Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)

(#1351) Rocky96X

Rocky96X
(tag)

Sziasztok.
Megtudná nekem mondani valaki hogy AMD 870 és 970 chipsetek között mi a különbség? AM3+-os lapot melyikkel érdemes venni vagy nem lényeg? 760G-chipsetes lapot is néztem az sokkal rosszabb?

[ Szerkesztve ]

Ha PÜ-t kapsz, illik rá válaszolni!

(#1352) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Sziasztok,

FX-4100 alá keresek mATX alaplapot, a házamból kifolyólag csak ilyen formátum jöhetne szóba és fontos szempont lenne a tuning. Ezeket néztem ki:

ASRock 880GMH/U3S3
ASUS M5A88-M
Gigabyte GA-880GMA-USB3

Melyiket tudnátok ajánlani?

(#1353) r1chArd18

r1chArd18
(újonc)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy van egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P-s alaplapom és van mellé egy AMD Phenom II X4 965-s processzorom...
Elindítom a CPU-Z programot és azt írja hogy a processzorom csak 800 Mhz-en fut (ami ugye 1 mag a 4-ből :/) és utánna néztem és BIOS frissítés kell neki de nem tudom lefrisssíteni a BIOS-t mert Windows 7 Ultimate 64 bit-es rendszerem van és azt írja hogy ezzel az operációs rendszerrel nem kompatibilis a BIOS.. :/

Tudnátok ebben nekem segíteni? :W

més que un Club Barcelona FC !!! ¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya!

(#1354) MMIX

MMIX
(őstag)

Hátha valaki más is felfigyelt rá:
ASRrock
M3N78D AM3
M3N78D FX AM3+

A két lap nagyon egyformának látszik, az AM3+ verzión még a foglalat is fehér és nem fekete :)
Nagyon biztató, de sajnos úgy néz ki, hogy a látszat csal és az AM3 M3N78D nem támogatja a Bulldozert.
Hivatalos forrásnak látszik.
"M3N78D FX's power / voltage design is different from M3N78D."
.......
"Of course you can flash the BIOS of FX at your own risk. With changes in the Spawas I was there but always be careful, otherwise you grillst you later your voltage converter."

[ Szerkesztve ]

(#1355) Debilon válasza r1chArd18 (#1353) üzenetére

Debilon
(őstag)

az a Cool and Quiet (C&Q) nevű energiatakrékossági funkció miatt 800 mhz, nem gond

a proci meg magonként 3,2Ghz és nem a 4 magra oszlik el az órajel (4x800mhz)

BIOS frissítés meg nem atól függ milyen op. rendszered van

[ Szerkesztve ]

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#1356) lee56 válasza r1chArd18 (#1353) üzenetére

lee56
(senior tag)

Verheted is a fejed a falba, ennyi szamárság után :D

No Comment

(#1357) fasterware

fasterware
(fanatikus tag)

Sziasztok.
Valaki használ Biostar A870 alaplapot? Mik a tapasztalatok? A magfeloldás megy rendesen?

Radeon HD 4850 eladó Debrecenben

(#1358) alexan

alexan
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hali!
egy olyan kérdésem volna, hogy szeretnék egy teljesen alap AM3+os lapot, a lényeg, hogy legalább 1333Mhz-s memcsiket tudjon kezelni, és legyen rajta IGP. az nforce vezérlős lapokról van valami tapasztalat? láttam, hogy a legolcsóbb kategóriát kb ők teszik ki. érdeme befektetni egyre?

Audiatur et altera pars. // mivel mostanság csak telefonról vagyok, nézzétek el, ha lassan válaszolok...

(#1359) gyiku válasza alexan (#1358) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

nem, amd-t nezz mindenkepp

(#1360) lee56 válasza alexan (#1358) üzenetére

lee56
(senior tag)

AMD-ben is van olcsóbb kategória, valószinűleg jobban járnál azzal, az nV már rég kiszállt az alaplapi chipset bizniszből, úgyhogy ezek még elég régi fejlesztések.

No Comment

(#1361) viktor82

viktor82
(őstag)

Sziasztok,most szeretnék átérni intelről amd-re és segitséget szeretnék kérni lap választásban!
Msi ls a giga közt nézelődtem konkrétan az 990FX -gd65 vagy az UD3-as lestem ki magamnak!a giga szép fekete ,de nem minden a szin és a giga oldalán csak crossfire van feltüntetve ezek a lapok is merik az sli-t is és pontosan hogy oszják le 2x16-ra vagy 2x8-ra?a tuningot sem akarom mellőzni és egy 4100FX jön mellé vagy jobb választás a 6100 esetleg lapból is az msi gb80-es nem sokkal drágább viszont akkor csak a kisebbik bullra futja! :))

(#1362) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

hol van egy jo kis am3+ deszka teszt FX-el? asus, giga, msi, asrock ...

(#1363) Forestgreen

Forestgreen
(lelkes újonc)

Hali!

Jelenleg AM3 Ready alaplapom van. Processzorom egy Phenom II X4 955 BE. Memóriám 2 x 2 GB DDR2 800 MHz.

Úgy döntöttem, hogy váltok AM3+ alaplapra, hogy DDR3 memóriát használhassak, és később válthassak Bulldozer processzorra.

Olyan alaplapot szeretnék venni (20 ezer forint körül), ami AM3+ és DDR3 1600 MHz memóriát tennék mellé.

Úgy tudom a Phenom II csak 1333 MHz-ig kezeli a memóriát, de húzni lehet az fsb-t.

Ajánljatok nekem egy alaplapot, és mondjátok meg, hogy Phenom II-vel lehet-e 1600 Mhz-ig menni a memóriával...

Amúgy ezt a lapot néztem... Asus M5A78L

Köszi

(#1364) lee56 válasza Forestgreen (#1363) üzenetére

lee56
(senior tag)

Hmm 7-es chipsetes lapot én nem ajánlanék FX processzorhoz. Viszont ha nem fontos a temérdek PCI-E sáv, akkor valamely 970es lap lenne a legjobb, mondjuk asrocktól nézelődj, konkrét típust nem mondanék, nem ismerem a modelleket annyira.

1600MHz-en pedig mehet a memória simán FX nélkül is (nekem is úgy megy most), még tuningolni se kell hozzá, egyszerűen beállítod az értékeket BIOS-ban, ha bírja a RAM, akkor megy :)

No Comment

(#1365) daa-raa válasza lee56 (#1364) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az már tuning, mert maga a memóriavezérlő nem támogatja.

Forestgreen: Fsb? Az mi? AMD-nél ilyen már kilenc éve nincs.

Si vis pacem, para bellum.

(#1366) balint933

balint933
(lelkes újonc)

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy egy olyan processzorhűtő ami AM3-hoz van az AM3+ -hoz is jó?

(#1367) lee56 válasza daa-raa (#1365) üzenetére

lee56
(senior tag)

Ezt úgy értettem hogy nem kell hozzá "FSB"-t nyúzni :) Csak a memóriaosztót állítom, vagyis az alaplap :) Persze hivatalosan nem támogatott órajel, ezért minősül tuningnak.

No Comment

(#1368) gyiku válasza balint933 (#1366) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

igen, csak a foglalat szine lett mas, de a merete nem valtozott.

(#1369) balint933 válasza gyiku (#1368) üzenetére

balint933
(lelkes újonc)

Köszönöm! :R

(#1370) judek

judek
(tag)

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy AM2 Athlon64 X2 5600+ processzort be tudok-e súvasztani egy ilyen alaplapba?
Előre is köszi a választ.

(#1371) daa-raa válasza judek (#1370) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Bele.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#1372) fatal1ty1984 válasza judek (#1370) üzenetére

fatal1ty1984
(kvázi-tag)

csak a megfeleö biost tedd fel rá majd

----------Gigabyte Ghost gamer mouse eladó------------

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Socket AM3 / AM3+ (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.