Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace 234
őstag
Igen jó lenne ha lenne normális forgalmazója! Samsung egy külön világ, vannak problémák, de valóban nem az jut az emberek eszébe. Mert azért idönként tudnak jó tvket is! Kíváncsi leszek a mini ledes tvkre. Tcl tesztjeit néztem a virágzás probléma volt, hiába volt sok mini led. Ahhoz, hogy jó legyen, jó panel is kell ami tudja kezelni, ezt a fényerőt! Q80T tudom már vannak akik unják, de ott pl a local dimming zónák határait nagyon jól kezeli, feliratok is rendbe vannak, előző modelleknél gondok voltak. Ha jó panelt kap akkor lehet a TCL, Hisense, elképesztő képeket tudnak. Hát, 2500 zóna várható, sok tízezer nem lesz. Így is érdekes lesz a vezérlést, hogy sikerül össze hozni.
-
Piftuka
veterán
válasz
wallace 234 #12 üzenetére
Én azért remélem, hogy felkarolja valamelyik hazai nagyker (mint importőr), és elérhetővé teszi a készülékeket ismét!
Nekem már az is megfelelő, ha a Media Markt készleten tartja a teljes európai termékpalettát.
Vannak problémák az anyagminőséggel, amin lehet, és szükséges is javítani.
(Persze a Samsung KS széria is hírhedt volt a burkolattól elváló panelek miatt, valamint voltak nekik kigyulladt mosógépeik, két botrányos SSD széria, "en bloc" mégsem a gyenge minőség jut eszébe a legtöbb embernek, ha meghallja a Samsung márkanevet.)
Összességében viszont ár/érték arányban nagyon rendben vannak a tévéik. És minden évben volt egy-egy olyan modelljük, amit bátran odatettek a nagy tévé "guruk" a konkurencia OLED és QLED tévéi mellé a tesztek során.
Az "R635" például egészen kiváló LCD televízió. Ha mást nem is, legalább az "R645"-öt hozzák be Magyarországra! Ha csak az előd minőségét hozza, már meglesz az egyik "Best Buy" a piacon.
Az "X10" szériájuk is pazar tévé volt szinte minden szempontból; egyedül a processzor mozgásmegjelenítési képességével voltak komoly problémák.
A tévé kategóriáját nézve ez persze elfogadhatatlan.
Ők büszkék arra, hogy mindent saját maguk fejlesztenek és gyártanak... Rendkívül sokat fejlődtek is 10 év alatt.
Talán mégis jobb volna, ha összeállnának a SONY-val, és liszenszelnék tőlük a képfeldolgozó központi egységet.
És emellett elvethetnék a 60 Hz-es panelekhez ragaszkodást. (Akár vehetnének az AU Optronics-től pár kiváló AMVA panelt is.)
Kombinálva a saját fejlesztéssel, gyártással, és azzal a technológiával nagyon jó tévéket alkothatnának.
Summa summarum: a Mini LED technológia, kombinálva sok (tíz)ezer dimming zónával, egy jó MVA panellel, és remek CPU-val a leginkább reális, elérhető televíziós megoldás lehet bármelyik házimozi rajongó számára.
-
wallace 234
őstag
-
Cassi
őstag
Jó lenne tudni, hogy a budget AU9000/8000/7000 sorozat, a 2020-as TU8500, TU8000 és TU7000 utódai, kinek a paneljét kapják, mert ugye a Samsung már eladta az összes LCD gyárát a TCL-nek. Talán ezek már ténylegesen TCL panellel mennek?
-
wallace 234
őstag
Van rajtuk uv szürő réteg, így azért bírják. De mivel a fényerőt, eléggé vissza vették így nem sok értelme van, nappal szembe vagy nagyon világos helységben. Beégés hát elvileg azon már sokat javítottak. Nem rég váltottam le a b9 et. De nem a beégéstöl való félelem miatt.
-
Isendel
csendes tag
Én is így vagyok vele. Én pc-hez monitornak is a tvt használom, félek a beégéstől ezért nem vettem oled tvt. Világos környezetben is szoktam használni és a samu qled tvknek jobb a fényereje. És azt hallottam az oled tvk nem szeretik ha napi több órát éri őket közvetlen napfény, mert az uv sugárzás tönkreteszi a panelt, bár ez nem tudom mennyire igaz. Mondjuk uv fertőtlenítő gépet sem szabad túl sokszor oled kijelzős telóhoz használni mert tönkreteheti.
-
törölt tag
55-ös méretben lehet, azt nem követem. A nagyobbak ára viszont továbbra is esik, a 77-eseké egész biztosan. Számomra egyébként az látszik, hogy folytatják a szegmentálást és lesznek a "gagyibb" OLED-ek relatíve olcsón (alap SoC és I/O, alacsonyabb fényerő), és a komolyabb OLED-ek drágábban.
-
Igen sajnos megállt az OLED árcsökkenése, de talán ha valóban kihozza a Samsung quantum led tévéjét ami ugye hasonló mint az OLED csak szervetlen anyaggal, akkor talán lesz verseny helyzet, habár ahogy a Samsungot ismerem iszonyatosan drágán fogják kínálni az új technikát.
-
-
Mindíg próbálkoznak az LCD technológiát valamivel frissíteni, de ez nem baj mert a végeredmény azért jó, de az ára a QLEDnek viszont OLED árban van, tehát akkor minek?
-
wallace 234
őstag
Valóban a forgalmazása elég gyatra, a tcl nek, de amiket láttam tesztet ott se voltak annyira oda, virágzási problémák voltak. De persze lehet azóta ezt javították! Volt egy darabig tcl tvm és a képminőségre csak jót mondhatok! Alza árulta egy darabig a tcl mini ledes tvt, 800 ezer forint körüli áron!
-
stellaz
veterán
Kíváncsian várom. Lcd-ből eddig a Sony megoldása tűnt legközelebbinek az oledhez. Csak hát oled árban miért ne vennék inkább oledet?
-
Piftuka
veterán
válasz
wallace 234 #1 üzenetére
"TCL próbálkozott ezzel, de azóta se nagyon látni itthon!"
Fontos megjegyezni, hogy őket nem a "Mini LED" háttérvilágítású televízió készülékeik minősége (bármelyik irányba) miatt nem lehet itthon látni!
-
törölt tag
válasz
LurkerSheik #6 üzenetére
Vehetsz drágábban is.
-
LCD-ben Samsungot vettem, de OLED árban biztos nem vennék majd QLED-et.
-
törölt tag
De, hacsak nem állították le, akkor kék alapú OLED-et fejlesztenek néhány éve már gőzerővel, csak csúsznak vele.
A mini LED családot a Flatpanels táblázata összefoglalja ha valaki kíváncsi, mert a PH! cikkben, hogy is mondjam, nem sikerült átadni a dolgot.
#3 .mf
Igen, ezek LCD tévék, a háttérvilágítás az új. Többtízezer kisebb LED, és a korábbinál egy nagyságrenddel több zóna. -
.mf
veterán
"Ha minden igaz, rögtön öt család (QNA900, QNA800, QNA95, QNA90, QNA85) is megkapja ezt a megoldást, amelyek közül 8K felbontású televíziókat tartalmaz, a többi pedig 4K-s."
Ebből a mondatból csak én hiányolom a lényeget? Hány 8K-s, hogy a többi 4K-s?
Ez a mini-LED, ha jól értem, akkor csak annyi, hogy sűrűbben vannak benne a háttérvilágítás LED-ek, de amúgy egy sima LCD?
-
tibaimp
nagyúr
Az OLED-be a Samu nem akar belefogni? Érdekes.
-
wallace 234
őstag
Kíváncsi leszek rá! Mit fog produkálni, TCL próbálkozott ezzel, de azóta se nagyon látni itthon! Samsung marketing ügybe meg jól áll, lehet nekik jobban megy majd! De ahogy mondani szokták, puding próbája az evés!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha minden igaz QLED Neo névre hallgatnak majd a 8K és 4K felbontású modellek.
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest