Aktív témák
-
Bgs
senior tag
Azert, ha vinyora suspend-del a rendszer, akkor le lehet nagyon csokkenteni a downtime-ot egy memoria csere idejere. Ez mar nagyon sok helyen elegseges uzemidot biztosit.
-
L3zl13
nagyúr
Idézet tőled:
''Legalabbis szerintem a HP nem ezzel az OS-el szallitja alapbol.'' :U
Szvsz tudok olvasni.
Mi az, hogy ''Mellesleg ez a negyprocis rendszer nem nagy valoszinuseggel fog Windows-t futtatni.''? Azt fogja futtani amit rátesznek. Ha win-t, akkor win-t. Ha nem akkor nem.
Szerver ügyben inkább linux párti vagyok, de nagyobb vállalatoknál nagyon sokszor ragaszkodnak a Win-hez... -
-
L3zl13
nagyúr
HP nem Winnel szállítja a DL-585-t...
Egyátalán szállítja valamilyennel?
Tudtommal a szerverekhez nem jár OS. Sokszor még vinyó sincs bennük, csak opcióként választható...
A supportot nem tudom, lehet, hogy tényleg nincs jelenleg, de ez sem azt jelenti, hogy nem is lessz a 64 bites win megjelenéséig...
Négyproci rendszer nem win-t fog futtani... Hmm kérdezzük meg erről MS-ékat. Vajon ők mit futtatnak rajta?
Azért egy 4 procis szerver még nem egy hatalmas szuperszámítógép, hogy ne lehessen Win-t futtani rajta. Az enterprise szerverek elvileg 32 prociig müxenek... -
Club
őstag
Komolyan, már csak arra leszek kiváncis, mikor jutnak el oda, hogy az alaplapot is lehet cserélni menet közben....:U
-
Benőke
őstag
Kicsit osszekuszálod a dolgot.
Az hogy 64 bites üzem módban fut az közel sem biztos, hogy 64 -es pontosság is dolgozik. Hasonlóan fordítva is él ez a dolog.
A tömöritők kicsit más tészta, mert a tömörítő eljárástól függően lehet hogy szüksége van 64 bites pontosságra, de az is lehet hogy nem.
Illetőleg a sebességnek semmi köze a 64 bit elterjedéséhez.
Önmagában a 64 bit nem jelent gyorsabb végrehajtást, csak annyival változik a dolog, hogy a 32 bitnél nagyobb számokat is lehet egyben kezelni, igy nem kell 2 x elvégezi ugyanazt a műveletet.
Tehát 32 bites pontoságig ugyanolyan gyors lesz, de azt már sokan szeretik elfelejteni hogy a 32 bit az elég karcsú, -2,147,483,648 és 2,147,483,647 közötti tartomán csak. A 64 bit pöppet nagyobb. :) -
mozso
senior tag
Mellesleg ez a negyprocis rendszer nem nagy valoszinuseggel fog Windows-t futtatni. Legalabbis szerintem a HP nem ezzel az OS-el szallitja alapbol.
SOT a DL-585-hoz jelenleg nincs Windows tamogatas, ahogy en tudom.
/Ez majd megvaltozik hamarosan, de en a most-rol beszelek, ahogy ti is :D/ -
mozso
senior tag
Mar egy sima WinRAR-nak is van 64bites verzioja, ami meg raadasul gyorsul is tole. Szerinted ha egy ilyen pimfli programot is atforditanak 64 bitre, akkor mennyi eselye lesz, hogy a komolyabbak nem lesznek elobb-utobb? Innentol kezdve mar szinte csak a Tetris nem lesz az, az meg 32 biten is eleg gyors. :D
Foleg ugy, hogy az Intel licenszelte az AMD 64 bites kiegesziteset? -> ergo mindenki erre fog ugrani. -
Benőke
őstag
Ott a pont ismét:)
Ha az adott alkalmazás továbbra sem használja ki a 64 bites pontosságot és elég neki a 32 , de ezt teszi 64 biten a gyorsulás mértéke 0 azaz zéró lesz.
Mig a legtöbb esetben már az alkalmazások használnak 64 bites számokat, csak 32 biten dolgoznak velük, ami ugye elég időigényes. -
L3zl13
nagyúr
Nem adok a szádba semmit:
''A 64 bites Xeon meg nincs sehol, a 32 bites meg nem birja tartani a lepest.''
Erre írtam, hogy egyenlőre teljesen mindegy, hogy 64 bites-e a proci MS oprendszernél.
Az Ace's Hardware tesztet nem olvastam végig, de ha az Apache tesztre gondolsz, ahol összehasonlították a teljesítményt 64 és 32 biten. Ott kb 20% különbség jött ki, de nyilván nem minden alkalmazásnál egyformán hasznos a 64 bit.
Van olyan terület is, ahol gyakorlatilag 0 a 64 bitből adódó előny.
Erre írtam, hogy nem egyértelmű, hogy most átváltunk 64 bitre és minden hú de gyors lesz, mert ezt pedig a herdveren és az OS-en kívül a felhasználási terület is erősen befolyásolja. -
mozso
senior tag
Jo tajekozott vagy...
De miert akarsz olyanokat a szamba adni, amit nem mondtam? A 64 bites kiegeszites igenis hoz 10-15%-ot a konyhara mar most is, picit utana kene nezni konolyabb helyeken, mint pl. Ace's Hardware, akik tobbprocesszoros szerverek tesztelesevel tengetik eletuket.
Amugy a memvezerlovel kapcsolatban igazad van, a jo skalazhatosag a zsenialis az egeszben. -
Benőke
őstag
Ott a pont :)
Több procis rendszerben az Opteronknak saját 2 catornás DDR memó vezérlője van.
Tehát akárhány proci is van, attól függetlenül a memó sávszélesség procinként állandó.
Mig Xeon esetén van egy Memó vezérlő aztán ezen osztoznak a procik.
Tehát ha önmagában a Xeon egy proci ként nem lenne elég lassú egy Opteronhoz, akkor igy dualban már nagyobb a különbség.
Bár ez a memó cserélős technika azért jó dolog, de azt is elfelejteték itt sokan, hogy nem csak MS Os létezik ám, ott pedig már nagyon régóta van 64 bites működés. Azért egy komolyabb szervernél 4 perc állás idő az elég sok.
Pláne mert az indulás is több mint 4 perc. Mire az a sok bizgere elindul.
Egy bivaj Unix szerver sem véletlenül indulgat fél órákat.
De aztán nem kell leállítani. :)
Bár a memó hiba elég ritka, vagy egyből rossz, vagy nem.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Microsoft OS-nél nem ér semmit a 64 bit, mert még nincs kész a 64 bites 2003 Server.
És egyébbként sem úgy van, hogy hú 64 bit, akkor az most dupla olyan gyors lesz. Lesz egy-két alkalmazás amiben jól fog jönni, de a legtöbbnél max ugyanolyan teljesítményt hoz.
Az AMD előnye inkább ott van, hogy a hyper transporttal, meg az integrált memóriavezérlőkkel sokkal jobb a többprocis rendszere mint az Intel megoldása. -
eddie303
őstag
Szerintem nem akkora katasztrófa, hogy nem támogat hotplug memory-t, s azt az árkülönbséget nem éri meg a xeon. Szerintem a Microsoft fõ szervere is kibír 3 perc downtime-ot, míg kicserélik a memóriát.
-
mozso
senior tag
Eleg jo a helyzet szamara. Az Opteron nagyon jol sikerult. A 64 bites Xeon meg nincs sehol, a 32 bites meg nem birja tartani a lepest.
2 processzoros rendszerben mar a K7 is odavert az Intelnek, de nem lehetett igazan boviteni es voltak tobb-processzoros rendszerekben nem elhanyagolhato hianyossagai. Ezeket az Opteron mind megszuntette + az alacsonyabb orajel ellenere van benne eleg szamitasi kapacitas.
Az AMD most vagy soha helyzetbe kerult es remelem be is jon nekik, mert a piacnak jo, ha nem annyira egyoldalu a ket CPU gyarto helyzete. -
L3zl13
nagyúr
Ez nagyon jó, bár valószinűleg sokan azzal jönnek majd, hogy ''De nem lehet menet közben cserélni a memóriát...''
Jó volna ha az AMD-nek sikerülne jobban elterjedni ebben a szegmensben.
Aktív témák
Hirdetés
ph A Hewlett-Packard a riválisait megelőzve mutatta be négyprocesszoros szerverét.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- PlayStation 1 / 2
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest