Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- SSD kibeszélő
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Scytam
tag
Nekem is elixir RAM-om van, egy 266-os 512Mb méretű darab immár lassan fél éve. Húzni nagyon nem lehet ( 160 fölött vége van ), de stabil!
-
HiperG
addikt
3as CAS Latency....pfffffffffffffffffffffff
Érjék már el azt a 1,5-öst... -
Surranó
aktív tag
A Corsair oldalán talán még most is fönn van egy csini kis prezentáció a témáról. Röviden: hány memóriaciklusba kerül, mire a lábacskákon megjelenik a kellő adat. Nyilván minél kisebb, annál jobb.
Asszem, ha folyamatosan kérsz egy nagyobb darab adatot, akkor egyszer kell várnod a késleltetésre, de ha ide-oda nyúlkálsz a memben, az kellemetlen lehet.
Egy példa a számok olasására: az általában leggyakrabban használt szám az első (CAS Latency). Az én ramom olyat tud, h 266CL2 vagy 333CL2.5. Ez azt jelenti, h 266(133) MHz-en 2 ciklust kell várni, vagyis kábé 7.5 ns-t. 333(166)MHz-en 2.5 ciklust, vagyis szintúgy 7.5 ns-t kell várni.
HTH -- profik javíthatnak :) -
Male
nagyúr
válasz
gericooper #1 üzenetére
A boltban tőlem megkérdezték, hogy Samsungot vagy Elixirt kérek e (azonos áron, mindkettőt raktárról).
Amúgy ez mitől olyan jó most? Az 1GB-os méret az újdonság? Mert se az időzítés, se a DDR400 nem lehet hír, ráadásul 2.6 volt kell neki ehhez és nem 2.5 (bár az én Samsungomhoz is azt írták, hogy 400MHz@ 2.6 volt 3-4-4-8-as időzítéssel, aztán teljesen stabil 400@2.5 volt 2.5-4-4-7-el). -
csudri
őstag
sosem értettem, hogy mi a fene ez az időzítés. Csak azt tudom, hogy akkor jó ha 2-vel kezdődik. De hol lehet ezt beállítani? Biosban? És mit számít az időzítés? Nem az a lényeg, hogy hány mhz-es a modul? Valaki homályosítson már fel! THX
-
Docci
senior tag
válasz
gericooper #1 üzenetére
elixir memet használok és semmi gond velük+olcsok
ez csak márkanév,met az hiszem a nanya technology corporation gyártja
[L]http://www.nanya.com[/L]
minek az a kis vigyor oda ? -
fanatic
aktív tag
Szép magas ez a ram! Csak le tudjam zárni a gép oldalát!!! :DD
-
gericooper
aktív tag
gondolom ez nem lesz olyan olcsó, mint az elixir vagy a RAMbo márkájú memóriák
:D
Aktív témák
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest