- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
love
tag
Nem tudom, hogy van-e már olyan tv,de a Samsung ha annyira szeretne kávamentes tv-t csinálni, akkor a telefonjaiból kiindulva csinálhatnának lekerekített szélű kijelzővel szereltet, rátesznek egy 5 milliós árat, és strigulázhatnák, hogy ezt is megcsináltuk, majd 2év és már a 200e körüli tv-k is fel lennének ilyennel szerelve.
-
wolfman
veterán
A Samsung egyvalamiben tud jobbat, mint az LG Oledek. Egyre hangzatosabb mellékágú fejlesztésekkel hülyíteni a népet LCD fronton.
-
MeszesKPT
őstag
Jobb lenne, ha az LCD reszelgetése helyett inkább azt az erőforrást is OLED vagy MicroLED fejlesztésére fordítanák.
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt most hogy is kell érteni? Egymás mögött két panel? A betekintési szögnek biztos jót tesz. Nagyon durván vékony üvegeket tudnak gyártani, de azért ha a vastagsága vetekszik a pixelmérettel, az okozhat problémát
-
Cefet
aktív tag
OLED-et kellett volna fejleszteniük...
Tök felesleges erőlködni az LCD-vel, ha van sokkal jobb. -
Zoló1981
tag
Végre a nappali közepére lehet majd tenni, és 2 tartalmat nézni egyszerre a 2 oldaláról!
-
Szerintem ez egy mellékvágány, mivel a dupla panel jóval drágább megoldást sejtet mint a normál Lcd, akkor meg már ott van az Oled.
-
ROBOTER
addikt
Fogyasztás azonos fénysűrűségnél a normál LCD-hez képest?
-
GoldhandRent
őstag
ja, meg az elektronika része is...
ketté kéne szedni a piacot:
- lenne egyszer a közvetlenül a falra szerelhető, "tapéta" TV, amihez csak egy vezeték megy föl, az elektronika pedig egy másik helyen lenne
- meg a hagyományos állványos/fali állványos megoldások, ahol nem kell papírvékonynak lennie a készüléknek, mert a talpa, vagy a konzol úgyis elvastagítja. -
Piftuka
veterán
Sőt! A legújabb innováció lehetne a "Rubik Kocka tévé".
Mind a hat oldala más-más panelt kapna. Az egyik OLED, a másik IPS, a harmadik VA/QLED, a negyedik Micro LED, az ötödik Plazma, a hatodik pedig CRT.
Aztán ízlésnek, elhelyezésnek, körülményeknek, és a fogyasztott tartalomnak megfelelően forgathatná a néző maga felé mindig számára legjobban a megfelelőt... -
Ribi
nagyúr
Én mindig furcsáltam, hogy ez nem csinálták eddig.
Vagyis mondták, hogy lesz ilyen, de sosem készült még megvehető verzió.
Hogy mekkora gond az oldalra világítás.
Persze a most piacon lévő monitoroknál amikor egy ordas világító "paca" van az egér alatt, az rendben van, de ha mondjuk kicsit átvilágít a másik pixelre kicsit az már gond. Valszeg csak kamuztak, hogy csak ez a gond.
Lehet csak túl jó és amúgy nem tudják eladni a sok vackot mellette.
Ez a vastagság sem érdekel szerintem senkit. Eleve a talapzat vastag, szóval kb hátrány, hogy nem egységesen vastag, hanem alul nagypukli, aztán vékony. -
Piftuka
veterán
No, igen... (Nem is beszélve az extrém vékonyításnak (is) köszönhető bevilágítási problémákról, és azon nehézségekről, amelyeket ezzel éppen a gyártók teremtettek maguknak.)
Én minden ilyen hírnek nagyon, de nagyon örülök!
Ezzel a hírrel is így voltam, hiszen itt a fórumon is éppen a napokban beszélgettünk (ismét) arról, mennyire jók is voltak dizájn, és masszivitás szempontjából a régi CCFL LED tévék.
Ám tartok tőle, hogy az a piac, amelyik első sorban a "papír vékony" kijelzők áradatát indukálta, nem fogja "bevenni", avagy megvenni a vastag(abb) készülékeket.
Azért remélem, hogy a Samsung kellőképpen utánanézett a termék piaci lehetőségeinek, mert egyelőre, elméletben ez tényleg jól hangzik!
Aztán az idő majd úgyis megmondja, hogy mennyire lesz sikeres a gyakorlatban... -
Ispy
veterán
Ez a káva baszkurálás már nagyon megy minden gyártónak, de a ghostmentes, felhőmentes, utánhúzás mentes, tökéletes feketét és mozgásmegjelenítést tudó tévét mikor csinálják meg? Mert a kávát pont leszarom.
-
És akkor dupla ára is lesz?
-
Dupla paneles... már megijedtem, hogy ez is összehajtható képernyő lesz, mint a telefonoknál!
-
Akkor vajon végre nem azon fognak versenyezni a gyártók, hogy minél vékonyabb (és sérülékenyebb) legyen a panel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Legalábbis erről tanúskodik a vállalat által levédett elnevezés.
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest