- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
Elég gyengusznak tűnik ez a talpazat...
Miért nem hagyták meg a 34UM95-féle kivitelt? Atomstabil, még akkor sem billen meg ha ráesek...Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
sagem
addikt
Nálam is ez a helyzet, amikkel játszom, azok túlnyomórészt már támogatják, szép lassan elérkeztünk oda, hogy elismerik ennek a felbontásnak a létezését a készítők Persze vannak fájó kivételek, a két csíkkal..viszont a teljes képernyős élmények kárpótolnak
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
Soulles
tag
Persze van rá, aminek nagy része memory hack, úgyh ha a kedves Blizzard vagy Valve vagy ki tudja ki olyan kedvében van akkor ugrott a játék. Legjobb esetben. Szerencsére erre nincs sok példa, jómagam is éltem velük.
Ha a motor támogatja akkor utána két sor beleírni, nem hiszem, hogy a lustaság gátolná a fejlesztőket ebben. Egyszer mintha a Bliz egyik munkatársa említette volna, hogy előnyszerzés miatt nem is fogja támogatni a DIO3 sem.
-
LuzZzer
tag
Szerintem meg nem számít nekik, hogy 35 vagy 55 Hz. Összehoztak az Acernél egy olcsóbb monitort, amit a thunderbolttal egy másik felhasználó csoportnak is címeztek. Szerintem ebben semmi töketlen nincs. A sok fps huszár meg veszi úgyis a 144 vagy 200Hzes monitorokat.
Az élet szép, a világ rossz!
-
Cathulhu
addikt
Mint irtam, "ugyanezzel" az LG panellel az Acer le tud menni 30Hz-ig, szoval attol, hogy az LG toketlen, nyilvan nem a technologiaval van gond, akarmennyire is szeretnek egyesek ezt hinni.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
haxiboy
veterán
Szép szép, de maradok a 16:9-nél. Nem is látok akkora előrelépést a jelenlegi monitorom és az újabb széria között. (23EA63V-P)
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
LuzZzer
tag
A technológia 9-240Hz-ig tudja. A panel technológia nem tart ott. Az ASUSra vannak softveres hackek hogy 144ig menjen. Amúgy az a baj hogy nagyon más-más monitorokról beszélünk. Amit te linkeltél egy sima FHD, 144Hz, amit én az meg QHD 144Hz. Ez az LG a tesztben WQHD és 75Hz ami szeritem a régi paneleket nézve igen jó. Nekem tetszenek ezek az LG-k, élőben is elég meggyőző. Amúgy ha 21:9-et szeretnél a 29"os az kb. olyan magas mint egy 16:9es 24". LGnek meg van egy jófajta 29UM68 kódnévre hallgató monitorja., ami freesync 48-75Hz, WFHD(2560*1080) felbontású 100e pénzért. Egy R9 390-nel szépen ki lehet hajtani játékoknál. Van 34es verziója is 150ért.
[ Szerkesztve ]
Az élet szép, a világ rossz!
-
IgnisFatuus
aktív tag
Mennyire spéci a rögzítése? Nem a VESA felfogatáshoz illeszkedik?
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz SchumiBácsi #23 üzenetére
Én linkeltem. A 24"-os nem ultrawide monitor kb. azonos magasságú, így a talpa még akár jó is lehet....
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
Blasku
tag
Az MG279Q-nál látom, hogy 35-90 Hz-es tartományban működik a Freesync, de az MG278Q-nál valamiért nem megy bele a részletekbe a hivatalos oldal. Annak is 35-től indul?
Nixeusnak jobban örülnék szvsz, mert az megvolna 80 000-ből (+ ÁFA gondolom).Ezek szerint mégse magával a technológiával van a baj, hiába állítják itt többen is azt. Csak akkor tudnám, hogy miért csinálta az LG ennél a monitoránál is azt, hogy tkp. haszontalan rajta a FreeSync.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Blasku
tag
Ha valaki még nem látott értelmes frissítési tartománnyal működő FreeSynces monitort annak ajánlom figyelmébe ezt a modellt (tudom, hogy TN): Nixeus NX-VUE24
Persze Magyarországon ilyet még véletlenül se találtam, de jó tudni hogy Amerikában legalább lehet normális FreeSynces monitort is kapni .[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Gombair
csendes tag
válasz SchumiBácsi #23 üzenetére
A dell monitorok talpa nekem is bejön, mostani u2312hm-nél már tesztelgettem kicsit. Az a talp bőven elbír 7-8 kilós monitort is, eddigi 2-3 napos tesztek alapján. Most egy 29um68-cal szemezek, de ahhoz is biztos szerzek egy 24" dell talpat és házilag rávarázsolom.
-
RyanGiggs
őstag
3 kilóért AMD FreeSync 55-75 Hz!
Nincs több kérdésem! -
-
Sinesol
veterán
válasz #32839680 #17 üzenetére
Sok esetben ugyanaz a panel figyel egy szük tartományos freesync monitorban, mint a gsynces variánsban. Ugy tűnik inkább a technologiával lehet probléma, talán mégsem véletlenül drágább a másik variáns.
Na meg olyasmiröl is hallottam, hogy a gsync fpga-s megoldás és emiatt képes joval többre. -
Cathulhu
addikt
- BLB a monitor negy sarkan szerintem eleg jelentos, engem zavar sotet hatteren. Nem tudom ekkora kijelzonel mekkora a megszokott, en joval kisebb monitorrol jovok, ott nem volt. Foleg a bal folso sarok volt gaz, de azt simogatassal lehetett javitani, most kb egyforma. Egyeb felhosodes, foltosodas ezen kivul nincs.
- A kontraszt gyengenek tunik, eddig egy joval kisebb es regibb Dell 2209W-t hasznaltam, szinten IPS, szinten LG, de ott a fekete joval feketebb volt. Itt meg fenyes nappal is inkabb sotetszurke, este kifejezetten vilagos (fenyero 35%), hatalmas minusz. (amugy 2209-nek meg a panelja kezdett el megdogleni egy ido utan, valoszinuleg elkezdett elvalni a ragasztas a nagy ho miatt, szepen foltosodott, csikosodott, ezert jott a csere).
- Az acernek sikerult olyan firmwaret rittyenteni a monitorra, hogy az energiatakarekos modba keruleskor vegigzongorazza az osszes bemenetet, majd mikor konstatalja hogy sehol sincs jel, akkor teljes fenyeron fekete hatterrel elkezd vilagitani 30Hz-en. Lehet maradi vagyok, de nalam az energiatakarekossag mast jelent. Ezt meg tudtam kerulni ugy, hogy irtam egy kepernyovedot, ami DDC/CI-n keresztul ki vagy bekapcsolja a monitort, ezt hasznalva kepernyovedokent es kikapcsolva a windows energiagazdalkodast a problema amugy athidalhato. (Ezt amugy igeny eseten szivesen megosztom, szoval ez ne legyen gatlo tenyezo). Linux alatt viszont nem csinaltam meg vele semmit.Ezek a negativumaim. De ennek ellenere megis szeretem nagyon, mert gyonyoru kepe van, vilagos hatteru dolgoknal lenyugozo, a 21:9 mozifilmeknel bamulatos, rogton nem 34"-os monitorkent viselkedik, hanem egy joval nagyobb TVkent (en erre is hasznalom, hagyomanyos TVm nincs), MPC-HC-t be lehet ugy allitani, hogy hasznalja a freesyncet az LFC-vel. Valamint az ultra-szelesvaszon miatt munkara 2 monitorkent is jol funkcional. Szoval en nem bantam meg a vasart, de ehhez hozzatartozik, hogy akciosan, a magyar listaar alatt jo 80k-val olcsobban jutottam hozza....
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
őstag
-
félisten
Nagyon szépen és végre korrekten megírt cikk, ami rávilágít a hibákra. Ritkán olvasható ma ilyen itt sajnos. Köszönöm, élmény volt!
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Picco
addikt
Amúgy a BLB, a gyenge kontraszt és a csapnivaló acer firmware nagy mínusz, főleg ebben az árkategóriában
ezt kifejtened legyszives?
nagyon viszket ap*csamtenyerem egy 32-34" 4k monitorra, habar az almom 16:10-es arannyal rendelkezo peldany lenne freesync-el, de nem zarkozom el itthoni felhasznalas eseten egy jo UW Freesync-es monitor elol sem. sot!**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Egon
nagyúr
válasz #32839680 #17 üzenetére
Az X-Sync-nek pont az lenne a lényege, hogy lehetőleg széles frekitartományban működjön. Egyébként csak - ahogy utánad írják - üres marketing az egész, értelme nem sok van. Annak ellenére, hogy a Freesync nem kerül pénzbe, a technológiát tudó monitorok drágábbak az azonos kategóriájú, Freesync nélküli monitoroknál. Ergo a "hajlandók drágán minden szart megvenni" kitétel, jelen esetben nem feltétlenül az nv tulajok jellemzése...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Cathulhu
addikt
Most vettem egy acert (a tavalyit, xr341ck, mert a 342 az 1900as rádiusszal nekem már sok, ez pont jó most)
Tudtommal szintén LG panel, de érdekes módon a freesync range az 30-75, és működik az LFC is a 2.5x-es különbség miatt, azaz gyakorlatilag 15-75 a valós range, kipróbáltam, valóban jó. Amit nem értek, hogyha a panel bírja, akkor az LG a drága monitorjain miért nem engedélyezi? Vagy az acer válogatott panelt kap?Amúgy a BLB, a gyenge kontraszt és a csapnivaló acer firmware nagy mínusz, főleg ebben az árkategóriában
-
Egon
nagyúr
válasz electrodoki #8 üzenetére
Ennyire jól összeszedett, támadhatatlan, meggyőző, mondhatni brilliáns érvelést rég láttam...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
Már nagyon régóta fenem a fogam egy 21:9-re, de ez így rossz irány. Konkrétan ez a monitor ennyiért nevetséges.
Daywalker, abban segíts, kérlek, ebben a méretben kell már az ív?
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Tigerclaw
nagyúr
"Véleményünk szerint kicsivel jobb anyaghasználattal és szűkebbre vett becsúszószárral ez a baki könnyen elkerülhető lett volna a gyártó részéről, így viszont le kell nyelni a keserű pirulát."
Szerencsére kelleni, azért nem kell. Nem ettem meszet, hogy egy méregdrágán árult monitornál belemenjek bármilyen komolyabb kompromisszumba.
Nekem egy 5040 x 2160-as felbontású ultra-wide monitor kellene, nem hajlítva, flicker-free háttérvilágítással...
Persze mire egy ilyen monitor ára elérhető szintre süllyed az még sok-sok év.Lassan kiegyezhetne már a mozis és tévés szegmens egy képarányban. Annyi mindenre létrehoztak már iparági szövetséget a szabványosítás végett. Ezt is megoldhatnák már igazán.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MeszesKPT
őstag
Ennek a kijelzőnek semmi értelme.
Hajlított, hogy csak játékra lehessen használni, cserébe van alacsony kontrasztarány. A 20-25ms input lag-et a 2015-ös UHD TV-k is tudták már. A FreeSync meg no komment, értelmes tartománnyal még amúgy se láttam. De legalább jó drága ez a monitor.
-
Egon
nagyúr
Érdekes, a Freesync új lett promotálva, hogy szélesebb frekitartományban képes működni, mint a G-sync - valahogy mégis sorra érkeznek az olyan kijelzők, amik rendre cáfolják a fenti tézist...
Biztos erről is a kötsögnV tehet..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
IgnisFatuus
aktív tag
Kérdezz rá, hogy a vesa felfogatást használja-e és vegyél hozzá Dell talpat.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
szep... bar max jatekra vennek gorbitettet, munkara mar nem.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gyiku
nagyúr
A 34 hüvelykes LG 34UC98 monitort az LG magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.
ezek most hogy orulhetnek ennek a tesztnekhüllő
-
TigerCat
nagyúr
Az anyagminőség sajnos sok esetben kritikán aluli. Nekem ennek az egyenes testvére van, áttetsző fix lábbal. Szerintem iszonyat jól néz ki és kellően masszív, viszont a pár évvel ezelőtt gyártott biznisz klassz Dell kijelzők talpa még most is tetszik. Ha nem ezt vettem volna, akkor abból lenne 2db.
A panel homogenitása sem vészes, de a nagy fehér felületen néha észrevenni világosabb foltokat. Mivel már a másodikat nyüstölöm, azt hiszem ezt leszámítva nincs gond vele. Szépek a színek, jó a betekintési szög és tényleg hatalmas élményt ad.
A hajlított kijelző játékra biztos tuti, de egy Excelben nem biztos hogy kedvemre való lenne. De nem is ez a célpiac...
Szóval, 3 kilóért sok, de 227-ért az egyenes nagyon jó vétel volt pár hónapja, főleg annak tükrében, hogy az első még szintén 300-ba fájt egy évvel ezelőtt.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
törölt tag
Az USB HUB két bemenetet igényel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- - 5O% DELL P2418HZm - S-IPS matt/ 75% sRGB / pivot / matt // ir fhd webcam /// 1év GARANCIA + SZLA
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160 4K, 144Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Nvidia G-Sync monitor eladó!
- DELL U2719D Új állapotú
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Monitorok Huawei, HP, Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest