Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mrhitoshi #109 üzenetére
Ja, mert szerinted a katonák 24/7-ben szolgálatban vannak? Ilyen hülyeséget is csak az mondhat, aki még kívülről sem látott laktanyát, nemhogy lett volna katona. Képzeld, nálunk 24 óra őrség után még akár haza is lehetett menni! Ne akard már eldönteni más helyett, mivel töltse a szabadidejét.
-
FlashLed
senior tag
Végül csak megadta magát a "Mikró" számítani lehetett erre.
-
amazingatech
csendes tag
Talán az arany közép út lenne a legjobb a Micro-nak. Nem vesztené hitelességét, ha továbbra sem gondolná meg magát és a kadók, fejlesztők, illetve a saját érdekeit védve, továbbra is fenntartaná az online bejelentkezés kritériumát, DE azt mondaná, hogy nagy hazafi módon, hogy a sereger részére vásárolt, vagy katona hivatású magán emberek a sereg beszerzésén keresztül vehetnek olyat, aminek nem kell a net. Ezzel lehet, hogy kicsit szépíthetne a dolgon a nélkül, hogy visszavonulót kelljen fújnia a teljes témában. Ugyan is ezzel egyértelmű, hogy p*cs*t csinálna a szájából.
Ugyanakkor lenne egy olyan vonzata is az egésznek, hogy a M$ egy különleges gesztust tesz a hont védők felé, ezzel kifejezve a tiszteletét, és feltétlen bizalmát (magyarán, hogy ők nem feltételezik egy katonáról, hogy a játék illegális beszerzésének kétes mezejére tévedne).
A végén pedig még egy seregtoborzó kampányt is kezdhetnének, amerika azon szegényebb vidékein, ahol nehézkesebb a net elérés (ha mégegyáltalán van olyan), hogy "Lépj a be seregbe offline XB1 élményéert!"
-
kovgab
tag
ez komoly, ezért vinnyognak, hogy a katonák nem tudnak játtszani???
-
Dilikutya
félisten
válasz
atti_2010 #174 üzenetére
Technikailag a kettő között nincs különbség, ha akarják, eleve úgy kerül piacra, hogy nem tilt le net nélkül a játékról, de azt is megtehetik, hogy a piacra kerülés után két héttel az első szoftverfrissítésben ezt kikapcsolják. Maga az eszköz gyakorlatilag egy elég speciális PC, a varázslat nem a hardverben van.
-
The Seer
tag
Egy ember véleménye egy cikket ér? Mivel több ez az ember, mint Marika a konyhás néni?
-
djculture
félisten
szerencsétlen xbox-al ugyanezt az öngyilkos taktikát nyomatják
Most épp az országokat határozták meg hogy majd hol lesz egyből kapható a box jövőhéten nem tudom mit fognak még kitalálni amivel szívatják a leendő vásárlót. Esetleg ajánlom megfontolásra a helyi idő szerint hajnali 3 kor aki nincs online annak az xbox live fiókját törli kell és vehet új xboxot ötletet.
A sony fejesei meg agyon röhögik magukat rajtuk.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
djculture #171 üzenetére
Világos dolog hogy a win 7 után nem éri meg a cégeknek még ingyen sem mert ahhoz át kell kepézni a munkaerőt ami jókora +költség és alig kapnak + valamit, ha nem lenne benne csempe akkor sem változna túlságosan a helyzet a cégek láthatták az XP példájából hogy egy OP rendszert nem kell évente lecserélni hogy egy cég működni tudjon..
-
djculture
félisten
válasz
atti_2010 #170 üzenetére
Ja nem nagy probléma csak már kínjukba ingyen példányokat küldenek a cégeknek, előtte meg 8000ft alatt lehetett frissíteni rá annyira nem kell senkinek. Persze van akinek tetszik ez ilyen. De az összes rendszergazda ismerősöm utálja márpedig nem kis cégeknél ők tesznek javaslatot a frissítésre.Több százezres gépparkokról van szó.. Nem egy mondta hogy már ingyen példányt is kapott hátha betudják neki magyarázni milyen jó. Hát nem nyert. Legtöbb helyen win7 van és nem is tervezik frissíteni, de még rengeteg xp is van az se win8 ra lesz frissítve arra a nyakamat rátenném.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
djculture #169 üzenetére
Azért a win 8 nem egy akkora probléma mint amekkorára fel lett fújva az interneten, én megelégedve használom és 2-3 nap alatt megszoktam pedig nem vagyok már túl fiatal, jövőre jön a win 9 ha akarják legfeljebb kiveszik belőle a csempét vagy opciósan lehet választani és majd mindenki örül.
-
-
nanorambo
őstag
Miért, milyen álomképet dédelgetnek a magyarok magukról? Most nem a szélsőjobbos f*szveregetésre lennék kíváncsi. Magyarország egyik legnagyobb problémája (illetve inkább a magyar lakosság és ezáltal az ország) az, hogy semmit nem tudnak a múltjukról. Nincsenek itthoni ikonjaik akikre felnézhetnének és példaként tekinthetnének rájuk a magyar emberek. Pedig lenne ilyen a történelmünkben, nem is egy. Ami Amerikát illeti, azzal részben egyetértek, de azért amit elért, azt más népek szenvedésein keresztül érte el. Úgyhogy ez nagyon jó vitatéma, de sajnos eddig mehettem. Nem akarom szétoffolni a topicot. (Lehet, hogy törlik is)
További szép napot/estét -
Cifu
félisten
válasz
Dilikutya #162 üzenetére
Az a probléma, hogy az Egyesült Államok katonai ereje hozzávetőleg másfél millió katona, plusz fele ennyi tartalékos, és a "militarista" lakosság elég nagyra tehető (alsó hangon is több tíz millió). Ők eddig is a "hazafiak" közé tartoztak. Ezeknek nem fordíthat egyetlen amerkai cég sem hátat.
Lehet terelni, de ez a hír igencsak komoly ütés az M$ részére, és a jelek szerint bele sem gondoltak, hogy mit válthat ki az egész onlineosdi móka.
Ha meg a népeket akarjuk hasonlíthatni, akkor két apróságot nem ártana figyelembe venned:
-Az USA a világ első számú politikai, katonai, kulturális, tudományos és gazdasági ereje. Ha lenézed, akkor azzal magadról állítasz ki bizonyítványt.
-Ha Magyarország népe eljutna oda, hogy ehhez csak megközelítőt tudna prezentálni, akkor lehetne leszólni az USA-t. Aki esetleg azzal az érvvel jönne, hogy az egy főre jutó Nobel-díjasok, meg ilyenek... khmm... akkor nézze végig csak a azt a listát. Hány is élt Magyarországon, amikor a munkássága miatt megkapta a díjat? Ketten (Szent-Györgyi Albert (aki 1947-ben az USA-ba emigrált) és Kertész Imre (aki szintén többet van külföldön, mint itthon)). Ez a szomorú valóság, nem pedig az álomkép, amit dédelgetünk magunkról... -
Dilikutya
félisten
válasz
atti_2010 #161 üzenetére
Éppen emiatt is lehetne fizetett, tudván, hogy egy katona szavára felfigyelnek, még akkor is, ha a lakosságnak a töke tele van már az örökös háborúsdival. Egyébként szerintem pont a célközönség nem annyira foglalkozik ezzel, a fiatalok körében a katonaságnak nincs már akkora súlya, és mivel úgyis telik netre egy XboX vásárlónak, így őket ez nem érinti, sőt valószínűleg boldogan dugják rá az UTP-re az új boxot, hogy a nappalijuk multimédiás ékessége lehessen. Egy átlag tinédzsernek lehet, hogy fogalma sincs, hol is van Afganisztán, ahol ez a katona szolgál. Olyan néptől nem kell sokat várni, ahol a hungry/Hungary "szóvicc" még mindig szórakoztató.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
warriorguru #160 üzenetére
Igen csak ez nagyon melyről ütött mert nem egy szedet vetett külföldi állampolgár nyilatkozta hanem egy megbecsült amerikai most is állományban levő katona aki hazájában nem kis tiszteletnek örvend így még azt sem lehet mondani róla hogy biztos lefizette a konkurens cég.
-
warriorguru
tag
Így belegondolva, már csak a címeket elolvasva a híreknek, eszméletlen nagy az xbox ellen kampány és a marketing...számomra kicsit undorító már.
-
Cifu
félisten
A lentiekhez még egy adalék: egy tengeralattjárón sem megoldható az állandó internetkapcsolat. Sehogy sem. Időről időre egy antennabóját felbocsátanak, és tömörített állományokat műholdas kapcsolat segítségével adnak-vesznek. Így e-mailezni lehet például, de online kapcsolatot biztosítani egy X-Box One számára nem.
Egy tengeralattjárón pedig a szórakozás és kikapcsolódás egy legnépszerűbb formája a konzolokon játszás amúgy.
-
zsírsámán
senior tag
És akkor most ki nem szarja le, hogy egy random amcsi katona mit gondol?
-
Dilikutya
félisten
válasz
atti_2010 #154 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nincs korlátozva, sőt. Pont azt írtam, milyen jól szabályozható minden, nyilván ez meg is történik. Valami hasonlót írtam korábban én is szerintem, csak épp nem freedomsat-ot meg wafanetet használnak, hanem saját rendszert, aminek nyilván a specifikációi nem nyilvánosak, és nem lehet az internetről megrendelni. Teljesen nyilvánvaló, hogy műholdas összeköttetésük van, a sivatagban nincs más, de ha lenne, akkor is ez a legbiztonságosabb.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Dilikutya #152 üzenetére
De az úgy nagyon tág fogalom szerintem mert ugye vegyük hogy csak leveleket küldhet képek nélkül, ez egymaga lehet egy hatalmas biztonsági rés mert ugye a katonai is ember és az emberek fecsegnek néha, a másik hogy küldhet képeket vagy videókat már nem is beszélve, szerintem az inkább úgy van hogy egyáltalán már eszközük sincs a csatlakozásra csak egy pont a bázison ahonnan csatlakozni lehet valószínűleg az is 1000 -el korlátolva és csak bizonyos időközönként.
-
Dilikutya
félisten
válasz
atti_2010 #151 üzenetére
Sok katonának ugyanolyan munka, mint egynek. Külön csoport a tűzfalon, AD-n a katonáknak aszerint, ki mihez férhet hozzá, nem kell katonánként beállítani. Ezzel eleve meg van szűrve, ki mihez férhet hozzá, erre még valami monitorozó megy rá, és kész, nem úgy van, hogy minden üzenetet átolvas egy CIA ügynök a netsátor mellett a fekete Rangerben. Így is becsúszik néha hiba, ilyen olyan megosztott videók, blogbejegyzések formájában.
-
DaTika
tag
válasz
atti_2010 #148 üzenetére
Azt is vegyük hozzá, hogy ezek nem vállalati hálózatok. Nem bírom elképzelni, hogy az adott hálózaton ne legyen rommászűrve a forgalom. De valószínű, hogy a hálózatra sem egy mediamarkt-ban vásárolt eszközzel léphetnek fel. Biztos van olyan pont a bázison, ahol lehet a családdal skypeolni meg facebbokozni de, hogy nem saját eszközzel és, hogy agyon van monitorozva, biztosraveszem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Dilikutya #146 üzenetére
Ez egy olyan Internet lehet ami független az adott ország szolgáltatójától pont azért hogy függetlenül tudjon működni egy adott zónától és minél nehezebb legyen feltörni vagy belepiszkálni, nem hiszem hogy az adófizetők pénzén erre külön csatornát létesítenek csak azért hogy x y tudjon képeket vagy más adatot küldeni ami elég nagy + költséget jelentene nem beszélve egy ilyen "szabad" internet egy katonai bázison hatalmas biztonsági kockázatot jelentene, ha ilyen egyszerű lenne a helyzet biztos nem panaszkodott volna a katona aki nem tud majd játszani az új boxal.
És ha már egyszer van netelérés (az még a magyaroknak is van), akkor meg lényegében mindegy, hogy egy számítógép van kiengedve vagy egy XboX
Gondolom ez minden ország maga dönti el hogy mekkora biztonsági kockázatot vállal és az egy dolog hogy a titkosított hálózatot néha megengedik használni a katonáknak is vagy hogy állandóan igénybe tudják venni.
-
DaTika
tag
válasz
Dilikutya #146 üzenetére
És mégis elég sűrűn olvasni arról, hogy a publikus neten keresztül szupertitkos infókat lopnak innen-onnan. Amúgy azt is el bírom képzelni, hogy ilyen helyeken csak arra hitelesített eszközökkel és szoftverekkel lehet csak csatlakozni az adott hálózatra. Ebbe gondolom az xbox nem férne bele, ha így működne.
-
Dilikutya
félisten
válasz
atti_2010 #140 üzenetére
Manapság amúgy nem olyan nagy ördöngösség különválasztani a szupertitkosat a publikus netet is elérő hálózattól. Ahhoz, hogy tudjanak emailt olvasni, facebook-ot nézegetni, vagy Xbox-szal bejelentkezni, nem kell egy hálón lógniuk a Pentagonnal meg a CIA-vel. De akár lehetnek fizikailag is ugyanarra a routerre, tűzfalra kötve, csak néhány kattintás az AD-n meg a tűzfalon, hogy ami a publikus netre használt eszközök a büdös életbe ne érjenek el semmit, amit nem kell. És ha már egyszer van netelérés (az még a magyaroknak is van), akkor meg lényegében mindegy, hogy egy számítógép van kiengedve vagy egy XboX. A tűzfal, az Active Directory és hasonló jó dolgok pont az ilyen biztonsági problémák áthidalására jöttek létre, és itt mindegy, hogy a US Army használja, a FED, vagy épp az MNB - sőt, utóbbi kettőnél talán még lényegesebb a biztonság, és a titkárnő ott is netezik.
-
-
mrhitoshi
veterán
És alapvetően marhaságot mondtál azzal, hogy nincs net, mivel ez irreleváns.
...Szóval ez nem fontos ?
Ha nincs net, akkor nem tud játszani, és ha nem tud játszani, akkor reklamál.
(#136) dabadab : Elsiklottam afölött. Kicsit áttételesen értetettem, nem szóról szóra. Ha nincs net, nem tud játszani. Szóval ha nem tud játszani, akkor probléma az is, hogy nincs net, de persze nem erről volt szó.
-
Wolverine
félisten
válasz
atti_2010 #140 üzenetére
Szerintem ők nem is akarják azt a hálózatot használni, és épp ezért ennyire mogorva az illető a társaival együtt. Persze Don Mattrick már tegnap vagy tegnapelőtt kijelentette, hogy ha valakinek nincs lehetősége stabil netkapcsolatra, akkor a nekik kínált terméket X360-nak hívják...
-
atti_2010
nagyúr
Pedig már ez is ki volt tárgyalva.
Az is meglepne, ha kiderülne, hogy vannak Bluray lejátszóik? Vagy Kindle, olvasni? Esetleg aki akar, az még festhet vagy szobrászkodhat is?
Ezzel semmi gond egészen addig amíg nem egy katonai bázis szupertitkos hálózatát akarod használni.
-
Wolverine
félisten
válasz
mrhitoshi #134 üzenetére
A problémája az a katonának, hogy simán meg lehetett csinálni eddig, hogy vesznek fél tucat X360-at a támaszpontra és a pihenőidejükben játszanak rajta offline, dobozos játékokkal. Az Xbox One-nal ez nem lesz lehetséges, mert 24 óránként netet követel magának - ha ez nincs, akkor offline játék sincs.
Amúgy miért vagy meglepve, hogy lehetőségük van játszani is szabadidejükben, szolgálaton kívül? Az is meglepne, ha kiderülne, hogy vannak Bluray lejátszóik? Vagy Kindle, olvasni? Esetleg aki akar, az még festhet vagy szobrászkodhat is?
-
DaTika
tag
válasz
mrhitoshi #134 üzenetére
Az első hsz-edre reagálva. Amikor nincs az adott katona szolgálatban, és éppen szabadideje van, szerintem nyugodtan megengedhetjük neki, hogy azt az időt azzal töltse, amivel szeretné (persze gondolom vannak szabályok számukra, hogy ezt milyen keretek között tehetik és ezek betartása mellett azt csinálnak amit akarnak). Szerencsétlen emberünknek nem az a baja, hogy nincs internet Afganisztán közepén, hanem az, hogyha a fentebb leírt időpontban ő éppen az Xboxal szeretne játszani, nem fog tudni. Nem azért mert nincs internet szolgáltatva számára ehhez, hanem azért, mert a konzol nem engedi a hitelesítés szükségessége miatt.
Azt meg, hogy a katona számára a szellemi kikapcsolódásra és felfrissülésre egy több órás teszemazt járőrözés után a kártyázás vagy az xbox-e a jobb, had döntse el ő maga (szerintem mondjuk pont az xbox).
És alapvetően marhaságot mondtál azzal, hogy nincs net, mivel ez irreleváns. Nem ez a gond. Hanem, hogy emberünk nem tud játszani amiatt, hogy a konzol csak akkor hajlandó működni, ha van. -
dabadab
titán
-
törölt tag
-
dabadab
titán
válasz
mrhitoshi #126 üzenetére
"Még most sem tudom az igazi tényállást"
"Szerintem egyrészt felfújt a dolog"
Én a magam részéről készségesen elhiszem egy sok éve szolgáló katonának, ha azt mondja, hogy egy hosszú misszión a konzolokkal való játék az egyik legfőbb kikapcsolódásuk, meg azt is, hogy nem nagyon van internetelérésük. Ha ehhez meg hozzáadjuk azt, amit az MS mondott arról, hogy az X1-nek naponta jelentenie kell, akkor egészen pontosan kijön a bejegyzésének a végkövetkeztetése.
"Igen, és ebből miért olyan egyértelmű, hogy van net ?"
Explicite leírja, hogy nincs net. -
törölt tag
válasz
mrhitoshi #126 üzenetére
Nem hiányos a hír, te nem érted a szöveget. A tag azon panaszkodik, hogy az MS konzolja naponta kér interneten keresztüli hitelesítést és ez mennire rossz. Nem a netért sír, hanem a hitelesítés megkövetelése és annak gyakorisága miatt. Ez pedig gyönyörüen le van írva.
-
dabadab
titán
válasz
mrhitoshi #120 üzenetére
"Továbbra sem értem, hogy ha nincs ellenérv, akkor mi alapján lehet bármibe is bele kötni."
Akkor miért kötözködsz?
Az meg mondjuk külön vicces, ahogy megálmodod, hogy hogyan kellene az amerikai hadseregnek működnie, majd itt a fórumon számon kéred, hogy miért nem úgy működik. Inkább írj emailt Ray Mabusnek, hogy iziben tiltsa be a konzolokat a tengerészetnél -
mrhitoshi
veterán
válasz
#06658560 #122 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy ha hiányos a hír, attól még nekem tudnom a tényállást.
(#124) BiP : Alapvetően nem ezzel volt a probléma, hanem hogy az egész hír egy felfújt valami.
(#127) dabadab: Erről szó nem volt. (Még most sem tudom az igazi tényállást) Egyszerűen nem volt egyértelmű a szöveg. Az meg, hogy van véleményem, nem jelenti azt, hogy amit én mondok, az biztosan jó is. Szerintem egyrészt felfújt a dolog, másrészt meg kicsit elrugaszkodottnak látom a dolgot.
-
BiP
nagyúr
válasz
mrhitoshi #120 üzenetére
Én meg azt hittem, hogy az pont jó, ha az öldöklési vágyát (vagy egyéb felgyülemlett feszültségét) inkább a játékban éli ki, a harcmezőre viszont nem öldökölni megy, hanem a hideg fejjel, a taktikai utasítás alapján kijelölt célpontokat megsemmisíteni. Tehát ésszel harcol, nem a vér szaga miatt.
Sőt, nem lennék meglepve, hogy ha kiderülne, hogy a háború szörnyűségeit is könnyebb kiheverni, ha ki tud kapcsolni az ember, leköti magát vagy egy játékban le tudja vezetni.Meg különben is: Miért fáj az nekünk, ha a szabadidejükbén épp xboxozni támad kedvük?
-
törölt tag
-
mrhitoshi
veterán
Továbbra sem értem, hogy ha nincs ellenérv, akkor mi alapján lehet bármibe is bele kötni.
Pont a haditengerészetnek kellene maximális fegyelmet biztosítania, és a katona élje ki az öldöklési vágyát a harcmezőn.
Spárta ?(#119) Kopi31415: Mégis honnan olvassam el azt, hogy van e net nekik, vagy sem, ha nincs benne a hírben ?
(#121) atti_2010: Nem maga a technológia volt a mondatban a lényeg.
-
dabadab
titán
válasz
mrhitoshi #117 üzenetére
Ha elolvastad volna, azon volt fennakadva, hogy az MS miert ragaszkodik a 24 oras ellenorzeshez, nem azon, hogy miert nincs net Afganisztanban.
"Eléggé. Azért írtam le."
Tovabbra se ertem, hogy mi volt az a logikai folyamat, aminek a vegen eljutottal oda, hogy valaki masfel even keresztul ne jatsszon konzollal a szabadidejeben, hanem inkabb kartyazzon.
-
mrhitoshi
veterán
"Többé nem fogjuk látni, ahogy Marcus és Dom kettéfűrészeli a Locustok hordáját, miután visszatértünk egy járőrből valamelyik Afganisztáni bázisra, hogy egy kicsit kikapcsoljunk a valóságból."
"Mondandójának elsődleges lényege, hogy a a Microsoft 24 óránkénti ellenőrzési folyamata"
Én úgy tudtam, hogy Afganisztán eléggé kopár, de elnézést, ha van mindenhol 4G.
Ezt mennyire gondolod komolyan?...
Eléggé. Azért írtam le.
-
törölt tag
A "piros szív" volt az adu ász, gondolom. Francia kártya esetén a kör dáma.
#109 mrhitoshi: miért ne lehessen a ma emberének nem özönvíz elötti módokon kikapcsolódni? Nem tudom a szövegértéssel hogy állsz, pont nem azért sírnak, hogy legyen a sivatag közepén internet, hanem azon, hogy ne kelljen a konzol használatához internet. Végül is az egész vita itt erröl szól...
-
BiP
nagyúr
válasz
mrhitoshi #104 üzenetére
Mivel ez már nagyon OFF, csak fél mondat: Szerinted éles helyzetben melyik katona hoz jobb döntést? Aki fizikailag, szellemileg frissebb, vagy aki frusztráltabb?
Szerk: látom, közben válaszoltak mások is.(#109) mrhitoshi: Miért jobban elítélendő, mint a kártya? Ez is egy szórakozási forma. Régen nem volt xbox, ma meg van. Valaki a kártyát szereti jobban, valaki meg ezt. Nincs ebben semmi rossz, max. furcsa lehet elsőre, hogy egy katonai létesítményben nem az ezer éve megszokott -leginkább időhúzóként működő- szórakozási formák vannak, hanem olyan, amit az átlagember "prémium" szórakozásként szokott űzni.
-
mrhitoshi
veterán
Szolgálat. Kártyázzanak, vagy nyomjanak le pár fekvőt, de Xbox... Ráadásul az a probléma, hogy a sivatag közepén miért nincs internet....
Ezen azért fenn akadtam. Most ez olyan, hogy a vegyi üzemekben miért nem lehet rágyújtani... Rá lehet, csak éppen korlátozva. Lehet játszani, csak korlátozva.(#110) BiP : És ezt majd pont Xbox-szal tudják elérni.
Kártyázás közben szerintem jobban meg lehet beszélni akármit is. Nem elítélendő, csak most egy olyan problémáról van szó, ami teljesen irracionális.
-
a.sebi
őstag
Amúgy mi van ha nem megyek fel a netre 24 oraig... kuka a box?
-
Physicist03
senior tag
-
mrhitoshi
veterán
öööö Mi a francnak a hadseregbe Xbox ? Nagyapám röhögne egy jót ezen.
-
Wolverine
félisten
válasz
Physicist03 #75 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy a Kinect kikapcsolható ugyan, de ha leveszed a gépről, akkor nincs játék?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
djculture #100 üzenetére
Lehet hogy szabadalmaztatnom kellene még idejében az ötletet?
Amúgy tanulhattak volna az EA -tól akik már végigjárták ezt az utat és nem vált be, de azokból a hírekből is tanulhatnának ahol azt írják hogy a legtöbb filmet zenét a warez oldalakat is látogató emberek veszik.
-
GeryFlash
veterán
Ki a ***** ******* ******* ***** érdekel? Ps4 ftw, de ez az oldal... ilyen hírt lehozni
-
-
Televan74
nagyúr
És ezért a reklámért a Sony állította ki a csekket. Köszönjük Emese.
-
Jonathan92
tag
Na az már igazi COD
-
djculture
félisten
Nem akarok ebbe az irányba elmenni de kijövetele utána adok neki 1 hónapot és ez a védelem meglesz kerülve. Ha nem szívatnák a vásárlókat meg a kutya se foglakozott volna azzal hogy lehet ezt kiiktatni... Saját magukat szívatják ezzel de ennyi eszük nincs az ottani vezetőknek.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #90 üzenetére
"A szabadidejében is abból eszik. Egyébként sem kötelező elmenni a világ túlsó felére, aztán sírni, hogy nem megy az XboX."
Tehát akkor aki köztisztviselö, közalkalmazott, az hiába fizet adót, gyakorlatilag élösködik a többin és ezért a szabadidejében se csinálhasson azt, amit. Katonának nem kötelezö elmenni a világ ´tulsó felére? Mondd, te melyik alternatív valóságban élsz?
#89 atti_2010: beszélt bárki is arról, hog mikor tehetik meg? Arról volt szó, ök konzollal kapcsolódnának ki, és nem akarnak ehhez netet használni egyáltalán.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#06658560 #84 üzenetére
A szabadidejében is abból eszik. Egyébként sem kötelező elmenni a világ túlsó felére, aztán sírni, hogy nem megy az XboX.
Egyébként minden megoldható legális úton, más kérdés, hogy a júeszármi ki akarja-e engedni netre a játékkonzolokat. A 24 óránkénti bejelentkezés megoldható, és nem jár biztonsági kockázattal sem, ha állandó kapcsolat nem kell.
-
-
sad_Vamp
őstag
Azért szép blődségeket lehet olvasni itt... néhányan nagyon nehezen értik meg hogy:
1. a katona is EMBER (nem okvetlen ért egyet az üggyel amiért ott van, de ez a dolga).
2. attól, hogy van hálózat nem biztos, hogy lehet BÁRMIRE használni
3. A szabad ideje ott is az Ő szabad ideje senkinek semmi köze hozzá (közületek mindenki 24h-t dolgozik egy folytában mi?)
4. Ebben az elcseszett régióban talán nem, de máshol (USAban főleg) igen is jelent valamit -egy fajta- patriotizmus.... és épp ezért lehet, hogy ő pont emiatt inkább venné az amerikai cég termékét, de ugye az ismert okok miatt nem tudja.Mindig meglep mennyire szűk látókörű emberek tudnak összevergődni egy fórumon.
-
Dilikutya
félisten
válasz
atti_2010 #82 üzenetére
Akármire nem is. De pl. emailt küldhetnek, még fényképet is, legfeljebb csak több kézen megy át, mint az átlag email
. Erősen kétlem, hogy egy XboX kifogna a tábori rendszergazdákon.
Egyébként nem kötelező X1-et használni, a Microsoft kiemelte, hogy az X360 is sokáig támogatva lesz. egyébként sem azért mentek oda, hogy az adófizetők pénzén videójátékokkal szórakozzanak.
-
atti_2010
nagyúr
Komolyra fordítva elképzelhető hogy van net a táborban de biztonsági okokból nem használhatja akárki és nem bármire, valószínű hogy sokkal nagyobb biztonsági szintet alkalmaznak mint a civil szférában.
-
Dilikutya
félisten
Másrészt el lehet mondani, hogy az X1-hez alapból jár a mozgásérzékelő.
Mondjuk egy multiplayer csata humánusabb és civilizáltabb lenne, mint az hogy a tálibok felhőkarcolókra szállnak le utasszállítókkal, az amerikaiak meg sivatagi falvakat bombáznak. Vagy jó kis Modern Warfare meccs.
-
mephi666
nagyúr
válasz
#85552128 #78 üzenetére
termékcsatolás: rá lehet fogni, hogy ezért drágább x dollárral és ha ott van az embernél, majdcsak kipróbálja, aztán később még játékot is vehet rá
színtiszta marketing, csak a durvább fajtából: "lenyomják a torkodon, ha tetszik-ha nem"
#79: ja, vagy robbantgatás helyett lazsálásképp az afgán terroristákkal versenyeznének dance central-ban, aztán töltögetnék fel egymásnak a képeket erről
-
törölt tag
válasz
Physicist03 #75 üzenetére
Eddig még egész más infókat közöltek, mondjuk most sem találtam egyértelmű választ.
De ha így van, akkor végképp nem értem mi értelme kötelezően megvenni és pluszpénzt fizetni egy olyan kellékért amit jó eséllyel soha nem fogok használni ? -
-
mephi666
nagyúr
eszembe jutott még egy dolog az íráshoz: ha kötelező kellék lesz a kinect a one-hoz, akkor ezt a katonaságnál beengednék? ha esetleg netet is kapna a gép, akkor simán megszeghetnek vele n+1 szabályt, így szerintem ott megbukik az egész, hogy be se vihetné
#73: 5 másodperccel beelőztél
#75: ja úgy már okés
-
törölt tag
Én azt is hihetetlennek tartom, hogy egy katonai táborba majd csak úgy beengedik az állandóan figyelő és hallgatózó kinectet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
ProEvoFan #36 üzenetére
Megtörténhet hogy az USA hadserege a műholdas kapcsolatot használja nem a helyi szolgáltatókra támaszkodik és az alapértelmezett USA IP.címet kap így azonosításkor elhiszi hogy Amerika területén tartózkodol, de ez csak egy elmélet és lehet hogy komplett máshogy történik a dolog, de így nem is csodálnám ha a méregdrága műholdas kapcsolatot eltiltják a katonáktól, aztán jönnének a panaszok hogy tábornok úr nagyon lassú a négyes barakkban a P2P nem lehetne egy kicsit kisebbre méretezni azokat az UAV által küldött fotókat.
-
mephi666
nagyúr
válasz
nanorambo #66 üzenetére
hova ez a múlt idő? kijött volna már a one? lemaradtam valamiről?
máshol mondtam, hogy nem kizárt szerintem, hogy ez az egész csak a reklám/hírverés miatt kell, aztán mire kijön: sehol se lesz 24óránkénti kötelező login... majd akkor mondjuk biztosat, amikor már kint lesz a gép: addig bármi változhat
#67: és aki anyahajón/tengeralattjárón szolgál? gondolom ott se az az elsődleges, hogy minden katona kapjon netet
-
dabadab
titán
válasz
Dilikutya #65 üzenetére
"Én műholdas kapcsolatot tartok elképzelhetőnek VPN-nel, csak a kiskatonának fogalma sincs az informatikai háttérről, fölöslegesen hőbörgött."
Tehát a US Navy csak az X1 miatt ki fog építeni ilyen lehetőséget oda, ahol eddig egyáltalán nem volt internethozzáférés?
Komolyan, a topikban már te vagy a második, aki jobban tudja, hogy milyen netelérésük van az amerikai katonáknak, mint az eredeti blogbejegyzést író, nyolc éve a seregben szolgáló katonának. A dolog extra szépsége, hogy ráadásul annyira nem olvastad el a cikket, hogy olyan problémára javasolsz megoldást, ami abban fel se merült. -
nanorambo
őstag
Jól kibaszarintott mindenkivel a Microsoft
De legfőképp azokkal akikből élnek. -
Dilikutya
félisten
válasz
#06658560 #63 üzenetére
Valószínű lesz rá megoldás. Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy Afganisztánból afgán IP-vel csatlakoznak az internetre az amerikaiak a T(álib)-Mobile hálózatából
. Én műholdas kapcsolatot tartok elképzelhetőnek VPN-nel, csak a kiskatonának fogalma sincs az informatikai háttérről, fölöslegesen hőbörgött.
-
törölt tag
Régiókód + kötelezö netes hitelesítés a hazafi harcoló állománnyal szemben alkalmazva is nagoyn hazafi cselekdet, ugye? A hazafiságot az MS mint multinacionális, csak profitra koncentráló válalattá ´valásával vetközte le, így onnantól kezdve hazafinak egy kutya mindegyik.
#19 ProEvoFan: a lapcsalád, IT Café, MA részlege igen sokszor bizonyult már jereváni rádijónak.
#30 anulu: a masszívabb alatt azt érted bumszlibb? Ami speciel nekem eddig mindig kénylemetlenebb volt, meg nehezebbnek is éreztem.
-
ez tényleg egy igazi hír? hát ez kemény, végig azt hittem, valami számtech hírcsárdától vetted át.
na, aztán nem hiszem én, hogy épp az USA hadserege ne tudna kijátszani egy ilyen konzolvédelmet...
-
dabadab
titán
A topikban témájába egyáltalán nem tartozik bele az amerikai hadsereg különféle szerepvállalásainak a megvitatása.
-
törölt tag
"Csak használati jogot veszel, nem adhatod tovább senkinek sem"
Mivel a jog a tied, ezért azzal azt kéne cisnálhass, amit te szeretnél. Ülhetsz rajt,a vagy eladhatod másnak, ha nem kell. Ahogy anno üdülési jogokat is lehetett adni-venni, meg mindenféle klubtagságikat. A jogszolgáltató rendszerek egyik nagy hibája ezen terület nem hatékony szankcionálása.
#51 Dreimus: adott ország törvényei erösebbek a polgári szerzödéseknél, azokkal szembemenö szerzödés semmis, de minimum a törvénysértö pontjai.
#46 orichalcos: egy táborban volt valamilyen netelérés- amennyire sikerült erröl tájékozódnom ez nem túl stabil, nem túl általános, a napi kommunikáció sem evidens.
-
Dilikutya
félisten
Ez nyilván kamu. A lőszerrel el kell számolni, csak úgy szórakozásból nem használhatod a fegyvert, ráadásul egyenruhában... ha ez igazi lenne, rég eltűnt volna a Youtube-ról, a felvételen szereplők pedig még mindig magánzárkában lennének. A világ magát civilizáltnak mondó hadseregeiben igen szigorú előírások vonatkoznak az ilyesmire.
-
Jakesz
addikt
-
dabadab
titán
válasz
#85552128 #43 üzenetére
"Dióhéjban annyi a lényege, hogy a TrustZone nem enged bizonyos részeket a rendszeren csak úgy módosítani"
Egyáltalán nem, a TrustZone arról szól, hogy kettéválasztja a futási környezetet két "világra", ahol a kisebb biztonsági szinten lévő világ nem látja a biztonságosabb világ részét. Ez sok helyen jól jöhet, de pont egy olyan rettenetesen zárt rendszernél, mint a PS4, ahol az ARM mag amúgy is a rendszer teljesen elkülönült része, abszolút semmi értelmét nem látom, semmit nem tesz hozzá a rendszerhez.
-
Dreimus
senior tag
Szia,
Csak használati jogot veszel, nem adhatod tovább senkinek sem.
Szerintem meg teljesen felesleges ezeken a védelmeken lovagolni, a 24 órás limitre meg a mobilnet a válaszomaz ellenőrzés nem hiszem, hogy több lenne a pár megánál. Viszont az tény, hogy nem részletezték mi fog történni az ellenőrzés során, ha talál frissítést azt kötelező-e feltenni. Majd kiderülnek ezek is.
Dreimus
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem ez a katona és mivel katonaként jelölik meg, valószínűleg tisztes vagy tiszthelyettes lehet maximum, ha nem közlegény, egy általános véleményt fogalmazott meg, ami a US Army misszióban résztvevő bakáinak a véleménye. Lehet mondani hogy ő "A" katona, aki a megfelelő csatornákat használva próbálta (sikerrel) a közvélemény elé tárni a véleményüket.
A másik, hogy a misszió ideje alatt, különféle kedvezményekkel együtt fillérekért tudtak hozzájutni elektronikai berendezésekhez, épp csak többet kellett várniuk a megérkezéséhez. Elég beszédes, hogy egy időben több konzol volt kinn Afganisztánban, mint ahány tv...
A harmadik, hogy valóban van internet elérhetőség a táborokban, sőt néhány szállítójármű is működhet wi-fi adóként, de a tábori internetet a törzsszolgálat használja és a szállás részen korlátozott és ellenőrzött lehetőség van netezni. Nem túl valószínű, hogy a hadnagyok, őrnagyok és alezredesek közé beszakad féltucat baka, hogy majd ők ott fognak Locustokat irtani...
Szerintem ami fontos a hírrel kapcsolatban, hogy már egy társadalmi csoport is felszólal a Microsoft politikája ellen, méghozzá egy olyan csoport, ami odakinn nagy megbecsülésnek örvend, és amelyiknek a hangja mindenkit elér. Ezt, mondjuk úgy, nem lehet annyiban hagyni, szóval kíváncsi leszek a MS válaszára. -
törölt tag
-
gianni85
veterán
We have a product for people who can't access the internet, It's called Xbox 360 - Don Mattrick
-
ProEvoFan
nagyúr
Most akkor én nem értem a régiókorlátozást, vagy véletlen mindenki átsiklott felette?
Tehát, ha amcsiban vette meg a X1 játékot, akkor az ázsiai hadiszálláson hiába van net, mert a játékon amcsi régiózár van, tehát el sem indul vagy a kötelező net ellenőrzés során problémák lesznek. -
rup1u5
nagyúr
-
dabadab
titán
"Massziv hulyeseg amit a katona mond. Minden valamire valo amerikai katonai taborban van wifi elerhetoseg."
Izé, tehát van egyrészt egy katona, aki nyolc éve szolgál az amerikai haditengerészetnél és azt állítja, hogy az internetkapcsolat egyáltalán nem magától értetődő (példaként pl. felhozza, hogy egy cimborája nem tudta letölteni a PS3-as Skyrimhez a hibajavításokat, mert nem volt netje). Meg vagy te, aki amerikai katonai tábort legfeljebb képen látott, de jobban tudod.
-
BiP
nagyúr
válasz
ProEvoFan #13 üzenetére
A hsz. 2 fele: ez mondjuk lehet egy reális indok.
Amúgy értem én a problémáját, hsizen ő is csak egy átlag játékos, aki kifakadt, csak arra akartam utalni, hogy mivel amcsiban elég magas a katonák respektje, (és katonaként gondolom ő is kellően hazafi), talán érdekli, hogy azzal, hogy ha katonaként (és megfogalmazásában az összes amcsi katonát érintetté téve) egy publikált nyilatkozatban egy hazai terméket fikáz, annak nagyobb negatív hatása lehet, mintha mi itt egymás között a fórumban szidjuk a cuccot.(#11) aizen92: Ha állandóan rá van kapcsolva a netre a cucc, akkor az van, amit dabadab mond: semmi
Észre sem fogod venni.
Ha meg nem lóg a neten a gép, mert mondjuk kihúztad egy hétre, akkor sem megy tönkre a cucc. Használni tudod a masinát, pl. mozizni fogsz tudni vele, viszont a játékot nem fogja engedni elindítani. (gyakorlatilag játékkonzolból sima médiacenterré addig, amíg nem kap netet)(#26) orichalcos: Ja, csak lehet, hogy korlátozott, mik mehetnek a netre (mint pl. egy cégnél). Szerintem a katonaságnál -legalábbis ma már kéne- eléggé figyelni kéne a kiberbiztnoságra is.
Mondjuk ha ennyire marginális kérdés a katonaságnál, hogy tudjanak konzolon játszani, akkor szerintem nem tartana semmibe engedélyezni azt a pár darab konzolt. -
dabadab
titán
válasz
ProEvoFan #19 üzenetére
"Sosem értettem minek kell megjelőlni a forrást."
Mondjuk azért, mert az a forrás. Itt a Gamepodon megjelent egy összefoglaló, amit meg linkeltem, ott az eredeti, többszörös terjedelemben. Az összefoglalók (amellett, hogy hasznosak, mert tömörek) lehetnek pontatlanok, nincsenek bennük a részletek, stb.
Igazából én azt nem értem, hogy az internetes újságokban miért nem az a default, hogy ott a link a forrásra: semmibe nem kerül, hogy a másik tabban úgyis megnyitott eredeti URL-jét bekopipészteljék.
-
anulu
félisten
ha ez sem kínos az MS-nek, akkor már semmi nem is lesz az az X1-el kapcsolatban.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ProEvoFan #19 üzenetére
Nem feltételeztem, hogy hazudik. Egyrészt szerintem így etikus, másrészt van olyan állatfajta (mint én) aki szereti elolvasni a forrást és kicsit utánnamenni az adott storynak. Általában sokkal bővebb infó van bennük.
(#23) Physicist03
Forrást kértem mert érdekel és úgy gondolom így fair. Ha cikket, hírt írnék én linkelném.
Attól, hogy van egy véleményem az még nem feltétlenűl kötekedés. -
rodrigez
senior tag
Nyilván az a fő cél, de ezzel pont abban az irányba hajtják a júzereket, hogy minél hamarabb törést dolgozzanak ki a konzoljukra. Ahogy volt LT meg JTAG a 360-asra, majd lesz valami más a One-ra is. Nem feltétlen a játékok másolására, hanem a bejelentkezés kiküszöbölésére. A PS3 meg warez szempontjából jóval védettebb volt, elenyésző volt a másolt játékok száma a boxéhoz képest. Szerintem ugyanebben gondolkodik a Sony,. hogy nekik erre nincs szükségük. A Microsoft helyében én valami ultrabiztos másolásvédelem kidolgozásán fáradoznék, nem azon, hogy már megjelenés előtt 5 hónappal elrettentsem az összes potenciális vevőt. Nem a konzol a fő bevételi forrás, hanem a játék, de ha nem veszik a konzolt, a játék sem fog fogyni.
Ami meg a használt játékok el vagy továbbadását illeti, az több mint nonszensz. Kifizettem, az én példányom. tudom, hogy bizonyos dolgokat nem tehetek vele, mert azokat szerzői jogok védenek, de a továbbadás illetve eladás szerintem a jogomban áll. Nekem ne mondja meg senki, hogy hol adhatom le és esetleg mire cserélhetem be...
-
rup1u5
nagyúr
forrás?
illene linkelni a hírben.... -
törölt tag
Pedig úgy volt, hogy csak a csúnya PC-sek warezolnak, konzolon meg minden milliárdokat hoz...
Nem értem miért szükséges ez, még ha PC-n már évek óta kötelező is a net (egyszeri aktiválás), de ezt még ott sem merik meglépni (kivéve 1-2 agyament, de annak meg is van az eredménye).Szóval itt az iskolapéldája, hogy teljesen mindegy miből mennyit vesznek meg, akkor is belerakják a még nagyobb profit reményében még ha ezzel CSAK azokat szívatják akikből élnek...
-
ProEvoFan
nagyúr
Hazafi? Ember, Ő csak játszani akar a szabadidejében, de ezt a MS megakadályozza a 24 óránkénti bejelentkezéssel... a másik meg a régiózáras játékok, hiszen amcsiban veszi meg a játékot, azzal lehet h nem tud játszani ha bejelentkezésnél nem amcsi az ip cìm.Hazafiassan te sem vennél meg egy terméket, amit nem tudsz használni... lol.
-
dabadab
titán
"mivel indokolta ennek a szükségességét a Microsoft?"
Semmivel.
(#11) aizen92: nem tudom, hgoy miert mindenki ezen ertetlenkedik, pedig ez pont eleg egyertelmu: amikor megjosz a nyaralasbol, bekapcsolod, csatalkozik a netre, aztan ujra lehet vele jatszani - es mivel ezt kb. boot kozben megcsinalja, eszre se veszel belole semmit.
-
mephi666
nagyúr
Mindez azért fogalmazódott meg benne, mivel így lényegében nem lesz lehetőségük Xbox One-t használni a kikapcsolódáshoz. " Többé nem fogjuk látni, ahogy Marcus és Dom kettéfűrészeli a Locustok hordáját, miután visszatértünk egy járőrből valamelyik Afganisztáni bázisra, hogy egy kicsit kikapcsoljunk a valóságból."
...ööö? előírás, hogy meg KELL vennie már 0. napon a one-t és nyitócímként érkezik a következő gears? nem is hallottam... a 360-ra ott van 3.5 rész, azzal nem lehet már játszani?
ja meg, ha netán készül is a következő gears, az nem jelenik meg már 360-ra? meg aztán abba is bele lehetne kötni, hogy marcus+dom... spoiler: dom meghal a 3. rész végén, tehát ha nem az eddigi részek közé/elé akarnak újat biggyeszteni, akkor nem is irthatnak már együtt
...na de nem kötekedek többet
#8: vagy épp ellenkezőleg... teljesen el tudja különíteni a valóságot a játéktól és ez szórakoztatja... van ilyen... ismerős katona (repülőgépeknél valami szaki), csomó makettje van otthon, imádja, szimulátorokat is szereti, mégse zakkant... én mondjuk az ellenpélda vagyok, mert vastelepen melózok, szabadidőmben mégse vagyok a vasember
-
anubys1984
aktív tag
Korábban hallottam valami olyasmiről, hogy a katonák kaphatnak valami egyedi azonosító kódot, amivel ők kikerülnek a 24 óránkénti ellenőrzés szabálya alól...
-
aero.
veterán
Az megvan, hogy 24 óránként be kell jelentkezni, de mi történik, ha nem? Erről valahogy lemaradtam.
-
Physicist03
senior tag
Ja, majd azt mondják nekik is mint mindenki másnak: "akinek gondjai vannak a netkapcsolattal, annak ott az Xbox360"
(#4) aero.: Akkor nem tudsz játszani egészen addig amíg újra be nem jelentkezel.
-
BiP
nagyúr
Tipikus amcsik. Jól fel kell fújni.
Akkor vegyen PS4-et, ahogy az átlagemberek is így tesznek, ha nem tetszik a netes kötelezettség.
Ja, hogy az nem hazai. Ez mondjuk tényleg szopi.
De ki is tesz nagyobb rosszat a patriotizmusnak/a MS-nak? Maga a MS, aki ezt az igényt alacsonyabbra sorolta, vagy maga a katona, aki fikázza az MS-t, és (burkoltan) más hazafiakat is arra buzdít, hogy vegyenek inkább PS4-et. Öngól. -
Def26
félisten
A hősök. Nagyot kell most mondania az MS -nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest