Hirdetés
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
A cikkben 700 dollcsit jósoltak, ennél sokkal barátibb most az ára, 120k alatt...
-
Fryskitt
addikt
Jesszus... hol vannak a régi ULV procik....?
-
Weareus
addikt
válasz
#90088192 #35 üzenetére
No problem.
Hát a folyékony nitrogént használják, potba öntéssel, de hogy az egész gépet megfürdetni benne?
Közel mínusz 200 fok, szerintem nem működne, illetve fűteni kellene valahogy mellé a cájgot, az extrémkedők is hajszárítóval küldik a potot, amiben a folyékony nitrogén van, pont a "cold bug" elkerülése miatt, ha túlhűtöd a cumót, egyszerűen megfagy.
Nemrég volt egy jó kis cikk is erről ph-n, ahol a hsz-ek között érdemes csemegézni...
[link]
[link] -
Weareus
addikt
válasz
#90088192 #33 üzenetére
Az elméleted ott bukik, hogy amint van egy db ventilátor a rendszerben, már nem igaz, hogy a meleg levegő felfelé száll. Arra fog menni, amerre a venti fújja.
"Vagy transzformátor olajat, inter cooler-rel ami egy hőszivattyúhoz csatlakozik?"
Ilyen megoldás viszont volt, linkeltem is... 3 hsz-ben: [link]
-
törölt tag
Ez egy dupla hőcserélős megoldás? Akkor fejjel lefele kellene a tápot beépíteni hala a fizika sajátosságainak,(bar maga a nyák elég jó hőszigetelő), hiszen a hő egy furcsa dolog, valamiért szeret a gravitációval dacolni
vagy fordítva pont csak azt az extra pár 100W-ot kapod vele, hiszen a fizika makacs dolog, és a hővezetés is, érdekes módon
Vagy én latom rosszul?A másik ekkora méretekben miért nem használnak R134a-t és komplett hőszivattyút, miniben, egy max 10 C fokos limittel, több fejes kivitelben, így minden hűthető lenne igény szerint nem? Az árak alapján mar az is olcsóbb lenne SZVSZ
Vagy ammóniát? Vagy SF6-os gazt? Vagy transzformátor olajat, inter cooler-rel ami egy hőszivattyúhoz csatlakozik? Folytassam?
Lehetne meg közvetlen csövezett kapcsolat Északi/Deli Sarkhoz, Folyékony nitrogénben tarolt komplett számítógép, akar monitor kábellel együtt, hogy csökkenjen a válaszidő nemde? Van meg ötletem, az sarkköri szeleket felhasználni a közti hűtő visszahűtésere, esetleg lézeres ellenfázású hűtőberendezés....Remélem egy nap a tuningosok hasznát veszik a kis agymenésemnek
Eredetileg a tuning pont azért született SZVSZ, hogy olcsón nagyobb teljesítményt kapjunk, most meg mar majdnem a fordítottja igaz, hiszen mindent lehet tuningolni, de mar semmii köze az olcsósághozmax hobbi ami ugye mar nem arról szol...
Köszönöm köszönöm
-
Weareus
addikt
válasz
#16939776 #31 üzenetére
Ez így van, nem véletlenül nem használjuk elterjedten épített vízhűtésben utazók a Cape Cora megoldásait. Szóval mint elméleti lehetőséget vázoltam csak fel.
Egy külső 420-as morával nincs az az otthoni "gamer pc" rendszer, amit ne lehetne lehűteni, 9 (két oldalról ventizve 18) db 14-es, 300 rpm-en (néma csendben) forgó jóféle ventivel és akkor reális helyigényről beszéltünk és még másik helyiség sem kell... A hangon túlmenően a vízhűtés persze még jót tesz a tuningpotenciálnak, hőfokoknak és az élettartamnak is. -
Tidus
addikt
Én családi házban sem tudom elképzelni hová tenném. Max. födém fúrás és a pincébe, ott mindig 15celsius körül van. Viszont ez esetben komoly szivattyú kellene, nem is pumpa, hogy mozgassa a vízoszlopot. Mivel a gravitáció ez esetben nem műkszik. Igy viszont azt is a pincébe. Akkor már nem ártana azt is monitorozni, szóval nem egyszerű.
-
Weareus
addikt
válasz
#16939776 #26 üzenetére
Mint realitás, jelen esetben - nálam - nincs szó ilyesmiről, de megoldható, az arányokon múlik.
Egy tag a Cape Corából 15-20 watt disszipálására képes (passzív radiátor), csak megfelelő mennyiséget kell belőle venni.(Nálam egy 360-as morával a 4790k-m 5 Ghz-en vígan ment időlimit nélkül passzívban, igaz ez csak ~ 100 watt körüli hőteljesítményt jelent, de a Mora nem is passzív hűtésre tervezett radiátor, a Cape Cora igen).
-
Weareus
addikt
"...CPU blokkra is rá kellene pattintani..."
A radiátorra gondolsz, gondolom, ami a cpu-körben van. Volt (és újra lesz) egy Mora 360-as külső radim (csak most 420-ast tervezek), ami egy procival önmagában passzív üzemmódban is röhögve elbír, azaz venti nélkül. A vga-kör már necces, mert az FE-men Zotac bios van, ami tdp-emelkedéssel is együtt jár, (300-ről 375 wattra...), amit már csak kifejezetten passzív üzemmódra tervezett radiátorral lehetne eldisszipáltatni, pl. Cape-Cora.
Ezzel meg az a baj, hogy alu, a blokk viszont réz, és így pofás kis galvánelem keletkezik a rendszerben, ahol a réz megeszi az alut. Védőfolyadékkal meg lehet óvni ugyan, de azok meg szeretnek trutymósodni. -
Weareus
addikt
Hetedik éve utazom full épített vízhűtésben, amúgy jelen cikk tárgyát is vártam már, de ilyen áron, meg hogy levizezés után is használja a ventit, nekem felejtős.
A 700 wattig passzív üzemmód vizezve meg karcsú, tekintve, hogy a jelenlegi 1080ti-m mellé jönni fog még egy, szvsz...és akkor még ott a proci, pumpák és a kőkemény tuning...
-
Tidus
addikt
Mi ebben a furcsa.
Víz hűtést is olyan építsen akinek van rálátása a dologra.
Nálam per pill, olyan EK folyadék kering ami nem vezeti az elektromosságot.
Szar dolog lenne ha két óra víz forraló game után nekiállna csepegni, v. folyatni az i9-en a blokk, a Vega64 VGA-ra, v. az Apex alaplapra.
A kilówattos Seasonic tápot nem is említettem ami legalul duruzsol. Ide is gyorsan leérne.
Csak élő példa képpen. A folyadék a lényeg, de még a pumpa élettartamának is. -
törölt tag
Szóval a pcb-n keresztül hűti a TH félvezetők lábait? vízhűtéses táp, vao
Ekkora méretben, ilyen hatásfokkal, valódi vízhűtéssel 5KW kimenet elvárnék egy ekkora térfogatú doboztól.
-
mpierre
veterán
Ezt nem lehetne egy 700-800W körüli táppal is előadni, mondjuk csak vízhűtéssel? Platinum kivitelben.
-
Zotya84
őstag
Azt ugye tudod, hogy a szivattyú csak a belső zárt körre vonatkozik, míg a külső kört lehetett rákötni a rendes hűtésed körére, hogy üzemeljen? Ezzel a táppal én szemeztem anno, csak így is sokba fájt mire összeraktam a fullos, majndem mindent vízzel hűtő rendszert a Koolancetól, így erre már nem szántam pénzt, mert kiszámoltam, hogy mire (az akkor 160-as $-árfolyam mellett is) behozatom, addigra, mire hozzám ér, a vám + áfa tételek okán annyiba fájt volna, hogy még a hajam is égnek állt tőle. Így ottmaradt a gyártónál.
Egyébként egyetértek a többivel.
-
Tápegység meg a víz? Hát én nem merném ezt a kettőt összerakni.
-
-
Krix
őstag
Ez jó drága lett, még úgyis, hogy mellékelnek egy radiátort hozzá...
Sima léghűtéssel ez kb. a feléből megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az FSP és a Bitspower közös gyermeke, az 1,4 kW-os Hydro PTM+ tápegység hamarosan megjelenik a boltokban is.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest