Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_ferenc
őstag
AMD támogatást egyelőre nem terveznek. ez tetszett. a MAC OS X kernel módosítás nélkül ugyanis csak intel chipsettel és intel procival működik.
-
PpenoO
őstag
Maga a szerkezet tetszik, hatékony megoldás lehet a jövő ps amatőr-profi felhasználóknak, akik nem preferálják se az apple horror árait, se a langyos (és diplomatikus voltam) design-ait. Ahogy applet ismerem, tuti hogy befagyasztja a terjedés legális útjait ( pláne most, hogy ipod-itunes meg iphone miatt millió dollárokat szarik naponta ). Azmár más kérdés, hogyan fog elterjedni szürke-fekete csatornákon.
off: Ne essünk hasra macosxtől, azért mert 1 program hatékonyabban gazdálkodik macosxen, amit sok media illetve reklámcég alkalmazottai felhasználnak (persze, biztos van több program is). Ilyen alapon az xp sokkal jobb mint az apple sziszus, mivel 1000000x több és 10000nél istöbb, hatékonyabb programokat írnak rá (sacc volt, az arányokra akartam utalni).
Semmivel sem stabilabb mint egy XP sp3. osxet is ki lehet ütni KOval pár egyszerű user programmal....force quittelhet az ember, csak a designos OFF gomb segít..az oprendszer sebességről meg nem is beszélve (xp sp3al szemben).
Sima update-el is hazalehet vágni sziszababát, kellemes adatvesztéssel. Supporton meg max egy emos hülyegyerek röhög a pofánkba..tapasztalat. Nem vagyok apple tulaj csakhát munkahelyen evvan..Hogy kényelmesebb használni?? Persze hogy az. Aki viszont több éve használ microsoft alapú oprendszert és nem hikomat, ua gyorsan és hatékonyan tudja kezelni..ez sem érv.
Vírussal kapcsolatban meg mi értelme lenne vírust írni osxre (mert lehet, csak nincs értelme). Szinte elhanyagolhato osx userek száma xpvel szemben. Sose lehetne meggazdagodni rá írt trojanokkal, spywarekkel, sőt, mivel vírusírtó sincs hozzá, nincs kinek eladni vírusmentesítés megoldását...
P.S.: Mielött bárki is elkezdene fröcsögni, kikérve magának álláspontom egyes részeit, ajánlom neki macbook air topikot, ott megfenyegettek véresre verik a pofámat, azóta is várom "úriember" privátját, hol s mikor...sajna gyáva fartúró..csak a szája kerekedett ki nagyra
-
leviske
veterán
-
-
freya
aktív tag
válasz
M@trixfan #37 üzenetére
Na látod, erre céloztam, hogy kár leírni mert úgyis valaki bele fog kötni.
Akkor hogy értsd, amit mondok: nincs 8 mag (azért írtam, hogy nem Xeon) csak 4, nincs 32 giga ram (ahogy a Macekben sincs 700e-ért) és nincs zónás hűtés se, meg aluház almával, stb.
Egy egyszerű, új PC Intel alaplappal, ésszerű mennyiségű rammal és procival, csendes táppal hangszigetelt házban. Ha nagyon akarod, akkor meg tudod érteni, hogy tudásra sokkal jobb mint egy iMac és egyenértékű egy Mac Proval, és a profi és amatőr felhasználók 99%-ának bőven megfelelő. Ha már muszáj, akkor azért jobb Mac Pro-hoz hasonlítani, mert egy pár centis monitorba épített géphez igazán semmi nem fogható, az egy műremek
Szóval ha érteni akarod, hogy mit mondtam, akkor azt hiszem ez elég világos.
-
M@trixfan
addikt
Öregem a következő gépfrissítésemnél hozzád fogok fordulni, nagyon csábító ez a 150e Ft-os ajánlat. Nem is értem eddig mit rontottam el
8 mag, 32Gb-ig bővíthető memória, zónás hűtés potom 150e Ft-ból. Szerintem holnap húzhatja le a rolót Tyann, a Dell, az Apple és az összes gyártó. Ezzel nem lehet versenyezni!
-
Nos, ennek a kis kütyünek örülök, de csak félig, mert AMD-re lenne az igazi...
Amúgy a vitához annyit, hogy az OSX-nek az az előnye, hogy szinte nincs rá vírus. Egy intenzíven munkára használt gépnél ez fontos szempont. Nem kell géplassító vírus-szpájver írtó progi.
Ezen kívül nem elhanyagolható az sem, hogy aki már használt OSX-et munkára, az tudja, hogy menniyvel jobban az amber keze alá dolgozik. Nehéz elmagyarázni, eleinte nem is nagyon hittem ebben, aztán egy régi melóhelyen dolgoztam MAC-el, és pár nap használat után vettem észre, hogy jééé, dejó, többet foglalkoztam a munkával ugyanannyi idő alatt, mint elötte. Ez előny is, meg hátrány is egyszerre. Aki buherálni akarja, az csalódni fog, mert nagyon nem windows. -
freya
aktív tag
Ezzel akkor eredeti DVD-ről tudod feltelepíteni a Mac OS X-et? Csak mert a net tele van mindenféle "disztribúciókkal" amikkel gond nélkül fel lehet rakni a Mac OS X-et PC-re, pár hete már én is így használom, nekem sokkal gyorsabb lett, mint a Windows XP/Vista.
Ami az árat illeti, nincs értelme összehasonlítani, mert úgyis rád fognak szólni, hogy egy csomó szempontból nem összehasonlítható, de kb. 150ezerből egy 700ezres gépet össze lehet rakni, és bőven marad keret Leopardra + szoftverekre. A 150ezres gépem ugyanolyan halk (sőt halkabb), ugyanolyan stabil és gyors (sok memória és tárhely, a processzor meg gyorsabb is, mint amit az Apple legtöbbször szerel, kivéve a Xeonokat). Persze az egész nincs "annyira egyben", nem világít rajta alma, és bármikor tudom itthon is javítani, tehát csak azokban a szempontokban összehasonlítható, amiket leírtam, mielőtt erre ugrana valaki
-
Ligend
tag
Tudom, mennyire nagy úr a kompatibilitás, de ha a Mac tud XP-t futtatni, akkor ugyanezt PC-n is meg tudnák oldani. Egyszerűen csak akarni kellene, legalábbis szerintem.
Ismereteim szerint a Vista is csak az SP1 óta tud EFI-vel boot-olni, annak ellenére, hogy az Itanium-os Windows-ok már talán 2002 óta ismerik az EFI-e (mivel nincs más választásuk).
-
leviske
veterán
A Mac 10.6 meg már az ATi GPGPU-kat is kitudja majd használni... magában. Minden külön progi nélkül.
Amugy meg ami a buzis dolgot illeti... nem tudom, hogy akkor a Vista a csilli-villi felületével mi.
Attól még nem érzem magam buzinak, hogy veszek egy iPhone-t meg felrakok egy rendszert, ami fele annyira sem buzis, mint a Vista.
Senkit ne vezessen félre... Windows felhasználó vagyok, de a Mac platformtól 2 dolog tart vissza: nem jönnek ki rá játékok és, ha jól vágtam le a cikkből, akkor összeakadhat az AMD-vel.
-
sodey
csendes tag
Októberben jelenik meg a Photoshop CS4, amiből Windows alá készül 32 ill. 64bites verzió. Támogatja a Geforce 8800, 9800... kártyákat és használja a GPU-t is... Windows alatt... Tehát én nem fogok váltani MacOS-ra.
-
Illusion1010
senior tag
Ez jól hangzik, szívesen kipróbálnám.
Remélem elérhető áron lesz majd kapható Európában. -
törölt tag
Ejnye te is eldegelsz egy sztereotipizalt vilagban...
PS-ben nem egyszer dolgoztam 120-150+ layer-el ,na ezekben az esetekben jolett volna ha nem kinlodik a gepem ,ha eppen a retegek felet athuzom a worksheet egyik sarkabol a masikba. Persze tudnek meg sorolni jonehany esetet amivel a grafikusok nagyresze valsz osszetalalkozik es kellemetlensegeket okoz az akar tobb perc-es 'not responding' allapot.
Ha normalis arazasa lesz a cuccnak es Apple nem zarja rovidre a fejlesztoket akkor szerintem remek dolog lesz. -
Ligend
tag
Az ötlet, amire a kütyű épül, egyszerű, de ötletes és a megvalósítás is elegáns. Bár ha a PC-ken is terjedne az EFI, akkor talán nem is lenne rá szükség.
Tényleg, miért is használunk még mindig BIOS-t az EFI helyett?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Egyetlen baj az itthoni beszerezhetőségével lesz...
Ha nem drága én ugrok rá az tuti -
eziskamu
addikt
Vicces fiúk (FAQ):
So will ALL hardware work with the EFiX device installed?
If it does, we will be surprised too! Support for refrigerators, microwaves, mouse-pads hasn't been implemented...yet
-
Ste
addikt
grafikusok örülhetnek neki
-
sghc_toma
senior tag
és az apple még nem sipákolt emiatt? tekintve, hogy ez áll az OSX EULA-ban:
You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple-labeled computer, or to enable others to do so. -
shteer
titán
ez megoldja a különböző hardver-támogatottsági hiányokat is? pl hang és videokártyák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest