Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gangstagergo #4735 üzenetére
Például ha az összefoglalót elolvasod desktop nézetben, de van még pár hivatalos hely. Vannak ehhez is tippek, de a keresőben is találsz itt pár boltot.
-
törölt tag
válasz newman8929 #4665 üzenetére
Vásárlási bizonylat alapján megy, benne van az összefoglalóban. Dátumozott jótállási is elég. Pl. a szolgáltatós ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz newman8929 #4644 üzenetére
Igen, ezért irtam. Egyébként az 5X -ben ugyanaz van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mirci18 #4641 üzenetére
Nincs szándékomban degradálni ezt a telefont, mert nincs miért, de...ha a 830 a mérce és hobbi okostelefon fotós vagy, akkor inkább házon belül a Nexus 6P vagy a kistesója az 5X. Bár azok meg Honor 8 -hoz képest gyengusok a fogyasztást tekintve, plusz nem a legtakarékosabb SoC van bennük.
Ettől függetlenül szerintem ajánlott kategória a Honor 8 és meg leszel vele elégedve, ha ezt választod.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz joelke HU #4601 üzenetére
Azt még tegyük hozzá, hogy biztosítás esetén többnyire cserénél a biztosító felújított készülékre fog törekedni. Csak akkor kapsz újat, ha nincs felújított. Ez általában a leírásban is benne van, csak senki nem szokta elolvasni. Ráadásul onnantól már a biztosító intézi a további javításokat.
-
törölt tag
Jó kérdés, a logikáját én sem értem. Főleg, hogy például LG -n még a legszutykosabb telefonban is benne van.
Jogos elvárásnak tartom hátsó leolvasónál. Például autós tartóban. Elvileg ezért (IS) jó a második azonosító lépcső ujjlenyomat után. Pl. az említett PIN.
Elképzelhető, hogy bele fogják tenni, de mégis kis esélyt látok rá. Ugyanakkor nem von le a telefon értékéből, és nem is fő szempont, csak kényelmi funkció.
Ahogy pl. az infra is az, ami ugye benne van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz malnabokor #4506 üzenetére
Jaja. HA be is kerül, amire kevés az esély, akkor is nagy valószínűséggel az ujjlenyomat-olvasó kizárásával működne. Tehát egyszerre kb. esélytelen.
Vagy maximum úgy, hogy kopogtatás után megjelenne egy korlátozott infós záróképernyő, majd be kell vinni egy másodlagos kódot. PIN, minta, ...stb. Ahogy pl. HTC -nél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mantequilla #4464 üzenetére
5-10 sec. az normális. 15 már nem annyira. Meg ez hálózat függő is. Én az otthoni Wifi -re gyorsabban szoktam csatlakozni, mint például a cégesre. Mindegy milyen eszköz.
Szerk.:
Vagy már csatlakozott, csak a kijelzés késik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vivien_cs95 #4446 üzenetére
Ez ügyben a Melyik okostelefont vegyem? topikot keresd fel. Mobilaréna fórum tematikus, mindenre van megfelelő téma.
Egyébként kamerában a G4 jobb, minden másban a Honor 8 a nyerő.
G4 -et nem szabad venni jótállási jegy nélkül, mert a 2015 -ös gyártásba hibás alaplapok kerültek, amit a gyártó a szokásos 1 év helyett 2 évig lát el. Nem EU modellekre pedig ott sem lesz hivatalos, gyártói garancia.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem meg a legtöbb eset tipikus példája annak, hogy mennyit költenek hozzá a mobilos oldalak a valósághoz. Átvett hírek szokás szerint. Már annyira bulvár lett a mobilos ipar, hogy hihetetlen.
Nem akarom bántani a PH! -t, mert szerintem a legszínvonalasabb magyar, netes hírportál, de...kb. szó szerint veszi át ő is a híreket, mint ahogy több száz (ezer?) másik portál.
Ahogy azt sem írta le a Huawei egyszer sem, hogy a Leica adta a kamerát. Meglátták az újságírók a logót és mentek a fantazmagóriák. Szimplán a tervezés egy részén vett részt, amihez adták a nevüket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az csak egy reklám volt, aminél nem írták, hogy P9 -cel készült a kép.
Én nem láttam benne olyan ügyet, mint amennyire fel lett fújva.Lauda:
2 év gyártói van rá. Szerintem amit néztek arra vonatkozik, hogy csak az első évben intézhető a szolgáltatónál."Amennyiben a helyi törvények lehetővé teszik, a garanciát kiterjesztjük a készülékre huszonnégy (24), a beepített akkumulátorra huszonnégy (24), az akkumulátorra tízenkettő (12), valamint a töltőre és egyéb tartozékokra tízenkettő (12) hónapra a vásárlástól számítva. Ugyanez a garancia kiterjesztés vonatkozik az Európai Unió tagállamaiban, Izlandon, Norvégiában vagy Svájcban megvásárolt készülékekre is."
Egyébként az összefoglalóban is benne van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dixhorn #4287 üzenetére
Desktop nézetben látszik. --> Összefoglaló
-
törölt tag
Mentés után csinálsz egy wipe -ot, aztán belső memóriáról? Szerintem az SD kártyával lesz gondja.
Szerk.:
Ja és L09 -es a telefon és L09 -es a ROM, ugye?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem várható volt. Baromi jól fogynak azok is, és szinte állandóan van rájuk valamilyen akció. Meg eleve a mosta BF (is) elég ratyi lett. Ilyen 10-15% kedvezményt értelmetlen annak nevezni, szokásos akciók időnként jobbak, vagy legalább ennyi kedvezmény jár. 59.990 -ért van P9 Lite, ami egész jó ár házon belül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A hálózatukat és a SIM kártyájukat is tesztelni szokták, úgyhogy valóban jogos.
P9 Lite például azért csúszott a Vodánál, mert kompatibilitási probléma volt az új NFC SIM -mel.
Így ők nem kezdték el árulni és visszadobták a ROM -ot. Aki pedig megvette máshonnan függetlenül, az 2-3 hétig nem tudta használni, ha a legújabb Voda SIM volt neki.
Szóval ebből a szempontból jogos és hasznos, csak lassan haladnak a szolgáltatók.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A lezárás adatvédelemre szolgál. Bármilyen telefont újra lehet indítani a megfelelő hozzáértéssel. Jelen esetben például minden szoftveres eseményt felülbírálva a power gomb hosszú megnyomásával újra lehet indítani a készüléket. Mivel egy esetleges fagyásnál nincs lehetőség az akkumulátor kivételére.
Ez általában kivehető akksinál is elérhető. Kevés eset van, amikor nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Elméletben hardverben ugyanaz, mivel L19. Tehát ha szoftveresen le is van tiltva, akkor a ROM cserével van rá esély, hogy aktív lesz.
Szerk.:
Lehet csak oeminfo csere és BL nyitás után. A letiltott dual kezelést is fel lehet így oldani. Viszont így, hogy semmit nem tudunk az előéletéről bármi lehet. Majd kiderül a papírokról.Vagy akár IMEI alapján csekkolhatja a Huawei/Honor -nál. Abból kiderül melyik régióba tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezek után sanszos, hogy vissza is fog menni neki minden komolyabb probléma nélkül. De...inkább nem kísérleteznék, amíg nincs meg a papír.
Szerk.:
Amíg nem mondta mi van a hátlapon én is arra gondoltam, hogy kínai lehetett korábban.Szerk.2.:
Most nézem, hogy L19 -es a ázsiai 64 -es is. Van FRD L19C636 ROM is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A jótállásit mindenképp el kellene kérni, de a számla sem ártana. Csak hogy minden tiszta legyen. TeleMax nem nagyon foglalkozik a telefonnal papírok nélkül. Illetve a kereskedő sem tárolja a kiadott IMEI számokat.
Már nem sok helyen javítanak csak IMEI alapján, LG saját szerviz is leszokott róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Látom közben szerkesztettél.
Az a kisebbik gond, hogy a telefon megmakkanhatott volna. Így a garancia kétesélyes, mivel nem a telefonodra való ROM van rajta.
Első körben egy teljes EU -s ROM kellene az L19 -re. Aztán jó esetben simán visszamegy hiba és BL nyitás nélkül.
Szerk.:
Magyarországon lett véve a készülék? Hova szól a számla vagy a garancia?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Luser2000 #3699 üzenetére
FB -on normálisabban le van írva a hivatalos oldalon. Plusz itt egy download hozzá, már ha érdekel a téma.
Honor -nál egyelőre még csak más verzión van (ha jól értem az is zárt), de hamarosan biztos lesz itt is nyilvános béta. HA nem is Magyarországon, de külföldi (EU -s) tesztre is lehet hivatalosan jelentkezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Luser2000 #3688 üzenetére
Csak a bétára lehet jelentkezni, még nem kapta meg.
hanati64:
Nem tudom máshol hogy jelez az FB, de ha a többieknél minden rendben a színnel, akkor valamelyik téma vágta hasra a tiédet.Ez egy font reset, de hátha segít elérni az az alap bellítást.
Ez után sem menne (és természetesen másnál nem ilyen), akkor egy FR -t kellene lőni neki. Lehetne variálni az színekkel, de akkor sem normális, hogy alapban ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz brainticket #3625 üzenetére
Nekem sosem volt velük gondom, sok éve használok Huawei -t. Viszont pedzegetik a saját szervizt. Nem tudom mi lesz belőle, de biztos van aki ennek örülne.
Továbbra is azt gyanítom, hogy a szürkeimport miatt van így, amit viszont jogosnak tartok.
-
törölt tag
válasz brainticket #3623 üzenetére
Ez nem zárja ki a fentit. Az a VIP jogosultság igénybevételére irányul. Egyébként külön kérdeztem a hotline -on Ausztriát, mivel emlékeztem rá, hogy Neked ide küldték.
Az, hogy hol szervizelik meg hol érvényesíted a prémiumot két külön dolog. Persze ott a telefonszám vagy a FB oldal.
Gondolom a szürkeimport miatt van így.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brainticket #3621 üzenetére
Én itt nem látom. Hol látsz erre vonatkozóan mást?
Egyébként:
"Kedves ......! Tájékoztatunk, hogy P9 készülékünkre VIP Szervíz szolgáltatás van érvényben eredeti készülék vásárlása esetén, ami viszont kizárólag a vásárlás országában érvényes. A sima gyári 2 év garanciát Európa bármely országában tudod majd érvényesíteni szintén eredeti készülék vásárlása esetén. Amennyiben további kérdéseid lennének, bátran fordulj hozzánk vagy hotline-os kollégáinkhoz a +36 80 48 29 34-as számon! További szép napot kívánunk!"A hotline -on is ezt erősítették meg. Gondolhatod, hogy nem én találtam ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Huawei prémium garanciánál kiderült, hogy csak abban az országban érvényesíthető, ahol a készüléket vásárolták. Tehát csak a prémiumra vonatkozik, ami jelen esetben 3 hónap a kijelző véletlen sérüléseire. A rendes 2 éves garancia továbbra is EU -s.
Futok még egy kört a Honor -ral, de szerintem a válasz ugyanez lesz.
-
törölt tag
válasz tdhenry #3549 üzenetére
P6, így már világos. Lassabb, mint a belső tárhelyről, de nem annyira, mint P6 -nál.
Persze ez azon is múlik, hogy mekkora képeket nyitsz meg. Én szoktam használni telefonokon nagyobb állományokat, képeket is. Egy 30-40 megás cucc már azért már meg tudja dolgoztatni a "fizikát". Gyári kamera képekkel nem igazán lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz ateszapa748 #3536 üzenetére
Kijelzőt is nézd meg, mert más, ami a P9 -ben van.
RAM -ban egyébként semmi különbséget nem fogsz észrevenni, max. ha ezer programot nyitsz meg. Később talán előnyösebb a 4 giga. Meg ebben van infra és dual SIM. HA viszont dual SIM -ről váltanál, akkor itt van mellé NFC. P9 -nél ugye csak a single -ben van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lenovomen #3496 üzenetére
Teljesítmény -re állítva alapvetően nem a teljesítményt növeli. Tehát a magok szabályozása nem fog változni. Jellemzően inkább a net használatot, az értesítést és a háttérben működést szabályozza.
"Normális" programoknál ennek nem sok jelentősége van. Egy Messenger vagy egy FB például szépen tudja húzni az akksit akkor is, ha korlátozzák.
Egyébként GSam Battery -t javaslom Google Play -ről. Megbízható statokat csinál.
Szerk.:
Huawei -nél én mindig le szoktam venni a működési animációkat nullára. Szép és jó, csak hosszú. EMUI 3.0 óta kicsit túl van animálva a felület. Ráadásul takarékosabb is az élet nélküle.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lenovomen #3491 üzenetére
Aktív nettel, Deezer -rel ez nem rossz. Valahol 6 óra körül tudod csúcsra vinni a kijelző statot.
Biztonsági mentés alatt, ha kikapcsolod a Google szinkront, akkor nagy valószínűséggel csökkenni fog az android rendszer. Nem kevés, de nem is olyan veszélyes. Ez attól függ, hogy Te is dolgoztattad -e.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #3435 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Valaki1234 #3424 üzenetére
Az is ott van, hogy:
"Természetesen ettől függetlenül más helyekről is beszerezhető a készülék hivatalos gyártói garanciával."Illetve hogy lehet kideríteni, hogy egy kereskedőnél gyártói garanciás -e. Persze ha van már tapasztalat a hozzászólások között, az előnyös.
-
törölt tag
válasz gege321 #3398 üzenetére
Benne van ez is az összefoglalóban,
"Az irányelv igénybe vételére jogosultaknak be kell mutatniuk a vásárlási bizonylatot. Ez
az irányelv csak három hónapig érvényes a vásárlás napjától számítva (a vásárlási bizonylat
alapján)."de amúgy tök jól leírták a többiek. A rendes garanciához meg kapnotok kellett jótállási jegyet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És 5.1 az emmc. Gondolom Samsung, mert áltálában tőlük veszik, de lehet másik cég is.
sajp63:
Melyik okostelefont vegyem? topikot javaslom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest