- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Olvasni tudsz, vagy csak trollkodni?
Ott van az is, hogy ezt a mITX-es konfigot baráti lanpartyra is elvinném.
Tessék itt egy 23 db 2004-2007-es játékból (ami ugyebár 5-8 éves játékok) álló összefoglaló teszt. Gyakori lanparty-vendégek, mint UT3, CSS, LoL még alacsony beállítás mellett sem futnak rajta zökkenőmentesen. Nem értem, mit erősködsz még, hadd találjam már tesztek alapján, személyes kipróbálás nélkül úgy, hogy amire nekem kéne, arra nem lenne elég, s nem kell még egy ilyen lebutított cpu-s platform, elég volt az atommal befürödni"Fentebb azt írtad, hogy retro játékkal játszani, ha már a Cryzis 2 is csak eldöcög vhogy, retrora végképp jó..."
Ezt is írtam már, hogy rohadtul nem így van. Atom+Ionon elfogadhatóan futott a CoD4, viszont az 500 MHz P3 gépigényű Morrowind már diavetítésbe csapott át, amint sok volt a szereplő a képernyőn.
-
.mf
veterán
Miért kéne megvennem, amikor a tesztekből is látszik, hogy ugyan erősebb, de messze nem annyival, mint amennyire én szeretném? Mármint, releváns tesztekből, nem pedig abból, amit linkeltél, ahol a lehető legelcsezsettebb Atommal összehasonlítva vonod le a következtetést, nem egy Ionnal megtámogatott + 2GHz-re húzott darabból, mint amilyen nekem van, értem én...
Itt egy ph-s teszt, ami ezt a kettőt hasonlítja össze.
Hiába próbálod rámtukmálni, egyszerűen nem hozza azt a szintet, amit én szeretnék (lanpartyn gyakori játékokat akár vidkari nélkül, de megfelelő felbontáson és beállításokkal), tudom, hogy nem ez kell nekem. -
.mf
veterán
Aha... nézd meg a beállításokat, minden low, 800*600 / 800*480, és épphogydöcög...
Próbálkoztam én is az atommal, néhány újabb játék, ami a több magot és szálat ki tudta használni, ment, pl. CoD4 felbontást kivéve minden low egész tűrhető volt. De pl. egy Morrowind, aminek a gépigénye 500MHz P3 volt, egyszerűen élvezhetetlen volt a maga 1x FPS-ével, amint több mozgó lény volt a látómezőben. CoH alapjáték 2-3 játékosig, kis-közepes pályán még elment (ha az ember húzta is a procit, akkor már kevésbé döcögött), de a később kijött patcheket telepítve minden egyes lövésnél egyszámjegyűre esett az FPS, a proci egyszerűen nem tudta az effekteket, lövések és robbanások fizikáját számolni.
Én is vártam a Brazost, hogy hátha majd az, de utána kiderült, hogy alig tud többet, nagyot csalódtam benne. Azóta ezeket a lebutított procira alapozókat inkább kerülöm. A Trinity érdekel, mITX-es olcsó lanparty-gépnek, és otthonra a nagygépemhez képest alacsony fogyasztású médiagépnek és retro-játék-gépnek erősen gondolkozom rajta. -
.mf
veterán
1.) Amire használnám (amolyan mindenes, házi és távoli elérésű fájlszerver, ftp, médiagép), oda azért nem árt kicsivel több RAM, még linux alapokon is.
2.) Sávszél és áramCifu:
Atomos gépem (kétmagos 330 és Ion), fogyasztása 24/7 szervernek sok, teljesítménye háziszervernél több, viszont x86-nak, még retro-játékokra is kevés. Sajnos Brazos sem lenne sokkal jobb teljesítményben. Trinity-n gondolkozom eléggé, de ott még magasabb a fogyasztás, s talán jobb lenne, ha különválasztanám a szervert és a médiát / játszást, ezért gondolkozom egy nagyon alacsony fogyasztású, de szerver-feladatokra elégséges ARM platformon. -
.mf
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest