- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
HDMI 2.0b-vel van szerelve, egyes hdmi speceket áttudnak így emelni, itt ilyen lesz az (ALLM), de a 120/100 fps-es módhoz kevés ez a sávszélesség. Idén csak az LG használ saját gyártású hdmi 2.1-et teljes sávszélességet használó oled, nanocell tévéket.
csicso82
Magamat tudom ismételni, részben igaz. Egyes specifikációkat átlehet emelni szoftveresen a hdmi 2.1-ből, ilyen az eARC, VRR, ALLM, sorolhatnánk. De fizikailag a 2.0 chip nem képes pl 120p jelet fogadni 4K/8K esetén, kevés hozzá a 18Gbps. A hdmi 2.1 annak fontos igazából aki játékra használja a tévéjét, mert 120/100p videó szabvány nincs még, illetve 8K-nál idővel elengedhetetlen lesz.
bteebi
Két éve ahogy írták Panasonic, Sonynak is volt 77"-os oled tévéje. Idén a Sony megint nevez rá 77AG9. Mivel az ilyen méretű panel többszörösébe kerül a 65"-os társánál, gazdasági döntés állhat mögötte. A jövőre készülő 10.5Gen panel gyár jelentősen redukálhatja a nagy méretű panel árakat, egyben lehet átállnak a 75"-os gyártásra.
-
bteebi
veterán
Nekem meg spec. pont az alapján nem igazán tetszik, de attól még nagyon jó képe lehet, hiába nem tetszik. Hátulról végképp béna.
75"-os OLED panel tudtommal nincs, csak 77", ami viszont nem tudom, hogy elérhető-e a többi gyártónak. Talán nem; azokon a TV-ken van a legnagyobb haszon, és lehet, hogy ezért az LG az összes ilyen panelt megtartja saját magának.
-
Imifej
senior tag
Lassan eljutunk oda, hogy az üvegfelületekről visszatükröződő fényt is felhasználják a jobb kép eléréséhez. Csak még nevet kell neki találni.
-
Cs1csó
titán
Itt egy cikk: [link] ahol írják a végén - görgesd lejjebb - hogy nem támogatja se a 2.1-et se az adaptív szinkronizációt persze azt írja a cikk hogy ez nem gond mivel kevés(!?) ilyen tartalom van - ha jól értelmezem a választ.
Amúgy nemrég volt erről a témáról beszélgetés és ha jól tudom a 2.0 és a 2.1 között nincs hardveres különbség, tehát ami most 2.0 elvileg szoftveresen lehet felfejleszteni 2.1-gyé. NEM tudom hogy ez igaz , vagy hogy pontosan emlékszem.
-
GreatL
őstag
Érdekelne majd hogy HDMI 2.1-es és adpatív synces-e?
-
CheGhost
aktív tag
A renderképek alapján egész jó...
De egy csúcsmodell esetén azért nagyobb méretet is lehetne kiadni, pl 75" hiányzik.
Az érdekesebb viszont a lejebb lévő változatok leszenk. pl. GZ800-as, és ennek az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 4K-s, HDR támogatású GZ2000-be a Technics által fejlesztett speciális hangrendszer került.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest