- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
köszönjük
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Good job! Szép eredmény, csak így tovább!
Véleményem szubjektív...
-
Goblin12
őstag
Gratula az eredményhez, szép volt.
-
subaruwrc
félisten
Igen,a válogatás léghűtéssel kezdődik,ott processzoronként meg van hogy mi számít rossznak,átlagosnak vagy kiemelkedőnek,utóbbi kategóriára vadászunk és azokat hajtjuk meg,ha van lehetőség,persze amiből pl csak 1db-hoz jutunk ( 5960x ) az válogatás nélkül megy a nitro alá akármit megy.
-
DRB
senior tag
válasz Achill3uS #16 üzenetére
Köszi a infókat!
Igazából rosszul, vagy inkább fordítva, tettem fel a kérdés(azt kérdeztem a nitró alatt jól húzható procik hogy mennek léggel, de szándékosan, én inkább erre voltam kíváncsi). Vagy olyan procit nem is próbáltok nitrózni amelyik léggel, mondjuk 45-55 fokon nem igazán húzható? Úgy értem nem emelkedik ki az átlagból. Vagy nem is foglalkoztok ezzel a részével, egyből bele a mély vízbe(nitróba ), aztán vagy megy vagy nem? Természetesen amit leírtál, az is nagyon érdekes, erre is rákérdeztem volna, tuti.
Remélem érthető mit próbálok kérdezni. Ha nem akkor bocsi, kissé fáradt vagyok, rég volt reggel fél 4, sőt azóta ~1000 kilométerrel több is van a seggemben(Linz oda-vissza).[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
rendben, szolok ha a maradék ln2-t nem tudjuk hova önteni
érdekes a kérdés, örülök, hogy feltetted.
szóval a válasz architektúránként változó. általánosságban igen, ami levegővel kiemelkedően tuningolható az várhatóan minuszban is jól fog menni. De hogy kiemeljek egy példát a sok közül a sima s1150-es Haswell-ek esetében ez már nem igaz. van ami levegővel jól ment de hidegben nem skálázódott. értsd léggel 5Ghz 1.25v, ln2 alatt 5.9Ghz-nél vége (ami kb antituningos eredmény minuszban), vcore-ra nem reagál mindegy mennyit adsz. vagy alacsony coldbug-ja volt (az a hőfok ahol lekapcsol a rendszer és nem indul amig vissza nem melegíted arra a hőfokra ahol ujra müködőképes), mert akkor meg nem tudtál neki nagy feszültséget adni. szóval mi úgy mondanánk, akkor igazán "golden" egy proci, ha jól megy levegővel, jól skálázódik a hidegre és a feszültségre, emellett pedig az imc-je is kiemelkedő tehát a ramtuning és az északihid frekvencia is az egekbe küldhető. szóval elég sok paraméternek meg kell felelni, amihez válogatni kell (megvenni tesztelni eladni). ezért egy egy ritka példány tuningos körökben vagyonokat érhet. Ilyenkor az a bevált módszer olyan batch-eket vagy legalább közelieket keresünk amik már mások kezeiben jól mentek minuszok alatt.[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
DRB
senior tag
válasz Achill3uS #14 üzenetére
A végén az a nitró locsolgatás jó volt, de legközelebb az autóm intercoolerére öntsétek, ne keljen már állandóan CO2-vel szarakodnom.
Egyébként grat a rekordhoz.Ja, azt akartam még kérdezni, hogy az ilyen nitróval jól húzható procik, sima léggel is jól mennek? Nyilván nem ilyen ~6 GHz-ekre gondolok, meg 1.9 voltokra.
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
mirol beszélsz, itt se voltál, meg milyen 50%, matek mi?
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Becsületes eredmények . Azt amúgy nem hittem volna, hogy annyira jól szigetel a termosz, hogy még LN2-vel feltöltve is biztonságosan megfogható kesztyű nélkül (bár ez minden bizonnyal nem sokáig marad igaz).
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
subaruwrc
félisten
Azért az jol esett volna ha legalább a nevemet megemlíti a cikk ha már másodjára hagy ki következetesen. Legalább 50%-ban az én érdemeim is ezek a rekordok aztán sehol még csak meg sem vagyok említve. Igy lehet igazán elvenni az ember maradék kedvét is hogy megpróbáljon valamit megosztani a közösséggel ...
-
Achill3uS
nagyúr
örülnék is neki
köszönjük a cikket rudi
toyone-nak pedig a nagyon frankó videót"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
e-newsee
addikt
A cikkben GHz-et írtok. Azért úgy egy kicsit erős lenne.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
foka
aktív tag
Gratula, mindenkinek, hallgattam a "közvetítést" szemközt a VMV standról, meg amikor időnként oszlott a tömeg oda-oda pillantottam.
Elismerésem, szép eredményÜdv: Fóka
-
toyone
őstag
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Praston
tag
Szép kis eredmény. A videó valóban hangulatos.
i9-9900k , rtx 3090 , 32 gb
-
szab.tam
nagyúr
"világrekordot is elérni egy Core i7-5820K processzorral processzorral, "
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
KAMELOT
titán
Ez jól sikerült! Az a csajszi ott a tuningnál ő is PH-s?
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Trollok komolyan
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...