- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Talán rátaláltam az igazságra az SB850 hálózati vezérlőjével kapcsolatban. Magában a féli hídban csak egy PHY van mint ahogy az összes többi chipkészletben is. Na de mi is az a PHY?
"PHY is a common abbreviation for the physical layer of the OSI model.
A PHY connects a link layer device (often called a MAC) to a physical medium such as an optical fibre or copper cable. A PHY typically includes a PCS and a PMD layer. The PCS encodes and decodes the data that is transmitted and received. The purpose of the encoding is to make it easier for the receiver to recover the signal.
Ethernet: A PHY chip (called PHYceiver) is commonly found on Ethernet devices. Its purpose is digital access of the modulated link. Usually used together with an MII-chip or interfaced to a Microcontroller that takes care of the higher layer functions.
Ethernet PHYceiver
PHYceiver is a device that operates at physical layer of OSI network model.
An Ethernet PHYceiver is a chip which can send and receive Ethernet frames; it typically lacks such advanced features of network interface card (NIC) chips as Wake-on-LAN or Boot ROM support. Also, unlike a NIC, a PHYceiver doesn't have its own MAC address.
Some examples of Ethernet PHYceiver chips are Integrated Circuit Systems ICS1893, Realtek RTL8201 and VIA Technologies VIA6103.
Common applications for Ethernet PHYceivers are hubs and switches."
Tehát a chipset mellé még mindképpen kell egy külön chip hogy a LAN port teljesen funkcionálni tudjon.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #98 üzenetére
Azt hiszem hogy amire ezek az alkalmazások ki fogják használni a DirectCompute-ot addigra már a 890GX chipsetes alaplapok átköltöznek a retró topikba. Tudtommal még az OpenCL-t sem nagyon támogatja egyik sem csak a CUDA-t.
Amúgy nem hiszem hogy megérte volna nekik teljesen áttervezni a chipet. Márpedig a DX11-hez nem lett volna elég csak pár csiszolgatás.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
Eddig nem gondolkodtam a DX11 felhasználási területén, de mint lehetőség a jövőben jól jöhet.
Ha mindenáron felhasználási területet akarsz találni neki, akkor például el lehet gondolkodni a DirectCompute lehetőségén. Egyre inkább terjed a GPU-k általános célú felhasználása. Sokan futtatnak olyan programokat a gépükön ( pl.: Seti, Folding, Einstein, MilkyWay, ... ) amelyek a gép szabad számítási kapacitását kihasználva valami hasznosat kezdenek azzal. Bizonyára örülnének neki ha 0 költséggel nagyobb teljesítményt tudnának ilyen feladatra hasznosítani.
Lehet, hogy szerény teljesítményre lenne képes, de vannak emberek akik nem csak játékra használják a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Translator #90 üzenetére
Én sem bánom, hogy 785G-t vettem, amire nekem kell tökéletesen megfelel.
-
törölt tag
Azt szeretnéd tudni, hogy mi a különbség a DirectX10.1 és DirectX11 között?
szerk.: Ha meg arra vagy kíváncsi, hogy mire használnám, akkor azt kell, hogy mondjam semmire. De én a DirectX9-et sem használnám ki, sőt az USB3.0 és SATA3 sem érdekel. Ettől függetlenül ez az AMD legújabb chipsete ami mindenből a legújabb technikát tartalmazza, kivéve azt amivel jelenleg egyedül az AMD rendelkezik. Azt nem adják.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért nem DirectX 11-et támogató grafikus mag került bele?
-
Oliverda
félisten
Gigabyte 890GPA-UD3 Mobo Preview with SATA 6Gbs 4 Drive RAID 0 Performance
A vége felé van a lényeg.
-
gfefe
őstag
NA várom az asrock mit fog majd viritani ilyen lapokkal
Abból majd lehet beruházok 1 re...Más részből tuningban vajon mennyivel lesz jobb ez mint a régebbi 780 vagy 790 lapok...
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
boeing
őstag
Egy teszt.
[link] -
Thrawn
félisten
válasz #65675776 #74 üzenetére
Az Asus lapon x8-on megy a VGA ha nem használod ezt a kis kártyát.
A költői kérdésre válaszolva pedig: sehova (ill. túl sok tuner van a gépedben )Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
törölt tag
És ezt hogy rakom be a slotban levő x1 kártya mellé? (Ergo van az egyik hosszú slot-ban egy VGA, a másikban meg egy tuner. Ha a tuner a gépben van, akkor bizony a VGA alatt csak x8-on megy a PCI-E. Ha kiveszem a tunert, akkor x16-on megy a VGA.) Vagy úgy egyáltalában mi is a haszna ennek a kártyának?
Oliverda: Részben igazad van. De csak akkor, ha a PCI-E sávok (lane) tetszés szerint csoportosíthatóak lennének. De nem azok. Meghatározott számú és sávú csoportot (line) lehet belőlük létrehozni. Persze meg lehet kerülni, és a 6 x1-ből is odadrótozni egyet, csak ez nem biztos, hogy nagyon leegyszerűsítené a PCB-t.
-
Thrawn
félisten
válasz #65675776 #68 üzenetére
Asusék csináltak hozzá egy dummy-kártyát, így nem butul vissza.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Oliverda
félisten
válasz #65675776 #68 üzenetére
Gyanítom hogy ez alaplap és nem chipset függő. Bár ha csak úgy lehet megoldani hogy a két x16-os slothoz maximum 16 sáv tartozhat akkor érthető hogy csak így működik. Talán megfelelő kapcsolókkal megoldható hogy x1-es kártyáknál csak egy sávot kapcsoljon oda ahhoz a slothoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az az x16 vagy 2x8 nem csak CF-nél igaz. Ha a második hosszú x16 csatlakozóba bármit rak az ember, akkor ugyan úgy visszabutul az első x8-ra. Legalábbis 790GX-nél. Gondolom ezen nem is változtattak.
-
Oliverda
félisten
Azért hogy bizonyos értékeket szabályozni tudjon de ettől még a prociba nem kellett semmi pluszt belerakni.
Translator: Elvileg igen bár láttam olyan oldalt ahol még odaírták az 1 PATA portot. Most vagy mégis benne hagyták a déli hídban azt az egy portot vagy tényleg csak külső vezérlő van csak erről pár oldal nem szerzett tudomást. Végül is lényegtelen mert a PATA-nak már pár éve úgyis annyi. Az Intel még asszem valamikor 2006-ban száműzte a déli hídjaiból.
Ayg0: Amúgy még egy pozitívuma talán lehet a natív LAN-nak, mégpedig az alacsonyabb CPU terhelés.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Translator #63 üzenetére
Külön chippel megoldható. (JMicron)
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Oliverda
félisten
Az ACC a chipset-ben foglal helyet a prociban nincs semmilyen egysége funkciónak legjobb tudomásom szerint.
Az nem rossz...és ha én véletlenül a 8asra tapadok rá akkor nyóc' magom lesz amire elindul a windóc?
Ayg0:
Nekem most így nem rémlik hogy volt-e Broadcom vezérlővel szerelt lapom de azért annyira rossz vezérlőket már csak nem gyártanak.
Nem azt írtam hogy a core-unlock felejtős csak azt hogy máshogy lesz megoldva, de ahogy elnézem ebből a júzer nem sokat fog észrevenni.
-
Ayg0
senior tag
a broadcommal kapcsolatban "kellemes" emlékeim vannak még a foxconnos időkből... sőt a core-unlock is felejtős? már az első hivatalos hírmorzsák után úgy nézett ki, hogy nem erre az nb+sb párosra épül a nextgen alaplapom, ám mostanra holtbiztos a 785g helye.
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Thrawn
félisten
A chipsetbe is, amit ugye összekötöttek a procival.
Asus + 890GX + SB850 esetén a magfeloldás megoldható:
- a kapcsolóval
- boot közben rátapadsz a 4-es gombra
- BIOS-bólDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Oliverda
félisten
Az ACC-t még eredetileg a sima első Phenom-hoz találták ki és mivel 800as chipkészlettel várhatóan nem sok AM2+ lapo fog születni ezért ilyen megfontolásból ez kikerült onnan. Az más kérdés hogy később a gyártók inkább alternatív célokhoz használták fel.
Mondjuk az nV is megcsinálta már a saját ACC-jét NVCC néven tehát nem kell félni, meg lesz az ha a lapgyártók is úgy akarják. Az ASUS pl. rárakta a 890GX-es lapjára a kapcsolót hozzá.
Thrawn:
Az ACC a chipsetben van/volt és nem a procikban.
[ Szerkesztve ]
-
-
Móci
addikt
"Amúgy az (is) kimaradt a hírből hogy az 800as déli hidakban már nincs ACC, tehát a magok feloldásához a lapgyártóknak saját megoldásokat kell alkalmazni. Ergo lehet hogy a lustább gyártók lefelejtik majd a core unlock-ot bizonyos lapokról, vagy prémium funkció gyanánt csak a drágább lapjaikhoz fogják adni. Persze kivéve az AsRock"
Hmm, az ACC hiánya nem túl jó hír... Bár reméljük, hogy az Asrock tényleg eláraszt majd minket olcsó, 'ACC' képes lapokkal.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Oliverda
félisten
Igen, olyasmi.
Költség- és fogyasztáscsökkentés valamint így megspórolnak egy PCI-E sávot. Gőzöm sincs hogy milyen vezérlő van benne. Lehet hogy valami Realtek vagy Broadcom cuccot tuszkoltak bele és a meghajtókat is majd ez a cég fogja írni hozzá.
Közben találtam valamit, bár az iPon híreit én első blikkre nem szoktam készpénznek venni a forrás hiányában.
"Az új platformban helyet kapó SB800-as déli hidak esetében már natív Sata 6 Gbps-os és USB 3.0-s támogatás is jelen lesz, sőt a termékekben integrált BroadCom MAC Ethernet interfész is helyet kap."
Akkor ha igaz Broadcom van benne ami nem túl meglepő hisz már régóta partnerek az AMD-vel.
Amúgy az (is) kimaradt a hírből hogy az 800as déli hidakban már nincs ACC, tehát a magok feloldásához a lapgyártóknak saját megoldásokat kell alkalmazni. Ergo lehet hogy a lustább gyártók lefelejtik majd a core unlock-ot bizonyos lapokról, vagy prémium funkció gyanánt csak a drágább lapjaikhoz fogják adni. Persze kivéve az AsRock.
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
hyperflash: tehát az intel turbo memory amd verziója, ami ha jól olvastam nem sok vizet zavar + még drága is.
natív glan: ez mire jó? költségcsökkentés (profitnövelés) az alaplap gyártóknak és pont? ugyanis az nf4 ultra lan driver esetében sem szakadt meg az nv, hogy fejlessze. a realtektől legalább rendszeresen (2-3 hetente, havonta) érkezik valamilyen optimalizált frissítés a termékeihez..."A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Móci
addikt
Nem lesz rossz chipset ez. Kíváncsi lennék, hogy még mindig többet zabál e az Asus lap, mint a többi.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Oliverda
félisten
"mi a túró az a hyperflash (illetve annak is a 2.0-s revje)"
Itt megtalálod hogy mi az. Dekstop-on nem sok jelentősége van.
"sb800 lan - gb mac: azaz innentől a déli hídnak saját hálózati vezérlője van és nem kell külső - mondjuk realtek - vezérlőt integrálni az alapra?"
Elvileg igen de eddig az összes review elég felületes volt amit átfutottam. Elvileg hasonló a helyzet már mint az nForce-nál amiben szintén van natív LAN vezérlő már egy pár éve. Persze azt nem tudom hogy ebbe valami saját AMD fejlesztés került vagy liszenszeltek valakitől egyet és azt rakták bele. Még nem derült ki. A Guru3D is csak ennyit írt:
"The early adoption of SATA 6G is a bold yet extremely good move from AMD.
There's more to the SB850 though, it will now allow you to connect up-to 14 USB 2.0 devices, of course comes with support for PATA and 8 channel HD Audio and the old fashioned PCI interface, but new is the inclusion of a 1000/100/10 Mbit/s Ethernet."
LGLuke:
"A new major feature is the "SuperSpeed" bus, which provides a fourth transfer mode at 4.8 Gbit/s. The raw throughput is 4 Gbit/s, and the specification considers it reasonable to achieve 3.2 Gbit/s (0.4 GByte/s or 400 MByte/s) or more after protocol overhead.[49]"
-
LGLuke
őstag
Pont azért írtam oda, hogy elvi.
A lényeg az egész 1. hsz-omban az volt, hogy bár az AMD túllicitálta az Intelt, de még ígysem igaz, hogy teljesen kihasználná az USB elvi sávszéljét.
Nyilván soha nem éri el a 600MB/s-ot az USB 3.0, de nem is ez a lényeg, hanem a lehetőség.Csak sokan félre értették.
-
Oliverda
félisten
válasz Translator #43 üzenetére
Az lehet de ez van ezt kell szeretni. Már feljebb leírtam hogy valszeg két oka lehet annak hogy csak ennyi újdonság került az északi hídba. Egyrészt a gyártástechnológiai korlátok másrészt pedig valszeg úgy vannak vele, hogy akinek több kell vegyen Radeon-ból egyet mert elég széles már a paletta. 1 év múlva pedig már itt lesz a Fusion és arra gyúrnak, arra tartogatják az újdonságokat mert ezzel a chipsttel az AMD-né lezárult a chipsetbe integrált GPU korszaka.
Amúgy ahogy elnézem a teszteket 1100MHz fölé is fel tudták tekerni az IGP-t tehát aki nem riad meg a tuningtól annak még nem lehet olyan rossz ez.
antikomcsi: Ez így igaz. Nem kötelező megvenni ezeket az újabb procikhoz.
Amúgy aki hosszabb távra és SSD-ben gondolkozik annak már érdemes SB850-es lapot venni mert ugye egyrészt már SATA 3, másrészt AHCI 1.2 valamint alapból reszeltek a meghajtókezelésén, más ami a sebességet illeti. Mondjuk ráfért.
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
mindig naprakész vagy amd-ből, bennem pedig felmerült pár kérdés a második képpel kapcsolatban. légyszives homályosíts fel az alábbiakról:
- mi a túró az a hyperflash (illetve annak is a 2.0-s revje)?
- sb800 lan - gb mac: azaz innentől a déli hídnak saját hálózati vezérlője van és nem kell külső - mondjuk realtek - vezérlőt integrálni az alapra?előre is kösz
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
D.Orion
veterán
válasz Translator #43 üzenetére
Lehet a kevés újítás miatt lett a neve 4290.
-
Szten Márs
nagyúr
Igazából csak arról van szó, hogy ezt a mondatot kétféleképpen is lehet értelmezni. A kézenfekvőbb értelmezés, hogy a 2.0-ás PCI-E interfész elméleti sávszéljére vonatkozott a 600MB/s, viszont, mint láthatjuk ő az USB 3.0-ra értette. Ha megnézed a mondatot:
"Azért a 4,8Gbit/s-os USB 3.0 elméleti sávszélességéhez még ígyis kevés a 2.0-ás PCI-E interfész, hiszen annak elvi sávszélje 600MB/s lehet"
az "annak" szó visszautal az USB 3.0-ra. Tökéletesen helyes a mondat így is, bár a többség nyílván nem így fogja érteni, a többség úgy fogja érteni, hogy az "annak" szó a 2.0-ás PCI-ra utal. LGLuke részéről elég kemény, hogy nem érti, hogy mások hogyan is értelmezték a mondatát, és nem látja, hogy ilyen értelmezése is lehet - sőt, ez a természetesebb, kézenfekvőbb - és generel hülyének néz inkább mindenkit, ez kétségtelen. De azt hiszem mi is láthatjuk, hogy mit is akart írni
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
"Gyengébbek kedvéért:
500MB/s != 600MB/s
Ha ezt sem tudjátok értelmezni, akkor felesleges ezen a fórumon tanyázni!
"+
(#1) LGLuke
"Azért a 4,8Gbit/s-os USB 3.0 elméleti sávszélességéhez még ígyis kevés a 2.0-ás PCI-E interfész, hiszen annak elvi sávszélje 600MB/s lehet. "
Te szereted magad égetni? Na akkor szedd a sátorfádat, ha szerinted felesleges ezen a fórumon tanyáznodKérdésedre visszatérve: az USB2.0 elméleti 480Mbps (60MBps) sávszélességéhez képest gyakorlatban alig érte el 60%-át (35MBps volt a legmagasabb, amit láttam). Másrészt milyen a következő ~1.5 évben megjelenő (amíg a következő chipset-generáció le nem cseréli ezt) USB eszközt tudsz mutatni, ami ki fog ekkora sávszélt használni? Még a jelenleg leggyorsabb SATA SSD is "csak" 355MBps max.
---
890GX? Én inkább megvárom a 880G-t, annak több értelme van, gondolom ezért is adják ki később... Azon viszont csodálkozok, hogy nem a 890FX-szel kezdték a sorozatot, az a full x16 CF-s zászlóshajó.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
antikomcsi
veterán
-
Translator
tag
:: Jó persze... Ez olyan mintha azt mondtad volna hogy minek adnak ki magasabb órajelű változatokat ugyanabból a szériából hiszen az összes 3000MHz-es viszi a 3400at...
Csak éppen keveselltem az újításokat, ez pont nem egy nagy előrelépés, 80SP-t vártam igazán, ha már DX11 nincs benne...
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin
-
LGLuke
őstag
Sorry: erre a válasz!
Gyengébbek kedvéért:
"Az AMD az új lapkakészletet az Intel H55-ös és H57-es megoldásai ellen szánja. A vállalat talált is fogást a konkurens elgondolásain, hiszen azok a SATA 3.0-s portot csak külső vezérlő segítségével támogatják, így a PCI Express csatorna 250 MB/s-os adatátviteli sebessége korlátozhatja majd a teljesítményt, míg az SB850 esetében az Alink Express III busz terhelhetősége jelentősen nagyobb. Az USB 3.0 esetében is jobb teljesítményt kínál az AMD, hiszen az Intellel ellentétben az összes elérhető PCI Express csatorna 2.0-s verziójú, azaz 500 MB/s-os sávszélességet tesz lehetővé."
500MB/s != 600MB/s
Ha ezt sem tudjátok értelmezni, akkor felesleges ezen a fórumon tanyázni!
[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Akkor még mindig nem fogok HTPC-t építeni.
Jöhetne már a PAP/PAVP támogatás a PCM 5.1 192/24 hanghoz.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
glutamin
őstag
A hybrid crossfire-nek nem látom az értelmét még most sem. Ha grafikára kevés az integrált megoldás, akkor egy 3400-est fog a user venni, hanem erősebbet. Azzal meg ugye nem megy párban.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
veterán
Közel sem megfelelő egyelőre ez az IGP, és a chipset, hiszen az Intel GMA HD-ja ugyanúgy tud DXVA-t és ráadásul a HD audio bitstreraming is működik vele. A hybrid CF viszont AMD oldalán előny - főleg, ha megy 5450-nel is, mert akkor itt is megvan a HD audio bitstreaming.
-
leviske
veterán
Elnézve az eddig bejelentett felhozatalt, a 800-asokkal azért már feljönnek az Inteles lapok marketing szintjére, ami nem rossz. Még a Gigabyte 890GX UD3-asa is elég vállalhatónak tűnik, csak BIOS-t adjanak ki hozzá normálisat.
-
Oliverda
félisten
válasz patex1983 #36 üzenetére
Igen, mert az csak úgy egy csapással bele lehet dobni egy chipkészletbe.
Amúgy az Intel viszonylag későn szabványosította az USB 3.0-t és ezért nincs még benne egyik chipkészletben sem. Még a sajátjukban sem.
Majd jövőre....
-
Oliverda
félisten
válasz patex1983 #34 üzenetére
Nem, nem ez lett volna. A SATA 3 az ami a legnagyobb újítása mert azt a chipsetek között először ez támogatja natívan külső vezérlő nélkül mind a 6 porton keresztül. Az USB 3.0 támogatás opcionális, gyártó függő. Esetleg mutass egy olyan chipkészletet ami már natívan támogatja legalább ez utóbbit.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #06658560 #32 üzenetére
Vedd már ki ezt a bazinagy képet...
Amúgy ha elolvastátok volna rendesen a hírt akkor tudnátok hogy a chipset nem támogatja natívan az USB 3.0-t csak külső vezérlőn keresztül. A hírben szereplő alsó rajz is éppen ezt próbálja bemutatni. Szövegértelmezés rulez....
[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
Az Asus oldalán jelenleg 2 db 890GX/SB850 chippel szerelt lap található:
M4A89GTD PRO és M4A89GTD PRO/USB3Specifikációk szerint a M4A89GTD PRO nem tartlamaz USB 3.0-át , csak 14 USB 2.0/1.1 portot...Érdekes...
X
-
GrotESC
aktív tag
A kommentekből az derül ki, hogy lesz 890FX is. Az szimpatikusabb lenne.
Egyébként miért akar mindenki IGP-t tenni az alaplapi chipsetjére/procijába? Valami monopolitásra törekvés, vagy mi?Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
Oliverda
félisten
What differentiates it though are the PCI-E lanes. Whereas the 785G would only run two PCI-E slots at x16/x4, the new chipset can do x8/x8 so a second video card will not be bottle-necked as much. Of course, if only one video card is installed, it will run at x16. Furthermore, the HD4290 can run in Hybrid CrossfireX mode with the HD5450 videocard.
All of the new features that the 785G brought to the table remain within the 890GX, including DirectX 10.1 support, HDMI 1.3 and implementation of AMD’s UVD2. UVD2 or “Unified Video Decoder 2” brings further enhancement in the form of multiple video stream acceleration (think picture-in-picture) as well as other image quality enhancing features.
Like the 790GX and 785G, the 890GX also supports “Hybrid Crossfire X”, although it appears that AMD is moving away from this name in favour of “Dual Graphics”. This essentially allows the IGP core to work in tandem with a similar discrete graphics core to improve performance. There has surprisingly been a lot of confusion and contradictory information as far as which cards can be paired with the older 785G chipset, but this time AMD is calling out the HD 5400 and HD 5500 series for this purpose.
Ez egy korábbi összehasonlítás még egy régebbi meghajtóval.
A HDMI 6 csatornás LPCM hang még ezen sem megy ki csak a 2 csatornás LPCM meg a DD/DTS. Tehát akinek eredeti Blu-Ray kollekciója van otthon és HTPC-ben gondolkozik diszkrét kártya nélkül annak lehet hogy nem a legjobb választás.
Translator:
Jó persze... Ez olyan mintha azt mondtad volna hogy minek adnak ki magasabb órajelű változatokat ugyanabból a szériából hiszen az összes 3000MHz-es viszi a 3400at...
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Okés, értelek. Viszont ha nem fejlesztett rajta az AMD túl sokat, az azt jelenti, hogy megfelelőnek ítélte az IGP képességeit a konkurencia ellenében. Aztán hogy a felhasználók reklamálnak, hogy hol maradt az innováció, az nem érdekli őket. Minek szakadjanak bele a fejlesztésbe, ha így is megállja a helyét a termék a piacon? Hja kérem, ez kőkemény üzlet, nem jótékonysági intézet!
#tarcsad
-
Oliverda
félisten
válasz antikomcsi #9 üzenetére
Úgy látszik hogy kezdik elkapni a konkurenciától a "nevezzük át!" nevű vírust.
Egyrészt amikor ezt tervezték még elég sekélyes volt a 40nm-es gyártástechnológia (bár még most is az) és 55nm-en megduplázni shader-ek számát 80-ra vagy feltekerni az órajelet mondjuk 900MHz-re elég sok plusz wattal járt volna. Nagyobb hűtés nagyobb fogyasztás. Na meg amúgy is jön 1 év múlva a Fusion ezek a megoldáson meg szépen mennek vele párhuzamosan a süllyesztőbe.
Amúgy ez így most 785G 700MHz-en. Már csak azt lenne jó hogy a HDMI hang és a megjelenítők kezelésében történt-e előrelépés.
Az SB része érdekesebb mert az egy teljesen új chip.
Abu8: Ilyen sovány volt a hivatalos anyag erről?
[ Szerkesztve ]
-
Kíváncsian várom a teszteket. Nem történt egetrengető előrelépés, de ez nem feltétlenül olyan nagy baj.
-
veterán
és jamye:
Badarság. UVD 2 már eddig is volt (ti.: bitstreaming). Itt most az a sírás lényege, hogy gyakorlatilag nem történt előrelépés IGP terén. Az, hogy betettek egy új chip-et, ami pont ugyanazt tudja, mint az előd, nem fejlődés. Nem feltétlen az 5000 szériából kellett volna betenni (bár az lett volna az igazán szép megoldás), de legalább ne csak 3000 kártya mehetne mellé Hybrid CF-ben. Ez így tényleg nem sok.
A Flash gyorsításhoz meg előbb Flash Player kellene, ami végre nem béta és széles kört támogat.
[ Szerkesztve ]
-
yakuza.tora
addikt
Na, erre nem fogom lecserélni Crosshair III Formulát...
Alléz Olympique de Marseille!
-
-
D.Orion
veterán
Most mondjam azt, hogy ez semmi???
Persze van pár úgynevezett jelentős fejlődés, de IGP tekintetében semmi...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én is ezen gondolkodtam éppen... ha már IGP, Hybrid CF, akkor miért nem lehet egy 4000-ressel használni? Abban is van megfelelő sávszélességű. Az újdonságok listája is csak nekem tűnik túl szerénynek? Mintha csak az USB 3/SATA 3-ra gyúrtak volna a H55 ellenében.
[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
Kicsit jobban is villanthattak volna. USB3, SATA3 ok, de ami nem jön be, hogy crosfire számára még mindig 2x8 sáv van, ez elkeserítő. Mert esetleg valaki következő generációs kártyára is tervezhet ilyen lappal, és ott már kevés lehet a sávszélesség. Mint ahogy 4x esetén is visszaesés van tesztek alapján.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
wwenigma
Jómunkásember
Szerintem 600MB/s = 4,8Gb/s . Nem-e?
mod: hja most latom, korabban mar odapiritottak neked.
Havernak pont ma mondtam ,meg kéne várni ezt a 8xx chipsetet mer hozhat valami ujdonsagot, de ugy vélem, még a héten összerakom neki a gépét, 7xx alapokon...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
boeing
őstag
Nem lesz ez rossz ,muszáj már valamit kiadniuk mert lemaradásban vannak.
-
antikomcsi
veterán
Aha új generáció.
Gyakorlatilag ugyan az, mint a 790.
-
Enton
addikt
Nem rossz nem rossz!
De valahogy még mindig savanyú a cukor:
Radeon HD 3400 CFX. Ezen igazán dolgozhattak volna volt rá idejük.
Akkkor most ez már rendesen vágja az USB3.0-át külső chip nélkül?
Csakmert az első technikai képen csak USB 2.0x16 van?
Vagy pont azért nincs rajta mert külső chippel oldaja meg ez is?
De akkor meg az intel elleni kép válik értelmetlenné.(#7) jones965:
Hát ezt akárhogy is számolgatjuk, ez akkor is csak 4x4-es. Talán egy 5770 5750 kategóriáknak elég lehet, nem vágom annyira, melyiknek mennyi kellene.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Taranti
senior tag
Azért nekem az IGP kicsit kevésnek tűnik. Igazán lehetett volna 80 shader mondjuk 500MHz-en...
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Cadal
őstag
Egy kis csemege ASUS ROG 890FX: [link]
-
zsolt320i
senior tag
IGP nélküli lapok mikor jönnek?
-
LGLuke
őstag
Azért a 4,8Gbit/s-os USB 3.0 elméleti sávszélességéhez még ígyis kevés a 2.0-ás PCI-E interfész, hiszen annak elvi sávszélje 600MB/s lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest