- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #2250 üzenetére
Én 4 eszközről beszéltem, ami egy Apple ID-hez kapcsolható, és ezt valahol egy almás oldalon olvastam, nem én találtam ki.
A legjobb aláírás a héten
-
manchester85
veterán
De az eszköz alatt az iPad, iPhone, iTouch-ot érted, vagy egy PC-t? Egyébként a 4 az valójában 5. Én csak a computer authorization-ről tudok, mint limit, ez van 5-ben maximalizálva, de ez is tetszés szerint deauthorizálható. Vagyis, hogy hány külön számítógépre viheted fel az ID-det. Az Apple teljesen inverz módon gondolkodik. Vagyis nem akkor veszítesz el 1 eszközt, mikor egy új kézi eszközön lépsz be, hanem amikor egy új PC-n. Ha fogsz egy iEszközt, és belépsz az ID-del, semmi akadálya, hogy installáld (mert ugye már nem a "buy" fog fogadni) a programot, itt én semmilyen limitről nem tudok. Nem az eszközök nézik, hogy hányra lépsz be az ID-del, hanem PC-n az iTunes regisztrálja az authorizált PC-k számát. Én nem olvastam, csak tapasztaltam. Gépen kattints az accountra, írd be a jelszavad, és ott kidobja az accountodról az infókat. Ott fogod látni, hogy hány computer authorization-nél jársz. Én erről az egy limitről tudok.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
vtechun
veterán
válasz manchester85 #2252 üzenetére
érdekes, mert beléptem egy új eszközön (igaz ez nem volt authorizalva az otthoni gepemmel) es a tegnap megvasarolt cuccot, megint meg akartatta velem vasarolni...
-
manchester85
veterán
-
vtechun
veterán
válasz manchester85 #2254 üzenetére
Ja, de mint irtam korabban, mar ipaden sem tudok vasarolni, lehet lement a limitem, de van 350 ft rajta, de volt mar ilyen korabban is, nem vagom amugy, hogy mitol lehet, engedbe tobbet vasarolni mint ami van rajta?
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #2255 üzenetére
There is a billing problem with a previous purchase. Please update your payment method.
Majd itt megadva az kodot, akkor irja ezt :
Your payment method was declined. Plase enter another paymenth method.
Ezt mar tobbszor is eljatszotta, gondolom most is ez okozza a gondt, ezt mar ipaden is kiirja, akkor megvarkm hetfotm utalok parszaz ftot a webkartyamra es akkor menni fog faxaul - remelem.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #2252 üzenetére
Az iOS eszközöket értem. 4 db-ra teheted fel adott ID-vel a progikat, amiket megvettél. Tehát ha kipengettél 7.99 eurót a Pages-ért, ami univerzális progi, és van 2 iPhone + 2 iPad a családban, amik ugyanazt az ID-t használják, akkor mindegyiken fent lehet a Pages full verziója.
Az 5 PC egy másik kérdés, és azt én is itt hallottam a fórumon.(#2257) Karma
Az még jobb, bár engem nem fog érinteni, hacsak nem kezdenek valamit az alap menüvel, és/vagy nem raknak le valami brutál vasat az asztalra.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Már keresem, egyelőre az 5 PC-s limitre találtam:
You can deauthorize all computers connected to your Apple ID if you've reached the maximum five authorizationsA legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Feladom, csak az 5 PC-s limitről beszélnek mindenhol. Ezek szerint mégse az Apple oldalán olvastam róla, és tényleg hoax. Érdekes, így egy komplett nagy család használhat egy ID-t, akár több tucat készülékkel. Haveroknak azért nem adnék hozzáférést a hitlekártyámhoz...
-
manchester85
veterán
Nem is kell hozzá hitelkártya, csak az ID és a password. Aztán mikor jön a payment method, akkor a none-t választja ki. Nem egy haveromnak adtam már így át megvett progit.
"egy komplett nagy család használhat egy ID-t, akár több tucat készülékkel."
Igen, ezt írom már egy jó ideje.
Jhonny06: csak így fejből tudok 4 iPhone-t, amin valaha már lett letöltve általam megvásárolt progi, és jelenleg is fut az én ID-mmal, + 2 iPad és 1 iPod Touch. Ezek urban legend-ek, nem olvasni kell róla, hanem bizonyítani. Mert olyat még nem hallottam, hogy "ha az 5. készüléken lépsz be egy ID-val akkor ez és ez az üzenet fogad.."
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
válasz Jhonny06 #2262 üzenetére
Próbáld meg az App Store terms and conditionst elolvasni legközelebb, kicsit több köze van a valósághoz mint a sok feltételezésnek és halvány emléknek.
Ugyanis:
"(iv) You may download previously-purchased free content onto an unlimited number of devices while it is free on the App and Book Services, but on no more than 5 iTunes-authorized computers."
Ennél hivatalosabb nem lesz.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #2266 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, és a kérdéses mondatban korábban tisztázza is, de miért hozakodik elő másodszor is az ingyenességgel, ráadásul a while it is free fordulattal?
A hitelkártyámat pedig az ID-vel együtt osztom meg, legalábbis ami az AppStore-os vásárlásokat illeti. Kivéve persze, ha csak addig jelentkezek be a haver gépére, amíg feltelepítünk pár progit, és utána rögtön ki is logolok.
-
manchester85
veterán
Hát figy, járj utána. Vedd le a kártyádat, és próbálj meg letölteni egy progit, amit korábban ingyenesen töltöttél le. Ha engedi, akkor müxik. Ha meg leveszed a kártyát, semmiképp nem tudja megterhelni.
A másik gondolatot nem értem. Ahhoz nem kell hitelkártyát megadni, hogy egy iEszközről belépj és letölts valamit. Hisz, ha már úgyis megvetted, miért kellene kártyaadatokat megadni?
i6 Silver
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #2268 üzenetére
Be kell jelentkezni az én Apple ID-mmel, amihez van rendelve egy hitelkártya. Onnantól kezdve, amíg nem kér jelszót, azon a gépen vásárolhatsz is a hitelkártya terhére, nem?
-
manchester85
veterán
Szerintem nem. Ahhoz az iEszközön is meg kell erősíteni a payment infókat legelőször. (Gondolom, ha ugyanazzal a géppel, accounttal szinkronizálod, akkor nem) Bár korábban úgy volt, ahogy mondod. Mostanában viszont mikor próbáltam ismerősök gépével, meg haverom az én ID-mmel, legelőször bekérte a kártya adatait is, és csak azok megadása után engedélyezte, hogy simán belépve vásárolgassak. Viszont mivel én csak azért adtam meg, hogy a már megvett progit leszedje, így simán elutasíthatta a kártya megadását, és csak installálta, ami már "meg lett véve".
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #2270 üzenetére
Így jobban hangzik, de meg fogom nézni majd egy másik készüléken.
Egyébként a fejlesztők szemszögeből túlzásnak tartom ezt a nagy szabadságot, simán be lehetne az aktív készülékekre is vezetni egy határt, pl. 5-öt. Az komoly előny az Apple mellett, hogy egy családban egy progit csak egyszer kell megvenni, de hogy nagyban csereberéljenek emberek, az szimplán bevétel kiesés a fejlesztőnek.A legjobb aláírás a héten
-
manchester85
veterán
Kérdés, hogy amerikai piacra szánt rétegből hány tud erről, amikor egy new york-i Apple Store-ban 10 alkalmazottból 5 azt mondja, hogy az iPadben nincs beépített mikrofon, és csak mikrofonos headset-tel lehet telefonálni...
Azért ez a csereberélés annyira nem müxik, ugyanis ha meghaladod az 5 computer authorization-t, akkor a 6. (külön gépet használó) illető már nem fog tudni szinkronizálni azzal az ID-val. 1-2 euróért én se pöcsölnék, egyedül a navigációban, meg talán 1-2 komolyabb programban látok e téren "bizniszt", biztos vagyok benne, hogy az amerikaiak többségét, ha tudna róla se érdekelné. Összességében sztem jól ki van találva ez a rendszer, max családon belül, vagy egy két haver között mehet a dolog, és még ha nem is forog veszélyben a bankkártya hozzáférés, senki sem osztogatja szívesen pár dollárért az adatait. (főleg ha másnak spórol vele ) Arról nem is beszélve, hogy jelentősen csorbítja a felhasználói élményt, ha több ID-vel bűvészkedsz, nem látod a másik frissítéseit, mindig bekéri a jelszót, szóval szerintem kis százalékát érinti az iPhone/iPad tulajoknak.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
erdoke
titán
válasz manchester85 #2272 üzenetére
Igen ám, de a PC-s szinkronizálás éppen kihalóban van az Apple-nél is. Én már most is csak backup-ra használom a klasszikus iTunes syncet.
Más: 0.79 euró a Knowtilus Pro!
-
tothm
őstag
Csao!
Tegnap vettem egy ipadet, ami fel van törve. Hazajöttem raktam rá progikat, appstoreból freeket. Ma rányomtam itunesra, de minden progit törölt, a freeket is! Ezt miért? Ha bármikor ráfogom dugni itunesra, akkor ez lesz?
Üdv -
Necro_Ramone
tag
Hali, gondolkozom egy Ipad 2 beszerzésén, de lenne pár kérdésem:
- a garancia hogy működik, szabad-e külföldi szürkeimport, 'nyeremény' vagy GSM bolti garanciával vásárolni
- vannak-e gép szintű profilok (mint windowsban) arra az esetre ha többen használják, akkor külön kezelje az appokat, jelszavakat, login információkat, kedvenceket stb
- van e ingyes (használható) app az office fileok kezelésére (tudom hogy van hivatalos 3x10$ért)
- nagyobb 'magazinrip' PDF-eket (mittudomén 150 megás német gamestar PDF) lehet-e élvezhetően használni -
Allure
aktív tag
válasz Necro_Ramone #2279 üzenetére
Én csak a pdf kezelésben tudok nyilatkozni, a 150-200 megás pdfeket gond nélkül kezeli.
-
hoodoo86
tag
válasz Necro_Ramone #2279 üzenetére
Roviden:
- szabad, vilaggarancias
- sajnos nincs
- olvasni beepitve tudja ha csatolmanykent kapod, de szerintem jo, ingyenes szerkeszto nincs.
- igen, hibatlanul -
hoodoo86
tag
válasz Necro_Ramone #2282 üzenetére
Papir nincs, neten lehet csekkolni a gart
-
Allure
aktív tag
válasz Necro_Ramone #2282 üzenetére
Minden Ipadnek van egy egyedi azonósítószáma ami alapján a neten meg lehet nézni, hogy mennyi garancia van az adott készülékre.
-
erdoke
titán
Kábelen keresztül ugye nem tudja hasznosítani a laptop vezetékes internet elérését?
Ebben a pudvás szállodában csak a hallban van WiFi, a szobában csak tyúkbél.A legjobb aláírás a héten
-
z67
őstag
-
vtechun
veterán
IOS Electronic Arts játékok 0,79 € , vásároljatok!
-
Necro_Ramone
tag
Most olvastam több helyen hogy lassan jön a jailbreak ipad2-re is. Tudom hogy ez a törés, de nagyjából össze tudná foglalni valaki hogy milyen funkciókat nyit ez meg?
-
erdoke
titán
Miután átálltam a Byline-ra, ill. a "gyerekek" iPad-jén már nem nagyon szoktam RSS híreket olvasni, gondoltam felszabaditok egy kis helyet, és letörlöm a Mobile RSS HD-t. Reménykedtem, hogy lesz úgy 2-300 MB extra hely, de már 1.15 GB-nál jár a plusz, és még mindig kúszik lassan felfelé.
-
-
erdoke
titán
válasz Oldman2 #2296 üzenetére
Beállíthatóan cache-eli a nem teljes feed-ek webes változatát, de a legtöbbet magától is felismeri, és eleve úgy állítja be. Tehát pl. a Gizmodo, az Electronista vagy éppen a Mobilarena RSS-e nagyon csökevényes, és a Mobile RSS HD-ben is meg kell nyitni a webes verzióját annak, ami érdekel. Míg az utóbbiban várnod kell az oldal betöltődésére (a netről), addig a Byline cahce-ből 1 mp alatt eléd tolja. Különösen hasznos ez offline olvasgatásnál, amikor a webes verzió ugye egyáltalán nem elérhető. Én egyébként a Mobile RSS HD-vel a képek előtöltésével se voltam elégedett, offline módba váltás előtt mindig rá kellett böknöm a feedekre, és sok képet csak akkor szedett le. Ha nem tettem, csak a helyzetjelző kis kérdőjel fogadott olvasáskor.
Ahogy az előbbi ábra mutatja, a tárolt információ mennyisége sem egyértelmű, végól 2,4 GB hely szabadult fel, amikor leszedtem...
Emellett a Byline talán még letisztultabb felületű, még egyszerűbb, tipikusan "just works".
Szóval ha mindig online vagy, amikor olvasol, a Mobile RSS HD "hátrányaiból" nem sokat veszel észre.A legjobb aláírás a héten
-
vtechun
veterán
Vasarolt itt mar valaki olyan tokot amibe beepitve van bt bill is? Egy ilyesmin gondolkodom mostanaban, valaki tud valami jobbat a figyelmembe ajanlani?
-
erdoke
titán
válasz vtechun #2298 üzenetére
Annyira ritkán használom a billentyűzetet, hogy nem szívesen akasztanám mindig a tabletre. Vettem egy magyar kiosztású Apple BT billentyűzetet és egy netbook skint, amibe mindkettő kényelmesen belefér. Szerintem a héten megrendelt C.E.O Hybrid tokkal együtt is el fognak férni.
Részemről alig várom azt az eszközt és rendszert, ami a laptopom és a tabletem kevés kompromisszummal egyesíti. Az iPad + billentyűzet sajnos elég távol áll tőle...A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nokia, Sony Ericsson és Samsung telefonok szoftveres szervízelése
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Google Pixel 9 Pro XL, fekete gyári szilikon tok! Új, bontatlan, sose használt.
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- 15 Pro 128GB Black Titanium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest