Hirdetés
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Egybegép lesz vagy ház? A Corsair sem tudja eldönteni.
- A Qwertykeys új klaviatúrái szépek, igényesek és sokrétűek
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Sikerült önállóan 1 GHz-re és két magra ugrania Indiának
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz
hallador
üzenetére
amit itt leirsz, az mind szep es jo, az egyetlen gond vele, hogy senkit nem erdekel
nem erdekli a nepet, hogy 15-20 eve gol tartott a windoze (vagy akit igen, az tudja, hogy a desktop, linux ekkor viccnek is rossz volt)a masik, hogy ne keverjuk ossze a linux-os jatekokat, a linux-ra is elerheto AAA cimekkel, mert mig igaz, hogy lehet linux=-on gond nelkul is jatszani, addig az az allitas, hogy ugyanazokkal a jatekokkal is gond nelkul lehet jatszani linux-on, mint windoze-on szimplan nem fedi a valosagot
es lehet, hogy neked a next-next finish bonyolult (bar tobbnyire steam-en vasarlok, ahol meg ennel is egyszerubb a dolog), de ugyanezt a legtobb jatek eseteben linux-on kapasbol meg kell eloznie egy wine telepitesnek, majd abban piszkalni kell a config-ot
ha gondolod pl, keszits nekem reszletes leirast, hogy a mortal 9-et (ezt vettem legutobb) mikent lehet linux-on beuzemelni, majd allitsd szembe azzal, hogy megjelenes napjan, mikor hazaertem munkabol kattintottam, hogy buy, install, majd miutan letoltodott arra, hogy play, es mukodottnagyon keves amugy az a jatek, ami 50-100 dodo kozott van, inkabb 30-60 dodo szokott lenni egy-egy AAA cim, de a sok jo akcionak koszonhetoen ennel jobb aron is beszerezhetoek tobbnyire
itt erdemes amugy megjegyezni, hogy attol, hogy egy jatek megjelenik linux-ra is ugyanugy fizetos fog maradni, amik meg ingyenesek, azok ingyenesek windoze-ra is (mar ha van egyaltalan piaca, mert nem csak valaminek az utanerzese)ha meg mar a penztarcamban turkalsz, elarulom, hogy a felsoroltakkozul totalcmd kell, az olcso, winrar mondjon le, mert egy fos (de a tc amugy is kezeli), virusitrto, tuzfal igyen van (jott a windoze-zal), office-nek ott a libreoffice, munkamhoz meg eclipse kell (ez ingyenes), az adobe flash builder-e meg egyszer kibirhato osszeg volt (mellesleg a ceg allta)
egy dolog volt meg, ami fajt a hozzaszolasodban, hogy pont az oracle-t hoztad peldanak (felteve, hogy az rdbms-rol van szo) - na, az pont ugyanolyan hulladek minden platformon, ezert aztan szerintem nem jo pelda (mellesleg a linux-os telepitoje valami undorito azzal a shell script-be csomagolt tgz-vel)
-
joysefke
veterán
válasz
hallador
üzenetére
Amúgy annyira nem értelek titeket, mert úgy állítjátok be ezt, mintha ez a Microsoftnak 1 perc lett volna. Ott indult, hogy a microsoft anno, azért nyerte meg a piacot mert a legolcsóbb volt (Arról mondjuk), Ti sem beszéltek, hogy legalább ennyire gyenge is, minőségben stabilitásban (Win 3.1, Win 95). Ehhez képest ezek a Linuxok laposra kalapálják azokat a Windosokat játék szempontból is.
Azért ennek is adni kellene 5 - 8 évet, mint a Microsoftnak is, a Steam is 1 - 2 éves projekt mégis mit szeretnétek?Win 95-98 korszakban a linuxok sehol sem voltak szoftvertámogatottság, használhatóság szempontjából. A Win 95-98 architekturálisan volt szar, fagyott is rendessen , ha meg volt pakolva kétes szoftverekkel, de Linuxra pedig pár vackon kívül nem is léteztek szoftverek, egy felbontás-/képfrissítés-állításhoz pedig már mestervizsga kellett. Ehhez képest a jelenlegi Linuxok kezesbárányok. Szerintem az olló a Linux és Windows között inkább zárult, mint nyílt (használhatóságban)
Másik, hogy aki nem szeretne horror összegeket fizetni, tudom ha nagyipari környezetbe vesszük a Windows-t akkor nem is drágább, de valljuk be őszintén Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, a windows-ok aránya is csak azért ilyen fasza, mert a notebookon rajta van ugye, ha nem lenne, akkor kb ahova a BSA jár ott lenne csak hivatalosan megvett windows ugye?
Honnan veszed, hogy a Winek fele nem legális? Mint mondtad, a legtöbb laptop OEM eredeti Winnel jön...
Szóval ez megint ilyen jajjj de jó, a windows, nagyon fasza nem is vitatkozom, csak éppen, ha megveszed, meg a mindennapi szoftvereket is akkor annyiba kerül, mint a vas (Office, Winrar, TotalCommander, Vírusirtó, stb stb...), ha meg véletlenül dolgozol is vele akkor 2* annyiba.
Manapság már eljutottunk oda, hogy a mindennapi programok beszerezhetőek freeware.
Na akinek jó a Linux magyarázd már el miért kellene erőltetni a Windows-t? Erre jött rá a Valve is, ehhez nem kell hittéríteni, csak egy picit gondolgodni.
Ja a másik magyaráztok itt a A Linuxos játékok annak valók akik szeretnek Hackelni, amúgy szerinted mennyiért vesznek meg 50 - 100 $-ért egy hivatalos játékot eltaláltad, k... kevesen (Magyarországon, Kelet-Európában, Közel-Távol keleten, Afrikában, Dél Amerikában, úgy a föld lakosságának 80 % nem veszi meg aki játszik), A windows alatt, mert az amúgy játékra is tökéletes ugye, mennyit kell hackelni, ha amúgy nem legális a játék szerinted, nem keveset... Tudjuk vegye meg....
Linuxos játék valóban annak van, aki szeret hackelni

Másrészt pedig azt sem tudod mennyibe kerül manapság egy PC-s játék... Elárulom 10990Ft a legjellemzőbb ár, 100 dollárért én még nem láttam játékot. Arra pedig külön kiváncsi leszek, hogy hányan fognak azok közül eredeti játékot venni, akik még a Windowst is lespórolják a játék-gépről.Nem gondoltátok át ezt, a történelemben bebizonyosodott, hogy az olcsóbb fog nyerni, Magyarországon biztos.
Ez általában így van, feltéve, hogy az olcsóbb termék hozza ugyanazt a funkcionalitást és kényelmet. Jelenleg ez még nem áll meg Windows-Linux összehasonlításban, bár igaz, hogy az utobbi évtizedben inkább záródott az ollóAz más kérdés, hogy az emberek mikor jönnek ré, hogy a Linux pontosan olyan jó általános feladatokra mint a Windows....
Amikor ténylegesen olyan jó lesz..J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Yettel topik
- Formula-1 humoros
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Akvarisztika
- Sikerült önállóan 1 GHz-re és két magra ugrania Indiának
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 240 GB SSD 8 ciklus az akkuban!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Ace Magician T8 plus Mini PC
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi