor látom hogy vannak még problémák is (ne aggódj, az iOS-t se tartom hibátlannak), após Xiaomi-ján a MIUI-ban pl. sokszor nem jövök rá mit-hol kell kikapcsolni.
Hidd el, nem minden iPhone-felhasználó látja ezt az iOS-Android összehasonlítást fekete-fehérnek.
Mondjuk az számomra kicsit jelzés értékű, hogy az android-használó ismerősök segítséget kérnek tőlem ha gondjuk akad a telefonnal, az iPhone tulaj ismerősök meg nem. De persze az én tapasztalataimból még elhamarkodott volna általános következtetéseket levonni. -
Zanik
addikt
válasz
marcarc #1391 üzenetére
Lassul a fejlődés. Az elmúlt években el voltunk kényeztetve, manapság sokkal nehezebb valóban hasznos, innovatív funkciókkal bővíteni egy okostelefont.
Hozzá kell szoknunk hogy nem fognak már minden egyes évben elkápráztatni minket a gyártók.Amúgy meg rájöttem hogy melyik fejlesztés tetszik a legjobban az új iPhone-okban: az akkumulátorok és a hatékonyan erőforrás-menedzsment.
Még mindig elmaradnak a konkurensektől, de talán most először lépték meg hogy vastagabb lett a készülék (meg persze kidobták a 3D touch-ot).Mondjuk jöhetnének már az új grafén-nanocsöves akkumulátorok is a mobiliparba, amiket évek óta ígérgetnek már.
-
Zanik
addikt
Hosszú tanakodás után eldöntöttem: megy a 7-es, jön egy 11-es. Viszont nem itthonról. Bátyám kinn él Németországban, jövő héten jön haza, szóval megkértem legyen oly kedves és markoljon fel nekem egy 128-as feketét.
-
Zanik
addikt
válasz
delta1017 #1214 üzenetére
Nincs is ezzel gond. Szerintem Macka inkább olyanokra utalt, akik úgy is hitelre veszik a felsőkategóriás készülékeket, hogy közben az anyagi lehetőségeik nem igazán indokolnák az ilyen luxuskiadásokat.
Mondjuk nemdohányzóként számomra az alacsony életszínvonalon élők dohányzásra fordított költségei is sokszor érthetetlenek. -
Zanik
addikt
Én eddig mindkét iPhone-omat egy összegben vettem meg. Igazából ha összespórolod rá a pénzt, az olyan mintha magadnak fizetnéd hónapokig a törlesztőt, csak még a vásárlás előtt.
De abban igazad van, hogy a magyar emberek többsége nem ilyen gondolkodású. Nem képesek előrelátó módon a várható nagyobb kiadásokra spórolni, inkább hitelből oldanak meg mindent... -
Zanik
addikt
Ki lehet kapcsolni a szinkronizációt. Tehát szinkronizálod a képeket, aztán kikapcsolod, és törölhetsz a telóról.
Vagy belépsz Mac-en/PC-n az iCloud-ba, és szépen lemented a képeket belső/külső merevlemezre, SSD-re, optikai adathordozóra, bármire.
Jah, és 299Ft/hónap a 50GB! -
Zanik
addikt
Tudhatnád, hogy mikor már kifogynak minden normális érvből, akkor jön a személyeskedés. Mintha az új iPhone-okkal ez lenne a legnagyobb gond, hogy az azt fejlesztő Apple Inc. CEO-ja meleg.
Mintha egyetlen emberen múlna, hogy milyen lesz végül 3 termék az igencsak széles termékpalettáról.
Kiváncsi lennék, hogy a szivárványszín hátlapú Note 10+ tulajok közül bárki is tudja-e, hogy kik a Samsung Electronics jelenlegi CEO-i és milyen a nemi orientáltságuk. Agyrém... -
Zanik
addikt
válasz
zoleeno1 #705 üzenetére
Ha nekem nem hiszel: [link]
Teljesen újra kéne gondolniuk az elrendezést. Az XS továbbfejlesztéseként ezt nem fogják meglépni.Talán jövőre tényleg jön egy új dizájn irányvonal, ahol akár a belső struktúra átvariálása is belefér, bár nem sok esélyt látok rá. Azért az jó lenne ha legalább a külső tekintetében kicsit felráznák az állóvizet, mert már tényleg nagyon unalmas a mostani forma. Esetleg az iPad Pro-k formavilágát érdemes volna adaptálni valahogy.
-
Zanik
addikt
Szerintem a Pro kameraelrendezésének 2 fő oka van:
1) Igyekeztek a három kamerát egy közös középpont köré, egymáshoz minél közelebb elhelyezni, hogy minél kisebb pozícióbeli eltérés legyen a perspektíváik között, és így a kamerák közötti váltás és a közös szoftveres képfeldolgozás minél simább legyen.
2) A kamerák mindig is a telefon sarkában voltak az iPhone-oknál, valamint a hardverkomponensek belső elrendezése is úgy fejlődött az évek során, hogy közepén az akkumulátornak minél nagyobb hely maradjon. Ezt az elrendezést nem szívesen rúgja fel az Apple, kb. nulláról kéne egy új belső struktúrát kitalálniuk. Ezért nem teszik a hátlap közepére a kameraszigetet. -
Zanik
addikt
válasz
nikkike05 #695 üzenetére
Kétlem hogy lenne olyan konkurens márka, ahol ilyen szintű kiforrott ökoszisztéma és évek alatt felfuttatott és finomra csiszolt termékskála lenne. Lehet szidni az Apple-t, hogy bizonyos termékeknél itt-ott le van maradva a konkurensektől, de az tény, hogy ennyiféle elektronikai terméket, ilyen stabilan minőségben egyik konkurencia se tud biztosítani. Csak hát bizony ennek (sokszor irreálisan) magas ára van.
-
Zanik
addikt
Ez inkább a hazai szolgáltatókat, illetve az elkényelmesedett magyar felhasználókat minősíti, nem pedig az Apple-t. Itthon az emberek lusták szolgáltatót váltani, nincs nagy verseny, így nincsenek rákényszerítve hogy küzdjenek az előfizetőkért. Pl. hogy a hűséget úgy jutalmazzák, hogy kétévente potom pénzért csúcstelefont adjanak. Kártyafüggetlenül meg külföldön se sokkal olcsóbb, mi a horror áfa meg az Artisjus miatt fizetünk valamivel magasabb sarcot.
Én egy flottában vagyok, elég jóárasított havidíjért, így inkább 3év alatt magam spórolom meg a kártyafüggetlen telefon árát, ahelyett hogy magasabb havidíj formában fizessem be a szolgáltatónak, és hűségidőm sincs. Egyszer kiszámoltam egy kollégának, hogy ő 2 év hűségidővel kb. 40ezer Ft-tal többet fizetett ki a telefonjáért, mintha megvette volna kártyafüggetlenül és ugyanazt a havidíjas csomagot választja készülékvásárlás nélkül. Azt mondta, neki így kényelmesebb. -
Zanik
addikt
Nézd, 2016-ban az iPhone 7 volt az abszolút csúcs iPhone (Plus-t most ne vegyük ide). Induláskor ha jól emlékszem olyan €760 volt, ami átszámolva kb. 250ezer Ft. Na, nekem ez volt az a lélektani határ amennyiért még hajlandó voltam telefont venni. És mivel az 5S-hez képest számomra egyértelmű előrelépésnek látszott, így nem volt kérdés, hogy lecseréljem-e a régi iPhone-om.
Itt vagyunk 2019-ben, a csúcs 11 Pro 400ezer Ft, a "butított" sima 11 "csak" 290ezer.
És hiába van nyilván egy csomó előrelépés a sima 11-ben is a 7-eshez képest, attól még a sima 11 nem a csúcs iPhone, és bőven felette van a 250ezres korábbi lélektani határnak.A másik, hogy 2016-ben nem volt olyan Android-os telefon (a számomra!) 250ezer forint vagy azalatt, ami miatt akárcsak egy pillanatra is elgondolkoztam volna azon, hogy ne iPhone-ra váltsak.
Most meg igenis van olyan Android-os telefon. Mert ha a kezembe adsz egy iPhone XR-t és a OnePlus 7-et, hát bizony az iOS-en és az ökoszisztémán kívül nem nagyon tudnék épkézláb érvet felhozni amellett, hogy az iPhone-t válasszam. Az iPhone 11-et meg már inkább a OnePlus 7 Pro-val tenném párba, és a kijelző miatt ott is erőteljesen a OnePlus felé vinne a "szemem"! (azért a OnePlus-szal példálózok, mert rokoni és ismeretségi körben többeknek is van).És ha visszaolvasol, akkor látnád, hogy nem az iPhone-okat fikázom, hanem azt a tendenciát, hogy piacvezetőből bizonyos dolgokban sereghajtóvá vált az Apple. És ez elszomorít. És hogy olyan dilemmában vagyok most, amivel korábbi iPhone tulajdonosként még nem találkoztam. És egyelőre fogalmam sincs hogy fogok dönteni.
Lehet elodázom a döntést egy aksicserével. De lehet hogy Android-ra váltok. Vagy mégis veszek egy 11-est. Vagy csak egy XR-t.
Mert egyelőre nem tudom, hogy számomra mi volna a jó, helyes döntés.
Bárcsak tudnám. -
Zanik
addikt
Nem annyira funkció, mint inkább elérhető legjobb hardverkomponens:
- Olcsóbb verzióban (8, XR, 11) is HD-nál nagyobb felbontású OLED kijelző, lehetőleg 90Hz-es.
- Kisebb notch
- Még keskenyebb káva
- Nagyobb akkumulátor
- Képernyőbe épített ujjlenyomatolvasó (mert miért ne?)
- és persze USB Type-C
- Alapból gyorstöltő
Apróságok. Csak jöhetnének/jöhettek volna korábban.@ViSAS:
Nem azt mondom nincs változás, csak hogy nem elég ösztönző számomra. Talán jövőre jön egy új, Ive-mentes dizájn. -
Zanik
addikt
Mondjuk a kijelzőméret egy elég látványos különbség a két modell között. Illetve a processzorteljesítmény is elég jelentősen nőt az A10-ben az A7-hez képest. Persze az A13 is erősebb az A10-nél, csak már nincs olyan vásárlásösztönző hatása (legalábbis számomra).
Nem azt mondom, hogy nincs előrelépés, azt mondom hogy figyelembe véve a piaci trendeket és konkurensek telefonjait, a fejlődés mértéke nem elég erőteljes ahhoz, hogy azonnal váltani akarjak a 7-ről a 11-re.
És persze joggal kérdezhetnéd, hogy miért nem váltottam rögtön 5S-ről 6-ra. Egyrészt mert nem cserélek telefont évente, másrészt a 7-esnél éreztem először azt, hogy végre elég kiforrott a 6-os szériával elindított nagyobb kijelzős koncepció.A 7-es után gondoltam várok 2-3 évet, aztán meglátom mivel rukkolnak elő. De se a 8-nál, se az XR-nél nem éreztem késztetést a váltásra. Az X és XS pedig az árával riasztott el. Egész egyszerűen több fejlődést vártam volna az Apple-től 3 év alatt. Csalódott vagyok, mert úgy gondoltam 2019-re lesz olyan iPhone, amire gondolkodás nélkül váltanám a 7-est. De nincs.
-
Zanik
addikt
Szerintem akik fikázzák az iPhone felhasználókat, azok nem gondolnak abba bele, hogy tulajdonképpen mennyire szar lehet most technofil, hardverbuzi iPhone felhasználónak lenni (a pózer divatvásárlókat zárjuk ki, őket amúgy is hidegen hagyja a mögöttes technológia, nekik tényleg csak az almalogó számít).
Évek óta látszik egy negatív trend, hogy az Apple az iPhone-nal szép lassan lemarad hardverspecifikációban az Androidos konkurensektől. A korábbi versenyelőny teljesen eltűnt, utolsónak maradt az iOS kiforrottsága, illetve az ökoszisztéma. De már-már ezek az előnyök is szépen lassan elolvadnak.
Tehát ott van a szerencsétlen technofill iPhone-user, és minden évben várja, hogy hátha majd most mindent beletesz az Apple, amit az androidos konkurensek beraktak az előző évi flagship modelljükbe. És aztán évről évre csalódniuk kell. És próbálják mindig szeretni valahogy az új iPhone szériát, és próbálnak a pozitívumokra koncentrálni, de egyre nehezebb.
Mert látják ők is az egyre jobb androidos konkurenciát. Ott van a OnePlus 7, ami €600 alatt kínál olyan OLED kijelzőt, hogy a bokád lefosod tőle, valamint az OxygenOS is már-már zavarbaejtően gyors. És ez még csak nem is egy abszolút flagship telefon, amiből minden évben jön kb. 4db Android-os oldalon, hogy az olykor felbukkanó 1-2 flagshipkiller aspiránsról már ne is beszéljünk. Így az egyszeri android-user kb. minden évben dúskál az újabb telefonokban. Válthat Samsung-ról Huawei-re, onnan Xiaomi-ra, aztán OnePlus-ra, aztán vissza Samsung-ra. Kész kánaán!
Ami miatt viszont teljesen jogos, hogy az Android felhasználók mégsem sajnálják az iPhone-felhasználókat: azért, mert az iPhone-vásárlók ezt az egészet igazából maguknak köszönhetik.
Azt, hogy az Apple így viselkedik. Minden évben vakon (vagy épp kissé fanyalogva) cserélték az iPhone-jaikat, benyelve a marketinggel eladott legkisebb vagy épp legröhejesebb fejlesztéseket is. És hát ezzel kvázi legitimálták az Apple felé, hogy jól végzik a munkájukat, tolják csak továbbra is az egyre kevésbé innovatív és lemaradó technológiájú telefonjaikat, ők érdemi fejlődés nélkül is megveszik azokat.Én egy iPhone 5S-t cseréltem iPhone 7-re. Ott még egyértelmű volt az előrelépés. Azóta eltelt 3 év, itt vagyok egy már elavultnak számító készülékkel, és nem igazán érzem azt az átütő késztetést, hogy lecseréljem egy újabb iPhone-ra. Szóval bármennyire is szeretem az iPhone-om, az iOS-t, meg az ökoszisztémát, igenis haragszom az Apple-re, hogy évek óta nem képes a piachoz igazodó ütemben fejleszteni az iPhone-okat, és 3 év alatt szépen lemaradtak a konkurenciától. Gecire bosszantó.
Persze ez csak az én szerény véleményem. Lehet vele egyetérteni, vitatkozni. Annyit kérek, hogy a tiszteletet azért tartsuk meg egymás felé. Béke.
-
Zanik
addikt
Már bocs, de aki rövid fókusztávval lő portrét, az meg is érdemli. Szerintem inkább street vagy landscape fotózásra lesz jó az ultrawide. Nem egyszer volt velem, hogy le akartam fotózni telóval egy épületet, de már nem volt hova hátrálnom. Nem érzem akkora hátránynak, hogy ez került a 11-be a tele helyett. Ha meg tényleg nem tudsz tele lencse nélküli telefonnal élni, ott a Pro.
-
Zanik
addikt
válasz
-secret- #160 üzenetére
Nyilván az a legolcsóbb rövidtávú megoldás.
Nem szoktam amúgy évente telefont cserélni, 5S volt az első iPhone-om, azt cseréltem 7-re 3 éve.
Csak hát azt reméltem, hogy ezt a mostanit tavaly, illetve most már idén még talán el tudom adni valami normális áron, hogy visszaforgassam az árát egy új készülékbe.
Kérdés 2020-ban mennyit fog érni egy használt iPhone 7?De amúgy tényleg xarjonsünt most már az Apple, hogy nem tud előjönni semmi olyannal, ami miatt nem érzi magát úgy az ember, hogy nüansznyi fejlődésért kéne többszázezreket kicsengetnie.
-
Zanik
addikt
Szerintem minden iPhone tulajnak egyre nehezebb racionalizálni, hogy miért vegyen újra iPhone-t.
Jómagam már tavaly is elhalasztottam a cserét, hogy majd idén talán lesz valami, amire érdemes.
Mondjuk az XR-hez képest a 11 némileg vonzóbb alternatíva, de körülnézve az Androidos piacon az ember szeme könnybe lábad, hogy milyen hardverspecifikációkkal kapni telefonokat a 11-es árában (vagy akár olcsóbban).
Mert megnézed az alap OnePlus 7 (~180ezer HUF) kijelzőjét, és aztán vakarod a fejed, hogy miért nincs ilyen az iPhone 11-ben?Csak hát közben ott az iOS, a frankó ökoszisztéma, a millió jobbnál-jobb applikáció (amikből az évek alatt rengeteget meg is vettél), és baromira nehéz otthagyni a megszokott platformot.
Ezek viszont nem elég erős érvek hogy egy jobb fizetésnyi pénzt egy ilyen kissé ‘elmaradott’ technológiával ellátott almalogós készülékre költsél.
A 11 Pro melletti érvem is max annyi lehet, hogy talán az egyetlen csúcstelefon 6” alatt. Nekem kicsi kezem van, amiben bármi 6” felett már tepsinek érződik.
A kinézet meg szubjektív, és bár valóban nem a legszebb iPhone-ok ezek (az még mindig az 5S marad számomra), de nem is olyan vészesen rondák mint ahogy a dummy telefonokkal riogatták itt a népet.
A 11 Pro új zöld színe és a matt üveg is elég frankón néz ki. És esetleg tokba rakva a kamerasziget se olyan vészesen fura kinézetű már.Sajnos a 7-esem akksija már nem az igazi, így előbb-utóbb tennem kell valamit ezügyben. De hogy most sima akksicsere, váltás Androidra, vagy mégis ráfanyalodjak a 11-re, nem tudom.
Alszok majd még rá egy párat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest