- OLED TV topic
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Home server / házi szerver építése
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diocles
aktív tag
DSP-ken régóta általános a lebegőpontos számok használata. Az M4 családnak pontosan ez a célzott alkalmazási területe: mikrokontrollerre mindenképpen szüksége van a rendszernek, és ha nem túl számításigényes a jelfeldolgozási feladat, akkor nem kell dedikált DSP-t is rakni a rendszerbe. Az M7 most még feljebb tolja azt a szintet, ahol külön DSP-re van szükség.
A lebegőpontos ábrázolásnak az az előnye, hogy nem kell többé normalizálgatni az algoritmusokon belül a változókat csak azért, hogy elkerüljük a számítási pontosság csökkenését. Másként: a lebegőpontos műveletek pontossága független a számok nagyságrendjétől. Ez különösen nagy segítséget nyújt visszacsatolt szűrők megvalósításakor, amelyek stabilitásához szükség van a megfelelő precizitásra.
-
buherton
őstag
Nem vagyok szakértője az audiónak, de szerintem egyszerűbb egész számokkal dolgozni, mint a törtekkel. A törtekkel mindig csak a nyűg van. Nem csinálhatsz ilyeneket, mint pl:
double d;
float f;
if(d == f)vagy ami gyakrabban előjöhet:
float x;
x = /* kap valamilyen értéket */ 0,1;
if(x == 0,1f)és már rögtön borul a bili, mert ez így egyáltalán nem helyes...
-
válasz
cipofuzo87 #9 üzenetére
Csak a sima M4 emulálta az FPU funkciókat, az M4F-ben külön egység számol. De az M4F FPU-ja nem számol dupla pontosságot, talán az új M7 ilyet is tud? Erről már nem szól az infó(morzsa).
Szerk: Igen, ellenőriztem, valóban, az M7 FPU-ja dupla pontosságot is számol.
-
polika
senior tag
azt hittem hogy ha ennyire számol a fogyasztás és miliwattokban gondolkoznak akkor ez az a felhasználási terület, ahol tényleg bevetik az alacsony csíkszélesség energia takarékosságát...ezzel szemben 40nm-es csíkszélen csinálják, miközben azt mondják hogy a kisebb csíkszélen több gyárnak is van szabad kapacitása, ki érti ezt
-
Nagyon jó lett ez az új ARM mikrokontroller. Nagyon fontos előrelépés a megduplázott DSP. A CPU is gyorsult, a bonyolult vezérlést igénylő rendszerek fejlesztése sokkal egyszerűbb lesz.
Annyival pontosítanám a cikket, hogy az M4 egyik változata, az M4F eddig is rendelkezett lebegőpontos egységgel.
-
-=MrLF=-
senior tag
"igen apró és energiatakarékos" jó de mennyit fogyaszt? az érdekes lett volna.
A cikkben említett 400 Mhz-ből és az itteni adatokból [Cortex-M4 Processor]
8-157 µW/MHz fogyaszt, az 400MHz-el 3,2-62,8 mW, Az M7 biztos ennél is jobb.szerk: elszúrtam az átváltást (mW)
-
Spyx
tag
válasz
Mooka-Miki #3 üzenetére
Szerintem itt hasznos lehet: Doom played on printer
-
Akula
őstag
"Újítás, hogy az úgymond elődnek tekinthető Cortex-M4-hez képest a Cortex-M7 már támogatja a lebegőpontos számításokat..."
Ezt hogy fogjuk kihasználni user oldalon? Miben lesz több az új rendszer? Vagyis mit nem tudott az M4?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Filmvilág
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OLED TV topic
- Léghűtés topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- HBO Max
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest