Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
vtechun #2298 üzenetére
Annyira ritkán használom a billentyűzetet, hogy nem szívesen akasztanám mindig a tabletre. Vettem egy magyar kiosztású Apple BT billentyűzetet és egy netbook skint, amibe mindkettő kényelmesen belefér. Szerintem a héten megrendelt C.E.O Hybrid tokkal együtt is el fognak férni.
Részemről alig várom azt az eszközt és rendszert, ami a laptopom és a tabletem kevés kompromisszummal egyesíti. Az iPad + billentyűzet sajnos elég távol áll tőle... -
vtechun
veterán
Vasarolt itt mar valaki olyan tokot amibe beepitve van bt bill is? Egy ilyesmin gondolkodom mostanaban, valaki tud valami jobbat a figyelmembe ajanlani?
-
erdoke
titán
válasz
Oldman2 #2296 üzenetére
Beállíthatóan cache-eli a nem teljes feed-ek webes változatát, de a legtöbbet magától is felismeri, és eleve úgy állítja be. Tehát pl. a Gizmodo, az Electronista vagy éppen a Mobilarena RSS-e nagyon csökevényes, és a Mobile RSS HD-ben is meg kell nyitni a webes verzióját annak, ami érdekel. Míg az utóbbiban várnod kell az oldal betöltődésére (a netről), addig a Byline cahce-ből 1 mp alatt eléd tolja. Különösen hasznos ez offline olvasgatásnál, amikor a webes verzió ugye egyáltalán nem elérhető. Én egyébként a Mobile RSS HD-vel a képek előtöltésével se voltam elégedett, offline módba váltás előtt mindig rá kellett böknöm a feedekre, és sok képet csak akkor szedett le. Ha nem tettem, csak a helyzetjelző kis kérdőjel fogadott olvasáskor.
Ahogy az előbbi ábra mutatja, a tárolt információ mennyisége sem egyértelmű, végól 2,4 GB hely szabadult fel, amikor leszedtem...
Emellett a Byline talán még letisztultabb felületű, még egyszerűbb, tipikusan "just works".
Szóval ha mindig online vagy, amikor olvasol, a Mobile RSS HD "hátrányaiból" nem sokat veszel észre. -
erdoke
titán
Miután átálltam a Byline-ra, ill. a "gyerekek" iPad-jén már nem nagyon szoktam RSS híreket olvasni, gondoltam felszabaditok egy kis helyet, és letörlöm a Mobile RSS HD-t. Reménykedtem, hogy lesz úgy 2-300 MB extra hely, de már 1.15 GB-nál jár a plusz, és még mindig kúszik lassan felfelé.
-
Necro_Ramone
tag
Most olvastam több helyen hogy lassan jön a jailbreak ipad2-re is. Tudom hogy ez a törés, de nagyjából össze tudná foglalni valaki hogy milyen funkciókat nyit ez meg?
-
vtechun
veterán
IOS Electronic Arts játékok 0,79 € , vásároljatok!
-
z67
őstag
-
erdoke
titán
Kábelen keresztül ugye nem tudja hasznosítani a laptop vezetékes internet elérését?
Ebben a pudvás szállodában csak a hallban van WiFi, a szobában csak tyúkbél. -
Allure
aktív tag
válasz
Necro_Ramone #2282 üzenetére
Minden Ipadnek van egy egyedi azonósítószáma ami alapján a neten meg lehet nézni, hogy mennyi garancia van az adott készülékre.
-
hoodoo86
tag
válasz
Necro_Ramone #2282 üzenetére
Papir nincs, neten lehet csekkolni a gart
-
hoodoo86
tag
válasz
Necro_Ramone #2279 üzenetére
Roviden:
- szabad, vilaggarancias
- sajnos nincs
- olvasni beepitve tudja ha csatolmanykent kapod, de szerintem jo, ingyenes szerkeszto nincs.
- igen, hibatlanul -
Allure
aktív tag
válasz
Necro_Ramone #2279 üzenetére
Én csak a pdf kezelésben tudok nyilatkozni, a 150-200 megás pdfeket gond nélkül kezeli.
-
Necro_Ramone
tag
Hali, gondolkozom egy Ipad 2 beszerzésén, de lenne pár kérdésem:
- a garancia hogy működik, szabad-e külföldi szürkeimport, 'nyeremény' vagy GSM bolti garanciával vásárolni
- vannak-e gép szintű profilok (mint windowsban) arra az esetre ha többen használják, akkor külön kezelje az appokat, jelszavakat, login információkat, kedvenceket stb
- van e ingyes (használható) app az office fileok kezelésére (tudom hogy van hivatalos 3x10$ért)
- nagyobb 'magazinrip' PDF-eket (mittudomén 150 megás német gamestar PDF) lehet-e élvezhetően használni -
tothm
őstag
Csao!
Tegnap vettem egy ipadet, ami fel van törve. Hazajöttem raktam rá progikat, appstoreból freeket. Ma rányomtam itunesra, de minden progit törölt, a freeket is! Ezt miért? Ha bármikor ráfogom dugni itunesra, akkor ez lesz?
Üdv -
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2272 üzenetére
Igen ám, de a PC-s szinkronizálás éppen kihalóban van az Apple-nél is. Én már most is csak backup-ra használom a klasszikus iTunes syncet.
Más: 0.79 euró a Knowtilus Pro!
-
manchester85
veterán
Kérdés, hogy amerikai piacra szánt rétegből hány tud erről, amikor egy new york-i Apple Store-ban 10 alkalmazottból 5 azt mondja, hogy az iPadben nincs beépített mikrofon, és csak mikrofonos headset-tel lehet telefonálni...
Azért ez a csereberélés annyira nem müxik, ugyanis ha meghaladod az 5 computer authorization-t, akkor a 6. (külön gépet használó) illető már nem fog tudni szinkronizálni azzal az ID-val. 1-2 euróért én se pöcsölnék, egyedül a navigációban, meg talán 1-2 komolyabb programban látok e téren "bizniszt", biztos vagyok benne, hogy az amerikaiak többségét, ha tudna róla se érdekelné. Összességében sztem jól ki van találva ez a rendszer, max családon belül, vagy egy két haver között mehet a dolog, és még ha nem is forog veszélyben a bankkártya hozzáférés, senki sem osztogatja szívesen pár dollárért az adatait. (főleg ha másnak spórol vele
) Arról nem is beszélve, hogy jelentősen csorbítja a felhasználói élményt, ha több ID-vel bűvészkedsz, nem látod a másik frissítéseit, mindig bekéri a jelszót, szóval szerintem kis százalékát érinti az iPhone/iPad tulajoknak.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2270 üzenetére
Így jobban hangzik, de meg fogom nézni majd egy másik készüléken.
Egyébként a fejlesztők szemszögeből túlzásnak tartom ezt a nagy szabadságot, simán be lehetne az aktív készülékekre is vezetni egy határt, pl. 5-öt. Az komoly előny az Apple mellett, hogy egy családban egy progit csak egyszer kell megvenni, de hogy nagyban csereberéljenek emberek, az szimplán bevétel kiesés a fejlesztőnek. -
manchester85
veterán
Szerintem nem. Ahhoz az iEszközön is meg kell erősíteni a payment infókat legelőször. (Gondolom, ha ugyanazzal a géppel, accounttal szinkronizálod, akkor nem) Bár korábban úgy volt, ahogy mondod. Mostanában viszont mikor próbáltam ismerősök gépével, meg haverom az én ID-mmel, legelőször bekérte a kártya adatait is, és csak azok megadása után engedélyezte, hogy simán belépve vásárolgassak. Viszont mivel én csak azért adtam meg, hogy a már megvett progit leszedje, így simán elutasíthatta a kártya megadását, és csak installálta, ami már "meg lett véve".
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2268 üzenetére
Be kell jelentkezni az én Apple ID-mmel, amihez van rendelve egy hitelkártya. Onnantól kezdve, amíg nem kér jelszót, azon a gépen vásárolhatsz is a hitelkártya terhére, nem?
-
manchester85
veterán
Hát figy, járj utána. Vedd le a kártyádat, és próbálj meg letölteni egy progit, amit korábban ingyenesen töltöttél le. Ha engedi, akkor müxik.
Ha meg leveszed a kártyát, semmiképp nem tudja megterhelni.
A másik gondolatot nem értem. Ahhoz nem kell hitelkártyát megadni, hogy egy iEszközről belépj és letölts valamit. Hisz, ha már úgyis megvetted, miért kellene kártyaadatokat megadni?
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2266 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, és a kérdéses mondatban korábban tisztázza is, de miért hozakodik elő másodszor is az ingyenességgel, ráadásul a while it is free fordulattal?
A hitelkártyámat pedig az ID-vel együtt osztom meg, legalábbis ami az AppStore-os vásárlásokat illeti. Kivéve persze, ha csak addig jelentkezek be a haver gépére, amíg feltelepítünk pár progit, és utána rögtön ki is logolok.
-
válasz
Jhonny06 #2262 üzenetére
Próbáld meg az App Store terms and conditionst elolvasni legközelebb, kicsit több köze van a valósághoz mint a sok feltételezésnek és halvány emléknek.
Ugyanis:
"(iv) You may download previously-purchased free content onto an unlimited number of devices while it is free on the App and Book Services, but on no more than 5 iTunes-authorized computers."
Ennél hivatalosabb nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Nem is kell hozzá hitelkártya, csak az ID és a password.
Aztán mikor jön a payment method, akkor a none-t választja ki. Nem egy haveromnak adtam már így át megvett progit.
"egy komplett nagy család használhat egy ID-t, akár több tucat készülékkel."
Igen, ezt írom már egy jó ideje.
Jhonny06: csak így fejből tudok 4 iPhone-t, amin valaha már lett letöltve általam megvásárolt progi, és jelenleg is fut az én ID-mmal, + 2 iPad és 1 iPod Touch. Ezek urban legend-ek, nem olvasni kell róla, hanem bizonyítani. Mert olyat még nem hallottam, hogy "ha az 5. készüléken lépsz be egy ID-val akkor ez és ez az üzenet fogad.."
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Már keresem, egyelőre az 5 PC-s limitre találtam:
You can deauthorize all computers connected to your Apple ID if you've reached the maximum five authorizations -
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2252 üzenetére
Az iOS eszközöket értem. 4 db-ra teheted fel adott ID-vel a progikat, amiket megvettél. Tehát ha kipengettél 7.99 eurót a Pages-ért, ami univerzális progi, és van 2 iPhone + 2 iPad a családban, amik ugyanazt az ID-t használják, akkor mindegyiken fent lehet a Pages full verziója.
Az 5 PC egy másik kérdés, és azt én is itt hallottam a fórumon.(#2257) Karma
Az még jobb, bár engem nem fog érinteni, hacsak nem kezdenek valamit az alap menüvel, és/vagy nem raknak le valami brutál vasat az asztalra.[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #2255 üzenetére
There is a billing problem with a previous purchase. Please update your payment method.
Majd itt megadva az kodot, akkor irja ezt :
Your payment method was declined. Plase enter another paymenth method.
Ezt mar tobbszor is eljatszotta, gondolom most is ez okozza a gondt, ezt mar ipaden is kiirja, akkor megvarkm hetfotm utalok parszaz ftot a webkartyamra es akkor menni fog faxaul - remelem.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz
manchester85 #2254 üzenetére
Ja, de mint irtam korabban, mar ipaden sem tudok vasarolni, lehet lement a limitem, de van 350 ft rajta, de volt mar ilyen korabban is, nem vagom amugy, hogy mitol lehet, engedbe tobbet vasarolni mint ami van rajta?
-
-
vtechun
veterán
válasz
manchester85 #2252 üzenetére
érdekes, mert beléptem egy új eszközön (igaz ez nem volt authorizalva az otthoni gepemmel) es a tegnap megvasarolt cuccot, megint meg akartatta velem vasarolni...
-
manchester85
veterán
De az eszköz alatt az iPad, iPhone, iTouch-ot érted, vagy egy PC-t? Egyébként a 4 az valójában 5. Én csak a computer authorization-ről tudok, mint limit, ez van 5-ben maximalizálva, de ez is tetszés szerint deauthorizálható. Vagyis, hogy hány külön számítógépre viheted fel az ID-det. Az Apple teljesen inverz módon gondolkodik. Vagyis nem akkor veszítesz el 1 eszközt, mikor egy új kézi eszközön lépsz be, hanem amikor egy új PC-n. Ha fogsz egy iEszközt, és belépsz az ID-del, semmi akadálya, hogy installáld (mert ugye már nem a "buy" fog fogadni) a programot, itt én semmilyen limitről nem tudok. Nem az eszközök nézik, hogy hányra lépsz be az ID-del, hanem PC-n az iTunes regisztrálja az authorizált PC-k számát. Én nem olvastam, csak tapasztaltam.
Gépen kattints az accountra, írd be a jelszavad, és ott kidobja az accountodról az infókat. Ott fogod látni, hogy hány computer authorization-nél jársz. Én erről az egy limitről tudok.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2250 üzenetére
Én 4 eszközről beszéltem, ami egy Apple ID-hez kapcsolható, és ezt valahol egy almás oldalon olvastam, nem én találtam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple internetezésre és könyvolvasásra kitalált táblagépe járt nálunk. Elsőre döbbenet, gondolkodóba is estünk.