- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple asztali gépek
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
DonLeo
senior tag
-
Den
veterán
A fejleszthetőséget illetően igazad van, bár azért a firewire, vagy usb2-vel rendelkező note-oknál már ez sem olyan nagy gond.
Viszont az értékvesztésben nincs igazad. Nézz meg egy használt notebook álistát, 100k fölött árulnak olyan gépeket aminek a desktop verzióját 10 rongyért megkapod.www.simson4t.hu
-
DonLeo
senior tag
Ha így nézzük lehet, hogy nem sok. Már akinek. Meg már akinek megveszi a cég. Meg persze akinek szüksége van rá. Csak az a baj velük, hogy ezekt nem nagyon lehet fejlesztgetni, meg sokkal drágábbak hozzá az alkatrészek is. Meg sokkal többet veszít az értékéből, mivel hogy ugye többször annyiba kerülnek és hát a %-os arány itt nagyobb összeg lesz. Mondjuk engem nem fenyeget ez a notebook dolog. Egyszer volt egy PII-es notebook-om, de azt is csak azért vettem meg, mert többért tudtam eladni. :DD
''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
LukE
veterán
Saját tapasztalat: HP gép, 70-as P3mal. Lehetett állítani, hogy lelassuljon-e aksiról, vagy hogy hálózatról is lassabban menjen. Aksiról ha nem ment túl sok dolog, kb. 3 órát bírt ki.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Elrood
őstag
Enyém 1600Mhz-s. Tartalékban 1200-ra megy le.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
hobizoli
nagyúr
Hm... ennek most utana skubiztam :), es valo igaz, felulbiralhato(!):
...When the notebook computer is connected to the AC outlet, the new mobile PC runs the most complex business and Internet applications with speed virtually identical to a desktop system. When powered by a battery, the processor drops to a lower frequency (by changing the bus ratios) and voltage, conserving battery life while maintaining a high level of performance. Manual override lets you boost the frequency back to the high frequency when on battery , allowing you to customize performance....
hobizolitöbb drón kell ;P
-
-
hobizoli
nagyúr
Nem hasonlitom, csupan ez volt abban a tablazatban megadva. Egyebkent a cikkben 30.8W-t eszik halozatrol 2.4GHz-n, es 20.8W akkurol 1.3GHz-n. Ez meg 25W-t. A mobile Palomino nem mai darab, van mar mobile Tbred is. Ezt a P4-M-t is csak most mutattak be...
-
X-COM
nagyúr
hobizoli
egy 1,2es procinak a fogyasztását hasonlítod egy 2,4esével?
sajna az amd nem áll a legjobban mobil procik terülteén
egyébként miért kell hüledezni, hogy mire kell 2,4es?
sokan asztali gép helyett veszik, mert szükségük van rá, hogy egyik helyről a másikra vigyék
hozzánk is jött egy csákó, sokat ingázik Svédo.-Magyaro., viszont cadet és proengineert használ, így kellett neki egy erősebb notiBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
Den
veterán
Ne hüledezz. Egy nem ''brand'' gépet (ami egyébként ugyanott ugyanabból készült mint a brand), nettó 250-től megkapsz. Ezért a pénzért kapsz egy korrekt számítógépet + egy tft kijelzőt, amit még hordozni is tudsz, és aksiról is üzemel. Egyáltalán nem sok érte.
www.simson4t.hu
-
Gumee
tag
Télleg!!! mejik az a prog amit notebookon futtatunk és 2,4Ghz kell neki?Ja, a doomIII majd a metrón iskolából hazafelé.Alig várom!
Minek ennyi Mhz? -
Gumee
tag
Ez most ugye elvi háború? mert ha mindenki ilyen notebookokkal rohangál akkor nekem rég rossz.
Egyébként az én notepadom simán megy 2200+ XP-vel :) -
freya
aktív tag
Ugyan felesleges ezen gondolkodni. Palomino mar egy kifuto, elavuloban levo processzor, ez meg egy napokban piacra kerulo P4. Se arban, se teljesitmenyben, meg csak kozel sem lehetnek egymashoz.
Egy dologban igen, a hotermelesben, es epp ezt kerdezted :) De tovabb kar szot pazarolni ra.
Egyebkent egy bizonyos eletkor/IQ folott konnyu belatni, hogy milyen minosegu/teljesitmenyu/aru eszkozoket a legcelszerubb vasarolni, flameknek meg nincs ertelme, mert mindenkinek mas a fontosabb es mas kerete van megvenni.
Ja, nekem mindig Intelem volt, most van eloszor AMD, de inkabb a vizhutes, halk gep, stb. temakor kot le. Egyebkent azert vettem AMD-t, mert sokkal olcsobb volt. A notebookok szerintem meg nagyon gyerekcipoben vannak, a par oras uzemidovel hasznalhatatlanok... :)
Hm. Mit nem mondtam meg? Ja, 3-as lettem valszambol! :) -
DonLeo
senior tag
Jól van na ne húzd úgy fel magad.
Egyébként én semmilyen notebook-ot nem vennék, mert számomra felesleges luxus lenne, de ha mondjuk a munkámhoz lenne rá szükség, akkor sem a legújabb, legdrágábbat venném, mert hamar bukik az értékéből egyrészt, másrészt meg úgy sem használja ki az ember.''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
-
hobizoli
nagyúr
:(((
Elmagyarazhatnad szerinted minek egy notebook-ba 2400MHz-s CPU... Amikor SpeedStep technologia miatt csak halozati fesz-re kapcsolva megy ez is annyin, a belso akkurol csak 1.3GHz-n halad. Na tessek, de ezt sokan elfelejtik...
tudod az, hogy Speedstep szerinrted aki vett notebook-t tudja mi az? Vagizik vele, hogy ez milyen jo, mert meg ezt is tudja, csak azt sem tudja mire van.
Azt kipenget erte egy valag lovet pluszba. Aztan meg ugyis akkurol hasznalja, mert azert van mobil szamitogep is az asztali melett. Az ilyeneket hasznaljak ki a forgalmazok is. Ha latjak rajtad nem vagod a temat egy kicsit se, siman megvetetik veled a dragabbat, holott az olcsobb is speedstep-s, de lehuznak ilyenekkel.
Tavaj vettunk egy ismerosek cegenek egy notebook-t Cerka850-l, speedstep miatt csak vmi 600-n megy akkurol asszem az is. Akkor ott volt egy ujgazdag hujegyerek, aki a baratnojenek azert vett notebook-t, hogy az kb a jacuzziban ulve is tudjon DVD-t nezni. Erted... Rasoztak a legdragabbat, ilyen hangzatos szpidsztep vakerral lerantottak kb 300kHUF-l, mert az szinte eppen dulpa annyi volt, mint mit mi vettunk meg, szinten DVD-vel. Csak ugy ette a elado gyerek szavait...majdnem elrohogtem mar magam...az meg csak mondta, mondta neki tovabb...
Ezert nem kellene 2GHz-s mobil P4-t venni, ugye? Vagy mire kell?
De mire nem eleg egy notebook-ba 1.3GHz? Ezen kell Seti@home-t futtatni? DivX avi-t tomni?
Ha megnezned a linket kiderul, hogy van meg mobil TBred is. A hodiszipacioja ennek egyenlore: ???W, nincs kitoltve. Azert irtam be ezt, mert ez volt max szamokkal jelezve.
-
DonLeo
senior tag
Kíváncsi lennék az AMD ''mobil'' prociaira. Nem ismerem őket, de szerintem biztos nem ennyit fogyasztanak és nem ennyi hőt termelnek.
:DD''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''
Aktív témák
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest