Aktív témák
-
CharleyBrown
csendes tag
THX
De egyenlőre még úgysincs pénzem, szal van időm bőven utánnajárni
(elsődleges szempont a HL2 nálam....DOOMIII-al majd a havernál játszok :) ) -
karib
addikt
válasz CharleyBrown #89 üzenetére
Lehet nézni használt 128 megás R9500-at is, azokból volt hekkelhető, vagy R9500Pro, ami alapból is elég gyors volt... Lásd a rakás cikket, ami ebben a témában készült anno.
Department of Redundancy Department
-
CharleyBrown
csendes tag
Olvastam a Half-Life2 vs. GefFX cikkett hát komoly munka volt összeszedni az állam a parkettáról....
nagyon megtetszett a R9600pro (ár/teljesítmény- király), de sajna elég nehéz lessz összekaparni annyit (Sopronban kb. 52000Ft körül mozog áfával).
szegény haverom az FX5200-vel szívni fog....bár nem biztos ->
->inkább azért megvárom amíg megjelenik a gamma és a saját szememmel látom, majd utána jártatom a számat :) -
karib
addikt
válasz CharleyBrown #86 üzenetére
R9100 jó választás, a 9000 és 9200 ikertestvérek, és játékban kicsit lassabbak. Esetleg R9500-9600, GeF4Ti4200.
-
karib
addikt
Milyen korrekt útbaigazítások hangzanak itt el, rám már nincs is szükség :) Ezek szerint olvasható volt a cikk :)
-
LukE
veterán
válasz CharleyBrown #80 üzenetére
[L]http://www.google.com/search?q=memtest86&sourceid=opera&num=25&ie=utf-8&oe=utf-8[/L] első link:) ebben Options/Torture Test a barátod:)
[L]http://users.ev1.net/~redelm/[/L] cpuburn-t már kellett kersni egy kicsit, régi a progi
ha bármelyik sikítozik, akkor ott valamit csinálni kell (márha stabil rendszert akarsz)
minek? ha valami proci használó dolgot futtatsz:) fun:)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
zsoltee10
addikt
válasz CharleyBrown #80 üzenetére
Most pötyögjem be én? :)
memtest: [L]http://www.memtest86.com[/L]
prime95: [L]http://www.drivers.hu/product.php?prodid=1552[/L] -
LukE
veterán
válasz CharleyBrown #74 üzenetére
partíciók: a vinyó lassul, ahogy egyre beljebb olvas, a korong korong léte miatt. Belül kisebb a kerülete, de mindíg adott RPM-el pörög. (pl. barracuda 4 45mb/sec->25mb/sec olvasás)
Partícionálás nem zavarja, arra jó lehet, hogy sys meg fontosabb progik az elejére aminek kellhet a sebesség, második partícióra meg zenék/filmek/egyebek, aminek úgyis mind1.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
nem rossz, normál léghűtővel 2.2-2.3Ghz körül bírja egy átlag Tbred. Elfüstölni nem fog, beállítasz legfeljebb egy shutdown tempet a biosban, az biztos lekapcsolja.
Tesztproginak meg még memtest86, prime 95 fusson vagy fél-fél napot, némi 3dmark biztonság kedvéért. Ha szadista napod lenne, akkor eressz rá egy burnk7-et, nem kell megilyedni a hőmérséklettől, amit majd akkor látsz az az, amit normális progi nem hoz ki belőle;]
(hőmérsélet meg akkor gáz, ha hibázik/fagy, mérés is tévedhet pár fokot...)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
zsoltee10
addikt
Semmi baja nem lesz, ez így kb. 2900+ körül van. A 2700+ 2166 Mhz-en megy, és 333 Fsb-vel. A minimális feszt add neki, amin még betonstabil, ezt prime95-tel tudod mérni, hogy hibázik-e. Tulajdonképpen az órajel 10%-t nőtt, semmi baja nem lesz, de lehet, hogy megy feljebb is, de nincs értelme széthúzni, főleg ilyen vidkártyával nem. A helyedben visszavenném 2000MHz-re 400 fsb-vel alapfeszen, mivel a 10% gyorsulást nem veszed észre sehol, csak a benchmarkban, annak meg mi értelme?
Milyen hűtőd van? -
zsoltee10
addikt
Próbáld meg belőni a 11-es biost. nekem is az van benne, és ugyan az 1.3-t nem teljesen úgy ismeri fel ahogy kell, de a feszt legalább normálisan adja neki, és ugyanúgy lehet húzni is. Aztán próbáld meg máshonnan leszedni a 12-t, és újra feltenni, vagy ha gondolod elküldöm emilben a 12es biost, ha megtalálom. :)
-
CharleyBrown
csendes tag
Helló mindenki!
Örömmel olvastam ezt a cikkent újonc tuningerként!
Kedvet kaptam a dologhoz és megpróbáltam mit tud a VAS. (Bár tök felesleges, mert a VGAkareszom egy szar....no sebaj [Gef2MX400])
az alap cuccom a következő: Athlon XP 2400+/266 (2GHz); 512 DDR333
Hosszas próbálgatás után a következőkig jutottam...tovább nem mertem:(
FSB: 200MHZ (133-ról) a szorzó 11 tehát ez 2200MHz
RAM FSB-ból adódóan 2x200MHz(400) CAS latency 3
egy picit emelnem kellet a proci feszültségét, meg emeltem a RAMét is (a cikkben szereplő 10% töredékével), mert nem szuperált rendesen a windows
A proci hőmérséklete 51-56 fok között ingadozik a terheléstől függően.
A SANDRA tesztprogi szerint mind a proci, mind a RAM terén igen jelentős a sebességnövekedés. (a rendszer stabilnak tűnik, pedig keményen izzasztottam)
kérdés: Ez jó eredménynek számít, vagy mehetne még feljebb is, vagy egy hülye pöcs vagyok és állítsak vissza mindent, mer különben elfüstöl a drága??????
u.i.:építő jellegű válaszokat várnék, előre is THX -
zordon
csendes tag
Sziasztok,
Már több mint 1 éve nem upgradeltem, a piacot meg az új híreket is csak elvétve figyeltem ezért most értetlenül állok a következő jelenség előtt:
ASUS TUSL2C alaplapomba ma vettem egy Tualatin Celeron 1.3-ast
Az alaplap P3-nak ismerte fel (Bios rev 1.009), nem is volt a Bios-ban core fesz állítás.
Letöltöttem az 1.012-es Bios-t, ez már korrekten Celeron-nak ismeri fel, azonban Core fesz állításra 1.7-1.9V között ad lehetőséget.
Azonban a processzorra 1.5V volt írva, illetve ahogy most feljöttem az egyik tesztben is specifikációként 1.5V-ot láttam mint default feszültséget.
Így a proci hőmérséklete folyamatosan 52-55C° körül van, ami eléggé gázosnak tűnik.
Mi okozhatja ezt?
Találkozott már vele valaki?
Köszi a segítséget -
Nimrod
addikt
Van egy ősöreg gépem (486-nem kell valakinek?), van hozzá két Trident videókártyám-8900 és 9000-es. A 8900-as bővíthető 1MB-ig. Átszereltem a 9000-esből a memóriákat a 8900-asba és ment mint a golyó! Csak pokolian melegedett! Ja és elszállt a monitorom (idén már a második). :((
-
guest
veterán
#66: Nekem is Quantum 4ögb 5400rpm-es vinyóm van.
(Bár csak 500-as cel.-on)
Nekem már vagy 1 hónapja szaggat, ha huzamossabban másolok a vinyóra, vinyóról (CD-ről RAM-ba(RAMDISK) nem szaggat).
De nekem nincs túlhúzva a gépem, hanem nem tudotta 100 Mhz-es ram, és így egy 133Mhz-es CAS2-vel nyomulok, ami egy kicsit gyorsítja a rsz-t.
Üdv: Okayprohardver vendég
-
morzsa
aktív tag
A miért van, hogy az eredetileg 1000-es Morgan némi grafitozás után csak! 9x133-on hajlandó rendesen bebútolni? Tehát volt ánlok, utána kipróbáltam különböző szorzókat, akkor ment még a 10x100(alap), és 9x100, más nem. Próbáltam 9x133-t is, stabilnak bizonyult, és most már nem is akar mást.:)) Csak ez a fránya meleg zavar, mert most a szobában is 35° van, a proci 51°(Fuzzylogic), mi lesz, ha tényleg itt a meleg? Ja alapfeszültségen van minden, és a memóriák (habár 2,5-ösek a gyártó szerint) bírják a legagresszívebb beállításokat is 133Mhz-en. Még egy kérdés: a próbálgatás közben ha nem tetszett a procinak valamelyik beállítás, akkor nem segített egy cmos reset, csak ha a tápvezetéket kihúztam az alaplapból(MSI K7T266 Pro2), ez miért van?
GF2mx-nél(sima) jó a 180/166-os beállítás, vagy csak amolyan ''szódával elmegy''?https://linktr.ee/wbteam21
-
guest
veterán
Nem tudja valaki véletlenül, hogy miért nem bírja cel 1000-em az 1200 Mhz-t?1100-on simán megy(10*110), de ha feljebb állítom az Fsb-t a Windows(Me)-ben elkezd akadni az egér,miközben mozgatom. Én a winchesterre gyanakszom, talán az nem bírja a tuningot(quantum firebell 40Gb 5400rpm)? Amúgy Abit SA6-os alaplapom van.
prohardver vendég
-
guest
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
TUSL2-C + Celeron Tualatin 1200 + 256 MB 133Mhz RAM + Abit Siluro Mx400 64MB. Milyen beállítást javasoltok? 117 Mhz-es FSB felett csak sipolgat... (117-el néha meg-meg állogat..)
Mi lenne az ideális? Az AGP szorzón kellene vmit variálnom hogy ténylegesen elérjem az álítólagosan optimális 1,5 Ghz-et ??!
Thxprohardver vendég
-
guest
veterán
Sziasztok!
Nekem a hűtéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Tehát van nekem egy 1,6 XP-m, ami olyan 44-47 fokon szaladgál. Tettem bele egy Titan ventit, amit a legnagyobb Titan coolerről szedtem le. Ezt az elejére tettem, így elől/alulról szívja be a levegőt. (Remélem, érthető :-) )
+ beraktam hátra egy tápventit, ami húzza ki a levegőt. A kérdésem az lenne, hogy így most vajon vákum van-e a házamba, vagy pedig sikerült egy kis túlnyomást elérnem Ja, a proci, ill. a rendszer hőmérséklet is csökkent kb. 4 fokkal.prohardver vendég
-
GeorgeTerror
senior tag
Nos nem feltétlenül problémás feljebb vinni az fsb-t, mint 95. Nekem a lapomban 103-on megy a 700-as celeron. igy 1082 a vége. A lap így 3-mal osztja vissza, vagyis 34-et kap a pci, és 103-at a ram. Tökéletesen hibátlanul megy. Teljesen leterhelve 40,5-fok. Ja es 1,8 volton megy. A lap pedig egy abit sl6, a cooler egy titan d5tb a ram noname
Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
-
karib
addikt
133-as FSB-re talán felkúszik, esetleg egy kis plusz fesszel. Asszem a tied egy cC0 stepping, az jó esetben úgy 1100-at megüt. 8x133=1133 talán meglesz. Ki kell próbálni, ha megy és nem instabil, akkor nem lesz gond. Ha nem megy, akkor max CMOS clear és vissza alapra. 120-133 FSB között cinkes lehet, nagyon magas a PCI busz (bár talán tud rendesen leosztani, meg kell nézni a dokisját...).
-
guest
veterán
Hali
Fél éve vettem a celi 800-as procimat. Akkor nem nagyon mertem tuningolni, mert nem értettem hozzá, és nem akartam rögtön elfüstölni. De most hogy olvasgatok róla, kezdem rászánni magam. De segítsetek:) Nekem is egy Abit bf6-om van, és egy celi2 800 (100 FSB, model 8).. Szerintetek meddig próbálhatom felhúzni?
Előre is köszi!!prohardver vendég
-
rup1u5
nagyúr
jó 5let de mit értesz konzervatív érték alatt?
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
karib
addikt
Én most szereltem egy ismerősnek egy ősrégi BH6-os lapba egy 950-es cD0 Celeront. Alapfeszen 1266 (133 FSB), ennyit tud a BH6, de stabil.
cD0 cuccban jó esetben 1300-1400 MHz is benne lehet, meg kell próbálni.
Próbáld meg esetleg csak egy RAM-mal húzni, konzervatívabb értékekkel. Aztán lehet, hogy csak a lap nem bírja magasabb FSB-n :(Department of Redundancy Department
-
rup1u5
nagyúr
udv
egy cD0-as 900-as celeronnak elmeletileg mennyi a vege?
nalam megy 1200-n 1.825v-al megtamogatva abit vh6tben. 2x128sdvel amibol az egyik 1 a masik 2 oldalas.
lehet hogy a ramok miatt de 140mhz-n mar meg se mukkan.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
karib
addikt
Meg kéne nézni WCPUID-vel, hogy milyen steppingű a procid. Ha cD0 steppingű (Model 10 talán?), akkor 100 MHz-es FSB-re rakva 1100 sima ügy, ha cC0 (tán Model 8?), akkor is meglehet, de már neccesebb. Korábbival szinte esélytelen.
Ha nem akarsz ilyesmivel bíbelődni, próbáld meg 100 MHz-en, ha megy, akkor ihaj, ha nem, egy kis plusz fesszel sem, akkor ennyi. Szerintem ez a legegyszerűbb.
Próba előtt keresd meg a CMOS clear jumpert azért, hátha kelleni fog... :)))Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
udv! nekem ABIT BF6-om van, egy Celeron2 733Mhz, es 256MB PC133-as RAM (azt hiszem noname...), a procin egy noname (SCS vagy milyen) hutoborda+venti. ezt szeretnem tuningolni olyan 1ghz korulre. notehat: celeronoknal szorzolock van? tehat azt nem emelhetem, FSB-t kell allitani? es mennyi ezeknel az FSB alapbol, es mennyire rakjam? Kell majd ra uj hutes? sajnos nem tudom, most hany fokos a proci altalaban.hmm. ja, es csak BIOS-bol szeretnek, nem forrasztgatas meg miegymas ;>. hmm. nem ertek hozza tulzottan, de azert az alapjaival sztem tisztaban vagyok. na elore is kosz: cadaver
prohardver vendég
-
karib
addikt
SDRAM-nál ökölszabályként az a jó, ha minél kevesebb modulod van, egy modulon pedig minél kevesebb chip. Azaz egyoldalas jobb a kétoldalasnál. Kevesebb eszközt egyszerűbb összepassítani (időzítések, stb.). RD-nél nemtom hogy van, de ott is logikusnak tűnne.
Egon, te honnan tippelsz a kétoldalasra? Jobb a hőleadása talán, az segíthet.Department of Redundancy Department
-
Callisto
őstag
Please, árulja el valaki hogy az egy, ill. a kétoldalas Samsung RDRAM-ok a jobbak tuning szempontjából? Kösz.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
guest
veterán
válasz Cathfaern #30 üzenetére
Bocs de ez sovi... A 10-es, 10.5-os multipliert nem negyon lehet (erdemes) piszkalni, de az FSB az mas. Celi II-knel a 700MHz 10.5*66 szokott lenni, erdemes az FSB-t 90-95-re emelni, 95-el 1GHz a vege, es ezt meg lekezeli a PCI gond nelkul. Alap core feszultsegen nem megy, 1.85-1.9V kell neki, Meg persze korrekt hutes, mert Intel ide, technologia oda, ket tized volt + az melegszik!
Sok sikert, es probalkozz, mert erdemes!
Dasztvidanyia!
SLXprohardver vendég
-
karib
addikt
Ha maxra akarod húzni a rendszert, de forrasztgatni nem akarsz:
1. Proci szorzózár kinyit (lásd előző link)
2. Felkészülsz a kazánra (nagy hűtő + szilikonpaszta
3. Megemeled 1.85 V-ra a proci feszültséget, kicsit az IO feszen is lehet emelni
3. Alaplap-RAM max FSB kipróbál (kis szorzóra állítotd és csak az FSB-t emeled, amíg stabil)
4. Proci végét megnézed: 133-as busz mellett szorzóval piszkálod felfelé
5. Ha megvan a max FSB és max procisebesség is, összekombinálod a kettőt a megfelelő szorzóval.
6. A cikkben leírtak szerint teszteled a teljes konfigot: Memtest86, Prime95 Torture Test + CPU Stability Test CPU Warming, majd 3DMark.
Az 1.7 GHz azért nem tuti, léghűtéssel csak nagy mázlival.Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
Hi,
pls irjatok meg, mit tennetek az alabbi konfiggal, hogy gyorsabb legyen:
ASUS A7V266-os alaplapom, egy AMD Th 1333Mhz-es procim, 512MB 266-os DDR PC2100-as memoriaval. Most akarok venni durva procihutot, de milyent vegyek? Elvileg ezt a procit fel lehet huzni 1.7-re. Mi kell meg hozza, es hogy csinaljam?
Koszi elore is!!
Udv!prohardver vendég
-
guest
veterán
Sziasztok!
Lenne 1 nagy kerdesem!
Nagyon lamer vagyok,sajnos errol a grafitozasrol lenne kerdesem.Nekem 1 1.4 Athlonom van es szeretnem huzni,de grafitozas nelkul nem megy.1466 a max,amivel megy anelkul,amugymeg nem indul a gep.
Hogy kell grafitozni?Mennyit lehet ugy hozni a procin?Lehet valahol olvasni rola?
Koszi... :Dprohardver vendég
-
karib
addikt
Valszeg jól csináltad. Ellenben az alaplapnak is tudnia kell szorzót állítani, mégpedig az ECS nem tud. BIOS szinten legalábbis tuti. Forrasztgatni persze lehet, de szerintem nem éri meg.
Tehát az ECS-en nem fogsz tudni szorzót állítani :(
Amit tehetsz: az L7 hidakat, ha összekötöd, akkor 1.85 V-ra fel tudod piszkálni a procit, amivel valszeg kicsit jobban húzhatod majd.
Ha valami normális szériájú procid van (AXIA, AYHJA), akkor valszeg fog menni nagyobb buszsebességgel is hajtani, ami elég is lesz neki valszeg.
Amúgy 100 vagy 133 MHz-es FSB-jű a procid? A legújabb tuning BIOS-szal elég sok FSB van már, lehet próbálkozni. Nézd át esetleg az ECS fórumot is itt a prohardveren, jó sok infó van benne.Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
Csá skacok!!!!!!
Lenne 1 problémám.Nekem 1 1Ghz-s Athlon Thunderbirdem van, ECS K7S5A lappal...
Nah szóval.Frissítettem biost, és minden adott a tuninghoz, csak 1 probléma van.Begrafitoztam a procit az L1es lábakat összekötve de a szorzót nem lehet állítani.Az a gáz hogy már többször is megcsináltam a grafitozás de egyszerűen nem megy.Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prohardver vendég
-
karib
addikt
Meg kell trükközni a tápellátást, ehhez az alaplapon kell egy kicsit drótozgatni. Sok infót lehet találni a neten, kulcsszavak: Athlon voltage mod.
Általában forrasztással oldják meg, egyszer láttam egy megoldást, ami egy fokkal kulturáltabb volt: létezik IC lábfogó csipesz (ICipICi :) ), nos ilyet forrasztottak a kábel végére, és így nem kellett minden összeforrasztani az alaplapon, csak a megfelelő dolgokat összedrótozni. Nem utolsó dolog, ha esetleg később garanciát akarsz érvényesíteni...Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
Sziasztok!
Nem egy kezdő kérdés, de váklaszt még nem találtam rá: Ha az alaplapom 1.85V-ot enged max az Athlonomnak (1000@266), hogy tudnék neki többet adni? 1.95-2. A hűtés miatt ne aggódjatok, víz...
Előre is köszi: eperfaprohardver vendég
-
guest
veterán
Csákány! Nekem van egy oldscool K6-2-es 350-esem. Most 500-on megy, nameg 3.2V-on. Gemkapoccsal van a hűtőre rakva egy másik borda, no szilikon. (mi a francnak az...) Melegszik mint a rosseb, télen azzal fűtök. Néha lefagy de jó. További jó tuningolást!
Contarprohardver vendég
-
JulWCZar
senior tag
Hmm.. a cikkben lévő ram minőség és márka nem összefüggését
én is alá tudom támasztani: egy 64-es PC100-as és egy 128 PC133-as SDRAM-om van, amely nagyjából noname, de a Sandra azt nyögte ki rá hogy: American Computer & Digital Components. Na ez sem mond sokat. De az igen hogy 126 Mhz-en CAS2-ben mennek, 4Way interleaving, minimális késleltetés ahol csak lehet (sok bios opció nekem sem ismert, csak netes leírásokból tudom mi a leggyorsabb opció, és ezek a ramok mindent bírnak). Na mindegy, szóval ez a ram nagyon bejön. -
guest
veterán
Hali!
Nekem egy TB 850-em van(8,5 X 100) és most 933Mhz-n megy (7 X 133) de csak úgy, hogy felhúztam a feszültséget 1,75-ről 1.825-re. +3 Mhz FSB-vel már egyáltalán nem stabil (5-ből 4X nem indul el, de ha elindul a vindózt úgy sem tölti be). Most max terhelésen 58-59 fok a proci hőmérséklete. A mostani ventillátoros hűtés megtartásával feljebb tudnám még húzni? Amúgy örülök, mert egy szarul megírt cikk alapján húztam (szerettem volan) a procit, de rosszul kötöttem össze a lábakat (L1) és csak 0,5V-tal lejjebb és csak 800 Mhz-n tudott működni (sux, nem jöttem rá egy évig miért szar). De legalább megmaradt a proci :)prohardver vendég
-
guest
veterán
Hi, csak 1 kis info: Abit ST6 alaplapom van Intel Celeorn Tualatin 1GHz/100Mhz -essel, 256mb PC133 (ADLAS) RAM-mal, nos azt tudom hogy az alaplap az 1ik legjobb a celeronhoz, megy is rendesen, alap: 10x100, most 10x141 en megy vagyig 1410 MHz-n (3:3:1) arányban, és procirol olvastam hogy menne feljebb is, olyan ramot keresek pont amiről irtatok (166mhz) ha valaki esetleg tud valami céget ahol télleg lehet kapni megköszönném. Amugy a ház: 6helyes nagy ATX ház, Prochűtő: CooerMaster DP5-6I31C, 2 8x8 centis venti van kifelé szivnak és igy a proci teljes terheléssel 2 óra után zárt házban 49C -volt :|, tovább szeretném huzni csak megszállotságból, ja és a feszültséget nem huztam. Reac
prohardver vendég
-
guest
veterán
''32MB gyors memóriával többet érsz, mint 64 mega lassúval''
Egy frászt! Vagyis.... ebben van némi igazság, de egy 64MB-os kártyán a memóriatöbblet igencsak jól jön a textúraintenzív játékok esetében, tehát a textúrák sokkal szebbek lesznek!!!!!
Erre jó példa a www.digit-life.com legújabb GF4-es tesztje, ahol egy GF4 128megás kártyát hasonlítanak össze egy GF3 64megással. Ott vannak a 3DMark képek: azért nagy a különbség....prohardver vendég
-
guest
veterán
Hé karib
nagyon tetszett a cikk mert kezdő ''hárdveres'' és még kezdőbb tuningos vagyok, mégis érthetővé tettél egy pár dolgot a számomra. Kicsit hiányolom, hogy mindig csak utalsz arra, hogy a neten van még info/letöltés, de nem adsz meg címet. Lehetne ezen változtatni?
Amúgy érdeklődve várom a cikk következő részeit (különösen jól jönne mondjuk egy videokártyás rész)
Cső phreniusprohardver vendég
-
guest
veterán
Nekem a 900-as (9*100) Celeron siman megy 1200-on (9*133). Szerencsem volt. Ha megy ezer dolog akkor kezdi kozeliteni a 35-38 C-ot. A kovetkezo lepes 140 lenne, de ott valami nem stimmel. Menni megy csak fagy. Lehet, hogy a memoria. Jo lenne, ha 1 MHZ-kent allithato alaplapom lenne.
prohardver vendég
-
karib
addikt
válasz Cathfaern #30 üzenetére
Valszeg van benne több is (függ a proci steppingjétől is), kérdés, hogy milyen FSB-t tudsz alárakni. 10,5x szorzója van, most gondolom 75 MHz-re pakoltad fel. Ha tudsz ugrani 100-ra, az pipec, de az már húzós lehet, főleg alapfeszültségen (1050 MHz lenne, ugye). Magasabb FSB-k viszont már nagyon meghajtják a PCI buszt, és az veszélyes lehet.
Milyen alaplapod van.Department of Redundancy Department
-
Dalai Láma
őstag
Nektek szerencsétek van. Van egy szuper 333-as cerkám, de a szar alaplapomomon nem állítható az FSB. Szívás, pedig 500 körüli sebességre eljutnék simán. Mondjuk beszerelnék valami plusz hűtést.
A másik gépnél már jobbak az erdemények, asusTUV4x alaplap. 766MHz-es procc, 1 hónapja 900MHz-en nyomul. Sajnos nem adhatok plusz feszt, meg brutálabb hűtést, mert fateromé, és le van ragasztva hátul. Mondjuk ezt kijátszottam, mikor át kellett dzsámperolni, de ez így elég. Sajnos ha feljebb viszem, akkor sírnak a PCI-k. De szerintem ez is jó. Csak nagyon mérges vagyok a szar alaplap miat a régi gépben. (B684 Procomp)''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Cathfaern
nagyúr
Bocs,de én kezdő vagyok(különben nem ide írnék:)) :egy celeron 700Mhz-es procit feltudtam húzni 790Mhz-re.Próbálkoztam tovább is de nem jött össze.Most örüljek,mert ez egy jó eredmény,vagy nincs szerencsém?
-
guest
veterán
Bocs 2X256MB!!! of course
prohardver vendég
-
guest
veterán
En is Th7II-ben hasznalom azt a bizonyos 2X256Mhz-s Samsung PC800-as RDRAMot 500Mhz-n (Pc1000)
Cuziprohardver vendég
-
karib
addikt
Nem tudom honnan informálódsz, de DDR333 van, elérhető áron, és DDR400-at is kapni már jobb helyeken (itthon még nem).
Az RD sorsát nem a technikai színvonala fogja meghatározni, hanem a támogatottsága. Eddig technológiailag volt gyenge (pontosabban nem volt, ami passzolt volna hozzá), ennek ellenére erősen támogatott volt (pontosabban erőszakolt), most meg megfordult a helyzet: itt a P4, ami szereti az RD-t, viszont a sok szívás miatt már az Intel is ejtette a távolabbi terveiből. Ettől pl. a Playstation 2-ben továbbra is RD fog futni, de a desktop pályafutása erősen kérdéses. Persze lehet még nagy comeback, de az Intel nagyon rácseszett a Rambus-ügyre.
Oszt persze jön a PC1066-os RD, de a DDR is fejlődik...Department of Redundancy Department
-
utax
aktív tag
-
Egon
nagyúr
-
guest
veterán
Figyeljetek, full kezdő vagyok, ha az olvasottak alapján sikerült egy Coppermine eredetileg 667-es Celeront 715-re felhúznom úgy hogy minden tök stabil (38°C) akkor az kezdetnek már jó? Csak az FSB-t emeltem eddig.
prohardver vendég
-
Egon
nagyúr
Karib: köszi a válaszokat! Amúgy nagyon tetszik az írásod, csak így tovább!!! Várjuk a - mondjuk akár az 1.1-es, akár a 2.0-s (haladóknak szóló) - folytatást...:D
20. Guest: egy kicsit tévedésben vagy! Nézzél már meg egy árlistát!!! Pl. A FEFO-ban kb. 20K nettó körül van most a 256 MB-os, DDR333-as modul..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
BadGe
aktív tag
Mi egy 1.8A P4-et hajtuttunk max 2250-en úgy hogy a ram PC800-as beállításon volt. Ha megtennétek helyettem hogy kiszámoljátok a sebességét... minden esetben a Sandra szerint brutálgyors volt. Mindenesetre ezt a PC600-as downgrade-et kipróbáljuk, hátha megy még feljebb is a proc.
Abit TH7-II a lap.
Amúgy így AMD pártiként is le a kalappal a P4-RDRAM párosítás előtt.
Ge. -
guest
veterán
A ddr jogutódja a QDR már itt topog, és várja, hogy mikor adhatja meg a kegyelem döfést az rdramnak. Az rdram súrolja nagyon a határokat. Ráadásul az újabb verziója még ha megis jelenik, az ugyan úgy inkompatibilis lesz a régi rdrammal, mint a qdr a ddr-el. + Rohadt magas ára lesz az rdramnak! Hajrá intel, éljen az AMD
prohardver vendég
-
guest
veterán
''Az SDRAM kifutóban van, a DDR befutóban, az RDRAM pedig próbál megkapaszkodni a semmiben, ugyanis úgy néz ki most már mindenki ejtette, pedig mintha ippeg beérett volna.''
Ehhez csak annyit teneszek hozzá,nagy marha aki DDR RAM-ban akar utazni.Ahogy olvasom,ez pillanatnyilag elérte a technológiai hatátrait.A további gyorítás,már csak nehezen megoldható,ezért nem igen lesz 333-as belőle,csak valami eszement áron.Az RD RAM meg még akkor is gyorsabb.A Samsung talán már gyártja a PC-1200 ast.
Az árakat nézve a DDR meg lassan drágább lesz,mint a RD.
Persze szerencsétlen AMD-eseknek,nem igazán van miből választani,nekik marad az DDR....prohardver vendég
-
karib
addikt
Amúgy, ha valami értelmetlen, hiányos, téves, túltengő, áttekinthetetlen, várok javaslatokat a korrekcióra. Akár egy Rev2 cikket is lehet csinálni, fő az lenne, hogy később is lehessen ide irányítani a kezdőbbeket.
-
karib
addikt
Az nem rossz RDRAM-tól, tényleg. Korábban +10% nagy szám volt. Kíváncsi lennék mások tapasztalataira is, mert elvégre fejlődhet a gyártási technológia, SD-k sem futottak 160+-t az elején...
Amúgy milyen lapban hajtod? Nem skálázza vissza automatice? Sajnos még nem volt dolgom konkrétan RD-s géppel, csak a stáb tapasztalataira és a neten olvasottakra tudok hagyatkozni.Department of Redundancy Department
-
karib
addikt
Minden gyári hűtőről érdemes eltávolítani a gyári trutyit, főleg, ha tuningolni akarsz. Egyszeri, OEM felszerelésre oké, de komolyabb igények kielígétésére nem alkalmas. Öntapadó cuccokhoz pl. zsilettpenge és utána finom csiszolópapír ajánlott.
-
karib
addikt
Az aszinkron RAM kezelés kicsit macerás dolog, felhasználói szemszögből. Ha jól van implementálva, akkor érdemes meghajtani a RAM-ot, de pl. egyes SiS cuccoknál az aszinkron plusz rosszabb, mint az elvileg lassabb szinkron. Gondolom vmi időzítési zűr lehet.
Az általad említett esetben tényleg érdemes felpakolni a RAM-ot, főleg, hogy a P4 zabálja a RAM sávszélességet. Az AMD-knek kevésbé létszükséglet... náluk viszont lehet bazinagy (200+ MHz) FSB-kkel is játszadozni, ezt viszont nem feltétlen bírja minden RAM... aszinkron ráskálázva pedig pláne :)
Szóval el kell játszani az aszinkron dolgokkal, megnézni melyik a legnyerőbb - sok függ az implementációtól és az adott konfigtól is.Department of Redundancy Department
-
karib
addikt
Minden videokártyánál a RAM a szűk keresztmetszet, ez alól a Ge3, Ge4, nagy Radeonok sem kivételek, ezt számos teszt alátámasztja (akár nálunk, akár máshol a neten). Az más kérdés, hogy hozzá illik húzni a magot is, de először a RAM-ot, utána a magot. Főleg, mert a húzott magnak méginkább kevés lesz a sávszélesség eredeti értéken...
-
guest
veterán
Azt azert nem mondanam, hogy az RDRAM gyakorlatilag huzhatatlan...
Nekem 2db 256MB-os PC800-as Samsung modul gond nelkul megy 500Mhz-n (PC1000).
Ez 25% tuning. Ellenben a legtobb DDR266 modul nem megy 150Mhz-n (300MhzDDR), legalabbis alapidozitesekkel...prohardver vendég
-
guest
veterán
A ház belső terének túlnyomásos megoldása szokásos dolog ipari (poros) környezetben. A túlnyomást létrehozó ventilátor szűrőn keresztül nyom, amit időnként tisztítani kell (legtöbbjük kimosható).
prohardver vendég
-
Egon
nagyúr
Ja és még egy kérdés: a gyári P4-es Intel hűtők alján levő, fekete színű akárminek megfelelő a hőátadása? Esetleg célszerű leszedni és helyette szilikonpasztát alkalmazni?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
''Amennyiben az FSB alacsonyabb, mint a RAM-unk névleges órajele, akkor érdemes az aszinkron felskálázást bekapcsolni. Ha viszont FSB-tuningolunk, akkor általában a szinkron hajtás a célszerű, de olykor akár aszinkron alulhajtani is érdemes a RAM-ot, ha már nem bírja az iramot, pedig az alaplap még menne feljebb.''
Hááááát... Nem lehet, hogy ez erősen processzorfüggő? Én úgy tudom (forrás: többek között OldMan), hgy pl. a DDR RAM-mal használt P4-ek esetében érdemesebb inkább - ha lehet - aszinkron túlhajtani a memóriát, akár a proci FSB-jének a rovására is... Egy konkrét példa: az én 1.6-os Northwood-om 143-as FSB-t bír el (a memória órajele 1:1), a RAM viszont (mivel DDR333-as), 170 MHz-ig bírná... Aszinkron módban (1:1,33) az 127 MHz-es FSB-t jelent a proci részére... A kérdés csak az: melyik a gyorsabb: 127/170 vagy a 143/143??? Teljes körűen letesztelni (a sebességet, és nem a stabilitást!!!) lusta voltam...:("Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
guest
veterán
szoval hutes szempontjabol mi a jobb?
ha tulnyomas vagy ha vakum van a hazban?prohardver vendég
-
félisten
Ja, még tudjátok mi lehet érdekes az alaplapi tuningoknál? Számoljatok utána,hogy egy órajel alatt az áram mennyit halad a vezetékekben. Máris ki fog derülni, hogy miért is olyan nehéz stabil lapot csinálni. A legtöbb órajelemelés jelszinkronizációs problémákba ütközik.
while (!sleep) sheep++;
-
ityam
őstag
a videokartyaknal a gef3 tol mar a mag jobban szamit huzasnal!
-
Panther
HÁZIGAZDA
''több levegőt fújass befele, mint amennyit szívsz kifele, a többi úgyis kivándorol a réseken - ellenkező esetben pont fordítva, az összes résen szívja a ház a port.''
Ha efektíve fújjuk bele, és nem ''beszivárog'', attól miért lesz kevesebb a bemenő levegőben lévő por?[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
skari
csendes tag
Tehát amikor a BUSZ 100-al megy a kockakövön nagyobb lesz a rezgésszám, és
működésbe lép a búgófrekvenciás homálytizedelő, mire a hő kilép a virtuális oldalbordák
közül, mely olyan FPS-t generál amibe belefájdul a USER füle.
Megyek megnézem azokat a jumperokat a bioszban...Mire a PC olyan okos lesz, mint az emberi agy, pont úgy fog kinézni.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Windows 10
- Háztartási gépek
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csocsó - minden, ami az üveg alatt van
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest