- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Új hozzászólás Aktív témák
-
turorudi
aktív tag
Hát, azért vettem mert a hordozhatóságán túl (számomra) vannak más előnyei. Először egy fényerős(ebb) obit akartam 30mm alatt 650D-re beltéri videózáshoz és annyira olcsón találtam egy Eos-m-t a 22mm-es obival, hogy egyszerűbb volt azt megvenni (a 22-es amúgy tényleg a legjobb képminőségű ef-m obi). Aztán rájöttem, hogy a tükörnélküliségnek vannak előnyei, vannak helyzetek ahol számít hogy halkabb és nagyon masszív a fémház, jó az összeszerelése és úgyis kellett egy második gép.
De az nekem meglepő, hogy úgy tűnik, utazáshoz nem kell nagyobb pakkot vinnem hogy 70D-t viszek. -
turorudi
aktív tag
De ez 7D ami aps-c-ből a legnagyobb. Tegyél mellé egy 100D-t úgy hogy az Eos-m-n rajta van az adapter. Sajnos az ef-m obik meglehetősen gyengék: a felsoroltakból nekem a 28mm macro nincsen meg, az összes többinek nincs fényereje (talán a 22-es nevezhető fényerősnek, de az meg őrülten vignettál) és nem igazán élesek. És van Tamron 18-200-m is ef-m-ben: az meg akkora mint egy ef-s obi.
Szóval én azt mondom hogy kb. ugyanakkora táskát kell vinned Eos-m-mel mint Dslr-rel ha ugyanazt akarod megvalósítani. Az Eos-m akkor kisebb, ha kompromisszumokat kötsz. -
turorudi
aktív tag
"Azért vesz ilyet az ember mert kicsi és könnyű, de normális szenzora van."
Az az érdekes, hogy annyira nem kicsi. Az EOS-M + az Ef-m/Ef-s átalakító csak 30 dkg-mal könnyebb mint a 70D váz. Az átalakítóval együtt az EOS-M csak egy cm-rel rövidebb a 70D-nél (a 100D-vel - aminek ugyanaz a szenzora, mint az EOS-M-nek - ugyanott vagyunk súlyban). Az EOS-M méretbeli előnye akkor jön ki, ha Ef-m obival használja valaki, azokból meg egyszerűen nincs kínálat. A 18-55 és a 22/2 obikkal szoktam vinni (így súlyban már majdnem ott vagyok), de most a 70D-t viszem 18-135stm obival, mert így van egy jóval hosszabb végem, a képminőség is jobb valamivel és csak szélességben jelentősebb a különbség (4-5 cm). -
turorudi
aktív tag
válasz Drótszamár #33 üzenetére
De, nagyon gyenge. Én ezért hordok magammal 3db-ot, de inkább 5db kellene egy kiadósabb városnézéshez. Viszont lehet olcsón kapni utángyártottat és plusz töltőt is.
[ Szerkesztve ]
-
turorudi
aktív tag
Azért vegyük figyelembe, hogy az M10 lassan egyéves vázacska, csak ide a PH-ra ért el későn. Nekem sima M van, M2 nem is jött az országba, így jó eséllyel a szerző úgy írta az összehasonlítást, hogy talán nem is látott M2-t.
A lényeg. Valóban lehetne jobb az M-széria, főképpen ha a 70D megjelenésére kifejlesztett dual pixel technológiát alkalmaznák, azzal valóban gyors, hatékony AF kerülhetne ezekbe a kis gépekbe.
Egy nagyon fontos részlet kimaradt. Az M10-nek (csakúgy, mint az M-nek) 1Fe a fókusza, az M3-nak valamiért 2Fe, tehát érdekes módon az M3 jóval gyengébben "lát". Minden plusz szolgáltatása mellett ezért annyival használhatatlanabb az M3, hogy szinte nem érdemes azt venni.
A másik, ami az M-hez képest nekem fontos az M10-ben (majdnem vettem csak emiatt egyet), az az élkiemelés fókuszáláskor. Ezzel a képességgel nagyon jól lehet rajta régi manual obikat használni.
(OK, a Magic Lanternnel is lehet élkiemelést csinálni, de van egy nagyon fura bug. Ha az EOS-M szériára ML-t teszünk, akkor a 18-55-nel és a 15-45-nel szinte minden esetben, az 55-200-zal sok esetben és a Tamron 18-200 esetében is, tehát az EF-M bajonettes zoomokkal gyakran csak fókuszál, de nem exponál. A hiba orvosolható, de nem teljesen. Le kell venni az objektívet bekapcsolt váz mellett és vissza tenni, akkor újra működik majd, de aztán visszatér a hiba. Én egy nyaralást szenvedtem végig ezzel. Nálam a ML levakarása után is így maradt az EOS-M, amire hosszas keresgélés után azt a megoldást tudtam kitalálni, hogy low level formatálni is kell a memóriakártyát, de másnak ez sem oldotta meg a bugot teljesen. Szóval az EOS-M-en ML-nel csak óvatosan.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon Z6 II váz eladó, 1 hónapos, 2657 expóval!
- ELADÓ - Canon EOS M100 FEHÉR váz + 15 - 45 mm objektív ajándék hordtáskával
- Digitális fényképezők, objektívek, egyebek számlaadással
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest