Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Az SB és a Gulf esetében jó összevetés továbbra is. Mivel nincsenek modulok, mint az AMD esetében. És ha teszem azt OC -ban ugyan annyit tud az a bizonyos két eltérő architektúra MHz-ben(és vonatkoztassunk el mindentől, csak azt nézzük amit a gépnek belősz a BIOS-ban), akkor már nem csak a fanboyokat érdekli.
De továbbra is kérdezem, miért nem fordítva csinálták? Tehát a 2600K-t játékokban összevetni vele, mivel ott a 980X-et az is lenyomja. És munkában pedig a 980X-el csinálni egy ilyen elemzést.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Hiába sápítoztok... Ezek nem játékra vannak. A 980X-et senki nem arra veszi. Kérdezem még egyszer. A kódolásokban, és konvertekben miért nem a 980X-el vetették össze? Azért, mert marketing bullshit... Már csak azért is, mert VGA limites beállításnál rohadtul nem számít, hogy 90 vagy 92 FPS. Ellenben kódolásnál számít, hogy 2 óra, vagy 2 óra 30 perc.
És hiába írunk 2011-et, attól még az MHz-el dobálózunk folyamat. Mivel a tuning erősen előtérbe került, így igenis számít. A Gulf pedig 2009 -es....Clock to clock pedig nem biztos, hogy már jobb. Mivel a Gulftown alapból 14-16%-al gyengébb azonos órajelen 1 magra lebontva, mint a Sandy Bridge.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ez itt megint baromság. Szvsz, 980X 3.3GHz-n üzemelt, jó hogy kikapott a 3.9GHz-s AMD -től játékok alatt. Érdekes módon a különböző tömörítéseknél és konvertálásoknál már nem a 980X-el vetették össze.... Vajon miért? Mert azoknál a 980X földbe veri a 2600K-t is. Ez a marketing nagyon büdös.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nem, az SB-E fogja uralni a szerverfront 90%-át legalább. Ez az Intel bevételeinek egy óriási részét adja. Tehát az SB-E -ből származó bevételek a szerverfronton eladott termékekből, és ebből a +2%-ból áll össze.
"Server/WS és a vérpistike alaplap között jelentős minőségbeli különbség van, természetesen nem az utóbbi javára."
Ez nagy tévedés. Mindegyik másra van kihegyezve. A szerver lapok dupla foglalatosak, több memfoglalat, nincs multi gpu támogatás.
Míg a desktop lapok komoly engine -t/ tápellátást kapnak memória és processzor oldalon is. A hűtésük is különbözik, és megvan a multi gpu támogatás is.dezz: Nem, ott az a probléma, hogy a 8 modulos cpu túl alacsony órajelen üzemelne. Clock to clock így is még mindig óriási az elmaradásuk, erre jön rá a sokkal alacsonyabb órajel. Az Intel 8 magosának nem lenne desktop fronton akadálya, az órajel ott elég magas, bár 1 magra vetítve már nem előnyös.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ha arra célzol, hogy clock to clock esetleg gyengébb a Bloom, akkor megint csak téves. Ugyan azt hozza single core -os tesztekben, azonos frekvencián, mint a Gulf. Tehát csak a +4 szál teljesítménytöbbletét láthatod ott.
Nem aktív, alapon. De egy katt, és az lesz. És elhiheted, szépen fognak szaladni, drága hűtés kell fölé, de ez OC-nál alapnak kell lenni. De ez már tényleg nem ide való. Ha jönnek az első komoly adatok, akkor ok.
Zeratul:
Hiába %-ozol, ez egy megvehető piaci termék lesz, ami a desktop szinten a high-end kategóriát képviseli. Azt a kategóriát, amire alapból kicsi a kereslet. Úgy ahogy a GTX580 és a 6990 esetében. Hiába van GTX560 vagy HD6950 jó áron, nagy teljesítménnyel. Ezeket több ember megveszi, mint az előbb említett csúcs VGA-at. Attól függetlenül még a GTX580 a leggyorsabb single GPU-s vga, a HD6999 pedig a legerősebb vga a desktop piacon.
Ahogy a vga-nál is, prociknál az SB-E lesz a legerősebb összeállítható konfiguráció a desktop oldalon, csak ezzel már a konkurencia nem tudja felvenni a versenyt. Hiába adnak el belőle keveset, ez ott van, és ebben a kategóriában nincs más alternatíva. Az hogy kevés fogy belőle, a kategória sajátossága. Attól még ott van, hiába szerverszintű. A Bull is szerver szintű egyébként, csak így csöndben megsúgom. Most már mindegyik gyártó így fog eljárni a drágább processzorai esetében. Neked a középkategória megfelel, akkor az a piacod. Van akinek az nem elég, annak az Intel nyújt alternatívát. Annyi.
És ne hozd elő megint a vérpistikét, mert az szánalom közeli magyarázat.
Jah, és az SB mivel szerver szintű, desktopra külön nem is kellett fejleszteni. Tehát minden desktop szinten eladott darab plusz nyereség, a mellett hogy szerverfronton 90% fölötti lesz megint az SB-E eladási mutatója.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Mivel csak a turbo core képes lesz 4.1GHz-n hajtani a procit, így mindenképpen a fölött lesz az érték. És ha számításba veszem, hogy az összes új FPO-s Gulftown képes 4.4GHz-re 24/7, ami nálam van 4.7GHz-4.8GHz-re, akkor az 5GHz itt nem jelenthet problémát. Annyi, hogy kell egy combos hűtő rá.
És hogy lásd, az órajel nem jelent semmit magok száma helyett.
Egy eredmény, i7-930-al, 4.62GHz-n.
És eredmény a 980X-el alapon, és tuningolva.
Azzal az általad lesajnált +4 szállal alapon megeszi a porig húzott 930-ast. 1300MHz különbségről beszélünk, és még kellene vagy 500MHz, hogy be is érje a 980X alap eredményét.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Milyen 1GHz-t? A 3980X 3.5GHz-s alapon, a 2700K is 3.5GHz-s. Nulla a különbség. És a +4 szál annyi tesz, hogy a 6 magos 12 szálon dolgozik, a 4 magos 8 -on képes. Így számold, nagyon nem mind1.
Nem is értem, honnan szedted az 1GHz-s különbséget.PCI-E 3.0 -ával semmit nem vesztesz....
10 Sata 3 helyett a kettő tényleg nem jó.
A SAS desktop környezetben értelmetlen. Nekem X58 -on a Bloodrage -en volt egy SAS raid -em, 2db 15K-s winyóval, rendszernek. Gyors volt, de hangos is. SSD korszakában már értelmetlen.A 2700K nem lesz válogatottabb, ezt elhiheted.(Intel maszlag, semmi más) OC-ben pedig architekturális korlátok vannak. A 6 magosok is fognak így menni, ebben biztos lehetsz. 5GHz ott is garantált, fölötte meg ki kell fogni.
Alaplapok nem lesznek drágábbak, 350 dolcsit írnak a normál lapokra, lesz gyengébb 300 körül, és lesz brutális 450 -ig bezárólag. Amikor az X58 -as beharangozó volt, akkor is ilyen lapárakat rebesgettek. Mégis lehetett 45k-ért lapot venni.
Memória meg mellékes, ha csak dual -t raksz mellé, az se gond. Tri ch sem hozott gyorsulást, legalábbis nálam nem, így a végén már dual-ban használtam. Nem használtam olyan programot, ami akkora memsávszélt igényelt volna.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Megint tévedsz.
Core i7 Extreme 3980X 3.40-3.50Ghz, turbo: 4.00-4.10Ghz.
Ez minden, csak nem alacsony órajel. A 2700K meg értelmetlen, mert szorzót a 2600K-n is tudsz állítani, más különbség úgy sincs. És a 6 magos is lazán megfutja az 5GHz-t. 2700K is 3.5GHz-ről indul. És az órajel nem ellensúlyozza a 12 szálat(+4-et), anno próbáltam a 930-assal a 980X-hez képest.
Ugyan annyi lesz, a csúcs 1000 dolcsi lesz, ahogy most. És lesz 4 magos megoldás is, és olcsóbb 6 magos. És találsz alaplapot 300 dolcsiért is, lásd X58 esetében pl. az Asrock csúcslapjai, amik ugyan olyan jók voltak.
Tudását mivel nyirbálták meg? Kiszedték belőle azt, ami csak szerver fronton számít. Úgy ahogy a Bloomfield -nél.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Igen, Te így gondolod., valaki máshogy. Egyéni szoc. problémád. Én így vagyok a telókkal, aki kiad 100k-t telefonra, az is megérdemli. De szíve joga, én meg arra nem költenék 30k-nál többet.
Cybertrone: Gyere Cyber, hagyjuk a fenébe. Rájuk kell hagyni, had legyenek boldogok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Én be is fejeztem, komolytalan az egész. Cyber és gbors is látja a lényegét, nekem kihullott a maradék hajam is ilyen hsz -ek után.
fatallerror: 50k-ért kapsz Sandy -t is már 1 éve. 2500K, ami hozza a legerősebb FX-et, ennyi.
Vérpistike, az AMD fanok új mentsvára. Persze szigorúan a TDP -zés után....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nem mondtam, hogy nem fog.... ugyan az helyzet, mint az 1366 vonalon.
Egyébként ezzel a vérpistike dumával magadat mutatod be...Szvsz 70k egy alaplapért nem sok. ASUS Crosshair IV Extreme mennyibe is kerül? Valahol itt kezdődnek az alaplapok....
Cybertrone: Persze, csak az ilyen hozzáállástól, és értelmes magyarázatoktól falnak tudnék menni. Az indok, amiért utolérte az AMD az Intel -t: "Mert az Intel új high-end cumója vérpistikéknek való. "
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Így van, akartam is írni. Az 1366 is szerver verzió volt. Nem is egy WS lap jött le hozzá desktop szintre. Igen, nem túl gyakori az SLi és CF szerver szinten, sőt, a tuning sem, és a megfelelő hűtés sem. Az 1366 elég elterjedt volt, aki azt megvette, annak az LGA2011 sem fog gondot okozni.
Neked mindenki vérpistike, aki 80k -nál drágábban vesz processzort, és hozzá egy 50k-s alaplapot? Mert akkor eléggé elmaradott vagy.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ezt meg külön Neked, olvasgasd.
"LGA 2011, also called Socket R, is an up-coming CPU socket by Intel. LGA 2011 is set to supersede and replace Intel's LGA 1366 (Socket B) in the high-end and performance desktop market areas.[1] The socket will have 2,011 protruding pins which touch contact points on the underside of the processor."
Ott a lényeg kiemelve. Erről ennyit.
Az Intel EX procit egyébként sem ad ki szerver frontra.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Na, akkor tisztázzuk.
Az LGA2011 desktop termék is. Tehát akár tetszik akár nem, az a mérce. Megfizethetetlen? Neked az, az ország határon kívül nem az. Egy jobb alaplap 400 dolcsi, ami nem nagy összeg, tekintve, hogy egy X58 -as alaplap is ennyibe fájt. Sokan meg is vették, elég csak benézni a topicjába.
Kint a németeknél a 980X sem volt ritka dolog, nem beszélve a 965- 975EX -ről, amiknek az ára megegyezik az SB-E procik leendő árával. Egyébként én hétvégén egy kis faluban vagyok, 2500 lakossal. Van az enyémen kívül 3db 980X, és 3 sima 4 magos extreme edition proci. Jah, munkára használják őket, mielőtt valaki vérpistikézne... Kint Angliában az összes ismerősöm 990X-980X-el tolja...jut rá, az 1 havi fizujának az 1/4-ede volt a proci. Lépjetek már ki a szobátokból, és nézzetek körül, hogy ezen az ócska helyen kívül milyen is az élet.Élhettek abban a hitben, hogy az AMD beérte az Intel -t, saját magatokat veritek át vele. Engem hidegen hagy, jót mosolygok rajta. Ami itt van nálam 980X, keresztben megeszi mindegyik bult, akár hová húzod. Jah, lassan 2 éves modell, ezt csak csöndben jegyzem meg.
dezz: Ugye azért nem kell magyaráznom, hogy attól, hogy presztízs termék, még desktop szinten is egy kategóriát képvisel. És akinek van pénze rá, vagy kevés neki a 2600K, akkor van egy sokkal erősebb alternatívája, van hova lépni. A szerver lapoknak sok hiányossága van, nem desktop szintre valók. És egyébként is a szerver procik dupla ennyibe fognak kerülni. Azon az áron pont megvan egy LGA2011-es rendszer.
GTX580 is az, sőt a 6990 is. Mégis van értelmük a piacon.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz fatallerror #228 üzenetére
Nem igazán. Az AMD megint csak a középkategóriáig jutott a legerősebb megoldásával. LGA2011 elsöpör majd mindent, nem beszélve arról, hogy mi lesz ha 22nm -re átköltöztetik azt is....
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz fatallerror #223 üzenetére
Nem tartom magam annak. De ha valami nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, és főleg megpróbálják még is tökéletesnek beállítani, akkor kritizálom.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ha így marad, akkor lazán váltani fogok. A mostani rendszerem úgyis ideiglenes, az LGA2011 meg sehol nincs, és egyébként is február előtt felejtős lesz beleugrani.
fatallerror: Ezt érdekesen megfogalmaztad. No, de mint mondtam mindenhol leírom a véleményemet, ahol azt érzem, hogy bűzölög valami. Ha az árak ilyen mértékben zuhannak, akkor még ez is érdekes lehet. Csak annyit mondtam, hogy ennek a teljesítménynek nem kell tapsolni. Ellenben attól még az ár/teljesítmény arány még jól sülhet el, akkor meg best buy lesz a középkategóriában.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Olvasd el kérlek, a server processors. Kicsit le vagy maradva, mert lesz 8 magos, de az előre beígérttel szemben csak szerver fronton. Elején úgy volt, desktop szintre is lehozzák.
Ez még meg sem jelent hivatalosan, nem tudom miről beszélsz. És ez lenyomja az összes Bull -t, főleg a 2.3GHz-t figyelembe véve.
Már ott megbukott az állításod, hogy a nagy részük 8 magos.hugo chávez: Áh, kösz. Nem is láttam, hogy van már PH-s cikk.
Plague1:
Bakk, ha sima HDD-vel mérted, akkor jó hogy nem vettél észre gyorsulást. A HDD -k a sata 1 határain helyezkednek el, még a kettőtől is messze vannak. Ezt olyannal tudod ellenőrizni, ami kihasználja a Sata 2 teljes sávszéljét, és még túl is menne rajta. Ekkor jön a Sata 3.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Oliverda #174 üzenetére
Mit kell alátámasztani? A szerver piac mostani alakulását volumen és bevétel szerint?(ott van, direkt idéztem, hogy ne tudd azt mondani, én találtam ki...) Ezt mondjuk összehasonlítani egy 6 éves grafikonnal. Óriásit néznél, mert hiába kis cég az AMD(akkor még az ATI sem volt a kezében), akkoriban bizony meghatározó gyártó volt a szerver piacon.
Abu85: Az AMD annyira elkötelezte magát a rendszerszintű integráció irányába, hogy közben kiesett a szerver, workstation ágból. Ami azért valljuk be, nem kis bevételkiesést jelent. Hiszen az Intel bevételeinek nagy része pont ebből a szegmensből származik. Jó lenne látni egy 2005-ös grafikont az AMD éves bevételeiről, szegmensre lebontva, százalékolva. Fogadni mernék, hogy a legnagyobb részt az Opteron processzorok eladása tette ki.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Oliverda #155 üzenetére
TDP vs. számítási teljesítmény fogja érdekelni őket, nyilvánvaló. De szerver ágazatban óriási az Intel előnye, 1 év alatt 32%-os növekedést értek el ezen a fronton. Csöndben jegyezném meg, hogy a desktop ágazat is 17%-os növekedést mutatott.
Egyébként a magszám is fontos, a processzormagok licencelése miatt nagyon nem mindegy, hogy hány mag adja le a teljesítményt. És itt 8 vs. 16, ráadásul még dupla annyi maggal is valszeg alacsonyabb teljesítményt kapsz, hiába a magasabb TDP. Szvsz, nagyon nem mind1.
Hogy is oszlanak el jelenleg a szerver eladások? Pillants rá, nem olyan szép ez, ahogy megpróbálod megfesteni. Ez év február:"A Mercury Research adatai szerint 2010 elején a második számú processzorgyártó még 10,8 százalékos részesedéssel rendelkezett volumen alapján a szerverpiacon, az év végére ez 6,6 százalékra esett. Ha szerverchipek értékesítéséből származó bevételt nézzük, még ennél is kedvezőtlenebb képet festenek a számok, az AMD részesedése 5 százalékra csökkent, miközben az Intelé az év eleji 91,9 százalékról 95-re nőtt.."
Nem tudom érzed és látod e ezt a különbséget. Az AMD szerverfronton teljesen a peremvidékre került.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Oliverda #153 üzenetére
3.1GHz....
Abu85: A desktop szegmens nagyobb, én fogalmaztam rosszul. Konkrétan erre a kategóriára gondoltam. SB-E -t 2-2,5% -ra tippelem. Egyébként egyet értek veled.
VGA szempontból pedig nagyon egyszerű a képlet. Amíg lesz igény a diszkrét VGA -ra, addig maradnak. Az APU még sok mindenre nem elég, és itt a játékra kell gondolni, a CUDA -t most felejtsük el. Az professzionális szinten egyébként is nélkülözhetetlen. És amíg a játékfejlesztők számolnak a PC-vel, addig nincs probléma. Még jó, mert a konzol hiába olcsó, meg kompakt, meg egyszerű, de grafikai szinten messze van a PC-től, ég és föld. Az APU meg még nem alkalmas erre a célra, így marad a diszkrét VGA.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Na igen.
Csak ezzel az a probléma, hogy a legerősebb 6276 -os 16 fizikai szálon turboval együtt is 2.8 GHz -t tud az alap 2.3GHz -hoz képest.(16 szálon ez akkor mennyi magonként?!) Látva az architektúra felépítését, ami azt mutatja, hogy ez bizony inkább "speed racer" , így az az órajel kevéske lenne az üdvösséghez.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Desktop szinten nem lesz Interlagos....
Az Intel -nek is van 8/16-os Xeon -ja, ami az előbb látottak alapján(tehát a 4 vs. 8 fizikai szál) lazán felveszi a versenyt a 8 modulossal is. És az inkább 22nm -en lesz majd érdekes. De a sebességgel így sincs probléma, mert a legerősebb 8/16-os 150W -os TDP mellett 3.1GHz-n ketyeg.mod: Azért e teszt alapján még inkább nem szerepel annyira fényesen. Főleg, ha a 3,6GHz-t nézem a többivel szemben. Bár az tény, hogy a legerősebb a 2500K -t megüti. Így az árcsökkentés biztosíva lesz.
fatallerror: Akkor idegesítenek a tények?! Én csak annyit mondtam, hogy nincs miért tapsikolni...[/OFF
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Azért a Nehalem elég keresett volt, és megint azt mondom, hogy vonatkoztassunk el kis hazánktól. Itt egy havi fizu egy ilyen proci, kint meg 1 havi fizuból veszel 4-et, ha nem többet. Nem tudom érted e a nyilvánvaló különbséget. Ismi a 2600 euros fizujával sem gondolkodott sokat a 980X-en. Az ott kint majdnem átlag bérnek számít...
atti_2010:
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Így szokták megoldani... nem drágítanak, hanem egy új terméket behoznak ami átveszi a vezető szerepet, változatlan áron. Az alatta lévő termékeket meg arányosan újraárazzák, hogy versenyképesek maradjanak.
mod: Igen, de a monopol helyzetet az egyes kategóriákra értettem. Az Intel már elég régóta monopol helyzetben van a felső kategóriában. Nekik van ott egyedül termékük.
atti_2010: Így van. Akkor fordítottam hátat az AMD-nek, mert meguntam a töketlenséget.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz atti_2010 #128 üzenetére
Dehogy szeretném azt.... Az őrültség lenne. Nekünk felhasználóknak borzalom lenne, a gyártó meg jól járna. De ha úgy nézed már egy ideje így van a felső kategóriában, és az árak elfogadhatóak maradtak. Egy első gen. i7 simán megfizethető volt, csak úgy mint anno egy York. Egyébként ez soha nem fordulhat elő, annyira szerteágazó ez az iparág, hogy nem lehet kiütni a másikat azzal, hogy egy-egy szegmensben 'monopol' helyzetbe kerülsz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz atti_2010 #126 üzenetére
Beperelni nem perelhetnék be, ahhoz azért több kell.
A desktop szegmensből származó bevétel a teljes büdzse 10%-át nem éri el. Szerver, workstation vonal a húzó ág, és ott ugye az erőviszonyok a desktop arányait követik.A diszkrét VGA piacon miért van továbbra is kiélezett verseny? Egyre jobban elvesztik a jelentőségüket, mégis nyomják. Elég csak az NV -re gondolni...
Minden számít, nincs olyan, hogy ez jelentéktelen. Na, talán az SB-E az lesz a maga maximum 2,5%-ával. De ugye az a szerver vonalról lett lehozva, így semmi pluszba nem került nekik.
Minél kisebb egy cég, annál nagyobb jelentősége van egy buktának. Az Intel ezt meg sem érezné, addig az AMD már lehet igen, hiába nem ez a húzó ágazatuk. No meg, ami folyamat veszteséges, azt egy idő után parkoló pályára állítják.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz yakuza.tora #124 üzenetére
"1. - Persze, gondolom az INTEL részvényesei is így vélekednének, az aktuális negyedéves jelentéseket olvasgatva;
2. - Arról nem is beszélve, hogy az AMD totál kifektetése esetén az INTEL menne a "vágóhídra"..."Az Intel részvényesei sem rövidtávon gondolkodnak. Ha egy lépéssel hosszú távra eltudják lehetetleníteni a konkurenciát az adott szegmensben, az elég nagy plusz bevételt hoz. Márpedig itt kedvét lehetne szegni a konkurenciának. Ez egy elég agresszív stratégia, ami elég gyakran használatos a konkurencia kiiktatására.
Az Intel azért nem menne a vágóhídra, mert csak a közép és felső kategória lenne a kezében. Mivel ugye ahogy említetted, APU vonalon meg pont nekik van akkora lemaradásuk, hogy egyenlőre reménytelennek tűnik az egész.(ezért jönnek a hülye felhővel, ami kész katasztrófa és a jelen körülmények között megvalósíthatatlan) Így érdemes lenne meglovagolni ezt a lehetőséget. Az AMD ugyan ezt megtudja csinálni eggyel lejjebb. Azzal, hogy nincs vetélytárs, nem veszít semmit egyik gyártó sem, csak jól járhatnak az adott szegmensben.
Szerverek terén is jól áll az Intel, sőt....[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #122 üzenetére
Elnézést, de a sok szerkesztés miatt belekeveredtem a mondatba, elég értelmetlen lett, így átfogalmazom.
Vagy azt gondoltad, hogy mikor kijön a Bull, ami ugyan azon az áron kicsit magasabb teljesítményt kínál mint az adott SB, az Intel majd szépen hátradől azzal az indokkal, hogy a fanok úgyis megveszik a terméküket, ami ugyan annyiért kisebb teljesítményt hoz? Mert ha ezt gondoltad, akkor fogalmad sincs a piac működéséről.
Most lenne esély odapörkölni, ellehetetleníteni az AMD processzoreladásait, ha drasztikus árcsökkentésbe kezdenének. Így az AMD lenne kénytelen már a bejelentett ár alatt kezdeni a termék árusítását, ami nyilvánvaló veszteség az előzetes számításokhoz képest. Az Intel is veszteséget könyvelne el az előre lefektetett bevételekhez képest. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy majd 1 évig bőven a piaci ár fölött tudták rásózni az emberekre az SB -t, mivel nem volt konkurenciájuk. Így az összességet tekintve ők nem vesztenének semmit sem, hoznák az előre meghatározott számokat. Persze erre vajnyi kevés az esély, de egy ilyen agresszív stratégia végzetes lehetne az AMD -re nézve.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz yakuza.tora #119 üzenetére
A fölött siklottatok el, hogy 8 szálas kezelő alkalmazásban verte 8 szálon a 4 szálon dolgozó Intel procit. És itt írtam, mi lesz akkor ha az adott program csak 4-6 szálat képes kezelni? Logikusan ugyanekkora verés, csak fordítva.
Az Intel árcsökkentése meg azért garantált, mert a piachoz igazítják az árcédulákat. Egyenlőre nem volt konkurencia, azért voltak ennyire elszállva az új gen. i5-i7 árak. Most a Bull megjelenésére meglehet a kompenzáció, mert az Intelnek az az érdeke, hogy attól kezdve is meglegyenek az eladásai. Ez nem tudom vagy nem tudom... Amint megjelenik egy konkurens termék az adott ársásban, magasabb teljesítménnyel, azonnal kompenzál a másik fél. Egyszerű gazdaságpolitika, semmi extra nincs benne. Árverseny alakul ki. De az 1 éves lemaradást nehéz lesz leküzdeni...
Vagy azt gondoltad, hogy kijön a Bull, ami ugyan azon az áron kicsit erősebb mint az azonos tudású SB, és az Intel szépen hátradől, hogy azzal az indokkal, hogy a fanok úgyis megveszik a terméküket, hogy ugyan annyiért kisebb teljesítményt hoz? Mert ha ezt gondoltad, akkor fogalmad sincs a piac működéséről.Csöndben megjegyzem, hogy csúnya is lett volna az, ha az 1 plusz évvel se tudtak volna versenyképes terméket állítani a középkategóriába.
i are robot: Biztos lesz olyan is, a 2600K ársávjában. Az az érzésem a Bull megjelenésére tartogatják. A 2700K(fölösleges egyébként, K-s proci nem fix szorzós, kedvedre húzhatod) megjelenésével a 2500K és a 2600K egy ársávval lejjebb kerül, tehát máris átrendeződnek a kategóriák. Ezért volt félrevezető az AMD -s teszt. És a fanok be is kapták a csalit, ez volt az egész célja.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz atti_2010 #115 üzenetére
VGA szempontjából csak ATI -m(AMD) volt eddig, most ugrottam bele egy NV -be, de nem lesz hosszú életű. Amit azon a vonalon csinálnak az nagyszerű, ez tény.
Oliverda: Volt erről angol nyelvű cikk is, de had ne keressem már vissza. Most már egyébként sem aktuális.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz atti_2010 #106 üzenetére
Egyébként csendben jegyzem meg, az AMD vetette fel, hogy újra lesz $1000 FX proci. Csak ez sem úgy sikerült, ahogy azt várták. Ez is biztos, nem véletlenül nincs még a piacon. Lassan 1 éves lesz a lemaradás, azt ne mondjátok nekem, hogy az elhanyagolható. Mindjárt itt az Ivy....
fatallerror: Dehogy vennék. Azt venném amelyik az erősebb. Ne izgulj, az Intel -ről is megvan a véleményem. Én csak azt nem értem mit kell itt ámuldozni, semmi extrát nem láttam. Nem én vagyok elvakult, hanem Ti. 4 szál vs. 8 szálat láttam, nyugodtan kilehet jelenteni, hogy azonos áron. És látok egy majd 1 éves késést. Minek kellene tapsikolni?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz atti_2010 #106 üzenetére
Akkor leírom, hogy Te is megértsed. Én a 2600K-ról beszélek, ahhoz van 22k-ért alaplap, és valszeg a legerősebb Bull szintjén helyezkedik el. Az árat majd a megjelenésre az Intel csökkenti, így továbbra is versenyképes marad, csorbítja az AMD eladásait. Egyszerű gazdaságpolitika. És mint mondtam, 4 szálas, vagy annál kevesebbet kezelő alkalmazásokban bizony komoly hátrányba kerülhet így is az FX, ha 4 vs. 8 szálon csak ekkora az előnye.
SB-E-t nem is érdemes idehozni, attól fényévekre lesz a Bull.
Lehet itthon kicsi, ellenben pl. kint Németországban és az USA -ban nem nagy luxus egy 980X. Ne ebben a lyukban gondolkozz, lépjél túl szeretett hazádon. Kíváncsi leszek mikorra jut el oda az AMD, amikor beéri a Gulf -ot. Még egy év biztos elmegy, talán a három éves architektúrát már képesek lesznek legyűrni.
Anno FX60 -a sem volt itt senkinek sem, használtan kellett vennem e-bayről, ahol vagy 80db volt eladósorban. Azt hiszem ez mindent elmond...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz yakuza.tora #103 üzenetére
A hangsúly a miért -en van. Miért nem hasonlították az Intel 6 magos őskövületéhez? Így is fel lehet tenni a kérdést. 2012 -őt írunk lassan, és a Gulf továbbra is konkurencia nélkül áll.
Az árazást meg várjátok meg, mert mire ideér, már euroban lesz a 200 egység. A 2600K ellen meg ez nem lenne elég, és gyanítom 1 árban lesznek. Nem beszélve arról a tényről, ami fölött simán elsiklottatok. Ha 8 fizikai szálon képes olyan teljesítményre, mint az SB 4 szálon, akkor mi lesz olyan programokkal, ami maximum 4 szálig képes kihasználni a cpu -t? Hatalmas verés? Az Intel az SB-vel fog operálni. Kiadnak egy emelt órajelű változatot(miért ne, mindegyik problémamentesen megy alapfeszen 4.2GHz -n is), és csökkentik az árat. Mert csökkenteni fogják az árat, ez nem kérdés.
Tehát az ár összehasonlítós teszt itt meg is bukott, mivel még nincs kereskedelmi forgalomban. Ahogy megjelenik, az Intel is lépni fog, és onnantól bukik az egész. Ők már adtak el SB-t, megengedhetik maguknak, hogy az AMD miatt árat csökkentenek. Ha ez a Bull az SB-vel egy időben jött volna ki, akkor érdekes lehetett volna a piac alakulása. De késett, nem is keveset. Az Intel van a karmesteri székben, azt csinálnak, amit akarnak.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Hát, arra nem sok esély van. Az továbbra is kívánság marad. 980X az az SB i7 fölött lesz egy szinttel. Ez meg csak az i5-öt fogja, ami maximum 4 szálat képes kezelni. A Bull meg 8-at. Továbbra sem értem, hogy miért nem egy 8 szálat kezelni képes i7 lett az összevetési alap.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
"a proci előállítása valszeg nem lépi át a 90-100 dollárt."
Ejj, ugyan ezt mondom, ha lenne árverseny...
"Az alaplap azonban halál....A jobban felszerelt modellek esetében 450 dollár is lehet."
A minőségi X58-as lapok anno ha emlékeim nem csalnak 330 dolcsi körül indultak. Ellenben a csúcslapok többsége 450-550 dolcsi között volt elérhető. Szóval nem értem a problémát. Itt a 10 rétegű nyák, 2011 tűs foglalat, és az alaplap árak az X58 -hoz viszonyítva semmit nem nőttek. Tehát 83.000Ft körül már egy egész jó kis alaplapot kapsz. Anno az első R3E-t 80k -ért vettem, kéz alól, boltban akkor még 100k volt. Ha meg nem kell akkora power, akkor 55-60k körül kapsz egy kicsit gyengébbet. Ebben a kategóriában úgysem lesznek fapados felállások, még a legolcsóbb is minőségi lesz. Asrock ebben biztosan élen fog járni, ahogy azt tette az X58 esetében is. Áron alul szuper alaplapot dobott a piacra, gondolok itt az X58 Extreme -re.
Qad ch memót ellenben lehet drága lesz szerválni.mod: Amikor az AMD a csúcson volt, akkor az DFI Venus sem volt ám olyan olcsó. Felsőkatos procihoz a felsőkatos lap dukált, ami nem két fillér volt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
Hát, mondjam azt, hogy többet vártam még ezek alapján is?!
Na de mind1, már csak miatta is szurkolok, hogy összejöjjön valami árverseny, legalább a középkategóriában. Azért csúnya, az Intel a Conroe óta magasan uralja a felső kategóriát ebben a szegmensben. Lassan 6 éve...
Kár, hogy az SB-E megint aranyáron lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
Ezzel tudod mi a probléma? Hogy már mindenki vett SB-t, aki váltani akart. Az Intel meg nem lesz ökör, csökkenti az árakat ebben a szegmensben, és csókolom. Egyébként HT-val egy 2600K ennél gyorsabb lehet, nézve az i5 produkcióját. Mindenképpen magasabb órajel mellett +4 szállal kell ott számolni.
Az év elején még arról szólt minden, hogy újra lesz $1000 FX, ahhoz képest nagyot fordult a világ ezzel kapcsolatban. Ez annyit tesz, hogy nem azt a teljesítményt hozza, amit az elején megálmodtak.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Durva, hogy a 4 modulos AMD csak a fele akkora 4 magos, HT nélküli i5 -öt képes megverni.
A 980X meg még mindig nagyon messze van, pedig nem mai darab. Game -ek alatt a magas turbo core miatt jött létre a 2FPS különbség. Kár, hogy konvertben nem hasonlították össze vele. Egyre biztosabb, hogy az Intel ismét magasan uralni fogja a felső kategóriát az SB-E megjelenésével. Nem lesz konkurencia, az árakat megint úgy szablyák, ahogy a kedvük tartja. És egy felső kategóriás procinál nem az ár a fő szempont, hanem a teljesítmény. És akinek olyan cpu -ra van szüksége, annak csak az Intel tud alternatívát nyújtani.Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest