Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sylvinet
újonc
válasz
Blizzardking #2499 üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
-
sylvinet
újonc
Sziasztok,
tudna nekem valaki segíteni?
Egy hete kaptam meg a vadi új Lenovo s750-met, minden szuperül működik, csak telefonálni nem lehet vele, mert akadozik a vonal.
Mikrofon skype és egyéb használatok közben remekül működik, sim kártya és térerő is rendben, a net is pörög.
Valakinek valami ötlete?
Köszi! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
cappa72 #2495 üzenetére
Az megvan, hogy nem kompatibilisek
A cwm et- cwm el töltöttem volna vissza de mégsem sikerült.md5 mismatch ot kaptam minden régi mentésemre.
Miközben írok lehet rábukkantam az XDA-n is egy megoldásra.
XDANem mintha mostanában nagyon kellett volna a visszaállítás, de még eljöhet ez az idő.
Blizzardking:
Én is utólag szoktam átnevezni, csak így jobban tetszik.
Szeptemberem nyugodtabb lesz remélem, akkor nekilátok a keresgélésnek az elfeketedett hátterem ügyében.
405-520-709 a legutóbbiak. de mindegyikkel feketedett.
Még SD kártyát is cseréltem, ne mondja a rom hogy nem tiszta telepítés. 2 napja fut szépen.Gyári romra én is kíváncsi vagyok csak még nem vettem nagy levegőt. Majd hosszú téli estéken.
-
Blizzardking
őstag
válasz
cappa72 #2495 üzenetére
De az már kezeli az érintőképernyőt? Gondolom nem a hangerő gombokkal kell operálni benne.
Amúgy a CWM komplett mentés mérete az 1,4-szerese ugyanazon állapot TWRP mentésének, az is az utóbbi mellett szól. Helytakarékosabb. Mondjuk bepipáltam hogy tömörítve mentsen, így tovább tartott neki, de akinek 3-4 mentésnél több van fent egyszerre, annak érdemes odafigyelnie erre is. -
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #2493 üzenetére
Nekem a cwm-mel sose volt gondom. Mindent visszaállított bármikor. A TWRP egy dologban tetszik jobban, és az a file browser, hogyha valamit másolgatni kell valahova döglött telefon esetén. Amúgy az összes mentésem cwm-es. Kiterjesztésekkel nem nagyon foglalkoztam, a TWRP könyvtár tartalmát lehúztam PC-re biztos ami biztos. A CWM mentéseket utólag át szoktam nevezgetni, szóval az is csak az első újraindításig a dátum.
Jelenleg az Andrea 4.2.2-140520 van fent, asszem ez az utolsó előtti. Addig nem akarom feltenni a legújabbat, ameddig ki nem derül mi a rákfenéje, ugyanis ez most tök jól szuperál. A kis képek nem átlátszó hátterére sajnos semmi ötletem nincs.bagkri01: Kacérkodtam vele hogy ráflashelem a totál gyári kínai romot, és megnézem azzal mi történik, unalomból vagy mittudomén... Milyen amúgy? Vagy nem mentél nagyon bele..? Angolul nem is tud?
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
Blizzardking #2491 üzenetére
Feltettem a TWRP-t
Ami már tetszik benne hogy tapis, és meg lehet adni a mentés nevét.
Ami kérdés, hogy milyen mentést csinál.CWM-ben volt tar vagy dub
Nekem tar volt az alap mentés forma, de nem tudtam visszaállítani a régi mentéseim.
Elvileg lehetett ez azért mert csak a változásokat menti, hogy kisebb legyen a mentés, én meg töröltem a régieket. de ezt csak halottam nem volt időm utána nézni.
Ez win kiterjesztéssel ment, remélem komplett mentést csinál és évek után is elég neki egy mentés a visszaállításhoz.Végre csináltam egy teljesen tiszta telepítést a legújabb anreával (XDA-n javasolták), most megy szépen.
Ami viszont vacakol a telómon, hogy a pici képek amik mondjuk a Play on vannak a programok elött, fekete kockára vannak téve és nem átlátszó a szélük ahogy lennie kellene. Na ezt szépen megfogalmaztam.
Valamint a Face Messenger ben is a matricák körül fekete a háttér. Ezen a tiszta telepítés sem segített.Ezekhez valami ötlet?
-
bagkri01
őstag
válasz
Blizzardking #2486 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Sajna nem működött ez sem, de ha valaki esetleg Ukrajnából hoz be telefont annak a következőket tanácsolom. Flashtoolal fel kell tenni az eredeti kínai romot, azután már működik at autoroot progi. Az Ukrán romot nem tudom, hogyan védte be a lenovo, de egy istennek nem akart sikerülni a root. Már minden rendben van és tökéletesen működik a telefon.
-
Blizzardking
őstag
Kipróbáltam egy TWRP-t, csak úgy kíváncsiágból. Van avval is egy mentésem. Használ valaki olyat..?
-
obligat
senior tag
válasz
Blizzardking #2486 üzenetére
SanyiSay ClockWorkMod-nak ezt ajánlotta valahol, azóta ezt használom. Nem vettem észre különbséget, szóval gyakorlatban szerintem mindegy (ez már le van töltve telefonra, gépre, pendrivera), vagy majd Cappa72 megmondja a tutit.
-
Blizzardking
őstag
válasz
bagkri01 #2482 üzenetére
Szerintem itt mindenki rootolva vette.
Ezt találtam, de nem próbáltam, előre szólok. Alul ott a leírás.ROOT:
1 Mobile in mode USB debugging
2 connect USB mobile
3 RUN in ROOT file " 联想四核手机S750一键ROOT工具.exe" and tap just on Enter , wait a little and your mobile reboot.Előtte egy mentés mindenképpen javallott eme leírás szerint.
Olvasd el a rootolásról ugyaninnen ezt is.
Ha CWM kell, mindenki ezt használja, keresd a lap alján az S750-et.
-
obligat
senior tag
válasz
DarknessHope #2472 üzenetére
Egy teljesen más telefon jött egy ismerősöm ismerősének természetesen, akit nem is ismerek személyesen, a nevét sem tudom
, hogy 35$ dummyphone, legalábbis ezt írta a kínai a papírokra.
Innentől kezdve csak annyi volt a rizikó, hogy elhiszik-e a paypal-os fizetési bizonylatot ( photoshop miatt )
El. -
obligat
senior tag
Kibontottam a minideal-es ROM-ot, semmihez sem hasonlít, amit eddig láttam.
Gondolom itt csak kézi vezérléssel lehet faragni. Teljesen odexelt és becsomagolt még a ROM-on belül is minden.
No majd rájövök. -
DarknessHope
senior tag
válasz
Blizzardking #2481 üzenetére
jah így már érthető tehát egy sima zenehallgatás meg netezés megy együtt hívás alatt nem érdekes ha elmegy a 3g.
jobban átnéztem a HSz-ket nem olyan nagy gond ez szóval jó eséllyel s750.t veszek.
BT fülesem elég jó. persze nem egy olyan mint egy komoly vezetékes. ez a nokia bh-503 -
bagkri01
őstag
Üdv Mindenkinek!
Arra szeretnék választ kapni, hogy a one click root-on kívül megoldható-e másképpen is a készülék rootolása? Egy istenért sem akarja megcsinálni, pedig már nem ez lenne az első ilyen művelet amit megcsinálnék.
Ezt az üzenetet írja ki:
daemon not running. Starting is now on port 5037
daemon startedsuccesfullyEzután szépen lefut, de root sehol.
-
Blizzardking
őstag
válasz
DarknessHope #2480 üzenetére
Az hogy kinek mi mennyit ér meg, az teljesen relatív, úgyhogy ebbe kár belemenni.
A romolás nem azért mindennapos mert 4 mag van benne mer 1 GB ram, hanem mert ezeket kizárólag Kínán belülre gyártják, ahol a google tiltott gyümölcs, és hivatalosan szarnak nagy ívben a külföldiekre. Emiatt nagyon fontos egy kínai telónál, hogy legyen mögötte közösség.
Ami a fülhallgatót illeti, bluetooth témában nem vagyok otthon, ugyanis egy 5000 Ft-os maxell metalics is jobban szól mint egy bluetooth fülhallgató. Nekem egy Vsonic VSD1 van, kb 10 rugóért vettem kintről, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Net sebesség; rendszeresen használok Waze-t a kocsiban, ami ugye igényli a net kapcsolatot, közben a fülemben van egy bluetooth headset hogy ha hívnak fel tudjam venni, és a telefon 2G üzemmódban van. Sose volt olyan hogy a net sebessége miatt nem tudott tervezni. A 3G kimondottan böngészésre vagy audio streamelésre nélkülözhetetlen. Egyébként Gravity Boxban ki lehet tenni egy olyan kapcsolót, ami 2mp alatt átváltja a 2G/3G kapcsolatot, úgyhogy max megtervezed az útvonalat 3G-ben, utána bluetooth 2G és kész.
Az nem tudom mennyire volt egyértelmű, hogy csak akkor van a gond, ha hívás jön arra a kártyára, amin a 3G kapcsolat épp aktív. Ha nem hívnak, simán megy együtt a 3G és a bluetooth.Más egyéb baja nincs.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
Blizzardking #2479 üzenetére
hát igen... őszintén szólva én még ezt a kedező árat is sokallom a telóért
valahogy minden drágább mint amennyit nekem megér.. .de a 4 mag 2 sim IP67 kombóért emgfizetném..... cska úgy gondoltam hogy egy 4 magos 1gb ramos telónál már nem a romolás lesz a mindennapos.... nyelv multis.. romot teszünk rá egyszer hogy legyen play áruház aztán nem kell vele foglalkozni.. engem nem vonz hogy minél több Antutu pont legyen
csak játszon le zenét egy sima átlag felbontású videót, böngésszen menjen a navi, BT, Wifi ahogy kell.. trükközés nélkül. e könyvet olvasok még róla. nekem ennyi elég.... most azt kell átrágnom hogyha mondjuk lassaban tudnék netezni zenehallgatás közben egy út során akkor az mennyire zavarna.... mert tulajdonképpen ez várhatórosz esetben ha jól értem.... illetve egy navi közben mondjuk nem bírja térképet letölteni mert gps melett net csak 2g-n Edge hálózattal megy..
más egyéb van egyébként ami még gondot okozhat?
előre is köszi a segítséget mindenkinek.
-
afb
tag
válasz
DarknessHope #2477 üzenetére
Nem sokkal korábban volt egy módszer, mely egyetlen paraméter (fast dormancy) átkapcsolásával (nekem legalábbis) megoldotta ezt a problémát.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
Blizzardking #2476 üzenetére
hát igen de sajnos én elég sokat használom BT sztereo headsettel.... gáz ha közben eldobja a netet és vonaton pl zenehallgatás közben nem tudok se navigálni se netezni rendesen. a p770-nek legalább nagy az akksija.
-
Blizzardking
őstag
válasz
DarknessHope #2475 üzenetére
De az nem vízálló. A bluetooth is csak akkor gond ha 3G-n megy az internet, és akkor se mindenkinek. Kocsiban pl egy kapcsolóval át szoktam állítani 2G-re, simán tud navigálni mailt fogadni stb, ha meg beszélsz, úgyis kilövi az adatkapcsolatot. Olyankor nincs gond a bluetooth-tal. Ha meg kell a gyorsabb net, kb 4 mp alatt átvált arra. Emiatt nem szívesen buknám el a 4 magos processzort és a vízállóságot. A P780 az már egy más kérdés, viszont egyrészt az nem konkurenciája ennek, másrészt ott fennáll ugyanez a veszély, mert ugyanez a soc van benne.
200 dollárért mindkettő nagyon megéri. -
DarknessHope
senior tag
válasz
Blizzardking #2474 üzenetére
uhh ez nagyon hasznos infó volt... a BT gond komolan gond lehet nekem.... lehet mégis a p770 marad bár az használtan. remélem ott nincs ilyen gond.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Látom több topikba is beírtál. A rendeléssel kapcsolatban inkább itt kapsz eligazítást, vannak olyan tagok, akik nagyon rutinosak ebben. A bejáratott kínai webshop sokkal megbízhatóbb és korrektebb mint a magyar nepper aki a te pénzeddel játszik, és ha baj van köddé válik. Az hogy "itt vettem" hidd el semmit nem nyom a latban, ugyanonnan fogja megrendelni ahonnan te tennéd. Az áfát nem lehet újabban megúszni, nagyon ráálltak erre a kínai vonalra.
Maga a készülék nagyon rendben van, de van néhány olyan gyerekbetegsége amire nem árt előre felkészülni. Javaslom hogy olvasd el a topikot, vagy keress arra hogy bluetooth és gps. Én személy szerint megint vennék ilyet, kifogtam egy nagyon jó darabot.
A gyári rommal is nagyon jó kis cucc, de sokan itt lecserélték más custom romra. Valamennyit kell vele mókolni, mert - bár általában rootolva jön - a gyári recovery van rajta, ami nem túl üdvözítő.
-
llax
senior tag
válasz
Ha figyelsz arra, amit mások írnak, sok buktató nincs. Megbízható eladótól PayPal-es vásárlás biztonságosnak mondható.
-
DarknessHope
senior tag
Sziasztok az utóbbi időben elgondoltam egy ilyen lenovo vásárlásán, de még soha nem vásároltam paypallal.. meg külföldről sem... igy nem ismerem a buktatókat és a vásárló oldalakat is csak azokat néztem amit az android dual sim telefonos fórumon írnak...
ezek közül most a tmallbox-on a legolcsóbb 196 dollár és állítólag ingyenes a szállítás. a kérdés az hogy lesz e valamilyen plusz költség.
utánanéztem pár dolognak
itt [link]
nos az a kérdés hogy ha jelenleg 196 dollár és ingyen szállítással számolok és nincs egyéb költség. ehhez hozzáadom a vámot és áfát hogy a francba éri meg egy vaterásnak 56 ezerért árulni?
mert ugy logikus hogy keres valamit rajta.
-
afb
tag
válasz
obligat #2468 üzenetére
Nekem gyakorta szükségem van a hotspotra, mert így egyszerű az idehaza roamingoló kütyüket onlánnyá tenni, és viszont, külföldön használni a magyar SIM-es cuccokat.
A nyílt hálózatok az esetek jelentős részében gyakorlatilag semmire sem jók.
A hotspot tehát számomra igen hasznos fícsör. -
obligat
senior tag
sosem volt etotalk rom nekem, és a wifi direct valóban nem hotspot. pc-vel airdroiddal szoktam kapcsolni, másik telefonhoz shareit-tel (utóbbit arra is telepíteni kell). Nem nagyon van szükségem kifejezetten standalone hotspotra. legtöbbször openssh-val buzerálom a routert
-
szlibud
tag
Na baromi szar kezd lenni a telefonom, két nap alatt 4x fagyott le úgy h szétszed, kártya ki-vissza, bekapcs,
Már pár hete nem csinálta, kezdtem örülni. De ok, ezt még kibírnám, de kb. fél napi készenlét/kis netezés után előveszem, és se kép se hang, majd itthon derült ki h totál le van merülve :/ Előtte kb 70 %-on állt, új alkalmazás nincs rajta.
Most ezek után hogy bízzak benne
-
obligat
senior tag
válasz
SanyiSay #2457 üzenetére
Igen, vannak magánhülyeségeim.
Illetve csak azok vannak.Két nap múlva lesz gépem, BeOs lesz a főnök OS, meg persze a win a telefon miatt...
Felhívnám a tisztelt fórumlakók figyelmét, van egy tisztán assembly alapú OS (menuetOS), 1,4 MB, elfér egy 3,5 '-os kislemezen a mai napig, villám és nem fogja a vírus. (netezni kiváló), már ha vannak hozzám hasonló félkegyelműek itt.
-
Maarki
aktív tag
válasz
Blizzardking #2458 üzenetére
Istenem -.- de tard vagyok köszi ezt nem néztem -.-
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
Blizzardking #2458 üzenetére
Tényleg ott van.
Így bukott az elméletem.
-
Blizzardking
őstag
Settings-->More-->Tethering&portable hotspot
Cappának abban igaza van hogy a minideal eredeti rommal volt egy olyan app, Andreában a fenti módon kell.
-
SanyiSay
aktív tag
Hát gondolom vagy kapsz ilyenkor egy pro kódot, vagy a play hozzáírja a fiókodhoz a vásárlást.
Legalább is minden nem fizetős alkalmazással is ezt teszi. Dehát cwm a barátunk akkor tuti mindened meglesz.Mondjuk ami érdekes lehet hogy a 709 es andrea már nexus 5 ként jelentkezik be.
Egy újjabb érdekes adat. Bár a pro verziók kevésbé készülék függőek ahogy nézegettem.
Vagy visszaírod S750 re, vagy ami most a neve. -
llax
senior tag
válasz
SanyiSay #2448 üzenetére
Appon belüli vásárlás az, mikor egy app full verzióját vagy valamilyen opcióját nem közvetlenül a Play-ből veszed meg (mert mondjuk onnét nem elérhető), hanem az app kínál fel vásárlási lehetőséget. A fizetés jellemzően a Play-en keresztül megy.
Lehet megpróbálom én is a frissítést full telepítés helyett. Max. visszaállítom a régit, ha valami gubanc van ezekkel az appokkal.
-
SanyiSay
aktív tag
Alkalmazásokon belüli vásárlások alatt nem tudom mit kell érteni. Itt mindent vásárlásnak hívnak.
Viszont pld nekem van olyan progi amit elég macera áttenni ha tiszta telepítést csinál az ember, Ki kell jelentkezni a régi droidból és a kapott kóddal lehet áttelepíteni az újjra. Ezért csak frissítem az andreát és így minden fut tovább mintha mi sem történt volna. Csak a verziószámon látom hogy frissült.
Szerencsére ez nem Windows és vissza felé is lehet frissíteni gond nélkül, meg ugye a CWM ha kellene a régi. Legalább is nekem kellet mert az utolsó 2 andrea nem jött be, de az XDA-n is hasonlóak a vélemények. -
SanyiSay
aktív tag
Ahogy látom, lehet nem benned van a hiba.
Nekem sincs olyan. Titaniummal sem találom. Nem igen használom, így fel sem tűnt.
Azt meg nem mondanám, hogy mitől nincs, mert lehet én töröltem, de szerintem nem. vagy vagy.Andrea 140405 van fenn.
Viszont az is érdekes, hogy nekem 2.5 nap BT-3G tesztelés során egy hibát nem generált, (azt nem tudom volt e benne 20 as hívás akkor ezt még nem néztük) valamint 3G vel sem dobálja el a sim kártyát simán van pin kódom.
Ja és persze nem kell repülőbe sem tennem mert mindegy hogy én kapcsolgatom a wifi-3g-t vagy egy profil kezelő, de jön a net hiba nélkül.Sajna most nem tudok ezzel igazán foglalkoznikicsit sűrű lett az élet, de ha valaki még Andreázik írhatná, hogy mi a helyzet nála.
Viszont kedvesem A820-a is repülőt kér. Mobiladat ki/be nem segít. Neki is kipusztítom a wifi megosztást hátha az zavar be.
Hát ez is csak egy ötlet lett
-
Maarki
aktív tag
Hellotok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem találom a telefonban a hotspot funkciót magyarul szeretném a telefon nettét megosztani a notebookal de ilyet én nem találtam tudtok valami infot, hogy ezt, hogy lehetne kivitelezni ?
Jah s750m van
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv: Maarki
-
afb
tag
válasz
obligat #2437 üzenetére
Köszi, majd lecsekkolom.
Bár a widget a többi telón hibátlan, samsung, htc, meg az on s750 is.
Más lesz a bibi, de annyi opció van, és dunsztom sincs, hogy a mama miket piszkált el.
Igazából csak engem zavar, neki eddig fel sem tűnt, hogy a widget a helyet is képes jelezni... :-) -
afb
tag
Wazze, nyertünk!
Az a fast dormancy OFF-ra téve megoldotta.
Vagy egy órát telefonáltam a BT kihangosítóval, és semmi, de maszatnyi probléma se!
Wazze, nagyon jó, hogy ez a bug a múlté! :-)
Köszönöm!Ja, még kíváncsi vagyok, hogy lesz-e sim eldobás, mert eddig kb. heti egyszer nyomta. Majd referálok.
-
-
obligat
senior tag
tudom nem megoldás, hanem kerülőút, de az 1weather widgetjeiben is lehet átlátszó hátteret állítani, korlátozottan testre is szabható, esetleg próba?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.handmark.expressweather (telefonról müttyögök, gép még nincs sajnos, nehézkes beszerkeszteni a linket, gyorsgombok pedig nincsenek)
-
gegsite
tag
válasz
Blizzardking #2430 üzenetére
Fast Dormancy off ban "szart" sem ér.
próbálgattam, és átraktam on-ra, majd "Send FD"-re elküldtem.Valamiért most működik és tök örülök neki
Bár nem használom, csak tesztnek csináltam, de ha lenne kocsiba kihangosítóm legalább működne.
5 perc után már megint eldobja a hálózatot szóval, fogalmam sincs miért de a Fast Dormancy ebben nem előrelépés.
Sajna ez a semcsi csak mint telefon kihangosítónak jó, zenét nem akarja átküldeni rá.
-
afb
tag
Fura nálam pont fordítva volt (van). Az adatforgalommal semmi gond, viszont a BT. De majd most! Remélem!
OFF
A mama S820-asával két bug van.
Egyrészt nem nagyon hajlandó abbahagyni a töltést (99%), pedig volt akkukalibrálás, meg mindenféle vajákolás, ami nálam bevált, másrészt valami nem passzol a helymeghatározással.
No nem a GPS-szel van baj, a térképen tudja, hol van, de az óra-időjárás widget (transparent weather&clock) nem akarja a tutit. Nem tudom, mit nem állítottam be jól... -
afb
tag
válasz
Köszi!
Ahogy olvastam, rögtön ki is lőttem (EtoTalkTools-ból, de ez szvsz ugyanazt csinálja, mint az általad írt app).
Amit észrevettem 24 óra alatt, az a láthatóan alacsonyabb energiafogyasztás. Este ülök autóba, akkor kipróbálom a BT-t is. Kíváncsi vagyok nagyon! -
obligat
senior tag
válasz
SanyiSay #2428 üzenetére
Hát ez üt.
Amúgy mivel villám következtében elhalálozott az alaplapom, és a táp, nem most lesz belőle valami.
Melóban vagyok, rendezem az új alkatrészeket, amint hazaérek a többit széttesztelem (RAM, videókari, merevlemezek és a lényeg a proci), majd beleásom magam a droidfőzésbe.
Most ez az egy telefonom van, olyan alapvető kérdésekkel, ha késznek tűnik egy rom, amit felteszek próbaképp, de tégla a végeredmény akkor az inkább szoft-tégla, vagy végleges, például még nem vagyok tisztában. Ráadásul szeretném a masinát nem végleg agyonverni, mert szeretem.
Első körben tuti 4.2.1 verzió marad, a kernelfordítás és a modulok drivereinek összevadászása és kitesztelése sem tűnik egynapos szöszmötölésnek.
Aztán majdegyszercsak meg kell próbálni azt is.De láttam olyat newman n2-n, hogy vannak valami talán DIMM-kódok, amelyekkel akár néhány modul firmware-je menet közben upgrade-elhető. *#3646633*# ---->pl.: kamera firmware.
Tudom egyáltalán nem ugyanaz a soc, de ha itt is van ilyen, akkor ennek is a nyomára kell jutni -
llax
senior tag
válasz
Az enyém nem dobál le (3G ON), de ki fogom próbálni. A mobil adatátvitellel akadnak gondjaim, amin a rádió ki-be (egy pillanatra repülő módba teszem) kapcsolása segít.
Úton egy S820 az egyik családtag számára. Remélem nem lesznek nyűgök vele, akkor nekem kellesz szívni...
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
Köszi!
Közös fejlesztéseket bár kedvelem, de az Android még kínai nekem.
Ám ugyanakkor időtöltésre, adrenalin pótlásra kiváló. -
Blizzardking
őstag
Maga a fast dormancy egy viszonylag új szabvány, ami azt a célt szolgálja, hogy különböző energia (fogyasztási) állapotokat vegyen fel a készülék, a pillanatnyilag forgalmazott adatmennyiségtől függően. Ha be van kapcsolva, elvileg kevesebbet fogyaszt. Viszont ha nincs teljes összhang a szolgáltató és a telefon között, akkor okozhat hibákat. Bármikor vissza lehet kapcsolni, szóval no para.
Forrás itt és itt.SanyiSay: király
Obligat alvállalkozóval fejleszt?
-
afb
tag
válasz
Blizzardking #2427 üzenetére
Egyébként ezzel mit kapcsolunk ki?
EtoTalkTools-ban is megtaláltam, kikapcsoltam, nemsokára kipróbálom a BT-vel.
Köszi a tippet! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Blizzardking #2418 üzenetére
Gyorsba összedobtam egy kis Obligat-Lite-Bootanimation.zip -et hogy ennek hiánya miatt ne késsen a béta verzió közzététele.
-
Blizzardking
őstag
A random rádió eldobásra találtam valamit. Arról van szó ami akkor fordul elő, ha aktív a 3G, és közben bluetoothon hívást akarunk bonyolítani. Egy másik topikban olvastam de már nem emlékszem melyikben, de egy próbát megér.
MobileUncleTools ---> engineer mode ---> engineer mode mtk ---> legelső lap alján fast dormancy ---> config FD ---> turn off és OK.Érdemes figyelni az eldobálást valamint az akksi merülést 3G esetén.
Ha működik, megkeresem kitől jött, jár neki a pont.
-
llax
senior tag
válasz
obligat #2423 üzenetére
A kernel verzión belül ugyanaz, de a beleforgatott modulok már hardver függőek. Két majdnem azonos telónál elég akár annyi, hogy a SoC egy IO pontja másra van használva, vagy ugyanakkora, de más típusú Flash vagy RAM IC-t használnak (aminek kezelése is eltér), már nem jó ugyanaz a lefordított kernel.
-
obligat
senior tag
Oh-uh. Azt hittem, a kernel minden droidban ugyanaz annyira, mint a "tiszta" linuxokban, csak más az "X" és az UI. Akkor minden típushoz sajátot kell fordítani, ha nincs újabb gyári?
-
obligat
senior tag
válasz
Blizzardking #2420 üzenetére
Nekem egy Netscape Navigator van eltéve, egy MS előtti Skype ami jellemzően a pucipuha hozzáállása miatt kb. 2 hete már nem használható, egy Arachne böngésző.
Valamelyik vinyóra, amit persze nem tudom hová tettem (100 MByte, IDE, hihetetlen, hogy volt olyan időszak az életben, amikor mindenre elég volt), de mindig előkerül valahonnan...
Persze ezek őswindows és DOS alkalmazások.Akkoriban még nem fagytak le a gépek, és a vinyók is kibírtak nettó 10-15000-50000-xxx. ora üzemidőt hiba nélkül és az s3 savage nagy szám volt, később a riva. Ehh, szép időszak volt számítógépes tekintetben is.hemzsegtek az animgifek a neten, még vállalati oldalakon is
-
Blizzardking
őstag
válasz
obligat #2419 üzenetére
Engem speciel jobban érdekelne a minimál droid, és ha az kész, akkor a pepecselősebb halas. Ami a probléma hogy a kernelt nem frissíti a gyártó.
Amit a szociális hálóról írsz az tök igaz, féltve őrzöm az utolsó verzió Waze-t ahol úgy el tudod küldeni a pozíciódat vagy az útvonaladat valakinek, hogy nem kell facebook account hozzá. A nagy közösségépítésnek az eredménye a selfie mánia, a zabálós appok, és az általános elhülyülés. Mindent a 15 perc hírnévért... Szóval ebben egyetértünk.
-
obligat
senior tag
válasz
Blizzardking #2418 üzenetére
Olyan lenne a nagyon jó, mint egy PC frissen telepített, de driverekkel már belakott OS-sel, amiben az egyetlen nem szorosan a "tárgyhoz tartozó" app egy minimálböngésző, de még az sem systemapp.
Ha ezen felül az "OS" épp sailfish az csak hab a tortán, de azt már látom, hogy a halas rendszert. csak integrált alkalmazásokkal érdemes portolni, különben mindenki meghülyül mire összevadássza a neki megfelelő natív appokat, vagy megtalálja azokat az androidos cuccokat, amelyek hajlandóak rajta elindulni, szóval ezt majd 3 telefonnal később átgondolom.
Sajnos mostanában azt látom, minden elment a szociális hálózatos integráció irányába, ami speciel engem nem érdekel, és szabályosan dühít, ahogyan tönkrevág egy amúgy jó applikációt (pl.: contacts+) a millió integrált lehetőség.
Mondjuk szerencsére nem vagyunk egyformák. -
obligat
senior tag
És az is megfordult a fejemben, hogy csinálok egy romot, amiben nincs googleapps, sem chrome, sem fb, sem twiter sem egyéb ilyen nyűg, (utcakép, talckback, izgőmozgó hátterek, ilyenolyan widgetek,mindenféle díszkatranc), hanem egy amolyan alap android, ami minden hardverrel jóban van, és szabad a vásár telepítés után egyes célokra saját preferenciák alapján alkalmazást telepíteni.
Mondjuk gondolom ez a stock google-android baekácsolásával (karcsúsításával) indul, aztán meg kellene nézni melyik modult mi működteti a konkrét telefontípusban, beledolgozni egy pár okosítást és azóta született megoldást a felmerült problémákra, majd telepíthetővé tenni.
még sosem próbáltam, biztos, hogy ennél sokkal bonyolultabb a dolog, de ilyen kicsiségek, hogy ilyen-olyan animáció legyen, vagy benne lehyen balami szignóm a programban nem mozgat, ez is felesleges egy firmwarebe.
Na majd látom, kitartással nem szokott baj lenni, az angolt úgy-ahogy értem, kedvem van hozzá, ha nagyon nem menne lehet segítséget találni, végső esetben abba is lehet hagyni, később elővenni, stb.
-
obligat
senior tag
válasz
Blizzardking #2414 üzenetére
Ja, igazából főleg kíváncsiság, és a 4.4 kihívás. A saifish pedig egy nagyon jó rendszer, azt megoldani egyelőre nekem lehetetlennek tűnik, de amíg nem kezdek bele, addig ez nem biztos ugye.
-
obligat
senior tag
mennyire bonyolult összerakni egy romot? jövő héten nekiesek, kb. fél év múlva lesz belőle valami. remélem sailfish
-
SanyiSay
aktív tag
.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
tuzolto1981 #2402 üzenetére
Naptárnál a szinkronizálás szokott gond lenni, meg hogy nem elég újj a play szolgáltatásod. Frissíteni meg a Play oldalon tudod a saját alkalmazásoknál. Bal felső sarokban kell nyomogatnod a három csíkot, hogy odajuss. de nem mindíg adja be egyből azt a menüt.
Nekem most a 709-es andrea nyírta ki a naptár szinkronom. Vissza is tettem egy régit. -
obligat
senior tag
válasz
SanyiSay #2406 üzenetére
nem
mert az xda-n azt írták bár atomstabil, még az angol nyelv is inkább mandarin (vagy kantoni).
és mert a kínai nyelvtudásomnál csak a szanszkrit keleti dialektusa gyengébb, ez nekem olyan volna, mint az oroszrulettno és a minideal-es annyira jól megy, hogy még az andrea, vagy apeelme romját is passzoltam idáig.
-
obligat
senior tag
a vállalati fiókhoz (exchange) való app pedig a 2363-as hozzászólás szmájlija alatt lakik.
-
SanyiSay
aktív tag
válasz
tuzolto1981 #2402 üzenetére
Obligat kollega szavait tudnám itt idézni:
IttNekem a gyári emil tiltása az elsők között van. Sima Gmail app hibátlan szerintem.
-
tuzolto1981
csendes tag
'Estét!
Most már fólia is van a telón... ennyire jól rég raktam fel fóliát...
Eddig még három megoldatlan probléma van:
- A gyárilag beépített E-mail kliens nem akar működni, mindig lefagy, még a levelet sem lehet vele olvasni. Lehet, hogy frissíteni kellene, csak nem tudom hogy?!
- A naptár folyamatosan azt kéri, hogy töltsek le valami naptárt hozzá... Nem értem... ha már egyszer van fent rajta naptár, akkor minek kell letölteni? Honnan? És mit?
- A "Blökin" volt egy bizalmas adatokat őrző progi, amibe külön kóddal lehetett bejutni. Létezik ilyen Androidra is? Melyiket érdemes használni? Valami biztonságos kellene...
Előre is köszönöm! -
SanyiSay
aktív tag
válasz
Dee Dee #2398 üzenetére
Üdv.
Személyesen hozzák neked ide el a telót, akkor legalább tuti megúszod az áfát.Egyéb telefonokat nem ismerünk, legalább is eddigi hozzászólásokból ez derült ki.
Hibák:
Bluetooth miatt eldobja a hálózatot, ezt épp olvashatod egyel lentebb.
Meg néha nem jön vissza a kép amikor elveszed a telót a füledtől. (Power gomb nyomással megoldható.)
Ez sem mindig van csak alkalmanként, telója válogatja a gyakoriságot.
Hát nagyjából ennyi az a hiba amivel mindenképp együtt kell élned.Kapott rommal vagy fut rendesen a telód vagy kevesebb, több hibával de megyeget.
Célszerű felkészülni egy rom cserére, mert előfordulhat hogy egyből szükség lesz rá nem lehet tudni mit fog ki az ember. Esetek nagyrészében fut a kapott rommal is kis hibákkal.Strapabíró, vizet szereti, nem lassú, nem a legujjabb android van rajta, de pár évig tuti jó lesz még. Nem túl csillivilli, de masszív telefon.
Kb egy éve teszteljük.Szóval mi csak ajánlani tudjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest