Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• .tnm

addikt

válasz Misály #84 üzenetére

utolsó válaszom következik a témában Neked (többiek tapsolnak - bocsánat a wall of text-ért):

"mert talán indexel mindent 7-es óta a rendszer és nincs időd rá"
    kivéve, ha kikapcsolod, mert ssd-t használsz,
    kivéve, ha kikapcsolod, mert lassú gépen vagy,
    kivéve, ha tele vagy többezer szöveges fájllal és azok tartalmát is végig kell keresni
    (az indexszelés jó dolog, de nem csoda az sem, sokszor az is eltart egy darabig, míg abban megkeress valamit)

de mondhattam volna azt is, hogy Te magad keresel az All Programs struktúrában (mert épp nem jut eszedbe, hogy mi a program neve, csak azt tudod, hogy melyik cég entreprise csomagjában van benne, persze ezek a struktúrák is szépen elvesztek a metro-n, vagy kézzel csoportokat készíthetsz belőlük, ami egy gyors és kényelmes megoldás.)

"Előző verzióknál se sírt senki, hogy 17 éve ugyanaz a koncepció van"
    Persze, mivel tizeniksz éve alapvetően nem történt sok ilyen radikális, forradalmi változás, mint most. (amik történtek, azok többnyire fokozatosan lettek bevezetve) a hasonló kaliberű dolgokért pedig sokan nyavalyogtak mindig és bizony van, ami szerintem ma is jobban használható lenne egy windows 95-ből, mint amire cserélték a win7-ben
    Amikor meg be lettek vezetve ezek, akkor még nem volt ennyire egyeduralkodó a Windows azért nem is volt erőltetés (sőt, többnyire azért is lett népszerű, mert amit csináltak az vonzotta a népeket), most viszont már akkor is viszi őket a tehetetlenség, ha épp nem hallgatnak a user-ekre. (Lásd SP1 előtti Vista-ből is elkelt pár millió, pedig milyen erős negatív visszhangja volt.)

"ezen felkacagtam, hisz egy webes kliens nyomába se ér egy kitekintőnek."
    ehhez képest a google apps elég jól megy, és nem hiszem, hogy outlook-ot kötne rá a többség. de ott van a zimbra, meg egy tucat böngészős exchange kliens. (+ a mobilos kliens-ek amúgy is eléggé megnyirbálják ezek hasznosságát).

"nem kicsit gyorsabb a rendszer mintha különböző third party appokat használnál"
    őőő, Windows Store mire lesz?, a Gadget-ek keretrendszere pedig nem 3rd party és egy rakat Gadget-et az MS készített (vagy MS dolgozók). mellesleg, ha a windows-ból kiutáljuk a 3rd party alkalmazásokat, akkor, nos, akkor a windows gyakorlatilag hallott lenne. és nehogymár azért a 10 beépített Metro app-ért legyen értelme a Metro-nak, ezt Te se gondolhatod komolyan. ez a 3rd party-re mutogatás eléggé mellément. (nem baj, próbálkoztál egyet)

"Itt van a kutya elesve, te kerülni akarod ezért bonyolítod magadnak feleslegesen, én nem és teljesen jól lehet használni, nem egy helyen egyszerűbben mint a 7-est."

kezdem érteni, miért lett érettségin a szövegértés is egy külön feladat.
    nem a Metro-t akarom kerülni egy-az-egyben, hanem azokat az útvonalakat, amikor dekstop-ról indulva, desktopra érkezem és közben 3-4 műveletet el kell végeznem a Metro-ban.

"Mellesleg a metro se foglal el mindent,"
    ez jelenlegi állapotában (nem tudom fog-e még javulni), de botrányos (hogy választhatok 3:1 arányt és 1:3 arányt, zseniális). mellesleg mikor ráböksz arra a bizonyos win gombra, akkor bizony elfoglal mindent.

"a shutdown -r amit bármikor beírhatsz..."
    ez megint egy gyors és kényelmes megoldás.)

"változástól sokan tartanak és elítélik, ékes példa vagy rá."
    itt döntöttem el, hogy utoljára válaszolok. ez a demagógia csúcsa: mindenképpen rám akarod húzni, hogy maradi vagyok.
    adok neked 20 millió forintot és tetováltatok egy horogkeresztet és egy hello kitty-t a homlokodra. mindkettő nagy változás lesz az életedben, valószínűnek tartom, hogy nem ugyanúgy fogsz viszonyulni a kettőhöz. nem a változást ítélem, hanem konkréten ezt a változást (Metro UI), konkrétan ezen a platformo(ko)n (dekstop PC, server).

"hisz végre vége lesz a negyven ablak közötti katyvasznak"
    hogy téged idézzelek: itt van a kutya...
    Eddig is használhattad az ablakaidat csupa teljesképernyős módban, és a tálcán, vagy a alt/win+tab-bal váltohathattál köztük. szerintem vagyunk egy páran, akik szeretik kihasználni (és sokszor kénytelenek) a teljes multitasking adta lehetőségeket.
    igazából Te nem is amellett kampányolsz, hogy mennyire jó a Metro asztali PC-re, hanem amellett, hogy neked igazából nem is kell asztali PC, a következő generációs XBOX teljesíteni fogja kb minden vágyad.

az is egy érdekes jelenség, hogy bejöttem a topikba, hogy jelezzem van alapja a MetroUI-t érő kritikáknak és annyira utolsó vérig véded ezt a rendszert (amit mellesleg, Te se használhattál sokkal többet, mint mi. miért ne lehetne az, hogy Te vagy az, aki még nem fedezte fel, hogy amint elmúlik az újdonság varázsa Te is egyre kevesebbet nyitod majd meg a Metro app-okat, és egyre többször érzed majd úgy, hogy a metro UI kb. annyi szerepet tölt be, mint egy töltő képernyő)
    ...szal, annyira véded, hogy kénytelen voltam a másik szélsőségbe esni, csak hogy ellensúlyozzam az elfogultságodat. nem tűrhetetlenül rossz a metro, csak sokkal rosszabb, mint ami eddig volt, ezért kell majd mérlegelni, hogy a win8 további előnyeivel (meg az esetleges win7-esitési lehetőségeivel) megéri-e.

egyébként anno a vista(akkor még Longhorn) bétáját elsők között raktam fel, és nagyon tetszett a felület (aztán ott is jött szép lassan a fekete leves, directaudio kidobása, amivel a hangkártyám kb értékét vesztette; gyenge gyártói device driver támogatás...). csak, hogy lásd, hogy nem vagyok a változás ellen. (a win8 desktopon is tetszik az új felpattanó ablakok sematikusabb rajzolata, szolidabb színei, szélei.)

Új hozzászólás Aktív témák