Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Szia!
100k-s kártyát nem terveztek vásárolni, tehát akkor marad egy alaplapba integrált megoldás. Ebbe a lapba pl 'Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology'-t ír a Raid-hez. Pontosabb információt nem találtam róla. Ez megfelelő lehet?
B75 Pro3-nál pedig nem ír Raid-ről egyáltalán : Maunaljában is csak úgy említi meg, hogy Win install without Raid.Raid kötetek létrehozása gondolom ennyi lenne csupán.
Mivel ezen a drágább lapon van 10db SATA port, ezért elég lenne ez is. Inkább ezt az 50k-s lapot javasolnád? Esetleg másik ilyen 10 SATA portos lapot? Vagy egy olcsóbb lapot és hozzá egy olcsóbb pár 10k-s Raid vezérlő kártyát? (és ha igen pontosan milyet?) Az i5-3570K proci-t nagyon leterhelnék az ilyen olcsóbb Raid5-ös Intel Raid programok működésük közben?
Persze értem az egésznek a problémáját. Tényleg jobb lenne külön tárolni mindenről másolatot.
Lenne még egy kérdésem erre visszatérve is:"A gond az alaplapi RAID-el ott van, hogy ha alaplapot cserélsz akkor nem lehet formázás nélkül újra összerakni a tömböt."
Ez mit jelent egészen pontosan? Ha tönkre megy az alaplap, amivel a Raid-es köteteket készítettem (Raid 0,1,5-re is vonatkozik?), vagy kicserélem az alaplapot, akkor az adataim elvesznek? Csak úgy tudom használni a winyókat, ha újra formázom őket?

Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest