- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Nekünk mindenképpen, akik nemrég vettek gyakorlatilag csúcskategóriás hardvert, de ha pár hónappal később lennénk, akkor nyilvánvalóan ugyanazt a kifizetett összeget adott esetben egy 5850-esbe is ölhetted volna, és akkor november elején már azon indul a Dragon Age
Sectumsempra - For Enemies
-
ProEvoFan
nagyúr
persze h nem vagy az, oda is írtam h "komolyra fordítva a szót"....csak "faniboj" vagy
de azt még mindig tartom h az ATI MINDEN frontot levédett az új 58XX sorozattal és a "régi" 48XX sorozattal anno már elkezdte aprítani az nVidiat
de én biztos nem ajánlanék nVidiat most senkinek a dx11 hajnalán, és elméletileg az ígérik, h most tényleg támogatni fogják az új op rendszert, ami a beígért dx11es játékokat nézzük kb most már annyi van, mint anno 2év alatt a dx10hez, a Blizzard is az ATI mellett tette le a voksát(ez egy régebbi hír)...és azt sem feledjük el, h dx10.1 alatt is gyorsabb lesz a dx11es game, mint dx10 vga alatt... persze ezekbe belelehet kötni, mert még nem tudtuk letesztelni
de megint csak a hozzászólásomra hivatkozok, árverseny miatt kell nekünk az nVidiaantikomcsi: de HD4890 még mindig jobb abban az árban de akár használtan egy 4870 30Kért?
-
Vistaboy
veterán
válasz zsirfecske #45 üzenetére
Nem maga a DX11 a felesleges, hanem az miatt most ennyivel több pénzt kiadni.
shteer: Én már tapasztaltam ilyet, a Sacred 2 PhysX-el valóban részletgazdagabb, de hogy játszani nem tudsz vele, az tuti. Inkább akkor lemondok azokról a spellek és a szél által felkavart falevelekről, és játszom a játékot ATI-n röccenés nélkül.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
shteer
titán
ez így van, de attól még azon kevés indokok egyike amire az nv már támaszkodni tud
ha már látványelemet szóba hoztad...
egyik kolléga azzal jött nekem, hogy az nvidia képe a kevesebb fps mellett részletgazdagabb mint egy ati-n a több fps mellett - ki az aki tapasztalt hasonlót? azaz egymás mellett hasonlíthatott össze egy nv és egy ati képet ugyanarról?
szerintem jónak tűnik..
-
Vistaboy
veterán
Van pár PhysX-es játékom, de idáig mindegyik gyönyörűen elfut Radeon-on is.
Anno még a 8800GT-vel egyszer kipróbáltam ezt a PhysX-témát, hát, legyen elég annyi, hogy amikor Sacred 2 alatt bekapcsoltam, játszhatatlan lett a game, ami nélküle maxon röccenés nélkül ment 1920x1200-ban is.
ATI-n viszont a DX10.1 - vagy később DX11 - használatával gyorsulnak a játékok. És ez fontosabb nekem, mint egy pár erőforrás-zabáló látványelem.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
törölt tag
válasz antikomcsi #31 üzenetére
Node a HD5870 sem feltétlenül irracionális döntés. Nemcsak DX11-et tud az a kártya, hanem pl. ilyet is. Ez a feature eddig 30-40K-ért volt elérhető külön hangkártya formájában. Ahogy olvastam, ezen kívül is több ígéretes és kihasználható újítást is bevezettek, Abu majd biztos sorra veszi őket a cikkben. Az úgyis csak később derül ki, hogy a gyakorlatban melyik mennyit ér.
A felsőkategóriának eddig is megkérték az árát. Ha valakinek kell ez a sebesség, esetleg a szolgáltatások is fontosak, simán megérheti a 100K-t.Nem azt mondom, 50K körül jelenleg a GTX 275-ösök is teljesen jó VGA-k. A matricázás viszont nagyon gáz. Úgy veszi ki magát az egész, mintha hülyegyerekeknek és filmőrülteknek gyártanák őket.
-
hejesírásó
senior tag
giga féle Super OverClock-on szétröhögtem magam..már nem elég a user megnyerésére a nagy méretben felfirkált OC-> már csak akkor veszik le a terméket a polcról ha tud vmit amit a többiek nem, marketinges ki is találta super oc.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Sok sok szeretettel várom a GT220-as tesztet. Tetszik a kártya. Ha jól beárazzák, akkor megfelelő alternatíva lesz 1280x1024-re.
A többi meg csak reklámfogás szvsz.
-
Vistaboy
veterán
Hogy odavannak ezért a Batman játékért.
Részemről a Dragon Age-nek örülnék a legjobban bundle-ként, más kérdés, hogy nemrég vettem új gépet, így egyelőre elvagyok a HD 4890-el.
Az új kártyák DX11-támogatását most még felesleges pénzkidobásnak tartom, viszont örülök neki, hogy lassan érkeznek, mert így a következő generáció eljövetelekor már kiforrt technológia lesz, amit talán sok játékban használni is fognak.
-
shteer
titán
szvsz fizesse meg akinek nincs agya, majd ha ez a teljesítmény realizálódik az ár szintjén is, akkor én is benevezek - és sokan mások is. jó h itt vannak ezek az új erős vga-k de túl lesznek árazva az újdonság erejével
különben pénzkidobásnak, villogásnak jó lesz az elején
én a 2 évvel későbbi játékokban nyújtott teljesítményért nem vagyok hajlandó fizetni
szerintem jónak tűnik..
-
Chalez
őstag
válasz antikomcsi #28 üzenetére
Most vettem 45k-ért használtba 275-öt. Elmebeteg lennék ProEvoFan szerint?
Nem hinném, nekem 22"-ra nem kell jobb kari. És nV-n jobb játszani. (SZIGORÚAN SZVSZ!!) -
Hakuoro
aktív tag
válasz antikomcsi #28 üzenetére
Attól hogy még nincs DX11 meg kell fizetni a fícsőr árát!!!
Nehogy már azt várd, hogy 1-2 éves játékoban nyujtott teljesítmény alapján árazzák be a kártyáikat.[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
érdekes lesz van már valahol teszt?
egyébként nem a csak az nv hanem az ati rajongók is fanatikusak ha most a genváltás eőtt vesznek kártyát.. -
antikomcsi
veterán
-
hibavissza
veterán
Tehát az nvidia gyakorlatilag kivonul a high-end diszkrét vga szegmensből. Ez nem jó hír a top kártyák vásárlóinak....várhatóan az 5xxx sorozatú radeonok ára sokáig az egekben marad sajnos....bár ahogy a játékkínálatot elnézem nem igazán lesz értelme ugrálni dx11-re, talán ha 2-3 értelmes cím van-lesz. Azokkal meg még dx10-ben is öröm lesz a játék (ahogy dx9-ben is az volt).
-
t72killer
titán
Ez az, ami nehezen megy az NVidiának: nem képesek belátni, hogy felsőkategóriában elvesztették a háborút. Igen, a háborút, és nem csak a csatát, mert ezek a zöldek, nemhogycsak a fát vágták ki maguk alól, hanem még az erdőt is magukra gyújtották azzal, hogy ragaszkodnak a PhysX-hez és a CUDA-hoz, elzárkózva a többi szabványtól (OpenCL, DX 11-compute shadere), sőt, lehetetlenné téve, hogy az NV karik extra PhysX gyorsítóként használhatók legyenek más VGA mellett.
A kicsi középkat. DX 10.1-es karijaikban van lehetőség, ezt a szegmenst kéne megnyomniuk.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
00roli00
aktív tag
Azoknak a gyártóknak melyek mind a két fél kártyáit forgalmazzák, már rég ki kellett volna olcsón szórnia a készleteket. Az exk. partnerek meg kénytelenek lennének követni. Lehet hogy buknak rajta, de legalább javul a cash-flow.
#20:
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az MSI és a Giga azért nincs túl jó helyzetben. Teljes áron vásárolnak Radeont. Elég komoly hátrányuk van az exkluzív partnerekkel szemben (illetve ott van az XFX is, aki nem teljesen exkluzív, de az AMD nekik is olcsóbban szállít).
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
shteer
titán
by TeeBee73szerintem jónak tűnik..
-
smkb
őstag
Na Abu ez megint remekül sikerült cím lett.. inkább nem használók más szót erre még, ha legalább valami NV exkluzív partnerekről lenne szó... Hogyhogy nem tudnak mit kezdeni a Radeonokkal az MSi, Giga...? Hát az MSI meg a Gigabyte is szépen gyárt HD5xxx eket. Ezt kezdi velük. Mit lehet ezekkel nem mit kezdeni...?
-
keIdor
titán
-
superecneB
őstag
A GeForce GT 220 az melyik eredeti geforcenak felel meg illetve mi ATi oldalon az ellenfele?
-
total90
veterán
Én lehet még mindig előbb vennék nVidia karit, mint ATI-t. Nem szimpatizálok a pirosakkal
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Nagynozi
aktív tag
Én reménykedek abban, hogy lesz még valami az nVidia oldalon is. Egyszerűen nem lenne jó senkinek sem, ha csak egy gyártótól kéne válogatni. A zöldek is tudtak felmutatni, nagy technikai áttöréseket, most ideje volna, hogy törjék egy kicsit a fejüket és kiadjanak, valami igazán faszásat. Bár ki tudja, már mindenki temeti a Geforcokat, de lehet, hogy a háttérben valami nagy dobásra készülnek. Én mindenképpen Radeont fogok, most venni, mert az elérhető és az nyújt jobb teljesítményt.
-
Izzé
őstag
"Természetesen az NVIDIA ügyelt a játékban szereplő karakterekre is. Amennyiben Batman matricás kártyára vágyunk a Zotacot kell választani. A képekből már látható, hogy a Point of View szállítja a Jokeres változatot, az MSI-nek pedig Harley Quinn jutott."
Úgy tünik nagyon rácuppantak a Batmanre.
-
g@bo
nagyúr
volt időszak, mikor az amd jobb procit adott nekünk, mint az intel.... ( prescott vs a64 ) most jól láthatóan cuclizik amd barátunk, bár nem rossz a phenom2 de a nehalem lealázza...
most ez jáccódik vga fronton, ahol a zöldek vagy visszavágnak, v nem.... én remélem lesz valami, mert ha nem, akkor a levét mi isszuk meg.
jöhetne egy 40 nanós 275, nekem megfelelne, olcsón.
-
gfefe
őstag
Ez már nagyon úgy néz ki, hogy az utolsó tánchoz vergődnek... és mentik ami menthető a pozícióból....
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Morden24
nagyúr
nVidia hattyúdal?
Sectumsempra - For Enemies
-
ProEvoFan
nagyúr
ez szánalmas
aki most nVidiat vesz, az elmebeteg vagy faniboykomolyra fódítva a szót, kell nekünk az új nVidia vga, mert minél hamarabb akarok venni olcsó HD5870et
-
keIdor
titán
Fel kell adni, az a megoldás.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ADAM1337
nagyúr
Ezek a matricák tetszenek mintha egy játékbolt kirakatát nézném, elég gyerekes....
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...