- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NogeOne
tag
Praktikus
-
baluka26
nagyúr
Hidd el, hogy általános felhasználásra (netezés, zenehallgatás, xvid filmek, 720p filmek) sokkal használhatóbb, mint egy laptop.
Azt ne is említsem, hogy a Transformerem elmegy 2-3 napot, még akkor is, ha rendesen nyüstölve van, teljesen hangtalan, nem melegszik, nagyon könnyű, fekve is kényelmes az érintőkijelző miatt. Ráadásul a droidos játékok eléggé szórakoztatóak.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
luw2win
őstag
Amikor egy telefonba olyan eros proci van hogy elvisz egy HD filmet, akkor szerinted azt is 3.6" vagy 4"-ra szantak?
Azert van rajta ilyen funkcio, hogy akar kepeidet, videokat, filmeket, nagyfelbontasu tartalmakat TV-re monitorral rakosd es elvezd..“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Probber
őstag
Biztos, hogy élvezet vele akármit is csinálni és a dizájn is nagyon rendben van, de ennyiért már egy teljes értékű notebookot is kapni, amivel szemben egy ilyen kütyünek nem sok esélye van. Én pénzt nem adnék érte, de ha hozzám vágnák természetesen nem utasítanám vissza.
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
doncortio
senior tag
-
doncortio
senior tag
Csinos racsni tetszetős, csak az ára borsos
Isten veled Steve, nyugodj békében!
-
kolosanyi
veterán
Nem rossz, de valahogy a Tegra egyre kevésbé szimpatikus... Na mindegy, azért ez a kialakítás + az USB port hatalmas pirospont. Jó ez na...
-
Bumbi
tag
A fullHd@HP4.1 video lejátszás nem feltétlenül az Android verziója miatt csúszik el, hanem a chipset contra H264 miatt:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=14885359
Kösz Nvidia.42
-
Napfénysüti
nagyúr
Egész kellemes tablet lett. Ha még 3F is lenne benne... 150k-s nyitó ár se vészes.
Més que un club!
-
cashzoli
aktív tag
Sztem a transformer praktikusabb, ha a kialakítást nézzük. Ott akkor teszed fel/viszed a billentyűzetet, amikor csak akarod, itt meg mindig cipelni kell az egészet, hamarabb elfárad a kezed, ha tartani kell.
+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?
-
namaste
tag
A Tegra 2 hardveres videó áramköre H.264 1080p videó lejátszásnál a Baseline Profile/20Mbps (Level 3.1?) és a Main Profile (valószínűleg itt is max. 20Mbps, vagy kisebb?) kódolást támogatja. Nem találtam pontos leírást.
Ha a proharveres videocsomaggal tesztelitek, akkor az kifog rajta.
Ráadásul a Tegra 2-ben nincs NEON utasításkészlet, szoftveres lejátszáskor csak az alap ARM utasításokra támaszkodhat.
A hardveres videólejátszás hiányosságai miatt cserélték le Boxee Boxban a Tegrát Intel Atomra. Ez a teljesítmény táblagépbe jó, de egy médialejátszóba már nem elég.(#27) Bibby
Ugyanazokat a fájlokat próbálták mint itt? Van olyan 1080p, amit le tud játszani.(#32) mrhitoshi
Én meg elvárnám, ha már van benne hardveres videó dekódolás, akkor az jó legyen és azt használja. A használati utasítás meg helyretesz. Két mag 1GHz-en kevés ide. A killa sample a jóval gyorsabb PC processzort is megakaszt.
Összehasonlításul: fullHD videó (nem a killa sample) egy Pentium M (1.73 GHz, egy mag) laptopon szoftveres kitömörítéssel/lejátszással meg-meg akadt.(#43) ttt1
Ezt könnyen ki lehet deríteni. Keresni/készíteni kell egy olyan videót, amit a hardver elvileg tud kezelni. Meg kell nézni a processzor milyen órajelen és milyen terhelésen fut. Az órajel is fontos, mert kis terhelésnél lecsökkenti. A kapott értékeket össze lehet hasonlítani egy tegrás telefonnal.
Tovább is lehet menni. Ugyanazt a H.264 (vagy más) streamet (videó+hang) többféle fájl formátumba elmenteni (ha lehet), (.ts, .mp4, .wmv, .mkv, .mov) és többféle lejátszó programmal kipróbálni. A kapott adatokból hatalmas táblázatot lehet csinálni.[ Szerkesztve ]
-
JR.CSé
senior tag
A formája és a kialakítása nagyon bejön
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
ttt1
őstag
válasz mrhitoshi #32 üzenetére
Én ugy tudom,hogy a 3.0-s android hardveresen nem támogatta a videolejátszást (3.1be nem tudom ezt javították-e vagy csak 3.2be fogják) így nem kell ezen csodálkozni. Furi ugye az ,hogy 2.2es androidba van hw-es gyorsítás így esetenként, ha ez a "mérő" szám akor az jobb,mert az tudja a full hd-t ez meg nem
-
rep3at
őstag
Netbook helyett szívesen használnám, persze csak akkor ha az ára is lemegy annak a szintjére, egyenlőre kissé drága mulatság.
Forward thinking. كرر
-
Tomkaa
tag
Jó kis kütyü ez, nekem tetszik!
Ez a billentyűzetes vonal sztem fokozza a használhatóságot. És a kezelőfelület is szép volt! -
G.FeT
tag
Én úgy tudom, hogy a racsni nem a hátsó fogaskerékcsoportot jelenti, hanem azt a két kis rugós lemezkét, ami lehetővé teszi, hogy ne álljon meg a bringa, ha a pedált egy helyben tartjuk, és "kerreg" ilyenkor. Javítsatok ki, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
90-es évek? Az nem tavaly volt?
-
Scoobyka
addikt
elolvasva a cikket nem ertem a tetszet plecsnit...miben jobb az ipad vagy a transformer?
Mert arban ez igen is jo...es ajanlott is mehet ra sztem,mert hozza azt amit egy tablageptol kell...csak azert mert nehezebb par grammal....azert ez mar kezd vicces lenni,hogy nem birunk cipelni kevesebb,mint 1 kilot...akkor legyen az 1 kiloskenyer is 500gram,mert nehez...az is szertinem eleg gyenge erv,hogy a kamera hagy kivani valot maga utan...most komolyan az ipad 2 sem csinal jobb kepeket,arrol nem beszelve,hogy sztem eleg erdekes aki ilyennel fotoz.A gep nagyon jo...es amit lehet belepakoltak.(az ipad2-n meg hdmi sincs amivel akar a 720p-s filmeket ki lehet tolni,de atalakitoval is az a maximum)
Dr.Kind kollega sztem itt most valamiert lepontozta a kutyut. Nagyon nem ertek vele egyet.
-
Arthuro_Adam
őstag
Most már jönnek ki jobb tabletek is, de még mindegyik egy kicsit túlárazott nekem
-
m@xsys
senior tag
Tetszik az elgondolás és a kialakítás, persze lehetne kicsit vékonyabb is, DE ennyiért miért választanám ezt?
Irreálisan magas ez a kezdő ár! -
fulopr
csendes tag
ez a többszöri megnyomás a varázslás kategória. lehet hogy a legjobb megoldás ez Androidon belül, de ez még mindig csak szükség megoldás.
a netbook-on simán megírnád ezt a cikket amit olvastál a gépről. én vakon gépelek (pedig nem vagyok power office felhasználó) engem hamar sírba vinne három o-t kéne nyomni egy ékezetes karakterért
azt el tudom fogadni hogy ez tartalom fogyasztó eszköz és nem előállító, de akkor meg ne emlegessük a netbook-ot. mert azon meg tudsz írni egy három oldalas cikket ékezetekkel, igaz regényt azon sem írnál, ez is tiszta sor...ettől még tetszik és valószínű vagy egy ilyen, vagy egy transformer lesz az én választásom is, amint az dokkolóval 120e környékére esik...
[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
a hardver tetszik, már csak a Windows 8 hiányzik róla. remélem 1-2 év múlva más gyártó is kínál ilyet.
sweetlou6.wordpress.com
-
mrhitoshi
veterán
Ötletes.
Viszont az a 2mag nem elég, ha a killa sample megöli a rendszert, igaz nagyon véglet a dolog, de az ember elvárná attól a 2magtól, hogy rendesen fusson mindenféle fajta Full HD-s videó.PS4
-
madstunt
addikt
akkor én most elkezdek kuporgatni decemberig egy ilyenre
nagyon vártam és nem csalódtam, amit akarok arra pont tökéletes -
debrejo
senior tag
A dokkolós megoldás 1000x jobb ennél imo. Ha ilyen kialakítást akarok akkor már egy netbook, majdnem a negyedébe kerül.
Remélem ennek a megjelenése lenyomja a transformer árát. -
Bibby
addikt
Engem megvettek vele, ennek nagyon tudnék helyet találni itthon. Csak kerülhetne mondjuk negyedébe.
Egyébként nem értem ha a Transformer gond nélkül vitte a full HD-t, akkor ez teljesen ugyanolyan belsővel miért nem?
Ελευθερια η θανατος
-
jáózsi
tag
Amúgy racsni a transformersből az átalakulórobot nemdebár?
-
drzsoo1
aktív tag
full HD film ekkora kijelzőn? ugye ez csak vicc??? (full HD ugye 1800 x 1080)
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
drzsoo1
aktív tag
tud ékezetes karaktereket, erre van az android. Anysoftkeyboard pl támogatja a fizikai qweryt, milestone esetében pl az o beű többszöri megnyomására jönnek elő az ó, ö és ő betűk. Ez így kifejezetten gyors, sokkal gyorsabb mint a 2 billentyűs megoldások, vagy a hosszan megnyom+ érintő iphone szerű megoldás.
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
tjb007
nagyúr
A legelcseszettebb konstrukció.
Eye candy meg minden de ez a billentyűzet (a mechanikával együtt) egy totális mellényúlás.
A Transformer féle megoldás 100x jobb (és életképesebb is) mint ez.(#13) Maxentius
Ez nem csak azon múlik, hogy van e USB port vagy nincs.
Attól még, hogy van full size USB port és ismeri az OTG -t attól még nem fogja az USB modemeket felismerni, kell hozzá az is, hogy a szoftver is ismerje ami Honeycomb és a nagy gyártók esetében nem adott, a "kínai" tableteknél viszont ilyen gond nincs. -
gtasystem
őstag
50-60k-ért még érdekes is lenne de 150-ért?
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
MrPetya19
addikt
Nekem nagy, és a netbookot nekem nem váltja ki, mert androidos, de win8-cal okás, álítólag a transformer2 azzal is érkezik. A tablet számomra a 7col és kell a sok tárhely is. Archos 70 250Gb-ot fogok venni.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
fulopr
csendes tag
Nagyon tetszenek ezek a Asus tab-ok! De szerintem ahhoz hogy netbook helyett vegyen az ember az egyik legfontosabb kérdés az ékezetes karakterek bevitele.
Mert ugye azért fizet a fizikai qwerty billentyűzetért, hogy pl egy emailt értelmesen meg tudjon írni az ember... de mire megy vele ha nem tud ékezetet írni? 150k-ért már kéne tudni. kényelmes módon, nem varázsolva, akár rendes magyar ékezetes billentyűzet is lehetne.
szerintem.
-
DarknessHope
senior tag
-
Gery85
tag
Kár,hogy nem viszi a fullhd filmeket Amúgy egész jó, a touchpad nekem is hiányzik róla!
-
Soni84
tag
Ez most tényleg csak annyiban különbözik a dock-olós verziótól, hogy drágább meg kevesebb a battery life-ja?
Ha a hátsó tartót nem lehet állítgatni, akkor gyanítom, hogy ez se az a "ágyban fekvős" tablet lesz. Szerintem aki akar venni transformert véletlen se ezt válassza, hanem az eredetit, dokkolóval. -
Maxentius
addikt
válasz DarknessHope #8 üzenetére
Mivel szabvány USB-portja van, így szvsz nincs akadálya.
Habár a csúszka tartósságának örülök, a gép akkor lenne tökéletes, ha a 3G/HSPA és a touchpad be lenne építve, így azt mondom, majdnem tökéletes, de az áron még látszik h friss termék... (Lehet h karácsony környékén már érdemes lenne beruháznom egyre... )
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
svili
tag
Elolvasva a tesztet először elfogott a "must have" érzés, de ezért az árért már nagyon jó "rendes" laptopot - vagy pláne netbook-ot - kapni.
Ennek ellenére nagyon tetszik a kütyü.. (remélem az ára idővel barátibb lesz..)''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
Inarus
addikt
Jó ez a cím.
-
Alwares
aktív tag
Hát nekem ez is iszonyatosan tetszik, legalább annyira mint a Transformer. Hajrá-hajrá, csak vigyék szépen tovább ezt a vonalat, még mindig azt mondom ez a jövő. Le akarom váltani a laptopom majd egyszer (win8 mi lesz veled?).
Ez az ár nekem is kicsit magasnak tűnik. Ennyi pénzért már nagyon patent laptopokat lehet venni, kicsit pénzkidobásnak érezném, egy ilyen árú androidos gépet... -
DarknessHope
senior tag
első fájó pot 10 colos.. nekem ez nagy lenne.. Bár igy billentyüvel notebbok helyett már azt monom oké az elgondolás..
de hogy nincs 3G/HSDPA...???? enélkül kb olyan mint ha egy notiban nem lenne akkumulátor... és feltétlen függenen a hálózatti áramtól v nem lenne benne wifi.. lehet úgy használni.. csak elveszti a hordozhatóság és a "bárhol használhatom" előnyét.
ha lehet 3g modemet csatlakoztatni usb-n akkor okés. Lehet[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
MODERÁTOR
Lényegtelen. A racsni se nem szerszám, se nem kerékpáralkatrész önmagában. Egy olyan szerkezet, ami a forgó alkatrészek egymáshoz viszonyított elmozdulását kontrollálja. Ennyi Ezen felesleges veszekedni. Aki bringás, annak úgy is a hátsó fogaskoszorú jut róla eszébe
Everybody lies.
-
veterán
Jó ez a gép, szó se róla, csak valahogy még mindig gyenge felfogóképességűnek érzem magam, hogy amennyiben házon belül ez megoldható 45k-ból, akkor ez a tablet miért 150k.
Persze, értem én, hogy most a tapogatás nagy divat - míg 50 évvel ezelőtt még szemtelenségnek számított -, de ez valahogy számomra nem indokolja a drasztikus felárat."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
MODERÁTOR
Maradjunk annyiban, hogy a racsni, az az a szerkezet, ami egyik irányban engedi a szabad forgást, a másik irányban pedig a racsni másik oldalán lévő "eszközzel" együtt lehet csak mozgatni. Ez igaz biciklinél, és szerszámoknál is
A cikkhez: Nekem tetszik. Ez az első, amit el tudnék képzelni itthon is. Egyetlen egy baja van, hogy ennél olcsóbban nettopokat(sőt, laptopot is) kapok, ami akár hogy is nézzük, még mindig jobb..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
callmeakos
veterán
Ez nálam már alternatíva arra hogy ez helyettesítse a Netbookot....
Nekem abszolút tetszik, ha esik egy kicsit az ára nem kizárt hogy netbook helyett beszerzek egyet....
All→M8
-
>-48-<
aktív tag
Nem láttam a filmet, de anno a képregényben Racsni felcser volt. Ebből adódóan szerintem Racsni neve inkább a racsnis kulcsra utal nem a bringa racsnijára.
#!
-
leslieke
Jómunkásember
Érdekes kialakítás. Kíváncsi vagyok mekkora lesz rá a kereslet.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest