- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
Nekem mini-itx van, s az alaplap seggen van a m2 s csak mm-ek vannak igy az m2 es a tap kozott, terhelve 55-ig megy max. (nyaron biztos lesz tobb is )
Viszont ha jatszok akkor a vga ventije elkezd forogni (addig passziv), s egybol csokken az m2-nek a °C-a legalabb 15-el. -
ONEFREE
aktív tag
Kicsit más , de talán itt tudja valaki a választ. Intel® HM87 Chipsetre rá merjek tenni öntapadó hűtőbordát? Mit gondoltok? Közvetlenül az "üvegre" kéne tenni. .😕 és fejjel lefelé. Le esik? Oda ég? Az ujjamat a közelében alig tudom tartani.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Nekem a jövő héten jön meg a Samsung SM961 256GB M2 SSD, de a tesztekben azt olvastam, hogy a baromi nagy sebessége ellenére nem melegszik annyira.
-
BiP
nagyúr
Erre gondolsz?
"LG 43UH6207 UHD 4K"(#34) Laraxior + (#42) maximuss:
Bordám az van, igaz nem egyben, hanem ilyen 1 x2 centis vidkártya ram bordák.
A gondom a rögzítéssel van. Felraktam őket az SSD-re kétoldalú ragasztóval, memchipenként kettőt kettőt, de a vezérlőről és a mellette lévő ramról ledobja. (A többin megmaradt)
Az egy nagy borda előnye pont ez lenne mondjuk, hogy jobban megtapadna.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Azért is vettem Plextor PX-256M8PeG NVMe SSD -t mert egyrészt ajánlott volt, másrészt van rajta ilyen hűtő.
-
törölt tag
Ez egy méretre vágott gap-pad amit a PCB és az SSD közé, vagy az SSD és a hűtő lemez* közé kell tenni! Azért van két méret hogy illeszkedjen azok alkatrészmagasságához.
*Nem tartozéka
"A RAM-oknál már ismerős fémlemezes megoldás kék színű" Ez nem AZ, csak a védő fólia, amit felhelyezés előtt el kell távolítani
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
dupla
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nekomajin #27 üzenetére
Szalagkábel, elforgatás? Ez már desktopon is túl bonyolult. ITX gépekben sokszor nincs is szabad PCIe sín, laptopokban pedig őszintén szólva elképzelni sem tudom, hogyan gondoltad kivitelezni.
Ebben épp az a jó, hogy az ember bedugja az alaplapba, rögzíti egy csavarral és megy (ahogy feljebb írtam, szerintem a hétköznapokban nem gond a melegedés). De ha se az alaplapon, se adapterrel nem szimpatikus az M.2, vehetsz natív PCIe 4x vagy akár U2 csatolójú PCIe SSD-t is.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
hali
próbáltam venti nélkül, csak a bordákkal. úgy 40°C-ről indul és melegedve tartja is ezt a kb. - 4-5°C-os különbséget a csupasz értékekhez képest.
Szóval én azt tapasztaltam, hogy kis passzív bordával kevésbé hűl.A gépnek kb. semmi hangja sincs, Define R5 jól szigetel (majd nyáron kiderül, hogy a meleget is ).
3200-on meg már pont nem hallható a kis 40mm-es, bármennyire is reteknek tűnik megéri az árát.Gondolkoztam egy kis áthidaló készítésén is ami összeköti a következő alsó ATX csavarhellyel, akkor 60-as, akár 80-as kis kavaró elférne felette. De most így jó, majd esetleg nyáron..
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
sziasztok!
Én bütykörészési alapon egy kis 40mm-es Noiseblocker-t (~3200rpm) tettem egy Samsung 950Pro fölé.
Asus z170-a lapom jobb alsó ATX csavar helye pont jó helyre esik/vagy szerencsés helyre tették az M.2 foglalatot . Kapott még egy távtartót és máris helyén volt a kis lapát.
Kapott kis süniket is, biztos ami tuttiA rendszerem egy Fractal Design Define R5 -ös kuckóban lakik, elől egy gyári, 14cm-es FD(~500rpm) és alatta egy szintén 14cm-es Alpenföhn - Wing Boost 2 Plus PWM (~700rpm) forog. Teljes csend és nyugalom.
A 950Pro így 32-34°C körül van használat közben (és nem megy 37 fölé), előtte 44°C-ről indult... Szóval faszaság van
-
Nekomajin
aktív tag
De én pont arról beszélek, hogy az SSD-t közvetlenül a PCIe slotba dugni, nem egy külön kártyán keresztül.
Értem én, hogy kisebb a csatlakozó mérete, ezért laptopokba ideálisabb, csak most ott vagyunk, hogy volt egy szabvány, ami kiváltotta az összes bővítőkártya csatolót, erre bevezettek egy újat, ami ráadásul még nem is egységes. Én úgy gondolom, hogy célszerűbb lett volna ezt megoldani a jelenlegi PCIe csatolókkal. Nagyobb felület, könnyebb rajta legózni, ráadásul mindkét oldalára lehet, jobban szellőzik, és nem kell azzal foglalkozni, hogy milyen hosszú SSD fér az alaplapra, meg B vagy M. Bedugom, és működik. Esetleg lehetett volna az ×1 csatolókkal egy sorban egy ×4-es is, hátlapi panel nélkül.
Nyilván kiötölték ezt a mérnökök, csak én nem örülök, hogy most megint egy újabb típussal kell bajlódni.
-
BiP
nagyúr
válasz Nekomajin #27 üzenetére
Gyakorlatilag ez a PCIe kipofozása, egy új csatlakozó formájában.
Desktopban simán használhatod PCIe kártyával, de ott is baromira melegedni fog, mert ott nem az alaplaphoz, hanem a kártyához simul. Ugyanaz a probléma. (igaz, vannak már kivágott hátlapos kártyák is.)De úgysem az SSD belső oldala melegszik, hanem a vezérlő.
-
Nekomajin
aktív tag
Egy ideje foglalkoztat már a kérdés, hogy mi szükség volt erre az M.2 csatlakozóra? Nem lehetett volna rögtön PCIe csatolós SSD-ket gyártani? Ha nem lenne az alaplaphoz simulva, biztosan jobb lenne a hűtése.
-
Eugene Roe
őstag
Miért nincsenek tüskék vagy barázdák a lapon? Sörösdobozt thermal paddal ráragasztok is többet ér.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
törölt tag
Viszont a legtöbb esetben szerintem nincs folyamatos terhelés alatt az SSD. Inkább úgy néz ki a dolog, hogy az ember meg akar csinálni valamit, az SSD hamar végez, majd bőven visszahűl, mire jön a következő feladat.
Folyamatos terhelés alatt egyébként igaz, rendesen melegszik a vezérlő. Azon ez segíthet valamennyit, de enterprise SSD-t nem csinál az otthoniakból.
[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
A Maximus IX Extreme-n gyárilag adott az M.2 vízhűtés.
-
tegbashar
tag
Váo, egy hír, amiben nem rúgnak bele az intelbe. El sem hiszem.És nem vagyok I-fan, csak rühellem az ilyesmit.
-
BiP
nagyúr
Én is ilyen régi rambordás megoldással próbálkoztam, de egyszerűen nem tapad oda mindegyik. A legmelegebb a vezérlőchip, az ledobja
De amúgy segít, és el is fér.
Ehhez a sima fémlemezhez (ahogy az MSI shieldhez sem) fűzök sok reményt. Max. jobban elosztja a hőt, de érdemben nem fogja csökkenteni azt, mert a hőleadó felületet nagyban nem növeli meg.Az én ssd-m 50 fokos volt így külön PCIe vezérlőkártyán. Amióta az új alaplapban rákerült az alaplapra, a vidkártya alá, 59 fokig fel tud menni. (bár ez még mindig nem vészes szerintem).
-
vaakuum
addikt
Ha mondjuk fémházas (lenne) az ssd, akkor nem értem, mivel tud ez a darab lemez többet... hőleadó felületet nem növel, maximum a hőelosztáson javít. De azzal meg nem lenne gond, ha nem 0.5-ös biliműanyagból lenne a ház, hanem rendes hővezető fémből, és tényleg 1-2 milliméter vastagságban. Kispórolják az anyagot a házból, hogy utána külön kelljen rá visszaragasztani. Ötletes, szerintem díjat is érdemelne....
Ha fér, simán inkább sünit érdemes rárakni, az legalább a felületet is számottevően növeli."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
arn
félisten
Nah vazze, mar ide is eljutottunk. Meg persze az alaplapoknal sem a 200-300wos videokartyak ala kene bepakolni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Scholes9
nagyúr
SSD-nek hűtés, lol
tailor74: elképzelhető, de, ha átgondoltan van berendezve a ház, meg normális a szellőzés, akkor ilyenek totál feleslegesek, persze lehet, h valakinek jól jöhet. Számomra értelmetlen
arn: na pontosan ilyen "szitukra" gondoltam
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
addikt
Na, ez egy jó ötlet volt, és normális áron is kínálják.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
tibaimp
nagyúr
"A SilverStone állítása szerint egy Samsung SM951 SSD-vel tesztelve 15 fokot sikerült javítani annak hőmérsékletén." -- én meg Ph-s tesztet kérek, és akkor el is hiszem
Egyébként több kolléga is osztott meg itt otthoni megoldású, "házi barkács" jellegű ssd hűtéseket. (pl.: régi vga-ról leszedett ram hűtők ráragasztva az ssd-re)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Asus ROG Strix 850W G (850W,GOLD)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest