- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Valami bajuk van a nV vezetésének, hogy nem verik a mellük hogy itt van az új GTX480M
. Vagy ez nem is GTX480 hanem GTX360?
-
Atom_Anti
senior tag
Egy előzetes GTX480M laptop teszt képben:
-
kelzsoca
félisten
Komoly hűtést igényel majd a chip
-
aram01
nagyúr
biztos halál drága lesz
-
zazahoho
őstag
válasz
pottyantós #15 üzenetére
tévedsz ,mini orochi
ha már a legnagyobb kell
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz
Atom_Anti #30 üzenetére
Nekem is ez jutott az ezembe.
Én nem vennék az ölembe egy ilyen ketyerét (pedig minden laptoppal azt teszem) 3D üzemmódban, mert valószínűleg egy felordítást és 2 bazinagy égési sérülést követően el is hajítanám.Azért egy tesztet ettől függetlenül majd megnéznék.
Ste: Elég a 6 cella is, arra, hogy megbizonyosodj róla, hogy bebootol az OS.
-
Ste
addikt
Mekkora táp kell majd azon laptop mellé amelyben 1db ilyen Gtx480M lesz? Ha kap maga mellé egy I7-es procit, akkor a 200W-os töltők kora is beköszönt
vagy lehet az Xox-ét kölcsönvenni
Az sli-s felépítés fogyasztásáról már gondolkodni sem merek -
bsh
addikt
válasz
Atom_Anti #30 üzenetére
miért, két ilyen mxm modult ráraknak egy zsanéros megoldásra, és ott a laptopban a beépített melegszendvicssütő!
-
Apollyon
Korrektor
Ez az Nvidiának egy elég kemény "sötét középkor"...
Csak a bajok vannak a Fermijével, és most csak azért adták ezt is ki hogy bent legyenek ezen a piacon is; ott is érzik hogy ez gáz... 100W?! Dzsízösz
-
zsigus
őstag
Én tényleg nem akartam ATI vs. nV vitába belefolyni csak azt mondtam, hogy az emberek mindig a legjobbat akarják és fontos az, hogy melyik gyártó van a csúcson, a többi termékük eladása miatt is.
Olyan mint az elrettentés csak itt marketingnek hívják.
Nekem is volt nv kártyám és intel procim, nem akarok vitát, nem vagyok ellenzője egyik oldalnak sem!!!!Látom te a sötét oldalt választottad (Intel-nVidia)
!remélem nem veszed komolyan! -
Hát atinál egyelőre még van logika az elnevezésben még az 5xxx-nél is, míg az nV-nél random összevissza van minden pl a 9xxxM széiránál, pl gyártástechnológia terén, teljesítményben se feltétlenül a magasabb számozású a jobb. Csekkold a notebookcheck.net-et, ott le van írva az összesnek a specifikációja.
-
Angel1981
veterán
válasz
Mr.Csizmás #32 üzenetére
Valóban!
Ijesztően nagy méret ez a mobil szegmensben! -
Mr.Csizmás
titán
530 n.mm?
SLI-ben már nem is kell hátlapot tervezni a laptopnak, elég a két chip
-
Komcsi
tag
Látom ez a topic is be fog indulni. Nvidia gyerekes, az NV Fann, meg az Intel hülye? Érdekes hogy pont olyan mondja akinek AMD-je és ATI-ja van.
Na mindegy ebbe a dologba nem fogok belefolyni, de nagyon unalmas hogy minden NV vs ATI...stb vita van
Íííííígy a rég, úúúúgy a múlt, azt kell nézni ami ma van!!! Az NV hozta a formáját és hozni is fogja, de egyébként egyik gyártót se kell pátyolgatni
Csak ezért a mondatért írtam : Ha a csúcs kategória megvan sok hűlye veszi a többi cuccukat is.
A hülye rövid üCsak reagáltam
-
Atom_Anti
senior tag
''Természetesen az új mobil versenyző támogatja az SLI technológiát is, így kettőt is beépíthetnek a gyártók a csúcsteljesítményű notebookokba.''
Ezek lesznek a grill notebookok és rögtön egy autó aksit adnak hozzájuk
.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Robi BALBOA #20 üzenetére
Megtehetnék, de eddig bőven elég volt a Juniper is. Miért csináltak volna egy gyorsabb megoldást?
Egyébként még a HD 5900 mobil vonalon szabad, bár szerintem nem számítottak arra, hogy az NV-nek ennyire elborul az agya, és kidobja a GF100-at mobil vonalra. Gondolom elemzik majd a helyzetet. Ha célszerűnek látják lesz mobil Cypress.Egon: Köszi, javítva.
-
zsigus
őstag
5870 => 1600 stream processzor
5870M => 800 stream processzor
tudom, hogy nem ugyanaz! de a fogyasztás durva, sztem annyira nem jobb a gtx mint amennyivel többet eszik! de ez magánvélemény!procinál mondhatnátok azt, hogy ha gyorsabban végez akkor hiába eszik többet tovább bírja de attól nem játszol gyorsabban ha egy 480M van a notidban. persze a prociknál sem ilyen egyszerű a helyzet de ez csak egy példa volt!!!!!!
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ez nagyon, dúrva ilyen alacsony órajelek, hát nemtudom mire lesz képes!
Az Ati is hülyén csinálja, mert mobil fronton a csúcs lapkájuk a Juniper kódnevű (asztali fronton középkategóriás) gpu, ezzel az erővel megfoghatnák a cypress-t és mondjuk lenne egy 1440 és egy 1600sp-s mobil gpu mondjuk 600mhz körüli mag órajellel 1v körül és 3-3,5ghz-en meg menne a memória és így ők is beférnének a 100w-ba és igéretesebb is lenne mint ez a sz@rrá faragot és extrém módon alul órajelezett fermi.
Nem tudom miért nem tudták megvárni a GF104-et az már jobban megfelelne mobil fronton és a teljesítménye is lesz annyi mint most ennek a "megoldásnak", mert valószínű azt sokkal értelmesebb órajeleken tudják majd járatni. -
adamka16
őstag
Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, hogy egy ekkora chip kerül mobil gépekbe...
Erre való egy gyengébb teljesítményű grafikus feldolgozó, játékra pedig ott a fermi..
Már lassan minden laptopba ilyen lesz és ha olvastátok a korrábi híreket, akkor azt tudjátok, hogy mobil vonalon egy újítást vezet majd be az nvidia... mindenesetre befizetnék egyre, ha lenne rá pénzem -
zsigus
őstag
Netbookba
SoC-nek! úgyis ott a CUDA
átprogramozzák a win-t, hogy mindent tudjon ne csak videót kódolni. -
pottyantós
aktív tag
Jöhet majd a mini mugen2 ezt lehűteni! -
bacsis
Közösségépítő
akkor a tökömér' GTX480 a neve, ha mlég nem is hasonlít hozzá
-
Devid_81
félisten
Netbookba kellene ezt berakni
Vicces kicsit ez a fél "négyzetméternyi" csip, de megint ők lehettek az erősebbek. -
zsigus
őstag
nem a felfogásuk ilyen hanem az emberek felfogása ilyen! ha az nvidia gyártja a legerősebb VGA-t akkor megveszik az olcsóbbat is mert biztos a gyengébbek közül is ők gyártják a legjobbat!
Nézd meg az intel-t és az nvidát miért ők a a piacvezetők? mert sokáig a csúcson voltak (vannak). Ha a csúcs kategória megvan sok hűlye veszi a többi cuccukat is.
Utánna olvasás nélkül!!!! NEM sértésként mondtam nincs bajom az intel és nvidia hívőkkel csak reagáltam! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hallottam én is, de a megbízható kontaktok szerint csak időleges leállásról van szó (tehát nincs végleges EOL), mert a GTX 465-re gyorsan eladják a gyártók nyákokat. Utána látni fogják, hogy mennyire sikerült jól a GF104, és így már lehet dönteni, hogy folytassák-e a GF100 elvileg nagymennyiségű gyártását.
-
|nsane
tag
Az a rossz benne, hogy az NVIDIA mindig is az álomvilágba gyártott. Miért is? Mert a legerősebb legyen, de semmi más nemérdekli se a fogyasztás, se a hőmérséklet se az ára csak az övé legyen a csúcs bármi áron. Ez nagyon gyerekes felfogás, főleg mobilpiacon és a gyerekeknek nincs +100k ft-jük (kivéve persze az újgazdagok, akiknek sajnos ész helyett a pénz uralkodik azok/nak max. megveszik). Normális ember (remélem nem sértek meg vele senkit) nem vesz meg notebookba 480M-et, még ha notebook őrült is akkor sem, inkább egy asztali gépbe egy 480-at erősebb sokkal, óriás képernyőn játszhat vele.
Ez csak arra jó hogy megsüss vele egy notebookot, meg felesleges pénzkidobás.Egyébként nem vagyok sem ATI vagy NV "fan"
Itthon van NV meg ATI kártyám is, mind a kettőt nagyon tisztelem, mert sokat le tettek az asztalra, igaz mindig el is kérték a munkájukért becsületesen a pénzüket xd.
Csak a véleményem írom le. -
zsigus
őstag
na jó talán kicsit túlzás, hogy gyenge de ettől függetlenül ha azt nézzük, hogy a Mobility 5870 az amd.com szerint 50W-ot fogyaszt akkor ez egy picit túlzás!
Nem a fogyasztásra kellene ráduplázni vagy ebben is ők akarnak nyerni?
nagy számok törvénye valakit csak meggyőznek vele -
zsigus
őstag
kapsz egy majdnem a felére butitott desktop 480-at valószínű ugyanannyiért és ráadásul szívja az aksit rendesen + később az új játékokhoz nem jó mert gyenge. vagy nem?
-
RepeatSector
senior tag
mobil csoda fermi???
-
Hát ha ez kielégítő teljesítmény mellett fogja megolvasztani a notikat, akkor gratulálok az nvidiának!
GTX 480M (notebookcheck.net)
(itt valamivel a Mobility Radeon HD5870 felé rakták/tippelték) -
Joachim21
őstag
Úgy néz ki bőven van hibás chip, amiből készülhetnek ezek, a 470-esek( Abu igaz h nemsokára megszünik a 470es???), és a 465-ösök.
-
|nsane
tag
Ez még viccnek is rossz!!!
Az "okés", hogy asztali gépekben a legerősebb a nyerő még ha a fogyasztás az egekbe is szökik, de a mobil piacon ez elég tré.
Remélem az NVIDIA egyszer kinövi ezt a gyerekes politikáját/felfogását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GeForce GTX 480M több szempontból is történelmet ír.
- Vírusirtó topic
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest