Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
De azért ezt még le kellett írnod, mert te igazán tudod, mit teljesített a Cyrix, mert csupa nem tipikus programot használtál rajta. Olvass utána, milyen eredményeket ért el (ha már nekem nem hiszel)! Egyszer már kitárgyaltuk ezt már egy másik topic-ban. Nem azzal van a bajom, hogy lassabb volt néhol (FPU-t igénylő programok), hanem az a 10% sántít nagyon. Ez annyira felelőtlen következtetés, mint videokódolási eredmények alapján kijelenteni, hogy a P4 jobb, mint az Athlon 64.
-
kisfurko
senior tag
Hagyjad, az anti-Cyrix embereket nem lehet meggyőzni. Mindenféle inkompatibilitásról, nagyon gyenge FPU-ról beszélnek, de elfelejtik, hogy feleannyiba került a processzor. Az inkompatibilitás is abban merült ki, hogy a definiálatlan állapotokban máshogy viselkedett (logikusabban).
Mellesleg, én megnéztem, hogy a Quake mi a rossebért fut annyival lassabban, s egy spéci Pentium feature volt az oka. Tele volt fxch utasításokkal, mert ezzel időzítették jó helyre a többi FPU utasítást, de a Pentium kivételével semelyik másik processzor nem tudta az fxch-t másik utasítással párosítani. Tehát a Pentium gyorsult tőle, minden más lassult. -
kisfurko
senior tag
Az órajeles dolgot benéztem, de a 6x86 nem RISC. Vagy ha szerinted az, akkor a 486-os is az volt már. Keress rá a 6x-arch.pdf-re, abban benne van a dual-pipeline rajza, meg egyéb dolgok. Bizonyos utasításokat csak az X-pipe-ban tudott csak végrehajtani, és a dekódolás is két lépcsőben zajlott, szerintem ezek nem jellemzők egy igazi RISC belsejű processzorra. Sőt, a példakódokban is utasításpárosítások vannak, ezek végképp nem jellemzőek a RISC belsejűekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest